2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Iyi aksamlar Temmuz anneleri
Libyana26 dan haberi olan varmi? Dün sancilari vardi.Dogum sancisi diye süphelenmistik..

canım kafanı karıştırma. bebeğin kilosunu sonuçta karın çevresi ölçümünden tahmini çıkartıyorlar. mm lik ölçümler bunlar. bebek duruşu bile etkiliyor. banada doktor,33+3 de 2665 gr dı. 2 hafta sonra 35+3 de 3300 gr , iri bir bebek olacak 4 kg civarı doğar dedi 10 gün soneaki kontrolümde 3327 kg dedi. 2 haftada 635 gr almış görünüyor ama son 10 günde 27 gr. son kontrolümdde bebek sırtüstü dönmüştü ben ona bağladım. kaldı ki seninki 400 gr vermiş görünüyor, aynı kalsa neyse hiç böyle düşermi. 1,5 hafta önde giden bebeğin birden 2 hafta geriden gelirse 1 hafta içinde 3,5 hafta gerilemiş oluyor, mantıken imkansız birşey.

haklısın ama demişlerdir belki:)) iyi niyete devam edıyorum hala:))

ya olmazsa kozmatik karpuz peyniri dayıyver canım,hava sıcak zaten yemek yenmez bu sıcakta:))

ayyy canım yaa yorma kendini bu sıcaklarda walla
boşver misafir umdugunu değil bulduguu yermiş
kızlar destekler ve köstekler için(sadece şaka) çok tşk...
ya hepinizin de dediği gibi güya bana çok bişey yapmasın diye erken haber vermemişler ama iyide maltepeden geliolar ,2 saatten fazla yol yapıcaklar ve yatıya kalacaklar mecbur yemek yenecek e o zaman sabahtan haber versende bende ona göre kendimi ayarlasam...
ama REZZAn seninde dediğin gibi asla hazırlıksız yakalanmayı sevmiyorum erkekli misafirde...
ben soframa kadar kurarım,çay için bardaklarıma kadar hazırlarım o zaman misafirimle gönül rahatlığıyla ilgillenirim....
e ne koyarsam yiyecek,yada hafif biişiler le geçiştireyim desemde içime asla sinmiyor....
yaparım elime,belime yapışmıyor ama söyle belki evim pis,belki dolabım tamtakır,belki hastayım yani habersiz olmasından hoşlanmadım....

ha bide şimdi telefon etmişler ben soframı bile kurdum neymiş marmara ereğliye amcamıza bi uğrayıp gelicez dedim eşime sakın yemek yiyip gelmesinler ,tatlıya kadar yaptım kim yiycek bu kadar şeyi "valla dedim bak küfretcem şimdi "haaa eşimde korktu hemen razı etmiş ama geç gelceklermiş
nese artık buda geçer ama belim bacağım çok fena oldu hızlı hızlı hareket etmektenDDD

kızlar, salı günü kısmetse bebeğimi kucağıma alıyorum artık...boynunda kordon vardı ( 2 tur attırmış bizim yaramaz :) bide suyum azalmış...doktorumuz riske atmaya ve beklemeye gerek yok dedi...salı günü için hastanemizi ayarladık...heyecanlı bekleyiş devam ediyor...

aaaa derfikcimmm, cnm epeydir yoktun ne güzel kavuşuyorsun kuzuna, heyecanlanıyorum bu haberleri duydukça

Iyi aksamlar Temmuz anneleri
Libyana26 dan haberi olan varmi? Dün sancilari vardi.Dogum sancisi diye süphelenmistik..
sen halen dogurmadın mı ??? ayrıca benım haberım yokk ne oldu ki ne zaman sancılandıı

merhaba arkadaslar..hepinize sağlıklı ağrısız hayırlı ddoğumlar diliyorum...
darısı biz aralık annelerine inşallah...
Hepimize insallah Rabbım rahat ve saglıklı dogumlar nasıp eder .. ne guzel zamanda doguracaksınız ohh serin serinnnnn

merhaba. sezaryenden sonra normal doğum gayet mümkün. 2. kez sezaryen olmaktan daha az riskli hatta... sonuçta sezaren ciddi bir ameliyat. size konuya dair tüm bilgilere ulaşabileceğiniz adresleri vereceğim:

Bu facebooktaki SSVD (sezaryen sonrası vajinal doğum) grubu: xxxxxxxxxxxxxxxxx
Yahoo groups'da da aynı konu üzerine bir grup mevcut. ssvd diye aratabilirsiniz.

Lütfen sadece okuyup geçmeyin. Kendiniz ve bebeğiniz için birşeyler yapın.

SSVD yi destekleyen doktorların listesi facebook grubunda ve yahoo grupta mevcut. Yakınınızda bulunan ya da size uyan bir doktora ulaşabilirsiniz.

Üzülerek görüyorum ki pek çok anneye doktorları sezaryen için gün vermiş bile. Niçin sancılarınızı beklemiyor ve niçin o mucizeyi tatmaya çalışmıyorsunuz güzel anneler? Bu kadar sezaryen gerekçesinin hepsinin birden doğru olduğuna inanmıyorsunuz ya! Hadi 100 kişiden 2-3 tanesininki gerçek sebepler olsun diğerleri doğru değil, emin olun! Sorgulayın. Bebeğinize bu dünyaya "normal" bir şekilde gelebilmsei için şans tanıyın.

Sancılar çok kıymetli. Her bir sancı anında bebeğe kordondan gdien oksijen kesilir ve bebek ciğer egzersizi yapar. Planlı sezaryende bebeğinizi bu egzersizden mahrum bırakmış, ciğerlerini de güçsüz bırakmış olursunuz.

Vajinal yolda bebeğin yavaş yavaş ve sıkışarak çıkması da ciğerlerindeki suyun atılmasına yardımcı olur. Sezaryenle doğan bebekler normal yolla doğan bebeklere nazaran bazı dezavantajlara sahiptirler. Moral bozmamak adına açıkça yazmıyorum. İsteyen çok rahat araştırabilir. Bilgisayarın başında bu konuyu 2 saat araştırsanız gerçeklere ulaşmanız gayet mümkün...

Bırakın şu gün alabiliriz gelişimi tamamlandı diyen "küçük tanrı doktorları"... madem öyle o doktorlar yaratsaydı bebekleri karnınızda. nasıl bir vicdansızlıktır "gelişimi tamamlandı" diyebilmek.

Suni sancı tekliflerini kolay kolay kabul etmeyin. Hele hele hiçaçılmanız yokken suni sancı verelim derlerse bilin ki bu işin sonu sezaryene varacak... Suni sancı çok kritik anlarda çok bilinçli kullanıldığında belki faydalı olabilir ama rutin olarak kullanılması gerçekten sezaryene giden yolların taşlarını döşemekten başka bir işe yaramıyor...

çömelmeyi talep edin. sırtüstü yatarak büyük abdestimizi bile yapamazken doğum yapmamızı beklemeleri haksızlık...
yerçekimi ve çömelmek doğum kanalını %30 oranında genişletir...

lütfen kuzu kuzu teslim olup da gereksiz yere bebeğinizi normal doğum mucizesinden mahrum etmeyin.

güzel doğumlar diliyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
aaaa derfikcimmm, cnm epeydir yoktun ne güzel kavuşuyorsun kuzuna, heyecanlanıyorum bu haberleri duydukça
geldı mı mısafırlerın yaptın mı yemeklerı guzelım
bende heyecanlanıyorum vallahii.. belden asagımda catlamayan 1 cm nokta kalmamıs totom butun bacaklarım nerdeyse ayaklarımda catlayacak kullandıgım krem kalmadı ama olacagı varsa oluyoo . umrumda da degıl de kırmızı kırmızı kotü gorunuyor
oğlucugum DNA mı bozdun yemın olsun . o fıstık gıbı halımden eser kalmadı kala kala bu kaldı belden asagısını gostermıyorummm

üstte verdiğim linkte niçin virüs virüs yazıyor bilmiyorum. siz en iyisi facebookta ssvd diye aratın. karşınıza grup çıkacaktır. doğruları söyledik ya, 9 köyden kovuluruz :) şimdi orada virüs yazıyor diye kim bu diyenler olabilir. linki kopyaladım ve öyle yazdı siz facebooktan aratın en iyisi linke tıklamayın.

sen halen dogurmadın mı ??? ayrıca benım haberım yokk ne oldu ki ne zaman sancılandıı

Hepimize insallah Rabbım rahat ve saglıklı dogumlar nasıp eder .. ne guzel zamanda doguracaksınız ohh serin serinnnnn

Ciixxxx dogurmadiiim
Sacimi basimi yolcam artik Gelecek gibi degil
Dün aksam 20-21 arasiydi dogru hatirliyorsam.Sabahdan varmis.Gerci zaman tutmamisti ama sIk sancisi vardi.Kasiklardan girdigi icinde dogum sancisi olabilir dedik..

Kizlar siz telefon listesi yapmadinizmi?Yapmadiysaniz ,tavsiye ederim :)

Catliyacagi varsa catliyor hanimlar

Bende 1 tane yok catlak.Hic kremde kullanmadim.Dogumdan sonra olurmu bilemem

şahsen bende dusunmustum öyle bırsey ama ne tepkı verırler dıye sunmamıstımm isteyene ama memnunıyetle verırım yani sorun olmaz hiçç.. cixxx dogurmadım dıyorsun valla kahkaha atıyorum senın bebek sevdi içeriyi ohh ıyı de besledın herhalde . temmuz annesı olacaksın belkideeee

Insan cekiniyor tabi.Ama isteyen verir ozelden.1 kiside toplanir,nolarini verenlere dagitirsiniz oyle.Biz haziran anneleri oyle yaptik
Güzel birsey acikcasi

Rahat ki ne rahat..
Tontis zaten. 38 haftalik iken 3,600 gr di nerdeyse

Eger bekletirlerse temmuz annesi olcam gibi
Carsambaya kadar dogurmazsam,ki dogurcak gibi degilim.Ebe ile suni sanciyi konusacagiz

hahah kuzum benım ben o mınnak kuzuyu yerım erkek mi yoksa beklettıgıne gore bence erkek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…