2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

herkese günaydın.. pınarada cnm çok geçmiş olsun. bende çok ilaç kullanıyordum ilk zamanlar cnm hepsini öğünlere paylaştırmaya çalışıyodum. hipertiroidi rahatsızlığım var onunla ilgili ilacım var. folik asit vardı, o bitti elevit verdi doktorum. onun haricinde kan pıhtılaşması problemim de var hatta o yüzden 3düşük yaşadım. allah bi daha yaşatmasın inşallah. o zaman sebebini bilmiyorduk test yaptırdım pıhtılaşma çıktı. şuan clexan 0.4 iğne ve bebe aspirini kullanıyorum her gün. şimdilik herşey yolunda çok şükür. inşallah bu sefer yolunda gider de bebeğime kavuşurum. bu kadar ilaca rağmen bebeğim çok iyi durumda hamdolsun. gelişii normal ve sağlıklı. ilaçlar zararlı olur diye endişelenme sakın. ayrıca bu kadar şanslı olduğun için şükret bol bol, bak ne kadar güzel erkenden tespit etmiş doktorun ilaç vermiş hemen. ya bilemeseydi allah korusun?? kendine ve bebeğine çok dikkat et, ilaçlarını kullan bol bol dinlen herşey düzelecektir allahın izniyle..

dün akıntımın artması ile ilgili bir soru sormuştum çok sağolun bir kaç arkadaşım fikir verdi yardımcı olmaya çalıştı.Bugün de hafta hafta gebelikte kendi haftamı okurken karşılaştığım yazıyı sizinle paylaşayım.

Vajinal akıntı sorunu

Vajina sürekli yenilenen bir dokudur ve eski dokular akıntı şeklinde atılır. Bu akıntı bazı kadınlarda çok az iken, bazılarında günlük ped kullanılmasını gerektirecek kadar fazla olabilir.
Vajinanın doğal olan bu akıntısı beyaz-sarı renktedir, genellikle kokusuzdur ve beraberinde idrar yaparken yanma, ağrı, kaşıntı gibi belirtiler yoktur.

Gebelik döneminde bazı kadınlarda vajinal akıntıda bir artış olabilir. Akıntınız yukarıdaki özellikleri taşıyorsa bu, fizyolojik bir akıntıdır ve size ve bebeğinize zarar vermez. Koyu kıvamlı, yeşil, kahve renkli, beraberinde ağrı, yanma, kaşıntı gibi belirtiler olan akıntılar ise kanamaya, bir enfeksiyona veya rahimağzında bir soruna işaret ederler ve mutlaka doktor değerlendirmesi gerektirirler.

"Su gibi bir akıntı" ise genellikle gebeliğin sonlarına doğru görülebilen bir belirtidir. Bu tür bir akıntı bebeğin başının idrar torbasına yaptığı baskı sonucu istemsiz bir idrar kaçırma olabileceği gibi, gebelik kesesinin herhangi bir nedene bağlı yırtılması sonucunda amniyos sıvısı boşalması yani "su gelmesi" olabilir. Bu haftalarda çok çok ender görülen, ancak konumuz akıntı olduğu için burada anlatılmış olan bu "suların erken gelmesi" durumu mutlaka doktora başvurmayı gerektirir.

merhaba kizlar

cok gecmis olsun hasta olan mide bulantisi olan arkadaslara

cinsiyet ogrenen arkadaslara da hayirli olsun prensesler prensler diyorum

evlimutlu arkadasim insallah cok iyi haberlerle gel allah seninle olmustur hersey iyidir insallahh

kizlar 2 gundur artik benim oglum kendini ara ara hisetiriyo ama aksamlari koltuga gekildigimde
daha guclu oluyo itmeleri darisi hisetmeyen arkadaslara
hamile kaldigim gunden bu yana cok basim agriyo zaten bas agrisindan bebegimin erkek oldugunu anladim dogurana kadar hep agricak galiba basim

kizlar gitiginiz hastanede dogurucaksaniz 20 haftadan sonra odalarina bakan cocuk doktorunu arasirin
bidaki kontrolumde hastaneyin dogum odalarini gezicem tekli veya cifli fiyatlari deyisiyomus onlari sorucam simdiden bazi seyleri arastirmak iyi

istanbuldada aynı uygulama var canım beni aradılar hemen gelip kayıt olmanız lazım aşılarınız var diye.hem de baya ısrarlı aradılar.gittim her türlü bilgimi kaydedip bebeğin kalp atışlarını flan dinlediler.aşı içinde gün verdiler.

ben de iğne kullananlardanım. 2. gebeliğm. ilkini 8 haftalıkken kalbi durdu. şu anlık çok şükür sorun görünmüyor.
senin kayıpların laçıncı haftalardaydı? bir de mutaysyonun ne?benim A 1298C heterezigot.

Canım çok geçmiş olsun..

Günaydın canım..Doktorum hamileliğimi öğrendiğimden itibaren elevit ve gyno ferro sanol başlattı.Doğumdan sonra 40 çıkana kadarda devam edicem..Bebeğe ve anneye çok faydalı olduğunu söyledi..

günaydın kızlar nasılsınız bakalım bugun ? listeyi güncelledim arada cinsiyetini öğrenen ve listeye eklemediğim arkadaşlar varsa lütfen bana bildirsin ekliyeyim :)

benide eklerseniz listeye sevinirim.sat 29 eylül B.D.T 5 temmuz istanbulda yaşıyorum cinsiyetmiz %90 kız ama doktormuz hala kesin değil dedi bekliyoruz kesinleşmesini.

valla aynen öyle oldu sanırım. bende sessiz sakin izlemeye okumaya başladım. hepinizden güzel haberler aldıkça mutlu oldum. geç olsun güç olmasın birliktelik :)))

pınarada çok geçmiş olsun. kendine daha dikkatli bakmalısın.

rica ederim önemli değil. okumakta güzel oluyordu.

Asude sana kaçıncı haftaya aşı günü verdiler? Bana 17 haftada vuralım dediler ama erken gibi geldi istemedim 20 dolunca giderim diyorum.

günaydınlar.. bana sağlık ocağında 20. hafta için gün verdiler aşı için 17 biraz erken gibi geldi bana

Kızlar bu arada cinsiyet öğrenenlerin gözü aydın bi ben kaldım galiba öğrenmeyen ama az kaldı:)

Hasta olanlarada acil şifalar dilerim gebelikte çok zor ama başa gelen çekiliyo mecburen.

Bebek arabamız kargo takibine göre gelmiş dağıtıma çıkmış bugün gelir heralde ayy çok merak ediyorum güzel bişeydir inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…