- Konu Sahibi yellowdaisyy
-
- #11.921
Asude sana kaçıncı haftaya aşı günü verdiler? Bana 17 haftada vuralım dediler ama erken gibi geldi istemedim 20 dolunca giderim diyorum.
selam kızlar, foruma yeni üye oldum. 2 kızım var , 1 oğlum olsun istediğim için hamileyim. Tüm şartları sağladım, çin takvimi, kan değişimi, diyet, doktor kontrolünde yumurtlama takibi... 17 haftalık hamileyim. 12. hafta erkek dedi doktorum 16. haftada %99 kız..ama ben hala oğlum olacak diye umuyorum, hissediyorum. Ultrasonda yanılma payı varmıdır diye araştırırken bu forumu gördüm ve üye oldum. Hepinizin gönlüne göre versin Allah..
canım o zaman iş yerinde oturduğun içindir.. altına minder götür beline de destek yastık koy..doktoruna da danış inşallah yorgunluk gibi bi ağrdır..
dün akıntımın artması ile ilgili bir soru sormuştum çok sağolun bir kaç arkadaşım fikir verdi yardımcı olmaya çalıştı.Bugün de hafta hafta gebelikte kendi haftamı okurken karşılaştığım yazıyı sizinle paylaşayım.
Vajinal akıntı sorunu
Vajina sürekli yenilenen bir dokudur ve eski dokular akıntı şeklinde atılır. Bu akıntı bazı kadınlarda çok az iken, bazılarında günlük ped kullanılmasını gerektirecek kadar fazla olabilir.
Vajinanın doğal olan bu akıntısı beyaz-sarı renktedir, genellikle kokusuzdur ve beraberinde idrar yaparken yanma, ağrı, kaşıntı gibi belirtiler yoktur.
Gebelik döneminde bazı kadınlarda vajinal akıntıda bir artış olabilir. Akıntınız yukarıdaki özellikleri taşıyorsa bu, fizyolojik bir akıntıdır ve size ve bebeğinize zarar vermez. Koyu kıvamlı, yeşil, kahve renkli, beraberinde ağrı, yanma, kaşıntı gibi belirtiler olan akıntılar ise kanamaya, bir enfeksiyona veya rahimağzında bir soruna işaret ederler ve mutlaka doktor değerlendirmesi gerektirirler.
"Su gibi bir akıntı" ise genellikle gebeliğin sonlarına doğru görülebilen bir belirtidir. Bu tür bir akıntı bebeğin başının idrar torbasına yaptığı baskı sonucu istemsiz bir idrar kaçırma olabileceği gibi, gebelik kesesinin herhangi bir nedene bağlı yırtılması sonucunda amniyos sıvısı boşalması yani "su gelmesi" olabilir. Bu haftalarda çok çok ender görülen, ancak konumuz akıntı olduğu için burada anlatılmış olan bu "suların erken gelmesi" durumu mutlaka doktora başvurmayı gerektirir.
merhaba kizlar
cok gecmis olsun hasta olan mide bulantisi olan arkadaslara
cinsiyet ogrenen arkadaslara da hayirli olsun prensesler prensler diyorum
evlimutlu arkadasim insallah cok iyi haberlerle gel allah seninle olmustur hersey iyidir insallahh
kizlar 2 gundur artik benim oglum kendini ara ara hisetiriyo ama aksamlari koltuga gekildigimde
daha guclu oluyo itmeleri darisi hisetmeyen arkadaslara
hamile kaldigim gunden bu yana cok basim agriyo zaten bas agrisindan bebegimin erkek oldugunu anladim dogurana kadar hep agricak galiba basim
kizlar gitiginiz hastanede dogurucaksaniz 20 haftadan sonra odalarina bakan cocuk doktorunu arasirin
bidaki kontrolumde hastaneyin dogum odalarini gezicem tekli veya cifli fiyatlari deyisiyomus onlari sorucam simdiden bazi seyleri arastirmak iyi
kızlar selam,geçen akşam 210 nabızla acillik oldum.doktorların hepsi başıma toplantı.çok kötüydü.hala her an yeniden yaşayacakmışım gibi korku yerleşti.bu korku da bebeğimi etkileyecek.dünyam karardı ya off.
canım tesekkür ederım denıyorum su an ve sanıyorum yapabılıyorum
canım bız esımle 11 haftamızdayken gezdık..otel konforunda da var ortalama düzeydede..doktoruna guvenıyorsan bıse degısmez bence..
ben de gyno ferro kullanıorum aynen bana da dogumdan sonra da kullanacaksın demıstı canım
cnm bu arada bursadaymışsın. daha önce de sormuştum bi arkadaşa ama sen miydin hatırlamıyorum kusura bakma. hangi hastaneye kime gidiyorsun bursada? bende bursaya geliyorum jimere erdoğan beye. çok memnunum kendisinden. hastane de çok süper herşey mükemmel ama tek korkum doğum çok pahalıya çıkar mı??? orada doğum yapan biri çok pahalı değil dedi geçen yıl sezeryan olmuşl orada 1500 civarı dedi. bilemiyorum ne kadar doğru sormadım henüz hastaneye ama çok uçuk fiyat değilse orada doğurmak isterim çok süper bi hastane..
meraba canım dr un 12.haftada kesinmi konuştu erkek diye ..16.haftada kız gördüyse öyledir canım canını sıkmak gibi olmasında.benim teyzemin 3 kızı var ben hep onlara özenmişimdir oakdar iyi anlaşırlarki ben tek kız olduğum içinde kendimi yalnız hissederddim 2 erkek kardeşim var ama bir kız kardeşim olsun isterdim bence hiç üzülme kızsada Allah ın takdiri o ne verirse hayırlıdır..
Allah gönlüne göre verir inş. canım..bende 17 haftalık hamileyim ilk hamileliği benim.hamile öğrendiğim ilk an erkek dedim öyle doğdu içime benimde..3 gün oldu öğreneli cinsiyetini bebeğimin.Allah nasip ederse bi oğlum olacak.Allah inş. gönlüne göre verir kızsada üzülme Allah hayırlı sağlıklı evlat versin
hosgeldın canım Allah ınsallah senınde gönlüne göre versın...
Amin canım, inşallah hepimiz sağlıklı bebekler alırız kucağımıza, aynı hafta doğum yapacağız galiba..
Asude sana kaçıncı haftaya aşı günü verdiler? Bana 17 haftada vuralım dediler ama erken gibi geldi istemedim 20 dolunca giderim diyorum.
Canım hem psikolojiktir çünkü hepimiz bebeiş görüyoruz rüyada ara ara hemde kız görünce çabuk erkek görünce geç haber derler bende tutuyo hamile kaldığım ay kız gördüm hemen öğrendim cinsiyet beklerken erkek gördim ve öğrenemedim geçende yine kız gördüm heralde bu kez öğrencem diyorum:) Bide isim gördüysen o ismi koymak iyidir derler ama siz bilirsiniz.kızlar rüyalarımda hep bi bebek görüyodum hamile kaığmdan beri bu gece ilk defa kız bebek gördm adınıda miray koymuşusuz bilmiyorum psikolojkmi doktorda kıza benziyo demişti
amınn canım ınsallah tesekkür ederımBUBA sağlıkla gelsin prensesin inşallah..:)
canım sakın öyle dusuncelere kapılma panıkatak olursun hıc ısın ıcınden cıkamazsın,bılıyorum bebıs ıcın endıselısın ama sımdıden bu korkun yerlesmeden defetmeye bak basından..cok gecmıs olsunkalpte normalde 1 yoll varmış bende 2 tane varmış,bazı ınsanlarda böyle olurmuş,daha öncede olmuştu boyle taşikardilerim.ama şimdi bi de korku yerleşti,çok garip,ya ölürsem falan diye
canım tesekkür ederım prenses gelıyor evet ınsallah saglıkla sıhhatle hepımızınkıSelamlar ;
Birkaç gündür giremedim .........Malum havalar kötü işe gelemedim
Cinsiyetlerini öğrenen ve testleri iyi sonuçlananları tebrik ediyorum Darısı benim ve benim gibi öğrenemeyenlerin basınaaa
Pınarada sana da geçmiş olsun canım Allah bidaha göstermesin
Bubacım cok merak etmiştim seni prensesin geliyormuş muss sağlıcakla gelsin cok sevindim
canlarım ya sagol herkes merak etmıs tesekkür ederım hepınızeMerhabalar arkadaşlar.
Umarım herkesin günü güzel geçiyordur..
Bubacım hayırlı uğurlu olsun inşallah..
Çok merak etmiştik seni.
amiiiiiiiin ınsallahşöyle herkesin yazdıklarını okuyunca aklıma bazen "doğacak çocuklarımız da ilerde bu yazılanları görse" diye geçiyo:13:ne sıkıntılar çekiyoruz başımıza neler geliyo diş ağrısı, baş ağrısı, kusma, şeker, tsh, ilaçlar, ya da ilaç alamama ve daha bunun son ayları varr.... bi an hayal ediyorum büyümüşler de bunları okuyolar değerimizi daha iyi anlarlardı şüphe yok. inşallah her şeye değecek olan ülkeye, vatana, millete hayırlı evlatlarımız olur.
kızlar selam,geçen akşam 210 nabızla acillik oldum.doktorların hepsi başıma toplantı.çok kötüydü.hala her an yeniden yaşayacakmışım gibi korku yerleşti.bu korku da bebeğimi etkileyecek.dünyam karardı ya off.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?