2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

neguzel canım ya becerıklı hatun ben yelek oruyorum okadar bısey almadk daha

İnşallah canım bende sana bişeyler göndermek isterim çekilişde çıksanda çıkmasanda :))hediyeleşmek sünnetmişya güzelde oluyor

olur canım ben çok severim hediyeleşmeyi.

Kızlar bu sıralar benim gögüs ucum acıyo sizinde varmı böle sorununuz (

evet bende var. ben hamile kaldığımdan beri göğüslerimde sorun var. hme büyüdü hem koyulaştı hem de ağrıyor.

neguzel canım ya becerıklı hatun ben yelek oruyorum okadar bısey almadk daha

sana da gönderirim canım adres ver yeter. minişine teyzesinden hediye olsun

benimki tuttu cnm, ama öyle doğrudan bakmadık, şu hani belli tarihlerde ya da 2 eklenerek hesaplanıyor ya yaş, ben öyle baktım. o şekilde tuttu erkek diyordu, erkek çıktı. sağlıklı olsunlar yeter ki :)

o nası bısey canım bılmıorum onu hıc bılmıyorum anlatırımısın bızde yapalım

Hepiniz öyle sıcak öyle samimisiniz ki gercekten kocaman bı aıleyız bız burda hani insanın hiç yakını olmasa tanımadıgı bı memlkette sizler sayesınde yanlız hıssetmyecek hepınıze bölee be bılım sarılasım kucaklayasım geldı(tabı bu göbüşle nası yapcaksak9hıc bır sayfayı bıkmadan okuyorum paylasımlar sıcak ve dostca zor anlar yasayan arkadaslarımıza destek oluyo emınım sözlerınız gercekten sizlerı cok sevdım ıyıkı üye olmusum 1 hafta fılan oldu galıba uyelıgım.şöyle oturup bi araya gelıp muhabbet etmeyı cok ısterdım kı böylesı bıle cok keyıflı ..
bizde 19.haftadayız teyzelerii hamiş olmak cok keyıfli sabah aynaya bakmak yavaş yavaş büyuüyen bı göbüş görmek eşlerimizınde aynı heycanı paylasmak alısverıs heycanı hepsı cok güzel sizlerde cok guzelsınız denizliden sevgılerle temmuzdaşlarım..

Bu günlerde gebelik döneminde müziğin anne karnındaki bebeğe etkisi sıkça tartışılır duruma geldi. Kimi jinekoloji uzmanlarına göre anne karnında bebeğin titreşimleri hissettiği belirtilmektedir. 4 aydan sonra bu titreşimleri anladıkları gözlenmiştir. Diğer uzmanlarca ise anne için sakinleştirici, rahatlatıcı bir müziğin bebek içinde yararlı olduğu söylenmektedir. Aynı şekilde anne için rahatsız edici bir müzikte aynı etkiyi bebek üzerinde yapacaktır.

Gebelik: Hadi anne, biraz müzik dinleyelim!

Bebek, anne karnındayken müziği duyduğunda önce kulakları ve beyni uyarılacak ve bünyesi ses ve dilleri kavramaya çalışacaktır. Sonrasında ise rahatlatıcı, dinlendirici bir müzikle annenin kalp atışları da düzene girecek ve bu bebek üzerinde oldukça olumlu bir etki bırakacaktır. Klasik müzik bunun için idealdir ancak dinlendirici olan her müzik aynı etkiyi verir. Doğumdan sonra bebeğinize hamileliğinizin son üç ayında çaldığınız müzikleri dinletin, hatırlamasını ve bu müziklerle yatışmasını gözleyin.

Müzik dinlemek ayrıca hamilelik dönemindeki anne içinde yatıştırıcı bir etkisi olacaktır. Sabah bulantılarını, mide ekşimelerini ve hamilelik dönemi yüksek kan basıncını önlemede yardımcı olacaktır. Dinlendirici olmak kaydıyla her türlü müzik; klasik, hafif müzikler, hatta caz annenin dinlenmesine yarayacaktır. Yeter ki müzik yatıştırıcı ve ritmik bir akıcılık içinde olsun. Böylelikle anne dinlenecek, dolayısıyla da anne karnındaki bebekte rahatlayacaktır.

Son günlerdeki araştırmalara göre, yeni doğanlar hamileliğin final döneminde dinledikleri müziği anlayabilmektedir. Bir deneyde 2 günlük bebeklerin hangi sesleri duymayı tercih edebildiklerini göstermiştir. Çoğu anne araştırmacılara bebeklerinin doğduktan sonra anne karnındayken dinledikleri müziği dinlemeyi tercih ettiklerini söylemişlerdir.

Anne karnındaki bebeğe müziğin tam olarak etkisini bilmememize ve uzmanların müziğin anne karnındaki bebeğe direk etkileri konusunda kuşkucu olmalarına rağmen, şu da bir gerçek ki anne karnındaki bebek 5 aydan sonra sesleri algılayabilmektedir. Ayrıca doğmadan önce müzikle tanıştırılan bir bebek, doğduktan sonra duyusunu geliştirmede daha başarılı olacaktır.

Bununla birlikte şu da söylenmektedir; anne karnındayken orkestra veya klasik müzik dinleyen bebekler, gelecekte dinlemeyenlere göre akademik hayatlarında daha başarılı olmaktadırlar. Bu da şuna dayanmaktadır; müziğe beynin simültane olarak birçok noktasıyla tepki vermesi, gelecekte problem çözmede daha kapsamlı ve analitik düşünmesine yardımcı olacaktır.

Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitimde Psikolojik Hizmetler Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Üre; müziğin insan üzerindeki etkilerinin anne karnındaki döneme kadar uzandığını söyledi. Bebeklerde ritim duygusunun gelişmesi ile başlayan müzik olgusunun çok önemli olduğunu ifade eden Üre, sağlıklı bir bebeğin bütün canlılarda olduğu gibi ritim duygusuna sahip olması gerektiğini vurguladı. Anne karnındaki bebekte bu duygunun annenin kalp atışlarını duymasıyla başladığını anlatan Üre, bebeklerin ritme karşı olan sevgilerinin mutlu olmaları ile yakından ilişkisinin bulunduğunu kaydetti.
Hamilelik döneminde, annenin vals ve klasik müzik dinlemesi, bebeğin gelecekte duygusal ve sosyal hayatını olumlu yönde etkiliyor. Fakat bu müziğin dozunun çok iyi ayarlanması gerekiyor.

Dolayısıyla, favori müziklerinizi dinlemeye hazırlanın, eğlenin, dinlenin ve bebeğinizin de sizinle beraber eğlenmesine yardımcı olun.

Bir albüm tavsiyesi : Hamile anneler için Mozart

Eki Görüntüle 344137

kizlar su cok hosuma giti facede toptanci arkadas var kapida odemeyle cok
guzel seyler satiyo link isteyene atarim bi kizimin dogum gununu gecireyim bazi seyleri beyendim

çoook tatlııııı canım bende istiyorum link...

evet bunu bende duymuştum gerçektende öyleymiş yani dinlettiğiniz müzikle bebeklerimizi doğduklarında sakinleştirmek mümkünmüş...teşekkürler canım bilgi için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…