2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bu konu hakkinda detayli bilgisi olan varsa paylasalim. Genelde cogu kisi özele gidiyor ve o muayene ücretini hepimiz ödüyoruz

canım ben biraz araştırdım bu konuyu, google da, normalde ne yazarsan cevabını alırsın ama 'hamilelikte özel hastane muayene ücretleri' filan yazdım yok, sonra sağlık bakanlığının sitesine girdim orada da bir bilgi yok. yalnız ALİ TEZEL diye bir beyin(sanırım sigorta ile ilgili bir çok soruyu cevaplayan bir adammış) açıklamasını gördüm. bir bayan yaşadığı bir hastane muamelesini ve alınan paraları yazmış, bu bey de neyin ne olduğunu ve ne kadraını nasıl geri alabileceğini açıklamış. kanunu doğrudan vermiş, pek açık ve net değil. aynı zamanda sağlık uygulama tebliği diye birşeyden bahsetmiş ve bunun da yasaya uygun olmamasından bahsetmiş. yani nedir kesin ve net değil . ben yazıdaki kanunu buraya yazıyorum ve bunu habertürkün sitesinden alıntılıyorum fakat kopyala yapıştır olmadığı için kanunu yazıp linki vericem, siz de buradan bakabilirsiniz
http://www.haberturk.com/yazarlar/ali-tezel/714135-hamilelikte-hastaneler-tek-kurus-isteyemez
5510 sayılı kanun'un 67 ve 63. maddeleri gereğince, ''analık sebebiyle ayakta veya yatarak; hekim tarafından yapılacak muayene , hekimin göreceği lüzum üzerine teşhis için gereken klinik muayeneler, doğum laboratuvar tetkik ve tahlilleri ile diğer tanı yöntemleri, konulan teşhise dayalı olarak yapılacak tıbbi müdahale ve tedaviler, hasta takibi, rahim tahliyesi, tıbbi sterilizasyon ve acil sağlık hizmetleri, ilgili kanunları gereğince sağlık meslek mensubu sayılanların hekimlerin kararı üzerine yapacakları tıbbi bakım ve tedaviler'' den hiç sigortanız olmasa bile provizyonsuz tüm hastaneler hamilelik ve doğum olaylarını gerçekleştirmek zorundadır.

kanun buymuş fakat yine aynı TEZEL Bey diyor ki:
aslında kanuna göre hamilelik ve doğumlarla ilgili muayenelerden muayene ücreti ve ilave ücret bile alınamaz ama kısa adı SUT olan sağlık uygulama tgebliği bunu göz ardı etmiştir.

u yani kızlar bbu SUT dediği şey yasaya uygun değil tam olarak ama göz ardı edilmiştir diye de böyle bir durum uygulamadan kalkmamış. hem aynı zamanda benim gittiğim özel hastane ne ikili test için ne de herhangi başka bir tahlilim için 1 kuruş para istemedi benden zaten yasa dışı olan da buymuş. yani muayene katkıpayını ödeyeceğiz ama bunu dışında ne ikiliye ne üçlüye ne de herhangi bir tahlilie 1 kuruş para ödemeyeceğiz. ödediğimiz durumlarda da sgk'ya başvurarak paramızı geri alabileceğiz. çünkü % bilmemkaçlık katkıyı ödeme durumu zaten SUT'ta belirtilmiş oluyor. benim anladığım budur. ama yine de bu sut'un yasaya uygun olmaması durumunda paramızı geri alabiliyormuyuz bunu da sgk'da bilgili birisine en kısa zamanda danışıp size de bilgi vermeye çalışacağım. çünkü muayene ücretleri neyse de doğum 400 tl civarında ypılıyor ve bu da baya bir para demek. ğer bu paranın yarısını bile geri alabilirsek çok iyi olur bence. siz de bilgi edinirseniz paylaşın, hepbirlikte burada bu tarz şeylerden haberdar olalım

gunaydn canım bugun cok ıyıym ben:)evet canım kızım gelıyo ınsallah superdı ya sende ogrenırsn 20de ınsallah

herkese günaydın hayırlı haftalar

Pnrali canım kızın oluyormuş gözünaydın sende cinsiyeti ne öğrenip rahatlayanlardansın yani darısı başımıza

Günaydın güzel anneler:)
Ben kocişin iş yerine geldim evde duramadım heyecandan... Tam 2 saat sonra doktorda olacağız:)
Bakalım 13. haftada dediği ''kız gibi görünüyor'' bu ay %100 doğrulanacak:)

Ben kocişin iş yerine geldim evde duramadım heyecandan... Tam 2 saat sonra doktorda olacağız:)

hadi bakalım canım heyecanlı bekleyiş valla bizimde bu cumartesi kesinleşecek bir sürü kıyafet görüyorum ama alamıyroum belirsizlikten

canım yaa sana katılıyorum işe gelmeye eriniyorum ve işyerinde geçirdiğim vakitte ruh gibiyim. Allah kısmet ederse 32. haftamı doldurunca izne ayrılacağım. Bu arada park yatak ben sunny baby aldım SB-601 Ivy modeli çok güzel ve büyüklüğü de ideal bence çok geniş olanlardan değil. Kurulumu vs. basit tavsiye ederim

hadi bakalım canım heyecanlı bekleyiş valla bizimde bu cumartesi kesinleşecek bir sürü kıyafet görüyorum ama alamıyroum belirsizlikten

Valla bize 13. haftada kız dedi diye doktor herkes hediyeler aldı, erkekse değişebilir kızsa değişmez dediler.
Ama ben yinede emin değilim ne kadar kızım kızım diye sevsem de:)

günaydın arkadaşlar.. öncelikle cinsiyet öğrenen arkadaşları tebrik ediyorum.. geçmiş çok uzun olduğundan tam bakamadım hepsine sadece pınarali aklımda kaldı.. tebrikler cnm, hayırlı olsun, sağlıkla gelsin minik kızın biz de cumartesi gittik başka bi doktora, bacaklarımdaki uyuşmalar artmıştı iyice, bide kasıklarımda ağrılar oluyordu ara ara onun için gittim. uyuşmalar için normal dedi ama biraz erken başlamış sende dedi magnezyum verdi bakalım inşallah iyi gelir.. kasık ağrısı için bişey demedi idrar tahlili yaptırdı bol bol su iç dedi. oğlum da gayet iyi çok şükür. sağlığı da boyu da kilosu da gayet iyiymiş. hatta biraz önden gidiyor dedi. 175 gr olmuş tosbaa

Hiç uykum yok
Yarın doktor randevumuz var saat 12:00'da...
3lü testimiz ve doktorumuzun kıza benziyor dediği bebeğimizin %100 ne olduğunu öğreneceğiz.
Heyecandan uyuyamayacağım sanırım

kıyamam canım bende aynı heyecanları yaşardım heralde....

gunaydın hanımlarr

Gunaaydiinnn kızlar ve bebisleri:) mutlu saglikli huzurlu bir hafta olsun hepimiz için inşallah :)

[
günaydınlar herkese....iyi haftalar... bebişler nasıl? umarım herkes iyidir..

günaydın herkese

günaydın canım
COLOR="#008000"]günaydınnnn temmuz anneleriii biz iyiyiz sizde iyisinizdir inşallah??[/COLOR]

günaydınnn... iyi yapmışsın heyecanın yetişir kocanın yanında kafan dağılır aynısı benimde olmuştu.13.haftada kız gibi demişti benimde kontrolüm pazartesi günü...inşallah senin bebişte benimkide açar bacaklarınıda umutlarımız boşa gitmez ama tabi öncelik testlerin çok iyi çıkması güzel haberlerini bekliyoruz cnm

Günaydın herkese

günaydınnnnnn :)))

benimde inşallah pazartesi kesinleşecek heralde son öğrenen ben olucam cinsiyeti aynı durum bendede var canım bir sürü kıyafet almak istiyorum ama kalıyorum öyle senin gibi sabırrr diye...:))

günaydın...çok sevindim canım güzel haberlerle gelmene umarım uyuşmalara iyi gelir canım ilaç

güzel anneler ben daha kahvaltı yapmadan buraya oturdum bi kahvaltımı yapayım sonrada evi toparlarım yemek falan yaparım vakit kalırsa biraz derste çalışırım..topiğe akşam gelirim heralde..haberleri alırım herkese çoook iyi günler diliyorum bebişlerinizleeeee

Valla bize 13. haftada kız dedi diye doktor herkes hediyeler aldı, erkekse değişebilir kızsa değişmez dediler.
Ama ben yinede emin değilim ne kadar kızım kızım diye sevsem de:)

evet canım bizede bacaklarını açmadığı için emin olmamakla birlikte kız dedi ama bakalım ne çıkcak yumurtadan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…