- Konu Sahibi yellowdaisyy
-
- #15.201
evet :)
alışsınlar iyidir çalışmak :)
adıyla büyüsün canım
biz çok zorlandık
bi ara ali osman dioduk eşimin dedesinin adı ben çokseverdim onu Allah rahmet eylesin
iki isim die vazgeçmiştik
işte cinsiyeti öğrendik erkek başladık isim bakmaya
eşimle isim konusunda çok tezatız biz bi ismi aynı anda söyledik İLKER
sonra mete toprak ilker arasında kaldık
büyük amcası bebeği ilk sölediğimiz günden beri poyraz bebek die seviyordu oda tutturdu poyraz
sora toprak dedik sonra araştırınca doğa isimleri anlamı ve kendi ot olan isimler iyi değilmiş
sonra metemi olsun dedik M eşimin T benim ilk harfim ve eşimin şirketinin adıda öyle bişi :) kuranda geçmio dievazgeçtik
madem öyle allahın isimleri peygamberlerin isimeri ve sahabelerinin isimlerine baktık
güzel isimler var ama çevremde yakınlarımda var
neyse iki isme karar verdik
melik ve furkan
melik güzel ama amcasının adına çok yakın karışır dedim, sonra hem allahın adı başına ek gelmedi çocuklar okulda küfür eder olmaz dedim
o illa melik dedi
sonra onun abileri var onlara danıştık onlarda çok şükür benim deidğimi demiş ve bu hep bebek kalmıcak büyücek bu yükü yüklemeyin demiş
furkanı sormuş furkan güzel demiş ve furkan koyduk
isim maceramız bu kadarlada bitmedi
bi arkadaşımın tanışı varmış isimleri yorumluyormuş
onu ara dedi numarasını aldı benim için
aradım işte böle böle dedim adamda demesin mi başına bela olmasını istiosan tabiki koy furkan ismini
ne önerirsiniz dedim (güze isim bekliom)
habib, mükremin, albülkadir, abdullah, mushab dedi
evet evet mushab dedi anlamını anlattı seni babasını hiç üzmez herkes ona imrenir dedi
adın ne dedi söyedim mushab koy dedi sende tekrar et bakayım doğru sölicenmi dedi
ben artık kapamaya bakıom amca mushaba takıldı
sonra kafam karıştı eşime anlattım oda biz karar vermedikmi ne didiklion die kızdı
böylece kaldı Furkan
bu arada ismimze karar verdik çok zorlandık ama
bu hafta sonu deil sonraki hafta sonu oda için tekrar çıkıcaz ve alacağız inşallah
meleksene katılıyorum tek renk olmamalı
ben hep derdim ki beyaz alıp kıza erkeğe göre kulbu aksesuarı renkli olur
sonra kız için bi oda gördüm ona karar vermiştim ama süperdi
şimdi erkek olunca ilk fikrimize döndük :) ikinci kız olursa aynısını kullanır kulbu değişerek ama o zamanki şartlarımız değişirse evimiz büyürse fln bi mucize olursa kızımada o odayı alırım gene :)
beğendiğim oda bembeyaz kulpları yuvarlak biraz büyük bebe mavisi
dolabının bi kapağında dikine 3 adet mavi kutucuk var onların üzerinde aslan zürafa çizimi var beyazdan
kadın dediki istediğiniz şekil çizilir isterseniz şekilsiz olur
bebe büyüdüğünde değişirseniz cam pleksi yada çizimsiz ahşap ne isterseniz yaparız dedi
ve en önemlisi büyüyebilen yatak enide 80 deil 90 yaptırcam büyüdüğünde 90x190 olacak
ama gözüm tekne modelli yataklarda da deil yani :))))))))
Canım ılık bir duşa girsen rahatlarsın belki..Birde kullandığın bebe yağı bazı ciltlerde alerjiye sebep oluyormuş bu kadar kaşınmaya oda sebep olabilir.
hoşgeldin canım
fazla yormayın kendinizi
hangi isme karar verdiniz canım??
kızlar böyle birşey buldum ama pek kullanışlı olmaz değil mi???
Canım isimlerin insan üzerindeki etkileri tartışılmaz.
Biz başından beri 2 isim koymayı düşündük sünnet olduğu için..
Furkan ismini çok seviyorum ben.Kuzenimin adı olmasa tercih ederdim doğrusu.
2 isim koyarak ismi dengeleyedebilirsiniz.Musab ismi çok güzel.Sahabe efendilerimizin birinin ismi ama bu zamanda çocuğun ismi kaldırmasıda öenmli..
Kolaylıklar diliyorum:)
İkinizde 2009'da yenilendiyseniz hanginizin doğduğu ay daha sonraysa onun cinsiyeti oluyor bu tahmine göre:)
önemli olan sizin içinize sinmesi zaten canımFurkan güzel bir isim bence de
bizimde bir tanıdığımız telefon ile arayarak isim koyduruyormuş , bebeğin annesi ve babasının ismini soruyormuş hoca ,sonra ona ne isim geliyorsa onu koyacaksın diyorlarmış ,banada biraz saçma geldi ama cidden böyle yapıyorlar
cnm bebişin ismine ne karar verdiniz?
bende büyüyen beşik istiyorum...inşlh nasip olur.
hakkaten kızlar Arsima deyince aklıma geldi isim kesinleştiren var mı başka?
Biz Ayça koyacağız nasipse
çok güzelmiş :)
Canım bizde yarın gideceğiz.Herkese iyi akşamlar..
Bizim mesai birazdan bitacek..
Babamız bugün bizi sinemaya götürüyor."Fetih 1453" merak edip gitmek isteyen olursa yarın film hakkında yorum yazarım.
teyzenız cok zevklıymıssc canımmmm cok tattlılaaarrr bayıldımmmmmm tek kelımeylleeee hepsıendeeeeeeee
Canım ben internetten uyguna çatlak kremi aldım.göbüş ve gögüslerım cok kasınıyo hergun bebek yagı sürüyorum oysakı kako yagı aldım o bıraz fayda ettı zannetmıstım ama tutuyorum kendımı kasımamak ıcın bıde okadarmı tatlı kaşınır allahım yarabbım ya kırmızı kabarcıklar olustu artık
hem şaşkınım hem de garip duygular içindeyim. dün pembekelebek arkadaşın yaşadıklarını okudum, okurken de gülümsedim . sonra akşam eşim gelince ona da anlattım. bu gün eşim izinliydi. 3lü taramamız çıkmış, gelip alabilrsiniz dediler. gittik. doktorumuz çok güzel risk en azda dedi. bu zaten bir tarama asla kesin sonuç vermez ama risk durumun çok düşük dedi. güzel dedi. biz de geçen sefer bebeğimiz cinsiyetini göstermemişti dedik. bakarmısınız cinsiyetine dedik. doktorumuz da siz allahtan sadece sağlık isteyin öyle sadece cinsiyet için ben ultrasonda bakmam deid. allahtan ne gelirse kabulünüz olsun dedi. neyse biz doktorumuzu ikna edemedik. eşim asker olduğundan askeri hastane de yolumuzun üzerindeydi. hadi uğrayıp orda baktıralım dedik. girdik neyse orda da bir bey vardı doktor. işi bitmiş hastası yokmuş acilde nöbetçiymiş bu gün orda bekliyordu. rica ettik o da gülerek hadi bakalım dedi :) sonra gittik ultrasona. neyse baktı baktı baktııı ve KIZ.NE KIZ MI? ama doktor 3. ayımızda %80 erkek demişti. ^ama kız^ dedi. ben burada 3 tane çizik görüyorum bakın sizde işte tam burası.. şok içindeyim. hele eşimi anlatamam bile.
biz farkında olmadan ne kadar da alıştırmışız kendimizi erkek bebeğe . oğlum diye seviyordum 1 aydır hep. emirim dedim hep. oğlum hissetmek istiyorum seni. neden baan kendini hissettirmiyorsun annecim dedim. ama hiç cavp vermedi. bu gün doktorumuz yine çok emin değildi ama o anda sevinemedim bile. şok içinde dolaştım durdum eşimle. o benden daha çok şoklardaydı. çünkü hep oğlum oğlum diye öpüyordu karnımı.
ama evimize geldik. şöyle oturdum. özür diledim bebeğimden defalarca. annecim ben, sen kızsın diye hiç üzülmedim ki. sadece kendimizi öyle alıştırmışız o yüzden böyle oldum. doktor teyzene kızdım aslında çünkü 3. ayda ben sormadım ki ona cinsiyeti ney diye. o durduk yee erkek gibi demişti. bizimde ilk çocuğumuz ollduğundan onun söylediği gibiyi duymamışız. şimdi ne bugünkü kız tanısı ne de erkek tanısı bana hiç inandırıcı gelmiyor. 10 martta tekrar kontrolümüz var. o zamana kadar hiçbirşey almayacağım.
ama bu günkü doktor amcamız doğru gördüyse ben sana pembişleri giydirmezmiyim. siyah saçlarına kırmızı kırmızı tokalar takmaz mıyım. kısacık kot etekler alıp alttan poposu kat kat dantelli çorapları giydirip poponu herkese göstermezmiyim. seninle aynı kotu aynı kazağı giyip, p minicik ayaklarına markalı ayakkabılar almazmıyım. seneye düğünlerde pembiş gelinlikler giydirmezmiyim. ve babanın benden de öne geçirebileceği tek aşkı yapmazmıyım annecim seni. içimi acıttın sen bugün benim kızım. çok üzgünüm kız lafını duyunca şok geçirdiğim için.
kız da olsan erkek de olsan sen benim ilk göz ağrımsın. gözümün nurusun. birtanemsin. sen yeter ki sağlıklı ol. cinsiyetin her ne olursa olsun ben ve baban sana alabileceği her şeyin en iyisini alacak, yetiştirebileceği en iyi şekilde yetiştirecek bundan hiç şüphen olmasın yavrum.
Canım benim ne güzel anlatmışsın duygularını..
Cinsiyet biz anne babalar için gerçekten önemli değil..
Rabbim sağlıkla sihhatle kavuşmamızı sağlasın yeter
evet canım gerçekten de artık cinsiyet diye birşey yook aklımda rabbim ne verirse sağlıklı verssin.
bu gün bebeğimiz için biberon alışverişi yaptık. bebedorda indirim vardı. 1 tane cam biberon, 1 tane yanlardan kulplu akrilik biberon, biberon temizleyici fırça, burun aspiratörü ve sulu kaşıyıcı dişlik aldık. kafamıza göre rengarenk aldık, hiç öyle cinsiyet fian düşünmedik :)
canım benim Rabbim iyi günlerde kullanmak nasip etsin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?