- 8 Ağustos 2011
- 12.718
- 15.187
- 498
- Konu Sahibi yellowdaisyy
-
- #15.221
hem şaşkınım hem de garip duygular içindeyim. dün pembekelebek arkadaşın yaşadıklarını okudum, okurken de gülümsedim . sonra akşam eşim gelince ona da anlattım. bu gün eşim izinliydi. 3lü taramamız çıkmış, gelip alabilrsiniz dediler. gittik. doktorumuz çok güzel risk en azda dedi. bu zaten bir tarama asla kesin sonuç vermez ama risk durumun çok düşük dedi. güzel dedi. biz de geçen sefer bebeğimiz cinsiyetini göstermemişti dedik. bakarmısınız cinsiyetine dedik. doktorumuz da siz allahtan sadece sağlık isteyin öyle sadece cinsiyet için ben ultrasonda bakmam deid. allahtan ne gelirse kabulünüz olsun dedi. neyse biz doktorumuzu ikna edemedik. eşim asker olduğundan askeri hastane de yolumuzun üzerindeydi. hadi uğrayıp orda baktıralım dedik. girdik neyse orda da bir bey vardı doktor. işi bitmiş hastası yokmuş acilde nöbetçiymiş bu gün orda bekliyordu. rica ettik o da gülerek hadi bakalım dedi :) sonra gittik ultrasona. neyse baktı baktı baktııı ve KIZ.NE KIZ MI? ama doktor 3. ayımızda %80 erkek demişti. ^ama kız^ dedi. ben burada 3 tane çizik görüyorum bakın sizde işte tam burası.. şok içindeyim. hele eşimi anlatamam bile.
biz farkında olmadan ne kadar da alıştırmışız kendimizi erkek bebeğe . oğlum diye seviyordum 1 aydır hep. emirim dedim hep. oğlum hissetmek istiyorum seni. neden baan kendini hissettirmiyorsun annecim dedim. ama hiç cavp vermedi. bu gün doktorumuz yine çok emin değildi ama o anda sevinemedim bile. şok içinde dolaştım durdum eşimle. o benden daha çok şoklardaydı. çünkü hep oğlum oğlum diye öpüyordu karnımı.
ama evimize geldik. şöyle oturdum. özür diledim bebeğimden defalarca. annecim ben, sen kızsın diye hiç üzülmedim ki. sadece kendimizi öyle alıştırmışız o yüzden böyle oldum. doktor teyzene kızdım aslında çünkü 3. ayda ben sormadım ki ona cinsiyeti ney diye. o durduk yee erkek gibi demişti. bizimde ilk çocuğumuz ollduğundan onun söylediği gibiyi duymamışız. şimdi ne bugünkü kız tanısı ne de erkek tanısı bana hiç inandırıcı gelmiyor. 10 martta tekrar kontrolümüz var. o zamana kadar hiçbirşey almayacağım.
ama bu günkü doktor amcamız doğru gördüyse ben sana pembişleri giydirmezmiyim. siyah saçlarına kırmızı kırmızı tokalar takmaz mıyım. kısacık kot etekler alıp alttan poposu kat kat dantelli çorapları giydirip poponu herkese göstermezmiyim. seninle aynı kotu aynı kazağı giyip, p minicik ayaklarına markalı ayakkabılar almazmıyım. seneye düğünlerde pembiş gelinlikler giydirmezmiyim. ve babanın benden de öne geçirebileceği tek aşkı yapmazmıyım annecim seni. içimi acıttın sen bugün benim kızım. çok üzgünüm kız lafını duyunca şok geçirdiğim için.
kız da olsan erkek de olsan sen benim ilk göz ağrımsın. gözümün nurusun. birtanemsin. sen yeter ki sağlıklı ol. cinsiyetin her ne olursa olsun ben ve baban sana alabileceği her şeyin en iyisini alacak, yetiştirebileceği en iyi şekilde yetiştirecek bundan hiç şüphen olmasın yavrum.
göbüş ve gögüslerım cok kasınıyo hergun bebek yagı sürüyorum oysakı kako yagı aldım o bıraz fayda ettı zannetmıstım ama tutuyorum kendımı kasımamak ıcın bıde okadarmı tatlı kaşınır allahım yarabbım ya kırmızı kabarcıklar olustu artık
Babamız bugün bizi sinemaya götürüyor."Fetih 1453" merak edip gitmek isteyen olursa yarın film hakkında yorum yazarım.
ne güzel bir yazı olmuş böyle bu..sen öyle anlattıkca benim poposunu sıktırasım geldi bebişininnnhem şaşkınım hem de garip duygular içindeyim. dün pembekelebek arkadaşın yaşadıklarını okudum, okurken de gülümsedim . sonra akşam eşim gelince ona da anlattım. bu gün eşim izinliydi. 3lü taramamız çıkmış, gelip alabilrsiniz dediler. gittik. doktorumuz çok güzel risk en azda dedi. bu zaten bir tarama asla kesin sonuç vermez ama risk durumun çok düşük dedi. güzel dedi. biz de geçen sefer bebeğimiz cinsiyetini göstermemişti dedik. bakarmısınız cinsiyetine dedik. doktorumuz da siz allahtan sadece sağlık isteyin öyle sadece cinsiyet için ben ultrasonda bakmam deid. allahtan ne gelirse kabulünüz olsun dedi. neyse biz doktorumuzu ikna edemedik. eşim asker olduğundan askeri hastane de yolumuzun üzerindeydi. hadi uğrayıp orda baktıralım dedik. girdik neyse orda da bir bey vardı doktor. işi bitmiş hastası yokmuş acilde nöbetçiymiş bu gün orda bekliyordu. rica ettik o da gülerek hadi bakalım dedi :) sonra gittik ultrasona. neyse baktı baktı baktııı ve KIZ.NE KIZ MI? ama doktor 3. ayımızda %80 erkek demişti. ^ama kız^ dedi. ben burada 3 tane çizik görüyorum bakın sizde işte tam burası.. şok içindeyim. hele eşimi anlatamam bile.
biz farkında olmadan ne kadar da alıştırmışız kendimizi erkek bebeğe . oğlum diye seviyordum 1 aydır hep. emirim dedim hep. oğlum hissetmek istiyorum seni. neden baan kendini hissettirmiyorsun annecim dedim. ama hiç cavp vermedi. bu gün doktorumuz yine çok emin değildi ama o anda sevinemedim bile. şok içinde dolaştım durdum eşimle. o benden daha çok şoklardaydı. çünkü hep oğlum oğlum diye öpüyordu karnımı.
ama evimize geldik. şöyle oturdum. özür diledim bebeğimden defalarca. annecim ben, sen kızsın diye hiç üzülmedim ki. sadece kendimizi öyle alıştırmışız o yüzden böyle oldum. doktor teyzene kızdım aslında çünkü 3. ayda ben sormadım ki ona cinsiyeti ney diye. o durduk yee erkek gibi demişti. bizimde ilk çocuğumuz ollduğundan onun söylediği gibiyi duymamışız. şimdi ne bugünkü kız tanısı ne de erkek tanısı bana hiç inandırıcı gelmiyor. 10 martta tekrar kontrolümüz var. o zamana kadar hiçbirşey almayacağım.
ama bu günkü doktor amcamız doğru gördüyse ben sana pembişleri giydirmezmiyim. siyah saçlarına kırmızı kırmızı tokalar takmaz mıyım. kısacık kot etekler alıp alttan poposu kat kat dantelli çorapları giydirip poponu herkese göstermezmiyim. seninle aynı kotu aynı kazağı giyip, p minicik ayaklarına markalı ayakkabılar almazmıyım. seneye düğünlerde pembiş gelinlikler giydirmezmiyim. ve babanın benden de öne geçirebileceği tek aşkı yapmazmıyım annecim seni. içimi acıttın sen bugün benim kızım. çok üzgünüm kız lafını duyunca şok geçirdiğim için.
kız da olsan erkek de olsan sen benim ilk göz ağrımsın. gözümün nurusun. birtanemsin. sen yeter ki sağlıklı ol. cinsiyetin her ne olursa olsun ben ve baban sana alabileceği her şeyin en iyisini alacak, yetiştirebileceği en iyi şekilde yetiştirecek bundan hiç şüphen olmasın yavrum.
hem şaşkınım hem de garip duygular içindeyim. Dün pembekelebek arkadaşın yaşadıklarını okudum, okurken de gülümsedim . Sonra akşam eşim gelince ona da anlattım. Bu gün eşim izinliydi. 3lü taramamız çıkmış, gelip alabilrsiniz dediler. Gittik. Doktorumuz çok güzel risk en azda dedi. Bu zaten bir tarama asla kesin sonuç vermez ama risk durumun çok düşük dedi. Güzel dedi. Biz de geçen sefer bebeğimiz cinsiyetini göstermemişti dedik. Bakarmısınız cinsiyetine dedik. Doktorumuz da siz allahtan sadece sağlık isteyin öyle sadece cinsiyet için ben ultrasonda bakmam deid. Allahtan ne gelirse kabulünüz olsun dedi. Neyse biz doktorumuzu ikna edemedik. Eşim asker olduğundan askeri hastane de yolumuzun üzerindeydi. Hadi uğrayıp orda baktıralım dedik. Girdik neyse orda da bir bey vardı doktor. Işi bitmiş hastası yokmuş acilde nöbetçiymiş bu gün orda bekliyordu. Rica ettik o da gülerek hadi bakalım dedi :) sonra gittik ultrasona. Neyse baktı baktı baktııı ve kız.Ne kız mı? Ama doktor 3. Ayımızda %80 erkek demişti. ^ama kız^ dedi. Ben burada 3 tane çizik görüyorum bakın sizde işte tam burası.. şok içindeyim. Hele eşimi anlatamam bile.
Biz farkında olmadan ne kadar da alıştırmışız kendimizi erkek bebeğe . Oğlum diye seviyordum 1 aydır hep. Emirim dedim hep. Oğlum hissetmek istiyorum seni. Neden baan kendini hissettirmiyorsun annecim dedim. Ama hiç cavp vermedi. Bu gün doktorumuz yine çok emin değildi ama o anda sevinemedim bile. şok içinde dolaştım durdum eşimle. O benden daha çok şoklardaydı. çünkü hep oğlum oğlum diye öpüyordu
ama evimize geldik. şöyle oturdum. özür diledim bebeğimden defalarca. Annecim ben, sen kızsın diye hiç üzülmedim ki. Sadece kendimizi öyle alıştırmışız o yüzden böyle oldum. Doktor teyzene kızdım aslında çünkü 3. Ayda ben sormadım ki ona cinsiyeti ney diye. O durduk yee erkek gibi demişti. Bizimde ilk çocuğumuz ollduğundan onun söylediği gibiyi duymamışız. şimdi ne bugünkü kız tanısı ne de erkek tanısı bana hiç inandırıcı gelmiyor. 10 martta tekrar kontrolümüz var. O zamana kadar hiçbirşey almayacağım.
Ama bu günkü doktor amcamız doğru gördüyse ben sana pembişleri giydirmezmiyim. Siyah saçlarına kırmızı kırmızı tokalar takmaz mıyım. Kısacık kot etekler alıp alttan poposu kat kat dantelli çorapları giydirip poponu herkese göstermezmiyim. Seninle aynı kotu aynı kazağı giyip, p minicik ayaklarına markalı ayakkabılar almazmıyım. Seneye düğünlerde pembiş gelinlikler giydirmezmiyim. Ve babanın benden de öne geçirebileceği tek aşkı yapmazmıyım annecim seni. Içimi acıttın sen bugün benim kızım. çok üzgünüm kız lafını duyunca şok geçirdiğim için.
Kız da olsan erkek de olsan sen benim ilk göz ağrımsın. Gözümün nurusun. Birtanemsin. Sen yeter ki sağlıklı ol. Cinsiyetin her ne olursa olsun ben ve baban sana alabileceği her şeyin en iyisini alacak, yetiştirebileceği en iyi şekilde yetiştirec
ek bundan hiç şüphen olmasın yavrum.
alınmamıştır annesi.. kırılmamıştır.. üzülmemiştir..merak etme.. bana da doktorum 12de erkeğe benziyor dedi, ama emin olmadığım için hiç oğlum diye seslenmedim. keza 16da da kıza benziyor dedi.. pozisyonu hiç uygun değildi.. ben hala bebeğim diyorum. çünkü hala kesin değil..
tatlım ne guzel yaz mıs sın doktor 18 hatada erkek demese pıpı gormesek bende korkucaktım okudukc sımdı
tatalı prenses gelıcek ne sanslı bır prenses annesı babası sız sınız allah saglık mutluluk uzun omur versın
kız bebekler oyle cadı oyle tatlı kı babalar eve gırınce ılk onun koyuna atlayıp opuyo sevıyo
allah uzun omurler guzel bahtlar versın tum topıgımızın bebeklerıne ınsallahh
ne güzel bir yazı olmuş böyle bu..sen öyle anlattıkca benim poposunu sıktırasım geldi bebişininnnallah sana bağışlasın canım..insan tabi alıştırıyor kendini ama belki artık şimdi tepiklemeye başlar :)
bakalım bu ara da kızım diye seveyim belki o zaman tepik yerim
biz iyiyiz cnm sen nasılsıniyi akşamlar kızlar nasılsınız napıosnuz
biz iyiyiz cnm sen nasılsın
benim yarın doğum günüm eşimden büyük süprizler bekliyorum ama bakalım napcak, bişey yapmazsa çok üzülürüm. az önce gece 12demi kutlucan dedim istersen gidip pasta alıp geleyim filan dedi canımı sıktı istemiyorum dedim
iyi akşamlar kızlar nasılsınız napıosnuz
iyi akşamlar canım iyiyz sen nasılsınn..ddurumlar iyidir umarımm
ben ve oğlusum iyiyiz eşim hakkında bi bilgim yok uyuyo
canım ya hiç yoktan uzattınız hadi sen bi adım atta üzmeyin birbirinizide bebişinizide ama
BİR BEBEĞİN İLK 20 GÜNÜ
1. gün
böylesi kötü bir baslangıç beklemiyordum.
oha hortumumu bile kesmisler! meme diye, süt diye birşey varmş. nerden nasıl bulunur bu ya?
hayattan daha 1. günden so๐utacaklar beni.
2. gün
meme buldum ama bundan süt gelmiyor, emiyorum allah emiyorum, tık yok, süt başka yerde mi? neyse biraz daha emdim geldi, fazla abanınca meme sahibi kişilik bağrdı, ne bagırıyosun a็çım ben! çok yalnızım be sözlük. hayır içerdeyken de yalnızdım ama yediğim önümde yemediğim arkamdaydı en azından, bak yine aklıma geldi, hortumu bile kestiler yaa!
uykum geldi yine. zzzzz!
3. gün
memeyi sevdim, bu dünyadaki tek dostlarım bu iki meme. iyi ki varsınız.
4. gün
bugün bir sürü olaylar oldu, gürültü yaptılar, başka biryerlere gittik galiba. memeden ayrılınca bağırıyorum geri geliyor, sonra uyuyorum, uyanıyorum bir bakıyorum meme yok, neyse ama tekrar bağırınca geri geliyor nasılsa. sıç็mak da zevkliymiş be, eskiden yapamıyordum.
5. gün
bugün 15 kez kaka yaptım, rekorumu geliştirmeliyim. dikkat ettim de her yaptıgımda temizliyorlar, bunu sevdim. dikkatimi ็eken bir noktada şu ki, amma koca kafalıyım be arkadaş, ağır mı ağır tutamıyorum şerefsizim, pat o yana, pat bu yana, dikkat etseler bari de ็atlatmasak daha ilk günden.
6. gün
avucuma ne verseler hemen tutuyorum, tik gibi birşey, maalesef farkettiler, herkes parmağını veriyor avucuma, mecburen tutuyorum, alemin maymunu oldum iyi mi?
bu arada ne ็ çok uyuyorum ya arkadaş, atamadım şu yorgunluğu, daha ç็ok süt i็eyim en iyisi. hayır iç็tikç็e de yoruluyorum o da ayrı, nerde o eski günler, hortumdan geliyordu ne güzel, şimdi em allah em, bak yine aklıma geldi, şerefsizler kesti hortumu yaa.
7. gün
bugün solaryuma girdim, sarılık mı ne ondanmış. yine uykum geldi.
8. gün
biraz daha iyi hissetim kendimi, daha ็çok süt iç็iyorum artık. kaka yapma işini de tam alt a็çma anına denk getiriyorum ki etraf pislensin, eziyet olsun. naapayım ama alt a็çıkken daha rahat roketleyebiliyorum. kaka yaparken başka birşey daha yapıyorum galiba, anlamaya ็çalışacagım bakalım.
9. gün
็ok fena hıç็kırık tutuyor, ge็çsin diye nefesimi tutayım dedim onu da beceremedim, neyse ki süt iç็ince geç็iyor. bu süt her derde devaymış, bugün bunu gördüm.
10. gün
sütten başka birşeyler verdiler, var ya, yeter artık be, tam alışıyordum yine dayadılar başka birşey, hayret bişi ya, vitaminmiyiş neymiş.
bu arada memelerin arasından dün gördüğüm lavuk gündüzleri piyasada yok akşamları geliyor sadece, hadi bakalım hayırlısı.
11. gün
al işte, başladı yine bir arıza. sütten sonra ç็ok feci karnım ağrıyor, böyle gaz gibi bişi, eğilip bükülüyorum, binbir şekile giriyorum ็çıkaracağım diye. sırtıma falan sıvazlayın bari be kardeşim.
12. gün
bütün gün gazdan kıvrandım arkadaş ya, bela oldu başıma, yaygarayı bastım ben de. uyutmadım, diktim bunları da hazır asker. sonra bir saldım ki evlere şenlik, akabinde uyudum hemen gerisini hatırlamıyorum
13. gün
annemin suratına sıç็tım. tamam utandım biraz da insan bebe๐i g.tünden öper mi yaa. ayıp oldu di mi? naapıyım abi, neyse fazla kızmadı herhalde.
14. gün
anneme kırmızı renkli birşeyler iç็iriyorlar, o zaman süt daha bi randımanlı oluyor sanki, b๖yle tadı da hoş0uma gidiyor, şu memelere bir rating aleti taksalar da hangisini sevip hangisini sevmedi๐imi s๖yleyebilsem.
15. gün
topuktan kan alıp duruyorlar, metin olayım ç็ok ağlamayayım diyorum ama canım yandı be arkadaş, hayır ondan sonra da hemen süt verince sakinliyorum, kızgınlığım ge็çiyor, ağız tadıyla asabiyet yaptırmıyorlar, şu memelere karşı biraz daha dikbaşlı durabilsem.
16. gün
şu memeleri ç็ok sevdiğimi bir kez daha anladım, ç็ok seviyorum onları, onlardan ayrılınca iç็imi bir huzursuzluk kaplıyor, en iyisi onlardan uzaklaştığım anda yaygarayı basayım ben. bugün benden biraz büyük biri geldi yanıma, sevme ama็çlı olsa gerek bir geç็irdi başım d๖nüyo hala. sonradan ๖ğrendim kuzenmiş, neyse yazdım kenara intikam alınacak.
17. gün
etrafı daha net seç็er oldum, ama el ve ayak koordinasyonu hala zayıf, memeyi kavrayabiliyorum ancak. bir de bu eller ve ayaklar bana mı ait tam olarak emin değilim, sallıyorum ๖yle, zevkli birşey. yüze ve g๖zlere dikkat etmem lazım ama, tırnaklar tehlikeli. diğer yandan annem bugün onları kesmeye ็çalıştı ama huysuzluk ettim, etmeseydim daha iyi olacaktı galiba, bak ç็izdik tam g๖zün altını yine.
18. gün
elime torbalar taktılar, kafaya ç็arpınca artık acıtmıyor, yara bere de yapmıyor. sanırım onlar da beni seviyor, iyiliğimi düşünüyorlar. aslında hala ็çıktığım yeri özlüyorum, geri girme imkanım olmaz mı acaba?
19. gün
nihayet o adamin neden eve sadece akşamlari geldigini anladim megerse bana ve anneme bakmak icin gunduz calişiyomuş..
aferin gozume girdi şimdi bak!..
20. gün
tabii ya, annemin karnındayken de duyuyordum o adamın sesini sık sık.
ona da ilgi alaka g๖sterdim, bağırdığımda bazen o alıyor beni kucağına, meme vardır diye saldırdım ama vermedi. bir ara meme a็çıkken kıstırdım ama emme olayından bir randıman alabilmiş de๐ilim, meme yüzeyi bayağı bir farklı.
süpermiş ya şu halimle beni güldürdün ALLAH ta seni güldürsün canım
güldürebildiysem ne güzel canım benimmaminn Allah hepimizi güldürsün tatlım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?