- Konu Sahibi yellowdaisyy
-
- #15.261
hem şaşkınım hem de garip duygular içindeyim. dün pembekelebek arkadaşın yaşadıklarını okudum, okurken de gülümsedim . sonra akşam eşim gelince ona da anlattım. bu gün eşim izinliydi. 3lü taramamız çıkmış, gelip alabilrsiniz dediler. gittik. doktorumuz çok güzel risk en azda dedi. bu zaten bir tarama asla kesin sonuç vermez ama risk durumun çok düşük dedi. güzel dedi. biz de geçen sefer bebeğimiz cinsiyetini göstermemişti dedik. bakarmısınız cinsiyetine dedik. doktorumuz da siz allahtan sadece sağlık isteyin öyle sadece cinsiyet için ben ultrasonda bakmam deid. allahtan ne gelirse kabulünüz olsun dedi. neyse biz doktorumuzu ikna edemedik. eşim asker olduğundan askeri hastane de yolumuzun üzerindeydi. hadi uğrayıp orda baktıralım dedik. girdik neyse orda da bir bey vardı doktor. işi bitmiş hastası yokmuş acilde nöbetçiymiş bu gün orda bekliyordu. rica ettik o da gülerek hadi bakalım dedi :) sonra gittik ultrasona. neyse baktı baktı baktııı ve KIZ.NE KIZ MI? ama doktor 3. ayımızda %80 erkek demişti. ^ama kız^ dedi. ben burada 3 tane çizik görüyorum bakın sizde işte tam burası.. şok içindeyim. hele eşimi anlatamam bile.
biz farkında olmadan ne kadar da alıştırmışız kendimizi erkek bebeğe . oğlum diye seviyordum 1 aydır hep. emirim dedim hep. oğlum hissetmek istiyorum seni. neden baan kendini hissettirmiyorsun annecim dedim. ama hiç cavp vermedi. bu gün doktorumuz yine çok emin değildi ama o anda sevinemedim bile. şok içinde dolaştım durdum eşimle. o benden daha çok şoklardaydı. çünkü hep oğlum oğlum diye öpüyordu karnımı.
ama evimize geldik. şöyle oturdum. özür diledim bebeğimden defalarca. annecim ben, sen kızsın diye hiç üzülmedim ki. sadece kendimizi öyle alıştırmışız o yüzden böyle oldum. doktor teyzene kızdım aslında çünkü 3. ayda ben sormadım ki ona cinsiyeti ney diye. o durduk yee erkek gibi demişti. bizimde ilk çocuğumuz ollduğundan onun söylediği gibiyi duymamışız. şimdi ne bugünkü kız tanısı ne de erkek tanısı bana hiç inandırıcı gelmiyor. 10 martta tekrar kontrolümüz var. o zamana kadar hiçbirşey almayacağım.
ama bu günkü doktor amcamız doğru gördüyse ben sana pembişleri giydirmezmiyim. siyah saçlarına kırmızı kırmızı tokalar takmaz mıyım. kısacık kot etekler alıp alttan poposu kat kat dantelli çorapları giydirip poponu herkese göstermezmiyim. seninle aynı kotu aynı kazağı giyip, p minicik ayaklarına markalı ayakkabılar almazmıyım. seneye düğünlerde pembiş gelinlikler giydirmezmiyim. ve babanın benden de öne geçirebileceği tek aşkı yapmazmıyım annecim seni. içimi acıttın sen bugün benim kızım. çok üzgünüm kız lafını duyunca şok geçirdiğim için.
kız da olsan erkek de olsan sen benim ilk göz ağrımsın. gözümün nurusun. birtanemsin. sen yeter ki sağlıklı ol. cinsiyetin her ne olursa olsun ben ve baban sana alabileceği her şeyin en iyisini alacak, yetiştirebileceği en iyi şekilde yetiştirecek bundan hiç şüphen olmasın yavrum.
biz iyiyiz cnm sen nasılsın
benim yarın doğum günüm eşimden büyük süprizler bekliyorum ama bakalım napcak, bişey yapmazsa çok üzülürüm. az önce gece 12demi kutlucan dedim istersen gidip pasta alıp geleyim filan dedi canımı sıktı istemiyorum dedim
çok teşekkür ederim canım :)
doğum günün kutlu olsun canım :)
Eki Görüntüle 348805 kızlar ben kızımda bunu almıstım sterıl ıcın
ama kuzenım elektırıklı vermıstı kutusunda oylesıne duruyodu 2 bebege saklarım dıye
bugun annem Eki Görüntüle 348806 ındırımde bunu gormus almıs demın gosterdı
dıyecegım o kı ısteyen olursa para ıstemıyorum ogluma hedıye bısıler gonderır bende ona kutusula
sterıl makınayı ggonderırım BENIM BAHSETIGIM MIKRO DALGADA STERIL KUTUSU
BUGUN ANNEM ELEKTIRIKLI OLANI ALMIS BANA
çok teşekkür ederim canım :)
teşekkürler canım, ilk defa doğum günümde böyle evde tek başınayım , yalnız geçiriyorum doğum günümükeşke ailemin yanında olabilseydim
canım doğum günün kutlu olsun, nice mutlu yıllara bebeğinle inşallah
çok teşekkür ederim cnm :))
hem şaşkınım hem de garip duygular içindeyim. dün pembekelebek arkadaşın yaşadıklarını okudum, okurken de gülümsedim . sonra akşam eşim gelince ona da anlattım. bu gün eşim izinliydi. 3lü taramamız çıkmış, gelip alabilrsiniz dediler. gittik. doktorumuz çok güzel risk en azda dedi. bu zaten bir tarama asla kesin sonuç vermez ama risk durumun çok düşük dedi. güzel dedi. biz de geçen sefer bebeğimiz cinsiyetini göstermemişti dedik. bakarmısınız cinsiyetine dedik. doktorumuz da siz allahtan sadece sağlık isteyin öyle sadece cinsiyet için ben ultrasonda bakmam deid. allahtan ne gelirse kabulünüz olsun dedi. neyse biz doktorumuzu ikna edemedik. eşim asker olduğundan askeri hastane de yolumuzun üzerindeydi. hadi uğrayıp orda baktıralım dedik. girdik neyse orda da bir bey vardı doktor. işi bitmiş hastası yokmuş acilde nöbetçiymiş bu gün orda bekliyordu. rica ettik o da gülerek hadi bakalım dedi :) sonra gittik ultrasona. neyse baktı baktı baktııı ve KIZ.NE KIZ MI? ama doktor 3. ayımızda %80 erkek demişti. ^ama kız^ dedi. ben burada 3 tane çizik görüyorum bakın sizde işte tam burası.. şok içindeyim. hele eşimi anlatamam bile.
biz farkında olmadan ne kadar da alıştırmışız kendimizi erkek bebeğe . oğlum diye seviyordum 1 aydır hep. emirim dedim hep. oğlum hissetmek istiyorum seni. neden baan kendini hissettirmiyorsun annecim dedim. ama hiç cavp vermedi. bu gün doktorumuz yine çok emin değildi ama o anda sevinemedim bile. şok içinde dolaştım durdum eşimle. o benden daha çok şoklardaydı. çünkü hep oğlum oğlum diye öpüyordu karnımı.
ama evimize geldik. şöyle oturdum. özür diledim bebeğimden defalarca. annecim ben, sen kızsın diye hiç üzülmedim ki. sadece kendimizi öyle alıştırmışız o yüzden böyle oldum. doktor teyzene kızdım aslında çünkü 3. ayda ben sormadım ki ona cinsiyeti ney diye. o durduk yee erkek gibi demişti. bizimde ilk çocuğumuz ollduğundan onun söylediği gibiyi duymamışız. şimdi ne bugünkü kız tanısı ne de erkek tanısı bana hiç inandırıcı gelmiyor. 10 martta tekrar kontrolümüz var. o zamana kadar hiçbirşey almayacağım.
ama bu günkü doktor amcamız doğru gördüyse ben sana pembişleri giydirmezmiyim. siyah saçlarına kırmızı kırmızı tokalar takmaz mıyım. kısacık kot etekler alıp alttan poposu kat kat dantelli çorapları giydirip poponu herkese göstermezmiyim. seninle aynı kotu aynı kazağı giyip, p minicik ayaklarına markalı ayakkabılar almazmıyım. seneye düğünlerde pembiş gelinlikler giydirmezmiyim. ve babanın benden de öne geçirebileceği tek aşkı yapmazmıyım annecim seni. içimi acıttın sen bugün benim kızım. çok üzgünüm kız lafını duyunca şok geçirdiğim için.
kız da olsan erkek de olsan sen benim ilk göz ağrımsın. gözümün nurusun. birtanemsin. sen yeter ki sağlıklı ol. cinsiyetin her ne olursa olsun ben ve baban sana alabileceği her şeyin en iyisini alacak, yetiştirebileceği en iyi şekilde yetiştirecek bundan hiç şüphen olmasın yavrum.
yalnız değilsin canım böyle düşünüp üzülme. artık hiçbirimiz yalnız değiliz. kuzucuklarımız var
gunaydın kızlarr
canim okadar guzel yazmıssnkı agladm ya saglıkla gelsn yawrularımz
tatım ıyı geceler kızımı uyutuyodum bır yandan da bakım dedım
hazırlıkları hep annem yapar canım kayınvalıdem 1 corap almadı kızıma bunada umudum yok
bugun ındırımde gorunce alım demıs yarın ondan ıstedıklerım var aldım derse resımlerını eklerım gosterırım
herseyı kız annelerı alıyo merak edıyorum herseyyıı alan kayın valıde varmıdır acaba
bıraz daha ıyı ooldu kızım ama esım hasta ben hasta olmaya basladım fenaburnum akıyo bogazım yanıyoo
oglum elma portakal manyagı ooldu ıyıı geceler prensesınle sanada canım optuk
ahhh ahhh kız anneleri hep öyle demekki benim de annem doldurdu tasırdı neler almıs nelerrr dedigin gibi kayınvalidem daha bir çöp almadıııı sonrada torunumuz die sahip cıkarlar cok beklerlerr walla
günaydın herkeslere kızlar :)
bu gün güne güzel uyandım diyorum ama çok sinirlerim bozuk. bu gün doğum günüm. eşim akşam hiç oralı olmadı bile hem de 1'e kadar oturmamıza rağmen. bu sabah da heralde erken kalkıp kahvaltıyı hazırlar filan dedim ama nerdeeeee, sabah gayet güzel ben kalktım kahvaltıyı hazırladım, yedi gitti. ya gerçekten unuttu, ya da beni sinir etmek için hiçbirşey söylemedi. ama bu duruma gerçekten de sinir oldum
meleksencim bizim ilk bebeğimiz, annem de her şeyini almış neredeyse. sadece 1 hurç kazak ceket yelek tulum filan örmüş. 1 hurç da şortlu takımlar,pijamalar,tulumlar bir sürü kıyafet almış. sonra termoslu hem de içi cam olan biberonlardan almış, sonra battaniyesi, kundağı, markalı oyuncaklar almış. penyeden örtüler filan almış. gittiğimizde ağzım açık kaldı. anne naptın dedim yavaş yavaş alırdık. o da içimden geldi aldım dedi. biz de park yatağıyla bebek arabasını aldık. neyse geçen hafta k.valdemlere gittik. kadın bana demez mi yelek örecektim ama senin annen örmüştür zaten onun örgüleri güzel oluyor diye . allah allah dedim içinden sen de ör de o da örsn. sanki bir tane örülecek diye bir kaide var. ben de hiç gerek yok annem 1 hurç yapmış, onlar çocuğumu 5 yaşına kadar büyütür dedim. sonra eşim söyledi yatkla arabayı aldık diye, k.pederim demesin mi neden hemen aldın oğlum belki onu hanefi dedesi(babam) alırdı diye. sinirim tepeme çıktı benim. bende dedim : vallahi bizde öyle bir adet yok, onlar üzerine düşeni daha şimdiden fazlasıyla yapmışlar, yapan da kendi şanına yapar, yapmazlarsa da canları sağolsun. ibrahim(eşim) de kimseye güvenip çocuk yapmadı. alamayacak olsaydı hiç bu işin altına girmezdi , az olsun öz olsun , 10. çocuğumuz değil ilk çocuğumuz biz her şeyini yaparız dedim. vallahi demesem sinirim bozulurdu şimdi kendi kendimi yerdim niye hiçbişey söylemedim diye. onlar da kapattı ağızlarını. aman ben istemiorum zaten almasınlar. ben alırım ama az ama çok alırım ben.
ama işin diğer yanına geleyim siz değerlendirin. eşim 2 erkek kardeş başka kardeşleri yok. eltimlerle k.valdemler aynı evde yaşıyorlar. eltimin 2 kızı var. ikincisi daha 4 aylık. ilk bebeği olduğunda beşiğinden tutun da ana kucağına beşiğinin yatağına kadark.pederim almış ve öyle park yatak bilmem ne değil, bayağı güzel ahşap beşik. şimdi benim bebeğimin beşiğini hanefi dedesi alsın deyince benim de sinirlerim normal olarak zıplamıştı.
o yüzden meleksencim ben diyeceğimi diyorum hiçbirşey de beklemiyorum tıpkı senin gibi olucam ben de sanırım. 1 çorap göremicem sanırım
evet cnm aslında bebeğimle beraber ilk doğum günüm :)
bu arada dün kayınvalidelerden bahsedilmiş, aynı sorun bizde de var. bir çorap almak gibi bir niyetleri yok. görümcem iki tane yelek işlemiş o kadar. ben kendinin doğumunda üstelik 3. çocuğuydu, resmen kırklık hazırladık. üstelik fırını yoktu fırın aldık bebek hediyesi olarak. altın da taktık. kendi hiç oralı olmuyor ilk bebeğimiz olmasına rağmen. kayınvalidem zaten benim maaşım mı var diye kenara çekiliyor. sanki benim annemin maaşı var, kadın herşeyi alıyor. bebek odasından umutsuzdum hatta yatak bile bizi zorlayacaktı evi çok borçla aldık çünkü, onu da sağolsun kız kardeşim alacak. bide bebek doğduğunda gelirler utanmadan hiçbirşeyi beğenmezler burun kıvırırlar. çeyizimde de öyle yapmışlardı. üstelik bu taraflarda çeyiz çok verilirz bilirsiniz. ama ben iki yıl eşimin borçlarını ödedim. herşeyi borca yapmışlar bizm üzerimize yıktılar. o yüzden onları hesaba alıp üzülmemek lazım. Antepte bir söz var, 'Allah bedeninden versin' derler. Yani Allah kimseye muhtac etmesin, bana kendi emeğimle versin demek. yani canınızı sıkmayın hiçbiri insan değil.
Doğum günün kutlu olsun canım.
Sevdiklerinle ve özellikle bebeğinle mutlu senelere.
en güzeli zaten takmamak canm, takarsak zaten hiç yüzlerine bakmamak gerekir. sen de beğenmedikleri yerde söyle, beğenmeyen iyisini kendisi alsın getirsin,de. insanın en güzel şeylerine laf söylemeyi bilirler ama kıllarını kıpırdatmazlar. aman aman, ben beklemiyorum zaten. almasınlar. alınca bir de orda burda söylerler benim iyice sinirim tepeme çıkar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?