- 25 Mayıs 2010
- 2.981
- 5
- 108
- Konu Sahibi yellowdaisyy
-
- #18.941
Eki Görüntüle 367439 Eki Görüntüle 367440 Eki Görüntüle 367441
kızımın çeyizi:)) merak edenler olursa ebebekten aldm
Canim benim, ben Bakudeyim, burda dogru duzun bir sistem bile yok. Hic bir ilaci bile dogru veremediler, Turkiyeye geldigimde yaptirdim 3 lu taramami, ve ilaclarimi alip Bakuye geldim. Burda bebegin omurgasinda aciklik var dediler.Ya sakat dogar, ya da yasamaz dediler...Alalim dediler... Dusunebiliyor musun benim psikolojimi, ama sadece gunlerce dua ettim, gecen hafta tekrar baktirdik, her sey yolunda dedi... Hicbir zaman umudunu yitirme.Sanki bana o kadar seyi soyleyen o doktor degildi, o kadar sakindi ki...
O yuzden diyorum sana, hiicc uzulme, ve inan bebegine, dogdugunda belki de ufacik, sempatik bir aciklik olacak dudaginda...
Belki ufak bir operasyon olacak, ama annesi operse gecer tum yaralari, yeter ki sen simdiden uzme ikinizi
banada verdi dr.birde magnezyum verdi ama ikisinide içmek bana işkence.hiç sevmiyorum suda eritilen takviyeleri
bana vermedi canım.
sen alınma canım ama doktorun kusura bakmasın ama tek akıllı doktor o muymuş, kimsenin aklı kesmiyor mu yani? Böyle atıp tutmalara çok kızıyorum. benim kardeşim de doktor ve bana "mutlaka yaptır" dedi. kendisi de vuruldu. Belki Allah korusun tetanoz kapma durumun olur o zaman doktor arkanda duracak mı?valla benim doktorumda pek olumlu bakmıyor tetenoz aşısına devl.elindeki aşılar 27 yılllıkmış bırak bitsin sonra git yaptır dedi bebeğin kemiklerinin yada başka bişi dedi o arada yalan olmasın ama bişeyinin etrafına cıva ile kaplıyormuş.bir bakıma mikrop salınıyor vücüda.doktorumun yanındaki asistanıda hamile bak dedi onun s.ocağında kaydı bile yok dedi :))
kol ağrısı olsa sadece, çekerim canım ama ateşim çıktı vücudum fazla tepki verdi 2 gündür hastayım yaniGeçmiş olsun. Tetanoz aşısı henüz yaptırmayanlara önerim aşı olduktan sonra o bölgeye 20-30 dak. buz koyun hiç bir sıkıntınız olmaz. Benimde bi arkadaşım aşı yaptırmış kolu şişmiş ağırmış bana ben yaptırırken bilgim yoktu sonradan öğrendim buzu dedi. Gerçekten çok etkili hiç bir sıkıntım olmadı ne ağrı ne şişlik ne yanma
kol ağrısı olsa sadece, çekerim canım ama ateşim çıktı vücudum fazla tepki verdi 2 gündür hastayım yani
Arkadaşlar bana doktor kalsiyum verince içeriğine baktım, birsürü katkı maddesi var. kardeşim doktor olduğu için "onları boşver içme, süt yoğurt ye" dedi. İnternette baktım ben de kalsiyum ihtiyacıyla ilgili şöyle yazıyor:
Günde 3 su bardağı süt veya 3 su bardağı kadar yoğurt (veya yarı yarıya olabilir) tüketebilen bir hamile bayan ortalama 750 mg kalsiyum bunlardan alacaktır, kalan 250 mg kalsiyumu da gün içerisinde tükettiği sebzelerden, meyvelerden, diğer besinlerden alabileceği için ek kalsiyum ilaç takviyesi almasına gerek kalmaz.
Ancak yeterli miktarda süt ve yoğurt tüketemeyen bir anne adayı diğer besinlerle günlük 1000 mg kalsiyum ihtiyacını tamamlayamaz. Sebzeler, meyveler, kuru meyveler, fındık, badem gibi besinler az miktarda kalsiyum içerdiklerinden bu besinlerle 1000 mg kalsiyum alımını tamamlamak için çok fazla tüketmek gerekecektir, bu da mümkün değildir ve ayrıca çok fazla kalori yükü ile aşırı kilo alımına neden olacaktır. Bu nedenle süt ve yoğurdu yeterince tüketemeyen anne adayları ek kalsiyum tablerleri ile desteklenmelidir.
Demek ki süt,yoğurt yiyebilenlerde buna gerek yok ,ne dersiniz?
sen alınma canım ama doktorun kusura bakmasın ama tek akıllı doktor o muymuş, kimsenin aklı kesmiyor mu yani? Böyle atıp tutmalara çok kızıyorum. benim kardeşim de doktor ve bana "mutlaka yaptır" dedi. kendisi de vuruldu. Belki Allah korusun tetanoz kapma durumun olur o zaman doktor arkanda duracak mı?
kızlar doktor size kalsiyum verdi mi? bana calcimax-D3 yazdı suda eritilip içiyor
Arkadaşlar bana doktor kalsiyum verince içeriğine baktım, birsürü katkı maddesi var. kardeşim doktor olduğu için "onları boşver içme, süt yoğurt ye" dedi. İnternette baktım ben de kalsiyum ihtiyacıyla ilgili şöyle yazıyor:
Günde 3 su bardağı süt veya 3 su bardağı kadar yoğurt (veya yarı yarıya olabilir) tüketebilen bir hamile bayan ortalama 750 mg kalsiyum bunlardan alacaktır, kalan 250 mg kalsiyumu da gün içerisinde tükettiği sebzelerden, meyvelerden, diğer besinlerden alabileceği için ek kalsiyum ilaç takviyesi almasına gerek kalmaz.
Ancak yeterli miktarda süt ve yoğurt tüketemeyen bir anne adayı diğer besinlerle günlük 1000 mg kalsiyum ihtiyacını tamamlayamaz. Sebzeler, meyveler, kuru meyveler, fındık, badem gibi besinler az miktarda kalsiyum içerdiklerinden bu besinlerle 1000 mg kalsiyum alımını tamamlamak için çok fazla tüketmek gerekecektir, bu da mümkün değildir ve ayrıca çok fazla kalori yükü ile aşırı kilo alımına neden olacaktır. Bu nedenle süt ve yoğurdu yeterince tüketemeyen anne adayları ek kalsiyum tablerleri ile desteklenmelidir.
Demek ki süt,yoğurt yiyebilenlerde buna gerek yok ,ne dersiniz? ?
merhaba arkadaslar bı sorum olacak sıze .. ben altıma çiş yapmıs gıbı ıslanıyorum sızde oluyor mu yardımcı olursanız sevınırımmm lutfenn
merhaba arkadaslar bı sorum olacak sıze .. ben altıma çiş yapmıs gıbı ıslanıyorum sızde oluyor mu yardımcı olursanız sevınırımmm lutfenn
selam mıllet bende oglumla 21 ncı haftaya gırdım gercı bız ultrasonda 22 gozukuoyoruz ama basından berı ultrasona gore hep bır hafta gerıdeyız bu durumda olanınız var mı ? doktor hep bır hafta gerıden geldıgımz ıcın sorun yok gec dollenme dedı :)
aynen canım benimde öyle ama problem yok rahat ol ölçümler 1 hafta geri ileri olabiliyo
ayy ben korkuyorum amnıyom sıvısıdır dıyeevet zeynepçiğim bu dönemde oluyor günlük ped kullanacağız :))
bılmıyorum kuzum yaaa soledım bı defa fıtıl verdı ama yıne oluyorakıntı mı yoksa usutup bır ıkı damla kacıyor mu kı bılemedım dr sorarsın
kuzucugum bende son adetıme gore 10 gun gerıden gıdıyordum gec döllenme var dedi adetımı 10 gun ılerı atıp bakıyor :) ama adet duzensızlıgım vardıselam mıllet bende oglumla 21 ncı haftaya gırdım gercı bız ultrasonda 22 gozukuoyoruz ama basından berı ultrasona gore hep bır hafta gerıdeyız bu durumda olanınız var mı ? doktor hep bır hafta gerıden geldıgımz ıcın sorun yok gec dollenme dedı :)
doktorun sana muhtemel dogum tarıhı soyledımı peki kız mı erkek mı gelıyor sana :)
evet canım benim 27 temmuz ama 20 si gibi alınacak sezeryan olduğu içinikinci kızım benim inşallah ilki sezeryan olduğu için bu da sezeryan olmak zorunda kızları ikiliycez bakalım kısmetse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?