2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

bu arada zaman ne kadar çabuk geçiyor. 22. hafta içerisindeyim. yarında dr teyzemize gidicez ayrıntılıya. hasret bitecek bebişimlee. çok özledi annesi çookkkk

Sevgili anneler biraz kullandığımız haplardan konuşalım mı?Ben çok ilaç alıyomuşum gibi geliyo ama yine de bebeğim için almam gerektiğini güşünüyorum.Benim ilaçlarım şu şekilde,

Sabah ilaçlarım 4 günde 1 değişiyor,her akşam da elevit içiyorum, yani şöyle

1.gün : sabah-calsiyum , akşam-elevit
2.gün : sabah-demir hapı, akşam-elevit
3.gün : sabah-magnezyum, akşam-elevit
4.gün : sabah-omega balık, akşam-elevit

sonra yine başa dönüyoruz 1. güne yani.

Sizler hangi ilaçları nasıl kullanıyorsunuz,bunların dışında aldığınız ilaç var mı annişler...

Canım ben bir ilaç alıyorum. günde 1 kere.İçeriğinde demir+b12+folik asit var.hepsi bir yerde yani....

Canım ben bir ilaç alıyorum. günde 1 kere.İçeriğinde demir+b12+folik asit var.hepsi bir yerde yani....

Anladım canım,ben çok mu alıyorum o zaman bilemedim ki, ama doktoruma da çok güveniyorum zaten günde 2 ilaç almış oluyorum bende ama bakalım diğer anneler nasıl ilaç kullanıyorlar...

Anladım canım,ben çok mu alıyorum o zaman bilemedim ki, ama doktoruma da çok güveniyorum zaten günde 2 ilaç almış oluyorum bende ama bakalım diğer anneler nasıl ilaç kullanıyorlar...

elbette bakalım ... bana da dr yazdı bu ilacı çünkü diğer demir hapını bünyem kaldırmadı, çok mide yanmam oluyordu.bu ilaçta olmadı sanırım midede değil, bağırsakta çözülüyormuş

Canım sen calsiyum magnezyum filan kullanmıyormusun, kasılmaların ya da krampların olmuyor mu ? Bende de kramp filan olmuyor ama ben 4. aydan beri hepsini düzenli kullanıyorum...

Cnm ben sabah evden çıkmadan;

Ferrum Ford İçiyorum yani kan hapı,
Sabah kahvaltıdan sonra Pulse İçiyorum yani omega-3
Yanında da Osteocare içiyorum - içinde kalsiyum, magnezyum, vitamin d3 ve zinc var.
Öğle yemeğinden sonra da Ferrevit Pronatal içiyorum yani multivitamin ve mineral :))
Sanırım şimdilik rekor bende

Ayyy,bence de rekor sendeymiş....Ama bende saydıklarının içeriğindeki hapları kullanıyorum,bi tek kan hapı hariç, kan hapına kaçıncı haftada başladın canım, özel bi sorun mu oldu yoksa başlamamız gereken bir haftası var mı?

günaydın fıstık anneler ve tatlı bebişleri nasılsnız?biz kahvaltı yaptık geldik.geceleri bel ağrınız oluyor mu benim bel ağrım oluyor sağ tarafım böbreğimde malum ağrıyordu gece yatıncada dürtüyo biraz.bide çok hareket ettiğimde oluyo.olmazsa haftaiçi bi ürolojiye gidip baktırayım diyorum:18:

Kan ilacı ve vitamine sanırım daha 12 haftalıkken falan başladım cnm. Aslında herhangi bir sorun yoktu. Kan değerlerim de oldukça iyiydi ama dr.um mutlaka takviye gerekeceğini ne kadar erken başlarsam o kadar iyi olacağını söyledi. O yüzden başladım.

ben hiç ilaç kullanmıyorum vitamin vs anlamında. sadece pıhtılaşma problemimden dolayı kan sulandırıcı iğne ve coraspin kullanıyorum. onlar haricinde vitaminim filan yok. doktor herşeyin doğalı iyidir alabildiğin kadar doğal yoldan al dedi. her kontrolde de tahlil yaptırıyorum. şimdilik bi eksiklik yok çok şükür takviye ilaç gerektirecek.. bu durumdan çok da memnunum, çünkü ilaç içmeye gıcığım, allahtan aspirin minicik bişey çok zor olmuyo yutmak.. inşallah hiç ilaç kullanmak zorunda kalmam.. afedersiniz öğüresim geliyo biraz büyük olursa

Canım senin durumun farklı biraz,ama eğer omega 3 balık hapını görseydin zaten yutamazdın sanırım.Bense suya atılanları hiç sevmiyorum hapla bi problemim yok yani.Ama şöyle diyeyim,doktorum calsiyum ve vitamin haplarını bebekten ziyade annenin cildi,saçı,dişleri vb ihtiyaçları için verdiğini söyledi,yani bazı ilaçlar hem bebeği hem bizi koruyor...

Anladım canım bende ilk gidişimde doktoruma kan hapını sorucam...

Cnm benim çalıştığım şirkette de bugün doğum yapan arkadaşım hiçbir takviye kullanmadı. Çünkü ilk hamileliğinde çok fazla kilo almıştı. Ben de dr.uma sordum böyle bir şansım varsa ben niye alıyorum diye oda biz tedbirli olalım demişti. Bunların zararı olmaz faydası olur zaten bunlar senin eksilen depoların için bebek için değil demişti. İlaç içme konusunda da bir sıkıntım yok. O yüzden sorun yok yani. Yarın öbür gün acaba içsemiydim, aman içmedim diye mi oldu gibi sorular oluşacağına uyuyorum drumun tavsiyelerine cnm.Herkesin gebeliği de, dr.unun gebelik takibi de farklı oluyor cnm.

ben hergün sabah aç karnına tsh hapımı kahvaltıdan sonrada elevit içiyorum okadar şimdilik

Canım sen calsiyum magnezyum filan kullanmıyormusun, kasılmaların ya da krampların olmuyor mu ? Bende de kramp filan olmuyor ama ben 4. aydan beri hepsini düzenli kullanıyorum...

Kramp veya ağrı yaşamıyorum sadece sağ bacağımda ayakkabı bağlarken oluyor genelde sağ bacağımı kaldırdığımda sinir sıkışması benzeri bir ağrı oluyor yoksa birşeyim yok şükür

kızlar dr bana elevıt ı bıraktırdı onları besınlerden alırsın dedı yeter bu kadar kılo yapar dedı aynen boyle bende magnezyum ve kan hapı kullanıyorum :10:

ya su e bebekden pembe mevlut takımı alan bır arkadas vardı kımdı kı elıne gectı mı acaba malı nasıl guzelse bende alacagım da kızıma

Canim benim bizim 25. haftamiz bitti, 26. haftamiza girdik. Simdilik hersey iyi gidiyor, uzun zamandir doktora gitmiyorum ama icimde bebisim oynadikca onun iyi oldugunu hissediyorum. Sen de hissetmeye baslamissindir, bu seni daha cok mutlu edecek, Dedigin gibi, dudak yarigini hiiiccccc kafana takma.
Sen hamileliginin tadini cikarmaya bak. Bebislerimizi kucagimiza aldigimizda bu icimizdeki kipirtilari cok ozleyecez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…