2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

annişler.kızıma bebiş odası için hazırlığa başlayacağız.odayı boyatacağım da renk konusunda kararsızım pembe ve lila istemiyorum gına getirdi.bir de odayı geniş göstersin diye 2 renk kullanmayı planladık.siz bana renk örnekleri fotosu veya isimleri verebilir misiniz?

ay bugun geçti çok şükür canım,sabah bi kalktım hemen iş yapmaya koyuldum,kı.ıma can geldi ya

40 gün rapor olayını bilmiyordum.müdür kabul edıyor mu ki raporu,alabılırsem ben de alırım 40 gün rapor

canım allahtan başka problem olmasın,onlar düzelecek şeyler.sıkma canını düzelir inşallah

bir pedagogun yazısında okumuştum canım açık sarı bebek odası için ideal renkmiş.sakinleştiriyormuş

Bugun doktorda kontrolumuz vardi,guzel oglusumu gordum.buyumus 500 gr olmus:) keyfide pek yerinde gozukuyordu pasamin. Bir dahaki ayada seker yuklememiz yapilacak. Herkesin bebisleride iyidir insallah:))

ben özel okulda çalışıyorum. sınıf öğretmenıyım ama eylül de iş başı yapmam gerekiyor.
devlette olan öğretmenler bu konuda biraz daha sartlı

cam göbeği rengini beğeniyorum canım ben bi bak istersen

cnm sana renk konusunda ve başka bi kaç konuda yardımcı olabilecek bi alıntı yapıyorum...

FORUMDAN Bİ ALINTI:

iyi ki sormussun deyip , senin sorun uzerinden biraz aciklama yapayim bebek odalariyla ilgili evvela..

canimizdan daha degerli cocukalrimizi buyuturken onlar icin herseyin en iyisini isteriz.. ancak bazen farkinda olmadan , dustugumuz buyuk hatalar var cocuklarimizin sagligi ile ilgili..

bilmiyorum cocuk odani sen mi boyatacaksin yada halihazirda boyanmis bir sekilde mi bekliyor bebek odan.. eger boyanmis ise , bundan sonraki gidisinde ustalara tembihle bebek odasinin camini surekli aralik biraksinlar..

yeni boyanmis evlerden, boyalarin icindeki toksik maddeler yaklasik 6 ay boyunca cikmaz.. siz artik boyanin kokusunu almasanizda boyadan sizan partikuller havada asili kalir.. VOC denilen kimyasal madde ic organlara akcigerlere verdigi zararla kalmaz,astim, nefes yolu hastaliklari ve dahi kansere ozellikle akciger kanserine acik checktir.. o yuzden henuz gelismemis, taze cigerleri ilkden bu agir havayi solumasina izin vermeyin.. eger boyanmis bir evse , mumkun oldugunca havalandirin..

ha eger henuz boyanmamis bir ev varsa elinizde cok sanslisiniz..evinizi plastik alasim boyaalrla degil su bazli boyalarla boyatirsiniz.. bebek odasi icinse ozel boylar uretilmekte, bunlrdan bugun en yenisi ve en kullanisli olani olan seramik duvar boyasini tavsiye ederim..

onun disinda size bahsedecegim bir diger konu, bebek odasini tam olarak ne amacla kullanacaginiz olur..

eger bebek odasini yalnizca bebegnizi uyutmak amacli kullanacaksaniz, oldukca yumusak ve pastel tonlarda dizayn edin.. yesil yerine,renk scalasinda bulabileceginiz en ucuk pastel yesil kullanabilirsiniz.. bu bebeginizin uykuya kolay gecis yapmasini saglar.. pastel renkler bebekleri rahatlatir.. ha koyu pembe , mavi, ve sarinin en canli tonlarinda boyarsaniz nolur ? asiri enerjik, uykuya gitmek istemeyen, surekli oyun isteyen bir bebekle bas etmek zorunda kalabilirsiniz.. o yuzden canli renk secimini yalnizca oyun odalari icin kullanmanizi tavsiye ederim..

burda bahsedebilecegimiz esyalarin yerlestirme acisi olarak en onemlisi bebek yatagidir..

bebek yatagi muhakkak gunes gorebilecek sekilde yerlestirilmeli.. cam'in oldugu duvar genellikle tercih edilmez, tercihen yatak yan duvara yerlestirilir, boylece yatak gunesi alir ama indirek sekilde alir.. sabahlari gozune isik gelmicek , yinede sabahin oldugunu kavrayip size seslenebilecegi sekildir bu..

diger tum bebek esyalarini , kendi kullanim kolayliginiza gore yerlestirebilirsiniz.. kucuk aksesuarlarin, hafif esyalari yerlerine sabitlemeyi unutmayin..dolap kapaklarina muhakkak bebek kilidi takin..

bebek odalarinda , ev kazalari en cok karsilasilasilan ev kazalarindandir..

kızlar sizlerin bebişlerinin cinsiyeti belli olmuş ya bişey soracam doktor hamileliğinizin ilk haftalarında ultrasyon aletini karnınızın sağndamı solundamı gezdiriyodu ve buna göre cinsiyetleri ne oldu rabbim hepimize sağlıklı uzun ömürlü bebişler nasip etsin şimdiden teşekkürler

ilk haftalarda karnın çok altına yerleştirip bastırıp görebiliyordu ancak, sağ sol yoktu yani bende. benimki kız bu arada

Canlar bu sefer en çok fayda sağladığım çocuk doktorunun verdiği bilgilerdi buyrun:

• Bebek ancak 5. Ayında destekli olarak oturmaya başlar. Bebeğin nörolojik gelişimini etkilememek için erken oturtmaya çalışmamak gerekir.
• 1 aylıkken mutlaka işitme testi yaptırılmalıdır.
• Göz kontrolü 3-6 ay arasında takibe alınmalıdır.
• 15. Gününde D vitamini başlatmak gerekir.(güneşe çıkarılabilir bebeğimiz ancak ya sabah güneşi ya saat öğleden sonra 3-4 güneşidir 10-15 dakikadan fazla tutulmamalıdır. Güneş koruyucu sürülürse d vitamini alınamaz)
• 6. Ayında demir ilavesi bebek için zorunludur.
• Bebeğin üşüdüğünü ya da sıcakladığını eline-ayağına bakarak değil ensesine dokunarak anlarız. Bebeklerin ter bezleri gelişmediğinden fazla ısıyı ter olarak atamaz , fazla giydirirseniz direkt ateşi çıkar. Ateş 37’nin üzerinde ise doktora gitmek gerekir.
• Bebeğin uyuduğu erde nem oranı yüzde ortalama 50 olmalıdır. Oda ısısı 22-24 derece arasında olmalıdır. Buhar makinesi kullanılıyorsa sürekli çalıştırmamak gerekir oda nemini sağlayana kadar 1-2 saat çalıştırılıp kapatılmalıdır.
• Bebeğin göbeğine düşene kadar pansuman yapmak gerekli değildir. Önemli olan kuru tutmak ıslatmamaktır.
• Bebeğimizi kontrole götürmemiz gereken süreler 5.gün, 15.gün, 1. Ay, 2,3,4,6,9,12,15 ve 18 aylar, 2 yaş sonra senede bir kontrole götürülmelidir.

canım o sağda olursa şu solda ollursa bu dediklerine bakma onlar yanıltıcı oluyor çoğu zaman en güzeli sabretmek, sana tavsiyem 20. haftadan önce doktorun cinsiyet söylerse kendinizi kaptırıp yüzde yüzz inanmayın cici almayın değişenler çok oluyor

Gunaydin kizlar herkesler iyidir insalllah:)) luxxor verdigin bilgiler icin tesekkurler,bende kendime uygun bir seminer bulabilirsem gitmeyi cok istiyorum,sen nerede gittin acaba??

Bu notlar süper kaydedip pcmin masaüstünde tutuyorum ki tekrar tekrar okuyup iyice yerleştiriyim. Her annenin bilmesi gerek. Çok teşekkürler.

bu senin özlük hakkın, normal hastalık raporu kullanıyorsun. sen alabildikten sonra, kabul etmeme gibi bir durumu olmaz. 10+10+10+10 şeklinde alabilirsin.benim bildiğim bu.

anladım canım.bu arada arkadaşlık isteği göndermişsin,umarım kabul edebilmişimdir.ben akdınlar kulübü özürlüyüm de:)

çok sağol canım bu faydalı bilgiler için.
anladım canım.bu arada arkadaşlık isteği göndermişsin,umarım kabul edebilmişimdir.ben akdınlar kulübü özürlüyüm de:)

olmuş olmuş:) irtibatı koparmayalım dedim öğretmenler olarak:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…