- Konu Sahibi yellowdaisyy
-
- #19.501
canım merak etme ben de öyle oldum ateşim çıktı 37,5 a kadar, aşırı baş ağrısı oldu ve tansiyonum da çıktı ateşe bağlı olarak.
ben de çok korktum ama aşı olanların %20 sinde oluyormuş bu durum.demek biz de o azınlığa girdik.
doktorumla konuştum Tamol iç dedi,ağrı kesici ateş düşürücü. dinlenmen gerekiyor,ben hep yatmıştım. tam 3 gün sürdü.
düşük tehlikesi varsa tabi, önce bebeğinin ve senin sağlığın. hayırlısıyla bebeğini kucağına al da o kendini bir şekilde baktırır
bu normal hastalık raporu hakkımız canım. hani doktor başka bir hastalık gösterip verecek gibi.
biz de 1 senedir istiyorduk. eşim varikosel amliyatı oldu, 1.5 ay sonra hop hamile kaldım. sadece şükrediyorum, zaman falan ayarlayacak durumumuz yoktu yani
ben de 1.5 saat biliyorum. ama yeni torba yasayı okumak lazım. eğer öğretmensen genelde ders programını ona göre ayarlıyorlar. öyle ders boş geçsin, ben süt izni kullanayım olmuyor yani. ama eğer 8-5 memursan istediğin saate koymak zorundalar. hatta özel sektörde çalışan bir kaç arkadaşım, süt izni kullanmayıp süt izinlerini birleştirip izin sürelerine bile eklediler
mrb kızlar nasılsınız az önce doktorumuzdan geldik bebegimi 4 boyutlu gördümm allahım ne kadar güzel benım fındıgım agzı burnu elleri bacakları her yerini görüdk ya kurban olurum ben onuyaradana.her seyımız cok cok iyi doktor dio cok hareketli bi bebek olcak bu :)) hiç durmuo yernde benim paşammm kilomuz falan cok cok iyi şükürler olsn ama doktor sadece dediki ayakları içe dogru yani içe basıyo ya cocuklar o seklde dogdugu zaman masajla düzelir dedi düzelmesse 3 aydan sonra alcıya alınır oda olmazsa operasyonla düzelir dedi ama korkulcak bişe yok masaj yaparak düzelir dedi canım sıkıldı biraz ona üzüldümde ama cok önemli bişey degil dedi:2:
annişler.kızıma bebiş odası için hazırlığa başlayacağız.odayı boyatacağım da renk konusunda kararsızım pembe ve lila istemiyorum gına getirdi.bir de odayı geniş göstersin diye 2 renk kullanmayı planladık.siz bana renk örnekleri fotosu veya isimleri verebilir misiniz?
annişler.kızıma bebiş odası için hazırlığa başlayacağız.odayı boyatacağım da renk konusunda kararsızım pembe ve lila istemiyorum gına getirdi.bir de odayı geniş göstersin diye 2 renk kullanmayı planladık.siz bana renk örnekleri fotosu veya isimleri verebilir misiniz?
bu senin özlük hakkın, normal hastalık raporu kullanıyorsun. sen alabildikten sonra, kabul etmeme gibi bir durumu olmaz. 10+10+10+10 şeklinde alabilirsin.benim bildiğim bu.40 gün rapor olayını bilmiyordum.müdür kabul edıyor mu ki raporu,alabılırsem ben de alırım 40 gün rapor
kızlar sizlerin bebişlerinin cinsiyeti belli olmuş ya bişey soracam doktor hamileliğinizin ilk haftalarında ultrasyon aletini karnınızın sağndamı solundamı gezdiriyodu ve buna göre cinsiyetleri ne oldu rabbim hepimize sağlıklı uzun ömürlü bebişler nasip etsin şimdiden teşekkürler
kızlar sizlerin bebişlerinin cinsiyeti belli olmuş ya bişey soracam doktor hamileliğinizin ilk haftalarında ultrasyon aletini karnınızın sağndamı solundamı gezdiriyodu ve buna göre cinsiyetleri ne oldu rabbim hepimize sağlıklı uzun ömürlü bebişler nasip etsin şimdiden teşekkürler
Canlar bu sefer en çok fayda sağladığım çocuk doktorunun verdiği bilgilerdi buyrun:
Bebek ancak 5. Ayında destekli olarak oturmaya başlar. Bebeğin nörolojik gelişimini etkilememek için erken oturtmaya çalışmamak gerekir.
1 aylıkken mutlaka işitme testi yaptırılmalıdır.
Göz kontrolü 3-6 ay arasında takibe alınmalıdır.
15. Gününde D vitamini başlatmak gerekir.(güneşe çıkarılabilir bebeğimiz ancak ya sabah güneşi ya saat öğleden sonra 3-4 güneşidir 10-15 dakikadan fazla tutulmamalıdır. Güneş koruyucu sürülürse d vitamini alınamaz)
6. Ayında demir ilavesi bebek için zorunludur.
Bebeğin üşüdüğünü ya da sıcakladığını eline-ayağına bakarak değil ensesine dokunarak anlarız. Bebeklerin ter bezleri gelişmediğinden fazla ısıyı ter olarak atamaz , fazla giydirirseniz direkt ateşi çıkar. Ateş 37nin üzerinde ise doktora gitmek gerekir.
Bebeğin uyuduğu erde nem oranı yüzde ortalama 50 olmalıdır. Oda ısısı 22-24 derece arasında olmalıdır. Buhar makinesi kullanılıyorsa sürekli çalıştırmamak gerekir oda nemini sağlayana kadar 1-2 saat çalıştırılıp kapatılmalıdır.
Bebeğin göbeğine düşene kadar pansuman yapmak gerekli değildir. Önemli olan kuru tutmak ıslatmamaktır.
Bebeğimizi kontrole götürmemiz gereken süreler 5.gün, 15.gün, 1. Ay, 2,3,4,6,9,12,15 ve 18 aylar, 2 yaş sonra senede bir kontrole götürülmelidir.
bu senin özlük hakkın, normal hastalık raporu kullanıyorsun. sen alabildikten sonra, kabul etmeme gibi bir durumu olmaz. 10+10+10+10 şeklinde alabilirsin.benim bildiğim bu.
çok sağol canım bu faydalı bilgiler için.Canlar bu sefer en çok fayda sağladığım çocuk doktorunun verdiği bilgilerdi buyrun:
• Bebek ancak 5. Ayında destekli olarak oturmaya başlar. Bebeğin nörolojik gelişimini etkilememek için erken oturtmaya çalışmamak gerekir.
• 1 aylıkken mutlaka işitme testi yaptırılmalıdır.
• Göz kontrolü 3-6 ay arasında takibe alınmalıdır.
• 15. Gününde D vitamini başlatmak gerekir.(güneşe çıkarılabilir bebeğimiz ancak ya sabah güneşi ya saat öğleden sonra 3-4 güneşidir 10-15 dakikadan fazla tutulmamalıdır. Güneş koruyucu sürülürse d vitamini alınamaz)
• 6. Ayında demir ilavesi bebek için zorunludur.
• Bebeğin üşüdüğünü ya da sıcakladığını eline-ayağına bakarak değil ensesine dokunarak anlarız. Bebeklerin ter bezleri gelişmediğinden fazla ısıyı ter olarak atamaz , fazla giydirirseniz direkt ateşi çıkar. Ateş 37’nin üzerinde ise doktora gitmek gerekir.
• Bebeğin uyuduğu erde nem oranı yüzde ortalama 50 olmalıdır. Oda ısısı 22-24 derece arasında olmalıdır. Buhar makinesi kullanılıyorsa sürekli çalıştırmamak gerekir oda nemini sağlayana kadar 1-2 saat çalıştırılıp kapatılmalıdır.
• Bebeğin göbeğine düşene kadar pansuman yapmak gerekli değildir. Önemli olan kuru tutmak ıslatmamaktır.
• Bebeğimizi kontrole götürmemiz gereken süreler 5.gün, 15.gün, 1. Ay, 2,3,4,6,9,12,15 ve 18 aylar, 2 yaş sonra senede bir kontrole götürülmelidir.
anladım canım.bu arada arkadaşlık isteği göndermişsin,umarım kabul edebilmişimdir.ben akdınlar kulübü özürlüyüm de:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?