- Konu Sahibi yellowdaisyy
-
- #19.561
Kızlar dünden beri dudaklarım uyuşuk. Hissetmiyorum desem yeri. Nette araştırdım magnezyum eksikliğinden olurmuş. Halbuki içtiğim kalsiyum ilacında var ama ayrıca da içmem gerekiyor anladığım kadarı ile. Var mı benim gibi bu tarz birşeyle karşılaşan?
Canım bana öyle bişey olmadı çünkü 4. ayımdan beri hem calsiyum hem magnezyum hem de demir kullanıyorum ayrı ayrı.Magnezyuma başlamalısın bence,çünkü calsiyumla içerikleri çok farklı.Önümüzde 2-3 ayımız daha var krampları filan da önlüyo canım bildiğim kadarıyla,dudağındaki uyuşma da bi sinyal olabilir kramplara. Bence doktoruna danışıp başla derim...
Haklısın cnm. Kullandığım bir ilaçta 150 mg var. Hergün alıyorum ama yeterli değil sanırım 300 mg almak gerekiyormuş bir günde. Son kontrole gittiğimde dr.um sormuştu kramplar başladı mı diye. Hayır deyince vermemişti ilaç. Öğleden sonra arayıp bilgi alacağım doktorumdan. Sabahtan yoğundur diye aramıyorum ama çok tuhaf bir his bu. Dudağımı ısırıyorum bana mısın demiyor o denli hissis dudaklarım.
Geçmiş olsun canım inş magnezyumla ilgilidir ve kullanınca hemen geçer inşallah,ciddi bişey olmasın da gerisi önemli değil.Bu arada benim karnım baya büyüdü yaa,çevremdekiler daha mı büyümesin diyolar bana,aslında normal ama bu hamilelik insanda ne büyük değişiklikler yaratıyo,tabi sonucu da mucize gibi bişey...Ben çalışıyorum diye kıyafet uydurmakta zorlanmaya başladım ama eski bol olanlarımı giyiyorum hala,yeni bişeyler de almak istemiyorum yaza doğru daha çok şişeceğim için biraz daha bekleyip ince bi kaç parça şey alayım diyorum.... Sende durumlar nasıl kıyafet bulmakta zorlanıyomusun?
İnşallah cnm. Ben bir-iki ay önce bir kot bir de kumaş hamile pantolonu almıştım zaten cnm. Onların belleri ayarlanılabilir olduğu için gebeliğin sonuna kadar ve doğumdan sonra da giyebiliyorsun. Geçen hafta da yazlık bir pantolon aldım. Yine kot ama incecik. Bunların özelliği doğumdan sonra da giyilebiliyor olmaları. Dar paça zaten. O yüzden aldım cnm. İki tane de hamile caprisi aldım. Onlarında biri kot biri kumaş. Havalar biraz daha ısınsın giyerim. Dedim gibi ama bunlarda doğum sonrasında giyilebiliyor. Kendi bedenini alıyorsun zaten. Hamile kalmadan önce 38 se 38. Bol falan kalmıyor yani. Üste gelince annem bir iki parça lcden hamile bodysi almıştı. Onları giyiyorum arada. Şu üzeri bebişli olanlardan. Onun haricinde kendi eski üstlerimle idare ediyorum cnm. Ben de havalar biraz daha ısınsın üzerime bir iki parça doğum sonrasında da giyebileceğim bol bluzlar alacağım. Salaş salaş giyinmeyi seviyorum normalde de zaten. O yüzden aldıklarım ziyan olmayacak yani. Bu arada benim normal pantolonlarım imkanı yok olmaz bana. Fermuarları çekilse düğmeleri kapanmıyor ama elbise, etek ve tulumlarım bu sene çok işe yaradı. Kışı onlarla geçirdim desem yeri
Ben de bir kumaş hamile pantolonu aldım bir de hamile eşofman altı aldım çok rahat ettim,okulum da müdürüm sağolsun giyimime pek karışmadı,kışı tayt çizme ve tunik kazaklarla geçirdim,Üst çok problem olmuyo da alt sıkınca rahat olmuyo,Ama bu bahsettiğin kotlardan bende almak istedim dar paça bedenime göre bi tane,yazın üstüne bol bol giyeriz,dediğin gibi lastikli eteklerim de çok işe yaradı,ilk defa bu haftalarda zorlanmaya başladım eskilerimi giymekte,bi kaç ince alt alınca doğumu çıkarırız heralde,ama sen baya güzel şeyler almışsın canım anladığım kadarıyla seni çıkarır yaza :)
Evet cnm ben de çok sık tayt giydim. Çıkarır herhalde cnm. Biraz da kendimi şımartayım dedim ben. Biliyorsun benim ikinci hamileliğim. İlkinde doğru düzgün birşey almamış geçirtirmiştim hep. Bu sefer doya doya giyinip süsleneyim dedim. Kısmet tabi ama 3.çocuk düşünmediğimiz için son hamileliğim olabilir tadını çıkartayım dedim :) Bu arada çokta pahalı değil zaten pantolonlar 40-50 Tl arası ve dediğim gibi doğum sonrası da kullanılabilir tarzda. O yüzden tavsiye ederim yani. Yazın rahat ne bulursak geçiririz artık üzerimize. Havalar ısındıkça insan çıplak gezmek istiyor diyor kardeşim. O ağustosta doğum yapmıştı kızına. Bakalım biz nasıl geçireceğiz
Merhaba Kızlar,
Ben yazışmalara çok katılmasamda hergün yazılanları okumaya çalışıyorum. Ama eskiden o kadar fazla yazışma olurdu ki yetişemezdim okumaya. Belki de 2.trimesterın rahat geçmesindendir. Sonuçta en sıkıntısız dönem, ne ilk ne son trimesterın heyecanı yok.
Merhaba hamişler ben de bu yola çıkanlardandım maşallah takip ettiğime göre hamişliğiniz güzel ilerliyor ben de 9+5 de bebeğimin kalbi durduğundan kaybetmiş kürtaş olmuştum bakalım toparlandım yeniden yavaşdan başladık çalışmalara Rabbim isteyen herkese evlat nasip etsin kendinize iyi bakın bebeişlerinizi sağlıklıca alın kucaklarınıza inşallah... Onlar benim de bebişlerim olacak inşşş...
Tabi ki sıkıntıları paylaştığımız bir ortam burası.Ama sizin de dediğiniz gibi koşuşturma ve bazı sıkıntıların azalmasından, belkide hamileliğe alışmış olmamızdan kaynaklanıyor olabilir buradaki yazılanların eskisi kadar çok olmaması. Belkide baharın gelişi kimizi evde oturmaktan kurtardı kimimizin işleri çoğaldı :26: ama şu kesin hep birlikte olmamız ve aynı anda aynı duyguları yaşıyor olmamız bizlerin en büyük ortak yanı
Biliyoruz ki burada her an konuşacak içimizi döküp bizi ferahlatacak birileri var
ben daha şimdiden ağırlaştım sanırım ya.. hareket etmeye üşenir oldum resmen. masabaşı çalışanlar sürekli oturmaktan şikayetçi, sırtları ağrıyor doğal olarak. bende ayakkta durmaktan yoruluyorum bütün gün. öğretmenim, tüm gün kafam bir milyon oluyor çocuklara dert anlatmaktan.. bide gezinmek öldürüyor. ayaklarım şişiyo. akşam geldiğimde haşatım çıkmış oluyo, yemekten sonra doğru yatağa yöneliyorumşu okul bi kapansaydı...
Cok sukur ben gayet rahatim. Zipir gibiyimya :) beni gorenler hamile olduguma iinanamiyor hala
Merhaba Kızlar,
Ben yazışmalara çok katılmasamda hergün yazılanları okumaya çalışıyorum. Ama eskiden o kadar fazla yazışma olurdu ki yetişemezdim okumaya. Belki de 2.trimesterın rahat geçmesindendir. Sonuçta en sıkıntısız dönem, ne ilk ne son trimesterın heyecanı yok.
Bende aynen sana katiliyorum,onceden sayfalar nasil birikirdi simdi cok azaldi. Neden bole oldu bende anlamadim,herkesin hayat kosusturmacasi heralde:)
YESİM arkadasim sanada insallah Rabbim tekrar bir bebek nasip eder. Hepimiz saglikli sihhatli bir sekilde hayirlisiyla bebislerimizi kucagimiza aliriz insallah.
Tabi ki sıkıntıları paylaştığımız bir ortam burası.Ama sizin de dediğiniz gibi koşuşturma ve bazı sıkıntıların azalmasından, belkide hamileliğe alışmış olmamızdan kaynaklanıyor olabilir buradaki yazılanların eskisi kadar çok olmaması. Belkide baharın gelişi kimizi evde oturmaktan kurtardı kimimizin işleri çoğaldı :26: ama şu kesin hep birlikte olmamız ve aynı anda aynı duyguları yaşıyor olmamız bizlerin en büyük ortak yanı
Biliyoruz ki burada her an konuşacak içimizi döküp bizi ferahlatacak birileri var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?