2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

göbeğimin başladığı yer canım.göğüsler de büyüyünce oturmaya gelmiyo hiç dediğin gibi.dokununca öle bi acıyodu ki şimdi şimdi biraz azalmaya başladı...

ah cnm yaaa sorma. bende dr'un dediği lafa şaşırdım. diycem şimdi" ben oğlumdada oldum hiç böyle bişey olmadı" diye tartışma çıkcak boşboşuna, azar işitmiyeyim dedim.alıcam sonuçları netten, kendi druma gidicem. devlet drları adamı gittğine gitceğine pişman ediyolar ....
bende oğlumda aynı senin dediğin gibi oldum.acaba bişeymi gördüde böyle istedidesem birinin sonuncu bile çıkmadan birer saat arayla 3 tüp ayrı ayrı kan alındı...glikoz 75 ml di...

kızlar merhaba...bütün anneler ve bebişleri iyidir umarım.Dün tuvalet kağıdına saç teli inceliğinde pembe kan gibi bişi geldi korktum tabi bugün hemen doktoruma gittim ve bana 1 tane proluton depot iğne yazdı yaptırmamı söyledi.Bu iğneden yaptıranınız var mı,endişelenmeli miyimm?

sebep söylemedi mi canım?

ben hafif bir pembeliğin geldiğini söyledim ultrasonda herşey normal dedi rahmin açıklığına falan baktı,sen kanaman olduğunu söylemesen ben sedece yorulmuşssundur derdim dedi.

benim de haftasonu böle bir durum geldi başıma.yannız orda bi yara mı var dı ondan mı geldi o pembelik anlayamadım ben de.doktora da gitmedim henüz.benim garipsediğim ilk iğne ucu büyüklügünde bi pembelikti sonra bastırıp cektım biraz daha geldi bi kac kez aynısını yaptım biraz daha geldi.acıkcası cok korktum ama içimi rahat tutmak ıstıyorum ya.cumartesi gununden beridir de başka böle bı durum yaşamadım

geçmiş olsun diyeyim. inş sonuçların iyi çıkar. işin ucunda bebeğin olunca herşeyi yaparsın inanki..
anladığım kadarıyla senin yüklemen 100 gramlık. ben de yaptırdım 50 gram şeker yüklemesiydi,
bir kez kan verdim ve yaklaşık 1 saat sürdü. şeker yüklemesinin 75liği de var.
gramaj artınca bu süre kan alma adedi de yükseliyor.. haziran annelerinde de okumuştum bunu.
bi defalık bi şey diye düşün

bence içinin rahat etmesi için git canım doktora, benimki saç teli kadar incecikti silince tekrar gelmedi bile çok şükür tekrarda etmedi ama rahatlamak için gittim ve iğneyi yazdı.O iğne yazınca beni bi endişe daha sardı

Anladım canım geçmiş olsun sana,bence de başka doktora git sonuçlarını göstermeye,hatta ben sonuçlar konusunda biraz yardımcı olayım sana,sonuç değer olarak 140 ın altında olması gerekiyormuş normal olması için,benimki 114 tü mesela.Bende ilk acaba açlık şekerin yüksek çıktığı için mi bikaç tüp daha aldılar diye düşünmüştüm sonra senin dediğin gibi sonuçları almadan yaptıkları aklıma geldi,endişelenme canım bence daha güvenilir bi doktora git...

göbeğimin başladığı yer canım.göğüsler de büyüyünce oturmaya gelmiyo hiç dediğin gibi.dokununca öle bi acıyodu ki şimdi şimdi biraz azalmaya başladı...

Canım iç çamaşırından da olabilir bence evdeyken penye iç çamaşırı fşlan kullan bi dene ya da çamaşır bedenini büyüt bunlar da seni rahatlatabilir.

Canım bence başka bi doktora sormadan iğneyi kullanma,ben de 5. ayımda idrar yolu enfeksiyonu olmuştum ve o hafta çok yürüyüş yapıp kendimi yormuştum ve çok soğuk bi haftaydı,idrarımda yanma vardı ve 2 gün sonra pembe bi leke geldi idrarımın sonunda,inanılmaz korktum ve bu lekelenme 3 gün devam etti,tabiki hemen doktoruma başvurdum sonra da bi kaç doktora daha gittim hepsi de aynı yorumu yapınca Purinol diye bi ilaç kullandım suda eriyen bir de bir haftalık düşük mg lık antibiyotik sonra geçti çok şükür ve bi daha yaşamadım.Yani acaba üşüttün mü idrar yolu enfeksiyonu da olabilir,doktorun idrar ve kültür tahlili istemeden ni iğne verdi,eğer üşütme ve yorgunlukla tetiklerse bu tip lekelenme görülebilirmiş.Bence o yüzden en azından bir doktora daha görün ben 3 doktora danıştım üçü de ilk olarak idrar ve kültür tahlili istedi ve iğne vermediler.Tabiki bu sırada ayrıntılı ultrasona girdim bebeğim için endişelendiğimden dolayı,çok kömtü bir haftaydı ama çok şükür tekrarlamadı...

doğru diyosun cnm geldi geçti inş...
bakalım dediğin gibi bi sonuçlara bakayım,ama gelecek hafta bugun için kendi dr'uma randevu aldım inş sonuçlarım iyi çıkar...

Ben haftada 2 gun balik yemeye calisiyorum,o yuzden doktorum ekstradan icmem icin balik yagi hapida vermedi.herseyi dogal yoldan almak daha iyi. Ballarin dip baligi olmamasi gerekiyor bildigim kadariylla civa oranlari yuksek oluyormus. Ben cupra,levrek bazende somon aliyorum. Cevizde yararli tabi,bademde ole ara ogun olarak da bnlardan yemeye calisiyorum.

canım ben ilk gebeliğimde yaptırmıştım 3 veya 4 defa benim erken doğum riskim vardı o yüzdendi 1 hafta arayla vurunuyorsun

canım idrar yolu enfeksiyonu bende hamilelik öncesinden beri var.Purinol benim kurtarıcımdı o dönemde çok ii gelen bir ilaç, hamilelikte de oldu ama kültür testi temiz çıktı.Antibiyotikte kullandım.Doktoruma çok güveniyorum ama insan yinede tedirgin oluyor ilaç içerken bile oluyoruz ki bu iğne.Ayrıntılı ultrasonda(2 hafta önce)plasenta aşağıda çıktı ama birkaç cm daha yukarı çıkar denildi sanırım bununda etkisi var belki erken doğum korkusu bilemiyorum,şimdi rapor yazdı yatıcam istirahat edicem

canım ben ilk gebeliğimde yaptırmıştım 3 veya 4 defa benim erken doğum riskim vardı o yüzdendi 1 hafta arayla vurunuyorsun

canım herhangi bir sakıncası yok dimi?Benim çevremdede yaptıran oldu ama en başlarda düşük tehlikesi olduğu zamanlarda şimdi nerdeyse 24 haftalığım bu dönemde bir sakınca olurmu diye merak ettim,doktorum ne kadar olmayacağını söylesede.Annelik şimdiden çok zor,bu stresler bitirio insanı

Sevgili anneler ve anne adayları yeni keşf ettiğim bir programı çok ciddi şekilde ve şiddetle tavsiye ediyorum.
Pisikiyatr dr.adem şener hocanın "çocuk deyip geçmeyin"adlı burç fm de, yer alan programki proramı internetteki adresten arşivden dinleyebilirsiniz....
Lütfen dinleyinnnn....!!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…