- Konu Sahibi yellowdaisyy
-
- #19.661
Canım şimdi idrar yolu enfeksiyonu olanları korkutmayalım lütfen,yani mesela ben,Ben de geçirdim idrar yolu enfeksiyonu,evt psikolojik olarak bebeğe bi zararı olur mu diye çok kötü geçti benim ama çevremdekiler rahatlattı,doktorum da bilhassa,sadece önleyemezsek ilaçlarla geçiremezsek erken doğum riski olur demişti,o da tüm hamilelerde olmaz dedi,yani her enfeksiyon geçiren erken doğum yapacak diye bişey yok dedi,hamilelerin %60-70 inde görülür çok kafana takılacak bişey değil demişti,sağolsun rahatlattı beni ve 1 haftada geçti bi daha da tekrarlamadı çok şükür.Yani şu an böyle bi enfeksiyon yaşayan arkadaşlarımız da olabilir çok tehlikeli diye korkutmayalım açısından söyliyim dedim...
Benimkide kizz canim sali randevum vardi 933gr boyuda 34 cm mis seninki nasildi
Ayyyy ne güzel canım daha yeni görmüşsün kızını,ben haftaya gidicem,haftaya 1 ay olacak görmeyeli doktorum 1 ay sonra gel demişti.Yani en son gittiğimde 22+6 ydı,o zaman 600 gr 27 cm di,heralde büyümüştür benim kızım da görmeyeli.Bakalım haftaya gidince yazarım ben de buraya gelişmeleri...İnş sağlıkla büyümüştür miniciğimmm...
Günaydın kızlar:)) bellıkı herkesın masallahın var ohh ne guzel ALLAH bozmasınherseyın yolunda olmasına sevındım nasılsınız bakalım
bu arada izmirde olup egepole giden varmı kızlar.özel hast.gelen zamlardan nasibimizi almış bulunuyoruz.28 tl olan muaye ücretimiz 37 olmuş.750 tl olan ssk anlaşmalı doğum ücretimiz .1000 tl olmuş. gerçi özel sağlık sig.ftr ibra edip alıcam ben paramı ama.yinede şansımıza işte...
özel msj kutunuuu silll arkadaşımm
ben kimseyi korkutmuyorumki canım benim.. erken doğum yaparsın falan da demedim, sen yanlış anlamış yanlış yorumlamışsın.. ""idrar yolu enfeksiyonun varsa ve o iğneyi olmazsan ilaçlarını kullanmazsan bebişe zarar verirsin.. hamilelikte idrar yolu enfksynu çok tehlikeliymiş"" dedim. ilaçları kullanırsa problem yok yani. ama tedavi olmadan da geçmiyor maalesef bu hastalık.. bende geçirdim biliyorum az çok..
Öncelikle idrar yolu enfeksiyonu mu bunun için kültür testi yapılması lazım.
Eğer idrar yolu enfeksiyonu ise tedaviyi ihmal etmeyin, iğneyi olun. Okuduğum kadar ile idrar yolları enfeksiyonu erken doğum riskine sebep olabiliyormuş.
Bebeğe zarar vermemek için ilaç kullanmak istemiyoruz ama hastalıklar bazen onlara daha çok zarar verebiliyor, en iyisi doktorunuza bir sorun.
günaydın hanımlar. cnm o iğneden ilk üç ay durmadan vuruldum ben.. düşük riskim olduğundan. çok araştırdım ve bir sürü doktora da sordum.. bu iğnenin (bunun benzeri bir kaç tane daha var) bebeğe hiç bir zararı yokmuş. sadece düşük riskini yada erken doğum riskini azaltacak maddeler veriliyormuş vücuda.. faydalı olacağı kesin olarak kanıtlanmış bi ilaç değilmiş ancak yarar sağlaması umut edilerek tedbir olsun diye kullanılır demişti doktorum.. fayda sağlayacağı kesin değil ama bebeğe zararlı olmadığı kesin yani. bence doktorun öyle uygun görüp verdiyse daha da geç kalmadan yaptr derim.. bazen doktorlara koşulsuz inanmamız gerekiyor bence. başkalarının lafına bakıp acaba şöylemi acaba böylemi demek boşuna.. inşallah önemsiz bişeydir bi daha hiç yaşamazsın. ama bi arkadaş da demiş idrar yolu enfeksiyonu ise gerçekten asıl o iğneyi olmazsan ilaçları kullanmazsan bebişe daha çok zarar verirsin.. hamilelikte idrar yolu enfksynu çok tehlikeliymiş...
günaydınnnn güzel annelerrr :)) nasılsınız
kızlar bişey sorcam 26 haftalık hamileyim sırt üstü uyumak zararlımı bebek icin biliyormusunuz ?
bana doktorum sırtüstü yatmamamı söyledi.. Çok nadir kısa süreli belimi rahatlatmak için yatıyorum yasak
olduğundanmıdır nedir sürekli sırtüstü yatmak istiyorum
haftasonu idrardan sonra kan gelmişti.bugün sabah doktora gittim.alttan ve üstten muayene etti.çok şükür doğum kanalım kapalıymış.sıkı sıkı kapalı korkma dedi.idrar tesi istedi.yaptırdım.idrarda kan cıktı.benim kışın yaptırdıgım bi idrar testinde daha kan cıkmıstı ama o dönem enfeksiyonda cıktıgı için ilaç kullanmıştım,doktorum da enfeksiyondan diye düşünmüştü kanı.ama bu kez sonucta enfeksiyonum sıfır cıktı yani enfeksiyon yok kan var.sebep kum gecirmemmiş.yapabileceğin tek şey bol bol su içmek dedi.
aslında ben elimden geldiğince de su içiyorum belki o yüzden sancısız atlatıyorum ama daha da arttırıcam su içmeyi.tabi bi de kullandıgımız suyun markasını değitiricem.böle işte kızlar...
Artik saga sola yatamiyorum kalcam bacaklarim agriyor uyandigimda kendimi sirt ustu yatarak buluyorum hep
gecmıs olsun cnm cok cok dıkkat et kendıne ALLAH hepımızın yardımcısı olsun bu donemlerde zor işimiz ama dişimizi sıkıyoruz ıste nelere katlanıyoruz dınlenmeye calıs cnm bol bol da su tabı
sağol canım dinlenmem pek mümkün olmuyo işte çalışma hayatı.bi de öğretmen olduğum için hep ayaktayım diyebilirim.ama hepimiz için zor bi süreç sürekli aklımız bebişlerimizde.aman onlar sağlıklı bir şekilde dogsunlarda...:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?