kızlar benim 1 tane silikon kek kalıbım var, o da balık şeklindeekek sevmediğim çok belli oluyor mu acebeee
teşekkürler tatlımben üzüm koymasam olur mu :26: sevmiyorum üzümlü kek ilk fırsatta kalıp almalıyım ve bonibonlu muffin yapmalıyım :13:
benim gözüm hala senin avatarındakahrolası bonibonların ahengine bak dostum
Yarım Litre Süt (2,5 su bardağı)
1 Adet Yumurta
3 Kahve Fincanı Toz Şeker
3 Kahve Fincanı Un
1 Paket Labne Peyniri (200 gr)
Un, Şeker, Süt ve yumurtayı karıştırın.
Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin, dibi tutmasın.
Ocağı kapattıktan sonra labne peynirini ekleyin.
Telle çırparak pütürsüz bir kıvama gelmesini sağlayın...
Benim bunu pütürsüzleştirmekteki püf noktam tel ile çırmıyorum çok yorucu oluyor.
Mikser kullanıyorum hem pratik hem kolay oluyor.
Tramisu içi için kullanılan bir kremadır bu, fakat keklerin arasına, üzerine vs. de harika oluyor.
Zaten labne peyniri giren birşey kötü olabilir mi?
Ayrıca labne peynirinde kesinlikle pınar tavsiye ediyorum.
Üzüm koymasan tabii ki olur, ama şöyle bir durum var.
Üzümler sıcak suda bekletildiği için şişiyorlar ve içlerinde sıvı oluyor.
Onu aşırı süzmeden ekleyince muffinlere, harç biraz daha sulumsu oluyor.
Bende geçende üzümsüz sadece fındıklı yaptım, muffinlerim normalden biraz daha sert oldu.
Bu da aklında bulunsun, üzüm yerine vişne vs. gibi şeylerde koyabilirsin...
Yani tarifin ana içeriği hariç, içine koyacağın fındık, fıstık, ceviz vb. şeyleri değiştirebilirsin
Bende mi eve gidince muffin yapsam ne... :26:
Ama bu akşam kayınvalideme gidecekmişiz yaw...
Nasıl güldürdün beni anlatamam kendimi amerikan filminde hissettim hahahahaha :)
canım tarifler için çok teşekkürler, denemek lazım kesinlikle..
üzüm yok evde yaa... ben de benim tarifi vereyim size:
1 yumurta
1 bardak şeker
1.5 çay bardağı süt
125 gr erimiş tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
2.5 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket karbonat(kabartma tozu gibi olanlardan)
1 adet portakal veya limon rendesi
1 bardak damla çikolata
Kekimizi hazırlamak için yumurta ve şekerimizi cırpıyoruz.Ardından erimiş tereyağ,süt ve yoğurdumuzu ilave ediyoruz.Portakal kabuklarımızı ve elenmiş un ve kabartma tozuyla birlikte karbonatımızda ekliyoruz.
Bütün mazlemeyi bir araya getirdikten sonra en son cikolatamızın yarısını kek hamurumuzun içine ilave ediyoruz.
Muffin kağıtlarımıza muffnlerimizi bölüstürüp ,kalan çikolatamızıda üzerine serpiştiriyoruz.175 derece onceden ısınmış fırında 45 dk kadar pişirip kürdan testi ile kontrol edip fırından alıyoruz....
yumuşacık bişey oluyo yaa ben bayıldım
ayrıca da söylemeden edemicem nedir bu h.içi h.içi kv çıkartmalarımız hepimizin bilmiyorum ben
hee ben de dün gittimeltime de gittim.
çok sevimli ama bupeki tatlım böylesi bir kalıbı hangi günler için saklıyorsun
haftasonumu kv'yle geçirmektense, haftaiçi akşam iş çıkışı gitmeyi tercih ederim kızlar
canım tarifler için çok teşekkürler, denemek lazım kesinlikle..
üzüm yok evde yaa... ben de benim tarifi vereyim size:
1 yumurta
1 bardak şeker
1.5 çay bardağı süt
125 gr erimiş tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
2.5 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket karbonat(kabartma tozu gibi olanlardan)
1 adet portakal veya limon rendesi
1 bardak damla çikolata
Kekimizi hazırlamak için yumurta ve şekerimizi cırpıyoruz.Ardından erimiş tereyağ,süt ve yoğurdumuzu ilave ediyoruz.Portakal kabuklarımızı ve elenmiş un ve kabartma tozuyla birlikte karbonatımızda ekliyoruz.
Bütün mazlemeyi bir araya getirdikten sonra en son cikolatamızın yarısını kek hamurumuzun içine ilave ediyoruz.
Muffin kağıtlarımıza muffnlerimizi bölüstürüp ,kalan çikolatamızıda üzerine serpiştiriyoruz.175 derece onceden ısınmış fırında 45 dk kadar pişirip kürdan testi ile kontrol edip fırından alıyoruz....
yumuşacık bişey oluyo yaa ben bayıldım
ayrıca da söylemeden edemicem nedir bu h.içi h.içi kv çıkartmalarımız hepimizin bilmiyorum ben
Cnım bu arada bu labneli kremanın içine çikolata fln eritebiliyo muyuz o biraz önceki pastadaki gibi kakaolu olması için??
ayşenur kalıp çok tatlı ama ilkay senin yazdığına sesli gülecektim yaa
walla h.içi gidince h.sonu gitmeme gibi bi seçenek olmuyo. ctesi öğlen muhakkak aranıyoruz, napıyosunuz diye.. gelcek misiniz diye.. bi yere gidiyosak da sevgili eşim dönerken uğrarız diyo... eh nasılsa hsonu görürüm mantığıyla bari h.içi görmeyim diyo insan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?