2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

kızlar benim 1 tane silikon kek kalıbım var, o da balık şeklindee kek sevmediğim çok belli oluyor mu acebeee

Yarım Litre Süt (2,5 su bardağı)
1 Adet Yumurta
3 Kahve Fincanı Toz Şeker
3 Kahve Fincanı Un
1 Paket Labne Peyniri (200 gr)

Un, Şeker, Süt ve yumurtayı karıştırın.
Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin, dibi tutmasın.
Ocağı kapattıktan sonra labne peynirini ekleyin.
Telle çırparak pütürsüz bir kıvama gelmesini sağlayın...

Benim bunu pütürsüzleştirmekteki püf noktam tel ile çırmıyorum çok yorucu oluyor.
Mikser kullanıyorum hem pratik hem kolay oluyor.
Tramisu içi için kullanılan bir kremadır bu, fakat keklerin arasına, üzerine vs. de harika oluyor.
Zaten labne peyniri giren birşey kötü olabilir mi?

Ayrıca labne peynirinde kesinlikle pınar tavsiye ediyorum.

kızlar benim 1 tane silikon kek kalıbım var, o da balık şeklindee kek sevmediğim çok belli oluyor mu acebeee

balık mı çok belli evet bende 3 tane var şu kelepçelilerden onlarda .. ama henüz kek yapmışlığım yok evde alıp dönüp ıslak kurabiye yapıyorum eşim ona bayılıyor diye

teşekkürler tatlım ben üzüm koymasam olur mu :26: sevmiyorum üzümlü kek ilk fırsatta kalıp almalıyım ve bonibonlu muffin yapmalıyım :13:

Üzüm koymasan tabii ki olur, ama şöyle bir durum var.
Üzümler sıcak suda bekletildiği için şişiyorlar ve içlerinde sıvı oluyor.
Onu aşırı süzmeden ekleyince muffinlere, harç biraz daha sulumsu oluyor.

Bende geçende üzümsüz sadece fındıklı yaptım, muffinlerim normalden biraz daha sert oldu.
Bu da aklında bulunsun, üzüm yerine vişne vs. gibi şeylerde koyabilirsin...
Yani tarifin ana içeriği hariç, içine koyacağın fındık, fıstık, ceviz vb. şeyleri değiştirebilirsin

Bende mi eve gidince muffin yapsam ne... :26:

Ama bu akşam kayınvalideme gidecekmişiz yaw...

aaayy kremada tarifide geldi bende seviyorum labneyi yurttan kalma bir alışkanlık oldu .. yurtta kahvaltıda çıkardı eşim sevmiyor, alıyoruz yinede benim için

meyveli kek sevmiyorum da ben :26: üzümsüz bi deneyeyim .. tabi ki önce malzemeleri toplamam lazım bir muffin kalıbım bile yok

Bende mi eve gidince muffin yapsam ne... :26:

Ama bu akşam kayınvalideme gidecekmişiz yaw...

canım tarifler için çok teşekkürler, denemek lazım kesinlikle..
üzüm yok evde yaa... ben de benim tarifi vereyim size:

1 yumurta
1 bardak şeker
1.5 çay bardağı süt
125 gr erimiş tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
2.5 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket karbonat(kabartma tozu gibi olanlardan)
1 adet portakal veya limon rendesi
1 bardak damla çikolata

Kekimizi hazırlamak için yumurta ve şekerimizi cırpıyoruz.Ardından erimiş tereyağ,süt ve yoğurdumuzu ilave ediyoruz.Portakal kabuklarımızı ve elenmiş un ve kabartma tozuyla birlikte karbonatımızda ekliyoruz.

Bütün mazlemeyi bir araya getirdikten sonra en son cikolatamızın yarısını kek hamurumuzun içine ilave ediyoruz.

Muffin kağıtlarımıza muffnlerimizi bölüstürüp ,kalan çikolatamızıda üzerine serpiştiriyoruz.175 derece onceden ısınmış fırında 45 dk kadar pişirip kürdan testi ile kontrol edip fırından alıyoruz....

yumuşacık bişey oluyo yaa ben bayıldım

ayrıca da söylemeden edemicem nedir bu h.içi h.içi kv çıkartmalarımız hepimizin bilmiyorum ben

hee ben de dün gittim eltime de gittim.

haftasonumu kv'yle geçirmektense, haftaiçi akşam iş çıkışı gitmeyi tercih ederim kızlar

çok sevimli ama bu peki tatlım böylesi bir kalıbı hangi günler için saklıyorsun

ayşenur kalıp çok tatlı ama ilkay senin yazdığına sesli gülecektim yaa

haftasonumu kv'yle geçirmektense, haftaiçi akşam iş çıkışı gitmeyi tercih ederim kızlar

walla h.içi gidince h.sonu gitmeme gibi bi seçenek olmuyo. ctesi öğlen muhakkak aranıyoruz, napıyosunuz diye.. gelcek misiniz diye.. bi yere gidiyosak da sevgili eşim dönerken uğrarız diyo... eh nasılsa hsonu görürüm mantığıyla bari h.içi görmeyim diyo insan

Tarif için teşekkürler canım, mutlaka bir yere not ediyorum, yapıcam bunu da.

Ya bende anlamış değilim nedir bu çıkartmalar ama, neyseki hafta sonu gitmiyoruz boşver.
O zaman da günden kaybediyorum... Yarın anneme gidicem kısmetse...

ahanda buna benziyor ya kızlar, bundan daha sevimli ama
Eki Görüntüle 546800

Ay canım çok alemsin...

Cnım bu arada bu labneli kremanın içine çikolata fln eritebiliyo muyuz o biraz önceki pastadaki gibi kakaolu olması için??

Vallahi ben denemedim canım ama sen bir dene istersen.
Güzel olabilir kanımca

sizde işler bizimden farklı bacım ben benimkine göre cevap verdiydim ben pazar günü kocamı kolundan tutup "yürü annenlere gidiyoruz" desem hayatta gitmez ya başbaşa oluruz yada arkadaşlarımızla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…