2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

çok güzel geçtii yaaa mükemmeldi fakatt perşembe günü çok soğuktu yağmur vardıı falan filan :)çok yerler gezdimm gezilcek görülcek yermiş :):)trafik konusunda ilk kez gttım ıstanbula çok yoğun gerçekten ama çözüm çok var yani domuş otobüs metro tramvay daha doluu :):)

evet çok cabuk geçti bugün

yeterde artar bile bence .. akşam yemekten sonra pek pasta börek yenmiyor bu arada yine tuzlu sayın daha fazla

Bende eşimde tuzlu seviyoruz tatlı ile aramız yok.. Yani misafirden sonra kalanları bitirmek 2 kişi için zaten güçken birde pek sevmediğimiz birşeyse mesela tatlı hiç bitmiyor dökülüyor bu yüzden tatlı çok tercih etmiyorum.. 1 çeşit olsun mümkünse misafir varken bitsin modundayım..

kaderrrrr bi piyona pasta tarifim var..
tatlı sevmezsin gerçi sen ama

bu yönden bakınca haklısın ama bence bir tatlın daha olsa daha iyi olur .. gecenin sonunda kv'yle gönderirsin "babam gelmedi o da yesin" dersin

bu yönden bakınca haklısın ama bence bir tatlın daha olsa daha iyi olur .. gecenin sonunda kv'yle gönderirsin "babam gelmedi o da yesin" dersin

Zaten kurabiyeyi bile öyle yapmayı düşünüyorum 5 kişi tamamını bitiremeyiz diye..

Aslında pasta olmayınca içime sinmiyo, o yüzden dedim yeterli mi ? diye..

Bu akrabaları ilk kez gelecek ev görme amaçlı..

fincan kek yapabilirsin, 6 kişilik yaparsın 3-4 tanesi o akşam yenir zaten

Ben cumartesi izinliydim sınavdan sonra ablamda toplabacağız dedim ya , toplandık çok güzel geçti kuzenimi de oraya çağırdım 1 taşla kaç kuş birden vurdum

Sadece kızlar toplandık diye eşim kayınvalideme gitmişti, hem arkadaşları ile de görüşecekti o sokaktan..

Kayınvalidem aşure yapmış bana da yollamış çok güzeldi

Bugünde işyerinden birinin eşi yapmış, cumartesi yemişler ama benim payım ayrılmış onu yiyeceğim yemekten sonra

Ben pek bi severim, ablamda yaparsa bana bi tencere ayırır

kızlar kader e dedim ama hepinize gönderiyorum tarifi...

Kek İçin:

- 2 yumurta

- Yarım su bardağı toz şeker

- Yarım su bardağı süt

- Yarım su bardağı zeytinyağı

- 1 su bardağı un

- 1 paket kabartma tozu

- 1 paket vanilya

- 2 yemek kaşığı kakao

- 1.5 su bardağı süt (ekstra)

Muhallebi İçin:

- 1.5 çay bardağı un

- 1.5 çay bardağı toz şeker

- 3 su bardağı süt

- 1 paket krema

Üzeri İçin:

- Kakao

Toz Antep fıstığı

- Çikolata drajeleri

Hazırlanışı:

Lezzet pasta tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri. Geniş bir kapta yumurtaları ve toz şekeri çırpın. Zeytinyağı ve sütü ekleyin. Un, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Karışımı geniş dikdörtgen bir kaba aktarıp 180 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin. Fırından alınca 1.5 su bardağı soğuk sütü üzerine dökün. Muhallebi için, un, süt ve toz şekeri sürekli karıştırarak pişirin. Soğuyunca kremayı ekleyip mikserle çırpın. Kekin üzerini muhallebiyle kaplayın. En üste bolca kakao serpin ve buzdolabında bekletin. Üzerini çikolata drajeleri ve toz Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz..

bence bi çeşit daha tatlı eklersen çok güzel olur gibi.. ama ne olabilir.. ıslak kurabiye kakaolu kek kıvamında demiştiniz.. yanına başka tatlı ne olabilir kiii :26: sütlü bi tatlı olabilir sanırım, irmik tatlısı gibi..

Olabilir.. Aslında çakma yaş pasta mı yapsam o da pratik.. Bi de kalın kestim mi bitmesini sağlarım

olabilir aslında koalanın dediği gibi ıslak kurabiye biraz kek tadında :44: etimek tatlısı da yapabilirsin hem hafif olur

yeterde artar bile bence .. akşam yemekten sonra pek pasta börek yenmiyor bu arada yine tuzlu sayın daha fazla

sanırım bende bi tuhaflık var
ben akşam çaya bi yere gideceksem yemek yemeden giderim ki hem yemek hem pasta börek olmasın..
bence senin yapacağından da emindirler, benim gibi düşünüp yemeden gelen olursa diye düşünmüştüm

fincan kek yapabilirsin, 6 kişilik yaparsın 3-4 tanesi o akşam yenir zaten

ya ben yaptım cuma akşamı ondan, ama pek iyi olmadı yaa.. ıslak ıslak oldu neden ki acaba,üzerine havlu peçete de kapattım hani havlu kağıt suyu emsin diye..
ama şey ben sanırım altını kapattıktan sonra çok beklettim :26: 15 dk diyodu, benim de osırada işim vardı, unutmuşum bi 25 dk kadar kaldı öyle altı kapalı,ağzı kapalı.. o yüzden mi acaba.. pek beğenmedim ben

ben bunu iki kere falan yaptım..yiyenler dehşetle bana baktılar daha yok mu diye..
çok hafif ve çok güzel bir tadı oluyor gerçekten..

ıslak kurabiye yerine bunu yapabilir, onun yerine renk olarak beyaz düşünürsek kolay un kurabiyesi yapabilirsin..hem kolay bayatlamıyor.

* 4 su bardağı un
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 1 paket oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
* 1 paket vanilya..

malzemeler bu kadar. hepsini yoğurup elinizde yuvarlıyorsunuz..şekerpare gibi..
sonra 170 derece fırında üzeri çok hafif pembeleşene kadar kızarıyor..beyaz bir görüntü hakim ama..
ağızda dağılıyor sonrasında..haaaa unutmadan..fırından çıkar çıkmaz pudra şekeri serpmeyi unutmayın..

Bende öyle düşünüyorum kola nedense

O yüzden yeterli olur mu bilemedim..

Ama Eylül denemiş ve sonuç çok güzelmiş madem ıslak kurabiye yerine bu tariften yapabilirim..

Hem yeni şeyler denemeyi seviyorum, bunu biz tek iken denemem mümkün değil misafir varken yapayım

1 bardak un olduğuna göre oldukça yumuşak bir hamur oluyor herhalde..

Eylül peki bunu akşamdan yapıp dolaba atsam daha mı iyi olur ? Üstü sadece kakao mu ben onu başka bişey sandım..

1 bardak un olduğuna göre oldukça yumuşak bir hamur oluyor herhalde..

Eylül peki bunu akşamdan yapıp dolaba atsam daha mı iyi olur ? Üstü sadece kakao mu ben onu başka bişey sandım..

bir gece önce bekletilmişi evet daha güzel oluyor..ben halamlar geldiği zaman öyle yapmıştım..evet canım, kakao üstündeki..
ben denemedim ama aklıma bir şey geldi..etinin müthiş kakao kokan bisküvisi var..onu rondodan geçirip kakao gibi serpmeyi düşünüyorum
bir daha ki sefere böyle.. kıvamı normal kek hamuru gibi bu arada..üstü sana kalmış, ister yemyeşil yap ister hidistan cevizi,ya da sadece ceviz..yalnız geniş borcam ya da fırın kapları var ya onu tercih et mutlaka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…