2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

canım benim, içinde yaşayan sen olduğun için sen daha iyi bilirsin bizden..ben biraz hariçten gazel okuyorum..
ama belirtmişsin yaa eşinin koyamadığı, ayarlayamadığı mesafeyi sen çizmeye çalışırsan sen çok hırpalanacaksın..
bir dostumdan biliyorum..kaç yıl oldu kadın hala aynı tas aynı hamam..o değişmez, sen de değişmezsin..peki burada ezilen kim olacak?

o yüzden sen daha rahat olmayı dene diyorum...ben de kolay esneyemiyorum, yapımda bu var diyorum..ama biliyorum ki gelin olunca
pek çok durumlar yaşayacağım, en iyisi olsa da böyle..başka birinin evine, kültürüne, göreneklerine alışmak bundan zor işte..:26:

ben senin üzülmeni istemiyorum.

hakikaten evliliğin tuhaf yanları var. genelde kız, erkeğe ve erkek tarafına uyum sağlamaya çalışıyor sanki. toplumsal cinsiyet rolleri kaynaklı galiba :44: bazen düşünüyorum, özellikle yemeğin yapılışı konusunda genelde ben eşime uyum gösteriyorum. sahanda yumurtayı nerdeyse hiç yapmıyorum artık kahvaltıya, yemeğe bol soğan konuluyor ve aklıma gelmeyen başka şeyler. rahatsız değilim ama niye onun alışkanlıklarına uyuyorum anlamıyorum :44: yoksa sadece bizde mi böyle?

en iyisi uzak şehirlerde yaşamak. o da her zaman mümkün olmuyor.

ıKesinlikle katılıyorum, memurluk durumum olsaydı, inan başka şehre tayin falan isterdim...
Veya eşimin öyle durumu olsaydı, aynı şekilde isterdim...
Geçende dedim ona, büyük bir inşaat firmasının muhasebesinde çalışıyor ve baburtta'da yerleri var.
Dedim oraya mı gitsek ne yapsak, aynı maaşı alacak olursan gül gibi geçiniriz, masraflar daha düşük olur.
Güldü bana... Aslında bende espirisine demiştim ama, ciddi ciddi düşünsem mi ne yapsam...

Allah razı olsun canım benim, Allah sana bu ve buna benzer durumların hiç birini yaşatmasın inşallah...
İnan bende üzülmek ve kimseyi de üzmek istemiyorum... Fakat gel gelelim öyle olmuyor işte.
Dediğin gibi bende esnek bir insan değilim ve ziyadesi ile inatçıyımdır.
Fakat gelin olunca, seninde tespit ettiğin gibi çok farklı oluyor, artık bir birinden sorumlu olduğun için, ister istemez biraz daha esnek davranmak ve alttan almak durumunda kalabiliyorsun. Çünkü karşımdaki 55 yaşında bir kadın, bu yaştan sonra zaten değişmez... Fakat dediğin doğru, benim fazla kafama takmamam ve umursamamam gerekiyor... Başka yolu yok sanırım...

kadınalr genelde hizmet davranışları daha çok seviyor..bizim için , memnun etmek her şeyin üstünde..tüm konuları
solda sıfır bırakıyor..o yüzden de memnun etmek düşüncesiyle kendimizi bile unutuyoruz..:26: benim şuan çok yaptığım
bir durum değil..atıyorum, karnım acıktı yemek yiyelim der..çoğu zaman benim istediğim olur..fast food yemeği sevmiyorum, onun için..
hani bu basit bir örnek..ona ayrı kendine ayrı yapabilirsin meseala,asla kendini es geçme..

Genel anlamda bu böyle sanıyorum fakat ben uymuyorum onun alışkanlıklarına.
Canımın istediği yemeği, canımın istediği şekilde yapıyorum desem yeri var.
Eşim yemek ayırmaz, yeterki tadı güzel olsun, görüntüsü güzel olsun yer yani.
O anlamda şanslıyım sanırım.

Aynı zamanda ev düzeni, evin şekli şemali de ona göre değildir, benim istediğime göredir.
Çünkü zaten ben yeterince fedakarlık yapıyorum, bıraksın da evim kendi düzenimde, yemeğim kendi düzenimde olsun istiyorum.
ama genel anlamda yemeklerde benim zevkim neyse onu yapıyorum...

şimdilik rahatsız olduğum bir durum olmadı dediğim gibi; ama her an olabilir. ona ayrı kendime ayrı yapmak çok yorucu olur ya, ben zaten çok çabuk yorulan biriyim dışarda yemek çok farklı, evde kendi yemeğini yapmak, hele içine ne konulacağına karar vermek çok çok farklı.

Bu düşünceni sevdim canım... Bende evde öyle yapıyorum.
Ben yumurta sevmem, fakat yerim arada, vitaminim eksik kalmasın diye.
Genelde eşim yapar yumurtayı, sevmediğim birşey olduğu için kendimi de geliştirmemiştim o konuda.
Bir gün yine yaptı "yemeyeceğim ben kendine kadar yap" dedim beni dinlememiş fazla yapmış.
Yemeyeceğimi söylemiştim dedim, ısrarlara başladı. Bende kızdım (sabahları biraz çekilmezimdir).
İstemediğim birşeyin zorla yaptırılması veya diretilmesi hiç hoşuma gitmeyen bir durum olduğu için.

Ama iyi ki de o zaman çıkışmışım, çünkü şimdi hiç birşey için ısrar etmiyor.
Zaten istediğim veya istemediğim birşeyi direkt olarak dillendirebiliyorum.
Eğip bükerek kırk dereden su getirerek söylemediğim için, ısrara da gerek yok bence.
Bu da önemli, neyi isteyip neyi istemediğini bilmesi, onun isteklerinin yanında seninde isteklerinin öneminin olması...

insanın yemek konusunda acemi bir hatunu olunca, kendisi de bu konuda ustaya yakın konumda olunca, demek ki durum bizimkine dönüyor "bebişim buna şundan katalım, bundan katmayalım"

kendi zevkine göre çok beğenerek aldıysa, sen perdeleri değiştirdikten sonra kendisine verirsin çok sevdiyse

yap yap, yapamam deme... gayet kibar bi şekilde söylersin "annecim çok beğenerek almıştınız, biz perdelerimizi değiştirdik. bu kadar para verildi, ziyan olmasın bari siz kullanın" de.. hatta kızı fln varsa "xxx'in çeyizine de koyabiliriz, daha doğru düzgün kullanmadım" fln de..

evet ben katılıyorum buna.. eşimin sevdiği yemekleri yapmak, onun sevdiği şekilde yapmak.. ille de sorarım beğendin mi diye.. niye sorarım, beğenmediyse bi dahakine yapmayım düşüncesiyle.. ne saçma.. ben seviyorum ama... ne bileyim bi yere gidileceğinde fikir beyan edip sonra da "sen nasıl diyosun" diyerek fikrini alıp farklı bişeyse onun dediğine uymak... bi de kalkar bana asisin sen der..
ama nedir, kendimizi es geçmemeliyiz bence de.. ben yapıyorum ama daha alışamadığım için.. yoksa yemek düzenini oturtayım,gerekiyosa ayrı yemek yaparım ama kendimi es geçmemeliyim.. kıymet mi bilecek sanki.

insanın yemek konusunda acemi bir hatunu olunca, kendisi de bu konuda ustaya yakın konumda olunca, demek ki durum bizimkine dönüyor "bebişim buna şundan katalım, bundan katmayalım"

Bende yemeklerde çok usta sayılmam, fakat hangi yemeğin içine neyi koysamda güzel olur onu tartabiliyorum kafamda.
Yemek yapmayı seviyorum, o yüzden yaratıcı olmayı da seviyorum...

Bu arada konu değiştirmiş olacağım ama kızlar size birşey tavsiye edeyim.
Ben çeyizime sıvı geçirmez alez ile sıvı geçirmez alez yastık kılıfları almıştım.
İyi ki almışım, yatağın kendisi ve yastıklarımın kendisi hiç kirlenmiyor.
Sonuçta yeni evliyiz ama zamanla koku sinebilir yatağa da yastıklara da.
Yastık yıkamak zahmetli bir iş değil ama benim yastıklar visko.. Onlar nasıl yıkanır napılır yapısı bozulur mu çok bilmiyorum fakat bu çok pratik bir çözüm oldu benim için. Hatta bugün dekoreko'dan yedeklerim yoktu, yeni üye olanlara da 15 TL indirim veriyor, hemen aldım eşimin adına üyelik açaraktan...

kızlar merhaba hepinize kolay gelsin diyorum:) ben geldiiimmmm:) tatil bittii istanbulu gezdim denizliye gittim pamukkale ye gittim :)çok güzel bir tatil geçirdim arkadaşlar dinlemdim pozitif döndüm işee :) eee sizler masılsız bakalım bugün baya şeyler konuşmuşsunuz gene vakit buldukça bakıcam :)

Kızı yok malesef, kızı olsaydı hakikaten cuk oturacak bir laftı...
Neyseki yok, bir de görümce ile uğraşamazdım valla...
Çok fenasın...

Haklısın canım, ben de soruyorum çoğu zaman "beğendin mi, nasıl olmuş".
Fakat geçende zeytin yağlı brokoli yapmıştım ya aynen şöyle dedim "valla beğendin mi beğenmedin mi bilmiyorum ama ben çok beğendim yine yapıcam bundan haberin olsun" gülüştük baya... Kendi zevklerimizi arka plana atmamakta fayda var... Ben genelde atmamaya çalışıyorum...

Bir de bir seferinde eşim bana yardım ediyor diye kayınvalidem bir laf diyecek oldu, bende bir cesaretle ona lafımı söylemiştim "ne demek canım tabii ki yardım edecek, onunda evi, onun kadar bende yoruluyorum, bir de ek olarak evimde yoruluyorum" susup laf söyleyememişti. Zaten eşimin yanında birşey diyemiyor bana, genelde yalnızken diyor diyeceğini benim de canımı o sıkıyor zaten...

Oooo maşallah canım, yediğin içtiğin senin olsun, neler gördün onları anlat bakalım...
Çok güzel geçmiştir eminim ki, İstanbul'un trafiğini nasıl buldun bakalım... Takdire şayan dimi...

Valla vakit nasıl geçti bende anlamadım bugün iyi oldu, öğlen olmuş bile...

Evet

Bende kullanıyorum, çok memnunum

aaa buraya mı geldin hoşgelmişsin ne güzel dinlendin kafanı dağıttın

Ben genelde Pazar gününü boş bırakırım kendimize kalsın, biraz dinlenip biraz gezelim nasılsa Pazartesi iş var diye..

Eşimin bi akrabası var, bize gelmek istiyordu çağıralım dedik önümüzdeki Cumartesi.. Birçok uğraşı olduğundan Pazar hariç hergün doluymuş.. O yüzden Pazar günü çağırdık, hem kayınvalidemlerin akrabası diye hemde daha çok muhabbet olur diye kayınvalidem ve görümcemi de çağırmayı düşünüyorum kızlar..

3 kişi onlar olacak 2 de biz.. 5 kişilik bi menü düşünüyorum.. Akşam geleceklermiş ( görümcem vardiyalı çalıştığı için ).. O yüzden çayın yanına birşeyler düşünüyorum..

- Patates salatası
- Sodalı börek
- Islak kurabiye
- Susamlı çubuk

Yeterli mi sizce ?

katılıyorum dışarıda yemek söylemekle evde yapmak arasında hatta evde yaşamak arasında çok çok fark var..
ve fakat, biz sevdiğimiz adamla yaşamaya karar vermeden önce bu dışarıda yaşadıklarımız ve gösterdiğimiz tepkiler ve onun bize
karşılık olarak gösterdiği tepkielr neticesinde evlilik kararını veriyoruz. bu bağlamda da işte benim her hal ve hareketim artı düşüncelerim, tavırlarım
onun her hareketi ve olaylara bakış açısı benim şuan için onun hakkında pek çok izlenime sahip olmamı sağlıyor canım.. benim açımdan bu en azından..
kafamda sevgilim şuan böyle yarın bak evlenince de böyle olacak diyorum ama +1 ama -1 ...

yemek konusunda en güzelini yapıyosun bence, bi de eşin de yiyor, o konuda rahatsın..
benimki de alışmak zorunda, çocuk nasib ederse Allahım, o zaman onlar da "yemem" diyemesin...
kv'ye gelince de yalnızken söylediğinde de susma sen de canım, olanı daha sonra eşine anlat ama..
hem sıkma canını boşver..
söyledikleriyle iyice uzaklaştırır kendini.. eşin yne sana hak veriyo, annesini de atamıyo ama seni haklı bulduğu taraflar da oluyo.. zamanla daha ii anlayacaktır seni..

yeterde artar bile bence .. akşam yemekten sonra pek pasta börek yenmiyor bu arada yine tuzlu sayın daha fazla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…