aman Allah'ım perdeler, yaseminler... perdeli biber dolması nasıl oluyor :26: ben bir şey bilmiyorum anlaşılan yemek konusundabu menü yeterli bence
kızlar bohça olayına vakıf oldum geçmişi okuyunca bizdede adet ama ben yapmayacağım hemide hiç birine nedeni nişanda ne annesi ne dayısı gelmelerine rağmen bişey takmadı neden vereyim..Abisi bir yarım taktı kardeşine onuda annesi aldı gitti
Yemeğe geliyorlar canım, samimi arkadaşlarımız o yüzden sorun değil, biz davet ettik zaten.
Yemeğim vardı, benim yemeklerim (var olanlar) şöyle;
Perdeli Biber Dolması
Bezelye yemeği...
İşten eve gidince kolay çorba yapayım diyorum, en kolay kremalı domates geldi aklıma
Yanına da yaseminli pilav yapayım diyorum,
Ortaya da güzel bir salata....
Fakat siz ne diyosunuz? Kolay pratik başka ne yapabilirim?
Patates püresi de koyabilirim dolmanın yanına diye düşündüm...
Aslında evet cacıkta güzel olur canım... Öyle birşey mi yapsam acep... :44:
Her sayfada çıkıyosa vardır bir hikmet anladın sen onukanka sennle farklı şeyler düşünüp yapma ihtimalimiz var mı senceee
Hediyemi akşam eşim uyuyunca tamamladımResimlerimiz hazır değildi, çerçeveye göre kestim, uyudum
Cüzdan , kartvizitlik ve anahtarlıkta eşimin adı soyadı yazıyor, genel bir paylaşım olduğundan ters çevirdim.. Resimlerimizi de karaladım
Durum öyle ise yapma tabi Elifcim
Hayır bohçasından değil yani, zaten ne kadarlık birşey ama ne kadar değer verirlerse o kadar değer görmeliler
Bir de birşey olmamış gibi davranmak çözüm olmaz sanırım, birçok kişi konu açıyor buna rağmen birşey olmamış gibi şunu yaptım bunu ettim saygıda da kusur etmedim ama xxxx burnu havalandı, bana laf sokuyor falan filan..
Çok kolay bir dolma canım, normal etli biber dolması gibi.
Tek farkı renkli biberleri (bu tarz)
Ortadan ikiye bölüp içlerini temizledikten sonra, yarım şekilde dolduruyorsun.
Tencereye diziyorsun ve tencerenin altını kapatmadan önce biberlerin üst kısımlarına yumurta çırpıp gezdiriyorsun.
Perdeli biber dolması oluyor, eşim çok beğenmiş almış yine bu biberlerden.
Bende yapmıştım, tesadüfende arkadaşlar arayınca hadi gelin yemeğe dedik
canım yemekmiş, ben sıralayıverdiydim hemen çay menüsüsazan gibi yaa :111:
bence menü gayet iyi.. cacık yada yoğun kıvamlı salatalıklı dereotlu yoğurt harika olur dolmanın yanına.. dolmanın yanına patates gitmez bence, pilav gibi zaten içi..
daha ne olsun, yeeeenn galiii :130::86:
Şimdi tarifine baktım da bu fincan kekini sen de yarısı su dolu tencerede mi yapıyorsun ilkaycım??
kutun çok güzelmiş kader, bayıldım
aa çok ilginçmiş bu.. hiç duymamıştım..
kereviz dolmasına limon-yumurta gezdiriliyor da biberde değişik geldi..
ama güzeldir ya
günaydın kızlarelif cicilerini güle güle kullan.....ilkay ellerine sağlık kekin güzel görünüyor......kader hediyen güzel olmuş nice senelere....
souvvenir, onu yatay ikiye bölüyoruz di mi, dikey değil :26:
Dikey ortadan ikiye...
Dur araştırayımda foto bulayım sana ben en iyisi
evet canım öyle yaptım, ya fincanlarım büyüktü ya tencerelerim küçüktü bilmiyorum ama 6 fincanı bi tencereye sığdıramadım, 2 ayrı tencerede yaptım, aynı anda piştiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?