2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

aman Allah'ım perdeler, yaseminler... perdeli biber dolması nasıl oluyor :26: ben bir şey bilmiyorum anlaşılan yemek konusunda bu menü yeterli bence

Çok kolay bir dolma canım, normal etli biber dolması gibi.
Tek farkı renkli biberleri (bu tarz)

Ortadan ikiye bölüp içlerini temizledikten sonra, yarım şekilde dolduruyorsun.
Tencereye diziyorsun ve tencerenin altını kapatmadan önce biberlerin üst kısımlarına yumurta çırpıp gezdiriyorsun.
Perdeli biber dolması oluyor, eşim çok beğenmiş almış yine bu biberlerden.
Bende yapmıştım, tesadüfende arkadaşlar arayınca hadi gelin yemeğe dedik

Durum öyle ise yapma tabi Elifcim

Hayır bohçasından değil yani, zaten ne kadarlık birşey ama ne kadar değer verirlerse o kadar değer görmeliler

Bir de birşey olmamış gibi davranmak çözüm olmaz sanırım, birçok kişi konu açıyor buna rağmen birşey olmamış gibi şunu yaptım bunu ettim saygıda da kusur etmedim ama xxxx burnu havalandı, bana laf sokuyor falan filan..

Aslında evet cacıkta güzel olur canım... Öyle birşey mi yapsam acep... :44:

canım yemekmiş, ben sıralayıverdiydim hemen çay menüsü sazan gibi yaa :111:
bence menü gayet iyi.. cacık yada yoğun kıvamlı salatalıklı dereotlu yoğurt harika olur dolmanın yanına.. dolmanın yanına patates gitmez bence, pilav gibi zaten içi..
daha ne olsun, yeeeenn galiii :130::86:

Her sayfada çıkıyosa vardır bir hikmet anladın sen onu kanka sennle farklı şeyler düşünüp yapma ihtimalimiz var mı senceee

olmasın bi hikmeti kanka şimdilik ama canımı sıkmaya maşladı her sayfada karşımda kapattıyor durmadan, oluşturayım da bi tane hamilelik takvimi de kurtulayım en iyisi bak yine aynı şeyleri yapmışız

kutun çok güzelmiş kader, bayıldım

Kader'e katılıyorum bu konuda, taviz tavizi de doğuruyor malesef.
Sen ne kadar iyi niyetli davranıp "hadi sıkıntı yaşanmasın" dersen de, onlar yine bildiklerini okuyacaklar.
Bence de mantıklı yaparsın canım, boşver zaten bohça bana da çok fuzuli geliyor açıkçası...

Şimdi tarifine baktım da bu fincan kekini sen de yarısı su dolu tencerede mi yapıyorsun ilkaycım??

Son düzenleme:
souvvenir menün tam yerinde bence harika, cacıkta ekledin mi kızların dediği gibi tamamdır

aa çok ilginçmiş bu.. hiç duymamıştım..
kereviz dolmasına limon-yumurta gezdiriliyor da biberde değişik geldi..
ama güzeldir ya

Est. canım benim... Aslında çayda içeriz onun yanına da helvam var.
Yemek sonrası hafif bir tatlı bir de meyve yeterli olur diye düşündüm.
Zaten eli boş gelmeyen insanlar, şimdi bir şeyler yapmaya kalkarsam kalacak hepsi biliyorum...

Cacık evet güzel olur, fakat bir de diyorum nasılsa sarımsaklı yoğurt yapacağım.
Dolma biber için, cacıkta fazla mı olur acaba, salata yapayım sadece.
Patates püresini ben çok severim ve uzun zamandır da yapmadım, o yüzden yapmak geldi içimden.
Ama benim dolmamın içi çok fazla pilav gibi olmuyor canım, annem öyle yapardı sevmezdim ben.
Daha eti yoğun oluyor eşimde sanırsam o yüzden seviyor benim dolmaları...

Şimdi tarifine baktım da bu fincan kekini sen de yarısı su dolu tencerede mi yapıyorsun ilkaycım??

evet canım öyle yaptım, ya fincanlarım büyüktü ya tencerelerim küçüktü bilmiyorum ama 6 fincanı bi tencereye sığdıramadım, 2 ayrı tencerede yaptım, aynı anda piştiler

günaydın kızlar elif cicilerini güle güle kullan.....ilkay ellerine sağlık kekin güzel görünüyor......kader hediyen güzel olmuş nice senelere....

aa çok ilginçmiş bu.. hiç duymamıştım..
kereviz dolmasına limon-yumurta gezdiriliyor da biberde değişik geldi..
ama güzeldir ya

Ay keşke fotoğraflasaydım, aklıma da geldi ama, eşim akşam biraz geç geldi.
O hazır gelmemişken yemeğimi hazırlayayım diye düşünmüştüm...
Alel acele olunca, fotoğraf konusu kaldı, bu akşam çekerim kısmetse tencereden fotosunu
Eğer unutmazsam tabii...

Dikey ortadan ikiye...
Dur araştırayımda foto bulayım sana ben en iyisi

dikey mi o nasıl duruyor o zaman ayakta yahu? anlamadım ben yemek konusunda çok çalışmam lazım çoook. nette bakıyorum ama bildiğimiz dolmadan farklı bir şey göremedim henüz :44:

evet canım öyle yaptım, ya fincanlarım büyüktü ya tencerelerim küçüktü bilmiyorum ama 6 fincanı bi tencereye sığdıramadım, 2 ayrı tencerede yaptım, aynı anda piştiler

Ben de yarın bir doktora gideyim geleyim de güzel haberler verirse doktorum ben de kutlama keki yaparım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…