2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

dikey mi o nasıl duruyor o zaman ayakta yahu? anlamadım ben yemek konusunda çok çalışmam lazım çoook. nette bakıyorum ama bildiğimiz dolmadan farklı bir şey göremedim henüz :44:

Ayakta durmuyor zaten tatlım, yatay duruyor
Çok alemsin ya.... Çok güldürdün beni...

Ayakta durmuyor zaten tatlım, yatay duruyor
Çok alemsin ya.... Çok güldürdün beni...

ay ne bilim normal biber dolması ayakta durunca, onun gibi düşündüm soyut zeka yok iste yemek konusunda, bazen yemek tarifine bakarken de ne demek istemiş diye beş dk düşünüyorum

hım çok ilginç :44: ilk defa gördüm, hem bereketli de olur bu, tuttum :) bir ara bakabilirim inşallah tarifine.

Tarifi çok kolay canım, normal biber dolması içi hazırlıyorsun.
Yarım kestiğin biberlere kalın oldukları için bıçak ucuyla hafif 1-2 delik aç.
Yani bıçağı sapla çıkart ve sonrasında içlerini doldur.
Biberleri diziyorsun tencereye, biberlerin yarısına gelecek kadar su koyuyorsun.
Her biberin üzerine gelecek şekilde minik minik tere yağından keserek koy üzerlerine.
Suyuna da biraz bi tereyağı ve biraz sıvı yağ koy.
Tencerenin kapağını kapat kısık ateşte pişmeye bırak.

Pişmesine aşağı yukarı 5 dk kala bir kasede 2 yumurta çırp.
Kaşıkla üst kısımlarına bu çırptığın yumurtaları gezdir.
kapağını kapat 5 dk daha pişir sonra altını kapat.

Çok basit yani

fotoğraf eklemişsin ya canım netten bulup, aslında gayet güzel görünüyor.
o biberlerin dolması güzel olur zaten kalın kalın ya.. merak ettim yaa, eşim yemek ayırteden biri olmasa denerdim kesin..
belki o biberlerden görürsem bi alır denerim bakalım, olur mu olur
seninnkini de göster ama bizeee

ay ne bilim normal biber dolması ayakta durunca, onun gibi düşündüm soyut zeka yok iste yemek konusunda, bazen yemek tarifine bakarken de ne demek istemiş diye beş dk düşünüyorum

Olur canım, hepsi olur... Kimse anasının karnından yemek yapma yeteneği ile doğmuyor ya...
Zamanla eminim senin de parmak ısırtan tarifler paylaşacağına...
Herşey biraz zaman istiyor, yemekte öyle hem alışmak hem zaman isteyen birşey.

Tamam canım unutmazsam eklerim.

Eğer eşin biber dolmasını seviyorsa (etli) yapabilirsin.
Çünkü bu biberler biraz daha lezzetli oluyor.
Bir gün biber almıştık böyle, bende tesadüfen tarifi bulmuşum bir yerden.
Aklıma geldi yapayım dedim, ilk biber dolmamdı bir de. Eşim bayılmıştı.

Geçende gitmiş kendisi getirmiş bu biberleri, bir ara yaparsın demişti.
Dün akşama kısmetmiş...

evet kayınvalidem de böyle söylüyor. o da çalışan bir kadınmış ve evlendiğimde makarna bile yapmayı bilmiyordum diyor. ama şimdi döktürüyor ve her şeyi pratiğe bağlamış ben de onun gibi olabilirim inşallah

Olursun tabii ki, bende hiç birşey bilmiyordum, sonra baktım gerçekten yemek yapmayı seviyorum.
Kafandan uydurup yapıyorum bazen, çünkü hoşuma gidiyor birşeyler oluşturmak...
İnan sende zamanla herşeyi pratiğe dökeceksindir ve hatta yemeklerin içine kafana göre şeyler koyup "bu buna yakışır" diyeceksindir...

Kızlar dün demiştim hatırlarsanız çok yakın bir arkadaşımın hamile olduğunu öğrendim diye ona nasıl bir hediye verebilirim ? tebrik amaçlı

Minicik bebek ayakkabıları oluyor ya, altı yumuşaklardan hani.. Öyle birşey olabilir..

Henüz bebek doğmamış ama böyle şeyler heveslendirir ve doğduğunda ilk ayakkabısını giydirirken seni hatırlar

Olsa da yesek valla...

Bu arada kızlar, kış ayları geldi.
Size bir tavsiyede bulunmak istiyorum...
Eğer kış boyunca grip, nezle gibi rahatsızlıklar yaşamak istemiyorsanız.
Yemeklerinize ve salatalarınıza bir çay kaşığının ucu ile (yemeklerin tadını bozmayacak miktarda) zencefil atın.
İnanın eşiniz anlamaz ve yemeklerin tadını etkilemiyor, ama bütün kış hastalanmazsınız...

Kızlar dün demiştim hatırlarsanız çok yakın bir arkadaşımın hamile olduğunu öğrendim diye ona nasıl bir hediye verebilirim ? tebrik amaçlı

Biz bebeği olacağını öğrendiğimiz bir arkadaşımızın, doğum gününü kutladığımız bir gün, hem doğum günü hediyesi verdik hem de yeni doğan bebek bezi alarak onu da güzel bir hediye paketi yaptık. Açtığında çok şaşırmıştı... fakat bu samimiyete istinaden yapılmış birşeydi, sevinmişti de...

Kader'in dediği gibi patik alabilirsin veya el örgüsü güzel bebek yeleği alabilirsin...
Çok şirin alternatifler mevcut, ama cinsiyeti belli değildir sanırım o yüzden sarı, yeşil, beyaz renkler tercihin olabilir...

benim hep istediğim bişeydir..
hamile kalınca bi anı defteri tutup, taaa 18 yaşına gelene kadar hep bişeyler karalamak ve 18. yaş gününde cocuguma hediye etmek...
arkadaşınınkinin daha cinsiyeti, adı belli değildir ama buna benzer bi anı defteri beni çok mutlu ederdi bence..

yapmıcam ya kadın nişanlım bayrama geldiğinde tek çöp bile göndermemişti ben aptal gbi ipek eşarp aldım oda bcerdi bana ne aradı teşekkür etti nede bişe....Nişanlıma teşekkr etmiş oda demişsence banamı demelisin? hala aramadı bend hiç arayıp sormuyorum umurumda değil bohça falanda neyineymiş diyorum zırnık yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…