- 1 Haziran 2012
- 11.060
- 2.565
- 423
benim hep istediğim bişeydir..
hamile kalınca bi anı defteri tutup, taaa 18 yaşına gelene kadar hep bişeyler karalamak ve 18. yaş gününde cocuguma hediye etmek...
arkadaşınınkinin daha cinsiyeti, adı belli değildir ama buna benzer bi anı defteri beni çok mutlu ederdi bence..
Eki Görüntüle 561636
benim hep istediğim bişeydir..
hamile kalınca bi anı defteri tutup, taaa 18 yaşına gelene kadar hep bişeyler karalamak ve 18. yaş gününde cocuguma hediye etmek...
arkadaşınınkinin daha cinsiyeti, adı belli değildir ama buna benzer bi anı defteri beni çok mutlu ederdi bence..
Eki Görüntüle 561636
yapmıcam ya kadın nişanlım bayrama geldiğinde tek çöp bile göndermemişti ben aptal gbi ipek eşarp aldım oda bcerdi bana ne aradı teşekkür etti nede bişe....Nişanlıma teşekkr etmiş oda demişsence banamı demelisin? hala aramadı bend hiç arayıp sormuyorum umurumda değil bohça falanda neyineymiş diyorum zırnık yok
yapmıcam ya kadın nişanlım bayrama geldiğinde tek çöp bile göndermemişti ben aptal gbi ipek eşarp aldım oda bcerdi bana ne aradı teşekkür etti nede bişe....Nişanlıma teşekkr etmiş oda demişsence banamı demelisin? hala aramadı bend hiç arayıp sormuyorum umurumda değil bohça falanda neyineymiş diyorum zırnık yok
kızlar ben geçen kahvaltıya ablamlara portakal ağacı kitabından sodalı börek yaptım. hakikaten pratik ve lezzetli, herkes çok beğendi. sitesinde yeni gelinlerin gözdesi olan bir tarif yazıyordu, hakikaten öyle :)
Evet ben sık yaparım, çok kabarıyo ve çok lezzetli
souvvenir ya, bence 2 aylık bir gelin olarak çok ileridesin yemek konusunda, tebrik ederim
benimki çok kabarmadı ama yumuşak oldu. kabarmamasının sebebini de tepsi büyüklüğüne bağladım. yufka az geldi çünkü. bir dahaki sefere daha küçük bir tepside deneyeceğim inşallah.
Pişirmeden önce kestin mi ?
Kesilmeli, sodanın her tarafına girmesi için.. Öyle çok güzel kabarıyor..
Bu püf nokta için teşekkürler canım, inşallah bende yapıcam...
Pişirmeden önce kestin mi ?
Kesilmeli, sodanın her tarafına girmesi için.. Öyle çok güzel kabarıyor..
Tarifi çok kolay canım, normal biber dolması içi hazırlıyorsun.
Yarım kestiğin biberlere kalın oldukları için bıçak ucuyla hafif 1-2 delik aç.
Yani bıçağı sapla çıkart ve sonrasında içlerini doldur.
Biberleri diziyorsun tencereye, biberlerin yarısına gelecek kadar su koyuyorsun.
Her biberin üzerine gelecek şekilde minik minik tere yağından keserek koy üzerlerine.
Suyuna da biraz bi tereyağı ve biraz sıvı yağ koy.
Tencerenin kapağını kapat kısık ateşte pişmeye bırak.
Pişmesine aşağı yukarı 5 dk kala bir kasede 2 yumurta çırp.
Kaşıkla üst kısımlarına bu çırptığın yumurtaları gezdir.
kapağını kapat 5 dk daha pişir sonra altını kapat.
Çok basit yani
Kızlar bana müsade size doyum olmaz, ben işlere biraz bakayım...
Yine gelirim kısmetse, bebek battaniyem çok şirin oluyor, bitirmeye sabırsızlanıyorum...
Bitince inşallah paylaşıcam sizlerle...
hı hı kestim, öyle yazıyordu zaten tarifte. başka tepside deneyip yine kabarması az olursa problem var demektir :)
souvvenir, yemek her gün yeniyor, o sebepten yemekte çeşidin ve bilginin olması daha önemli bence.
günaydın canlar kızlar dün benm içime giren alışveriş canavarı akşamda peşimi bırakmadı battaniye iplerinden sonra bakın neler aldım:21hisardan aldım adam mağazayı yeni açmış bu nedenlede kendine özel kampanya yapmış..normalde yemek takımı yuvarlaktı ben kare kemk tozu aldım..Günlük yemek takımı ile kahvaltı takımını aynı desen aldım ki ani missfir gelince tabak aktarımı olsun..Nasıllar sizce toplam3.150 tl oldu ve ocakta bitirmem lazım:26::26::26:
Günaydın bitanecikler !!!sıcacık kahvemi içerken selamlıyorum sizi..Güzel bir gün geçirelim cümleten Yarın izinliyim epilepsi için doktor kontrolüm var oraya gidicem. Bakalım neler duyucam doktordan? :26::26:
günaydın kızlar
sizleri dün akşam yaptığım fincan keklerimle karşılamak istedim nasıl olmuşlar
İlkay çok güzel görünüyor bunun tarifini paylaşırmısın hazırda var ise Ayşe paylaşmıştı ama ben bulamadım onu...
kızlar bohça olayına vakıf oldum geçmişi okuyunca bizdede adet ama ben yapmayacağım hemide hiç birine nedeni nişanda ne annesi ne dayısı gelmelerine rağmen bişey takmadı neden vereyim..Abisi bir yarım taktı kardeşine onuda annesi aldı gitti
Canım yapma bence de sadece nişanlına hazırla bir şeyler diğerlerini boşver ailesini anlatmıştın biliyorum nasıl davrandıklarını bence gerek yok...
benim de bir şeyler hazırlamam lazım hem yiyecek hem sürpriz olarak. aklıma bir şeyler geliyor ama vakit ve emek istiyor. umarım mutlu edebilirim sevdiceği. kadercim çook güzel bir kutlama diliyorum size, mutluluklar havada uçuşsun...
Aklına ne geliyor canım nasıl bir sürpriz düşünüyorsun?
kuzu bende başladım bitane sennki nasıl bak merak ettim köşesinden bir kare versene
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?