2013 Ağustos ayında Hamile Olduğunu Öğrenenler

Arkadaşlar öncelikle inşallah hiçbiriniz gribe yakalanmazsınız dileğiyle yazıma başlıyorum.
Ben pazar günü bu illete yakalandım ve üste gıda zehirlenmesi geçirdim !

Zehirlendiğimi anlamamıştım ve grip alametleri ve kasıklarımdaki ağrı + bebeğin hareketlerinin yavaşlaması belirtileriyle Medical Park Bahçelievler'in aciline gittik. Acildeki adam ateşime baktı yok dedi, bademciklerime baktı iyi dedi, tansiyon normal. Bişeyin yok neden geldin dedi!? Ben o sırada ayakta duramadığım için eşime tutunuyor ve inlemekten konuşamıyordum. Başım zonkluyor, kasıklarım ağrıyor, midem bulanıyor ve bebeğin hareketleri yavaşladı dedim. Aaaa hamile misin dedi? Eşim görmüyor musunuz dedi??? Üzerimde bebek resmi olan bir t-shirt ve içinde de kocaman şiş bir karnım var ! Görmemek için KÖR olmak lazım. Doktor "aaa bakmadım ki hiç" dedi.

Eşim töbe töbe dedi, neyse beni 6. kattaki doğumhaneye çıkardılar tekerlekli sandalyeyle. Doğumhanenin ziline basıyoruz kimse açmıyor. Kaldık kapıda. Neyse sonra lütfetti birileri geldi. Açtılar. Buyrun niye geldiniz dediler? Misafirliğe diyesim geldi ! Dedik böyle böyle. Eee doğum katıyla ne alakası var dedi kadın ! Eşim dedi ki anlatamıyoruz galiba eşim 26 haftalık hamile, kasıkları ağrıyor, midesi bulanıyor, zehirlendiğinden şüpheleniyor ve bebeğin durumuna bakılması gerekiyor, bebeğin hareketleri yavaşladı ! Lütfettiler NST'ye bağlayalım dediler. Bağlıyken midem çok bulanmaya başladı, söyledik elime bir tas bırakıp gittiler ! Dedim ki başım zonkluyor bir ağrı kesici verebilir misiniz kafamı tutamıyorum çok kötüyüm. Ultrasonla da bakalım, idrar tahlili de verin ondan sonra dediler ! Peki verelim dedik, NST bitti sorunsuz şükür, idrar kabını elimize verdiler solda bir yer var orda verin idrarı, sonra -1'e inin parasını ödeyin, sonra laboratuara bırakın dediler. Bu cümleyi kurması 2-3 defa soru sormamız, ağzından zorla laf alma çabalarımız neticesinden gerçekleşti!
Tam çıktık o sol denen yere, duvar ! Doğumhaneden de dışarı çıktık meşhur soldaki tuvaleti aramaya ama öyle bir yer yok. Dedim ki boş hasta odalarından birinin tuvaletine gireyim var mı boş odanız, - 1 'e inmiyim şimdi kıvranıyorum ! Yok bu katta tuvalet, boş oda da yok, -1'e inin dediler. Eşim dedi ki manyak mısınız? Kadın kıvranıyor -1'e inin burda tuvalet yok ne demek ?? Koca doğumhane ! Tekerlekli sandalye bile vermiyorsunuz. Tarif ettiğiniz yerlerde tuvalet yok. Ağzınızdan zorla laf alınıyor ! Siz dalgamı geçiyorsunuz insanlarla, devlet dairesi mi burası oraya git buraya gel hasta insan sürüklenir mi? diye bir sinirlendi kıyametleri kopardı! Apar topar çıktık hastaneden. Karşılaştığımız bir tek insan evladı bile yardımcı olmadı ! Ve bana doktorum söylemişti, ben medical park'ı tavsiye etmiyorum hiç ilgilenmiyorlar demişti. Adam haklıymış !

O gece sabaha kadar uyumadım baş ağrısı, kusma, ishal, bacak krampları, burnumun akması, göbeğimi koyacak rahat bir pozisyon bulamama hepsi birleşip sabahı sabah ettirdiler bana. En son sabaha karşı uykusuzluktan hüngür şakır ağladım Allahım yeter bu ne işkence diye !

Öğlen baktık daha beterim Acıbadem'e gittik, tabi ki onlar aldıkları ücrette döşediler ama hemen ilgilendiler, insan gibi baktılar ve çok çok yardımcıydılar. Aldıkları ücret hiç gözüme batmadı ki normalde olsa fazlasıyla batardı ! Hamilelik nedeniyle serum niyetine ancak c vitamini ve bulantımı kesecek birşey verebildiler o kadar. Kan tahlilinde zehirlendiğim anlaşıldı (sokaktan alınan sütle yapılan yoğurdun marifeti) kan şekerim düşmüş ve idrar tahlilinde de bebek benim kusma, iştahsızlığım nedeniyle artık kendine benim yağlarımdan yakarak beslenme yoluna geçtiği anlaşıldı. 4 kg alabilmiştim bu olaylar neticesinde gene 3'e düştü aldığım kilo ! Ama Allah'tan şükrettiğim nokta bebek zehirlenmeden etkilenmiyormuş ama gripten dolayı benim halsizliğimi, bitkinliğimi birebir yaşamış kuzum.

Arkadaşlar daha önce de anlatmıştım doğum için Hizmet Hastanesi'nden sonra Medical Park'ta benim için bitmiştir. Benden söylemesi, tercih tabiki sizin ama yaşananlar da ortada. Hala hastayım ve düzelmedim siz kendinizi gripten korumaya bakın ve yediğiniz içtiğiniz şeylere çok dikkat edin.

geçmiş olsun baya zor saatler yaşamıssın. ben acil durumlarda özel hastanelere gitmeyi tercih etmiyorum acıkcası normalde medical parka gidiyorum samsunda. ama acil bir durumum olursa özelliklede aksam gideceğim yer kadın doğum hastanesi en azından uzman doktorlar bulunuyor.

bu arada topigin sessizliginden sikayetci olan arkadaslar 2014 nisan anneleri tipiginden haberdar degilsiniz sanirim oraya da buyrun orasi cok hizli ilerlio sayfalar takip etmek bile zor oluo o derece yani =)

benim 8. haftamda kanamam olmuştu. cumartesi günüydü apar topar kadın doğum hastanesine gittik ama gitmez olaydık. düşük tehliken var dedi hastaneye yatırdı. eşin giremez odana denildi. gurbettesin anne yok kayınvalide yok kardeş yok kimsesizsin. apar topar annemi aradık hemen yola çıktılar. 2 gün boyunca serumu döşediler resmen. doktor dersen hiç uğramadı. hastane değil tımarhane sanki ve çok pis. tuvaletlerde kadınların kanları cirit atıyor resmen. temizleyen yok. pazar akşamı dayanamadım çıkarın beni dedim. doktor görmeden çıkaramayız dediler. o doktorunda sizinde allah belanızı versin nerede bu doktor dünden beri yok dedim. sinirlenme sakin ol falan sabahı ettim. iğrenç bir kahvaltı getirdiler sabah yumurta resmen 1 hafta önce kaynatılmış gibiydi. Allahın nimetine iğrenç denilmez ama mide bulandırıcıydı gerçekten.neyse doktor bey öğlen teşrif ettiler. ultrasona gireceksin dedi. neyse 1 saat falan geçti aradan ultrasona girdim. bana söylediği ilk şey bebeğin beyninde problem var. dünyam başıma yıkıldı. eşim annem sinirlendi 8 haftalık bebeğin problemini nereden bilmiş diye. neyse çıkacağız biz kendi doktorumuza görüneceğiz dedik. yok çıkamazsınız doktorun görmesi lazım. eşim sinirlendi çıkartmassanız biz gitmtmesini biliriz falan dedi. neyse çıktık kendi doktoruma gittik. doktorum senin düşük tehliken falan yok beyin problemleride şimdi belli olmaz dedi. ama ben o manyak hastane nedeniyle ayrıntılı ultrasona kadar hep korkuyla yaşadım. şükür bebeğimde sorun çıkmadı. yani şans bu buradaki medical parkta çok iyi aksine. belli olmuyor o nedenle Allah iyileriyle karşılaştırsın

Kızlar ne guzel grubumuz vardı herkesler gitmiş cansız donuk bir yer olmuş burası. Ama nedennnnnnnn???
Ben artık dogum iznime ayrılmış sayılırım 15 tatil sonrası artık paydos!!!
Tatlı prensesimiz icin hazırlıklar hız kazanacak.Simdilik oda yapmayı düşünmüyoruz.Besik ve dolap alacağız.Siz bebek esyalari icin komidin mı önerirsiniz yoksa dolap mı? Sizin hazırlıklar me durumda hamisler biraz canlılık katalım buraya lütfen !!!!

ne güzel dinlenme vakti gelmiş sana, darısı bizim izinlerin başına ben son 3 haftaya kdar çalışacağım sağlık problemim olmazsa.
bende 3 kapılı dolap ve buyüyen beşik aldım ekstradan komidin almadım zaten yeterince çekmecesi var.

Hangi markaları tercih ettin peki canım? Benim kafam baya bir karışık ne yapmam gerektiği konusunda?

Kızlar sadece Jaleli ve ben mı varız?
Baby shower yapacak mısınız hamisler???? Burda fotograf paylaşırız sonra olmaz mı
İnternetten baktım basım dondu
İnsanlar ne seker seyler hazırlamış
Ben de hazır tatildeyken baby shower icin hazırlıklara başlayacağım.Siz ne yapacaksiniz???

Arkadaslar merhaba bana yardımcı olun lutfen.Bu ay ksg fılmı cektırdım ve ayın 14. unde catlatma ıgnesı vurundum.dun adet olmam gerekıyordu ama hala olmadım ve kahverengı akıntı gelıyor benden sebebı ne olabılır ıgne adet gecıkmesı yaparmı?yada kahverengı akıntının sbebeı ne olabılır.adet olodum olucam hıssı var ama lutfen yardımcı olunnnn

Allah gönlüne göre versin inşallah.Catlatma iğnesi sonrası neler olur hiç bilmiyorum ama ben hamile oldugumu öğrenmeden once kesin adet olacağım diye düşünmüştüm çünkü aynı adet sancısı ve lekelenme yasadım. Bebek yerleşirken bu tarz semptomlar yasanabiliyormus. Hadi insallah guzel haberlerini yazarsın buraya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…