2013 Ağustos ayında Hamile Olduğunu Öğrenenler

kızlar ağzımın tadı yok ne yesem tatsız tuzsuz geliyor. iştahım zaten bir aydır yok. geçer her halde bebiş azıcık daha büyüsün de

kızlar hazır sütleri nasıl içiyorsunuz yaaa bu gün mecburen hazır süt içtim içine kakao attım biraz

ben hazır sütleri sevmiyorum ama günlük cam şişede olanlar bir nebze daha iyi geliyor bana. aoç, sütaş denedim. aoç kokuyor gibi geldi sütaş daha iyi ama bakkalda malesef sadece aoç var. mutlaka cam şişede al canım. artık içine bal kakao ne bulursan kat. içmek lazım. bir de ben sütçüden süt alıp kaynatıp yoğurt yapıyorum. içim rahat ediyor. dışarıdan aldığım yoğurtlar yoğurda benzemiyor. o kadar kimyasal katılmış ürünler yemek istemiyorum.

kelebekim dikkat et kendine. annen gelebiliyorsa gelsin mutlaka. mideni bastıracak şeyler yemeye çalış. ilk aylarda normal yememen. hatta kilo veren bile var.
ben gayet iyiyim şükür. daha belirtiler başlamadı. aç kalmadığım sürece sorun yok. ne bulursam yiyorum. ama hazır şeyleri neredeyse tamamen kestim. çay, kahve, hazır meyve suyu, salam sosis, dışarıdan alınan birçok şey dahil bıraktım.

şu ilişkinin de haftada bir olması daha mantıklı geldi bana. en azından haftada bire izin verse doktor iyi olurdu. birden kesip atmak erkekleri depresyona sokuyor.

SAT Tarihim 14-07-2013 canim ... 21/08/2013 tarihinde kan testi yaptirdim ve Beta HCG degerim 15785 cikti..

evde yoğurt yapsak çok daha sağlıklı olur aslında. ama benim de herşeyim hazır arkadaşlar. süt, yoğurt ama eskiden hiç ağzıma koymazdım. şimdi bebeğimin hatrına en azından yiyorum :) Allah'ım her isteyene nasip etsin sağlıklı hamilelikler inş.

Bizim eve yakın taze süt sağıp satan birini buldum kızlar,, yoğurdumu yaptım.. Miss gibi oldu, içime de sindi.. Süt içebilen biri değilim. Arada kakaolu süt içiyordum ama artık gerek yok bence, yoğurttan ayran yapar içerim..

benim bir doktorum bile yok daha

Ben de karar veremiyorum doktor konusuna canım yaa , ne zor şeymişş.. Benim doktorum işinde çok iyi, çok profesyonel ama sert mizaclı biri. Soru sormaya çekiniyorum mesela :)) başka bir doktora gittim. O da çok tatlı, yumuşak, güler yüzlü ama o da güven vermedi.. Kafam çokk karışık bu konuda.. Başka bir doktor daha deneyeyim diyorum :)) umarım kafamıza göre birini buluruz ayşegülcüm :)

Son düzenleme:
bebek beslenmesi ile ilgili bazı önerilerilerde bulunmak istiyorum yeni anne adaylarına...şimdi kızlar bu ilk üç inanılmaz önemli bi kere tüm organlarının tamamlandığı bu üç içerisinde et,balık,boll bol yeşillik,yogurt,özellikle beyin gelişimi için ceviz muhakkak yemelisiniz..ben ilk hamileliğimde çok dikkat ettim ..hafta hafta ne yemem gerekiyorsa yedim...çok şükür mide bulantısı falan yaşamamıştım..tiksinmede olmadı...ama yediklerimin faydasını şuan görüyorum..oğlum iki yaşında hemen hemen hiç hastalanmadı..boy ve kilo hep önden gidiyor...inanılmaz derecede zeki çok güzel net bir şekilde konuşuyor..kimse inanmıyor iki yaşında olduğuna..renkleri,sayıları,nesneleri,herşeyi biliyor..yani dicem o ki benimle birlikte hamilelik yaşıyan arkaslarımın hamileyken yediklerine ve içtiklerine dikkat etmeyenlerin bebekleri şuan 8-9 ay geriden geliyor...çok dikkat edin gerçekten sigara,cola,kahve,çay,hazır pastalar,hazır meyve suları,sucuk,salam,sosis,ve pastörize olmayan hiçbirşeyi sakın tüketmeyin birde önümüzde kurban bayramı var...çıplak elle sakın ete dokunmayın...taze ette bir mikrop var ve anneyegeçtigi an bebeğin beyin fonksiyonlarına zarar veriyor...valla hamilelik şakaya gelmiyor çok dikkatli olmalısınız kızlar...aşırı yağlı yicekler ve hamur işleriide yemezseniz gereksiz kilo almazsınız..inanın hamilelikte farketmezde yemeye dalarsanız..doğumdan sonra göbek sizden önde gider...ve inanın vermesi inanılmaz zor olur...şimdilik bu kadar diceklerim ...şimdi karnım acıktı bakalım ne yiyebilirim...byess

Canım yararlı bilgiler vermişsin, teşekkürler.. Taze et konusunu bilmiyordum mesela, çok iyi oldu söylediğin.. Ben özellike ceviz ve süt konusunda çok hassasım bu dönemde.. Salam, jambon, çiğ köfte gi çiğ şeyleri ve kokoreç, midye gibi sakatatları gebeliğimi öğrendiğimden beri yemiyorum.. Çok dikkat etmek gerek, şakaya gelmez dediğin gibi..

kızlar ben evlendiğimden beri yoğurdumu kendim yapıyorum. şimdi de sütçüden aldığım sütle yapıyorum. kesinlikle lezzeti çok farklı. her gün süt içiyorum onu da sütçüden alıyorum ama biraz zor oluyor içmem. dayanıyorum bebiş için:)

sen ne güzel içebiliyorsun kuzum. ben içemiyorum. yoğurt yapıp yiyorum da ama sütçüden aldığım sütü içemiyorum. çareyi cam şişede satılan günlük pastorize süt almakta buldum. et konusuna kafam takıldı ya. :44: az önce et doğradım. gerçi taze et değil geçen sene kurbandan kalan etti ama gene de bakterilerden, hastalıklardan korkuyorum.

bencede en mantıklısı sadece ailelere söylemek lazım..en azından ilk 3ay aile haricinde kimsenin bilmemesi..

ben çok sabırsızım ilk hamileliğimde de bunda da test yaptım çıktığı gibi aileleri aradım haber verdim sanırım 8 yıl çocuk isteyip olmamış biri olarak bunun hasretini çekiyormuşum :)

Benide eklermisiniz sat 23 temmuz

canım geç döllenme olmuştur benim ilk hamileliğimde öyle olmuştu ve hamileliğimi zehir etti doktorum ilkinde kese de bebek yok dedi sonra kalp atışları yok dedi en son erken doğum olabilir dedi 1 ay kala doktorumu değiştirdim strese sokulmaktan başka bişey değil günlerce ağladığımı bilirim o yüzden sende olumlu düşün hep boşuna kendini ve bebişini üzme sürekli kendine beni bırakmayacak bana tutunacak de hatta yaz hem ilerde çok güzel bi anı oluyor.

Kızlar iştah kesintisi yaşayan varmı aranızda????

ben yaşıyorum hiç bişey göresim yok markete çıktık hiç bişey almadım eşim bile şaşırdı :)

kızlar hazır sütleri nasıl içiyorsunuz yaaa bu gün mecburen hazır süt içtim içine kakao attım biraz
süt , peynir, yoğurt yiyemiyorum hamileliklerimde nedendir bilmiyorum zorlayarak içeceğim gene. nescuik falan alıyorum öyle içiyorum

bende eskiden yoğurt mayalamayı bile bilmezdim ama kızım için artık 2 günde bir yoğurt mayalıyorum onun doğmasıyla evde düzen değişti çorba çeşitlerimiz arttı damak tadına göre neler denedim brokoliden 6 çeşit çorba yaptığımı biliyorum sonunda onun sevebileceği gibi yapmıştım :)

Ben de çok uzun süredir yoğurdumu kendim yapıyordum ama sek günlük sütle.. Bebişi öğrendikten sonra sütçüden almaya başladım. Onun tadı bir başka oluyor tabii:)) içmek zor ama bir şekilde içicez, her şey mercimeklerimiz için :))
Ben de o kısma takıldım en çok. En iyisi artık eldivenle tutmak :)

şuan ititbarişyle bende hamişim kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :)))))))))) testtekı o 2 çizgiyi gormek kadar guzel bı duygu yokmuş yahu :))))

Herkese Merhaba,
27 Ağustos itibari ile ben de hamile olduğumu öğrendim. Polikistik over sendromu olduğu için doktorlar zor hamile kalacağımı söylemişti. Uzun bir süredir de deniyorduk.. Tam heralde doğal yollardan olmayacak diye düşünürken (üstelik anal fissür ameliyatı olmayı planlıyordum) rüyamda bir arkadaşım test yap dedi.. Kalktım yaptım ve pozitifti inanamadım. Hemen kan testi yaptırmaya gittim ve b hcg değerim 3198 idi. Ultrason da bir beyaz nokta görünüyor ancak doktor yine de kesin konuşmadı haftaya yine gel dedi. Şimdi bekliyorum salı günü olmasını heyecanla. Yani bence şüpheye yer yok ama doktor öyle diyince emin olamadım tabii..
Hepimize Allah hayırlısı ile evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin..

rica ederim..bebişlerimizi kucaklarımıza aldığımızda burdan birbirimize hep güzel haberler veririz inşallah...ayyy kokoreç mi dedin canım çekti yaaaolsada yemesek öyle baksak:))işin şakası hamile kalmadan önceki ay yedimde yedim o tarz şeylerden..şimdi bir sene yemesem olur valla...

hayırlı uğurlu olsun..allah tamamına erdirsin inşallah..bhcg değerin çok güzel..hiç takma kafana biliyorsundur stres hamilelikte iyi değildir..kendine dikkat et...

şuan ititbarişyle bende hamişim kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :)))))))))) testtekı o 2 çizgiyi gormek kadar guzel bı duygu yokmuş yahu :))))

hayırlı olsun canım. sağlıkla kucağına da al inşallah. insanın testi atası da gelmiyor. ben 6 tane yaptım hepsini sakladım duruyor. ne olacaksa pis pis bir de .

bana da aynı şeyi dedi. herkese aynı şeyi söylüyorlar. b hcgen çok yüksek çıkmış zaten. hayırlı olsun. sağlıkla kucağına al inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…