- 5 Mayıs 2008
- 152
- 97
- 628
- Konu Sahibi yesil_dostu
-
- #1.561
yarın adet günüm kızlar.dua edin de gelmesin kırmızılar :) hiç birbelirti de yk gerçi:)) bugün sol bacağıma agrı girdim epey uzun sürdü.bu da gebelik belirtisi sanırm sizde yaşadınız mı ?
canım üzme kendini elde degil biliyorum ama benzer olayı bende kasımda yasadım cok uzuldum cok agladım suan yine hamileyim suan kanama yok cok sukur ama kese var duzgun bebek yok hala cuma kontrolüm var benimde bakalım hayırlısı ins görürüzsağol canım Allah razı olsun. bizde 2 yıllık evliyiz ve son 1 yıldır bebek sahibi olmak istiyoruz. Dr a gittik 6 ay olmayınca gerekli tahliller tetkikler yapıldı ve Allaha şükürler olsun bir sorun çıkmadı. dr da aşılama önerdi tam zamanı olduğunu söylesi. İlk aşılamamdı ve çokta ümitliydim. tutmadı... Adet olunca tekrar dr gittim ultrasondan baktı ve kist oluşmuş dedi. klomen kullanmıştı o ilaç kist yaparmış. dr da tedaviye 1 -2 ay ara verelim dedi ksst gitsin öyle 2 . aşılamaya geçeriz dedi. bende üzülerek eve döndüm. ramazana da 1 ay falan vardı. Nasılsa bebiş olmaz dedim ve bebek fikrini aklımdan çıkardım. Ben 2. aşılamayı bekliyordum heyecanla. ramazan da çok yoğun geçti iş - güç davetler derken. Ben dr dan sonra doğal yolla hamile kalmışım hiç haberim yok. orucumu da tuttum. Adet günüm gecikmişti ben takmadım bile ramazanda yemek düzenim uyku düzenim değişti ondandır diye düşündüm. adetim iyice geçince eşim in ısrarıyla test yaptırmak için dr gittim. ama bnm hiç umudum yok kist vardı ya :) sonucum çıktı. Sekreter kız siz aşılama mı yaptırdınız dedi. Bende yok geçen ay yapılmıştı tatmadı bu ay da günüm geçti dedim. Tebrikler hamilesiniz deyince ben şok oldum. İlk defa mutluluktan ağladım. Anlatırken bile resmen tekrar yaşıyorum. dr baktı evet hamilesin ama alttan bakalım keseyi görelim dedi. Ben kabul etmedim belki bebeğe bir şey olur diye. şu an daha küçük üstten görünmez dedi alttan bakmaları lazımmış ben kabul etmedim. Acelem yok üstten görünene kadar beklerim riske atamam çok zor oldu dedim. evime döndüm sevinçle. ama bnm tahminime göre 3 haftalık flndı o zaman. evde kendime çok dikkat ettim. beslenmeme istirahatime. Tatilide iptal ettik bebeğimize bir şey olmasın diye. derken ramazan bayramı geldi. bayramın 3. günü hafif lekelenmeyle uyandım ve çok korktum ağlamaya başladım. Bir arkadaşımı fln aradım dr gitmemi söyledi. Eşimle soluğu acilde aldık. gittiğimde bebek sağlıklıydı. Zorla alttan da baktılar keseyi gördük bir problem yoktu. dr düşük riskin var yatıralım dedi. bende tmm bebeğime bir şey olmasın da gözetim altında oluyum diye yattım hastaneye. akşama kanama arttı. hemşirelere söyledim bir şey olmaz doğal dedi. odamda kalan diğer bayanlarda hep kanamayla yatanlardı. içlerinde 4 aylık olanlar da vardı. onların aşırı kanaması vardı ve bebekleri düşmemiş ve sağlıklıydı. herkes aynı durumda olunca içime bir ferahlık geldi. hemşire gelip gidip kanımı alıyor araştırıyorlar. derken 3 gün yattım hastanede. 3 günün sonunda kanama iyice arttı ve betahcg değerimde düşmeye başladı. dr da bu gebelikten bize hayır gelmeyeceğini ve gebeliğin sonlandırılması gerektiğini söyledi. aksi takdirde sağlığımla ilgili sorunlar olacağını ve rahimin yapışabileceğini bir daha gebe kalamayabileceğimi söyledi. ağlaya ağlaya bebeğimi aldılar.
Ama benim hiç bir belirtim olmadı düşükle ilgili. Sadece lekelenme başladığında belim çok ağrıdı. ve kürtaj olduktan sonra da geçmedi o ağrı. dr a sordum müdahale yapıldığı için normal olduğunu söyledi.
Her şey olacağına varır ama kendine çok dikkat et. 4 ile 6. haftalar çok riiskliymiş. tam bebeğin iyice tutunma zamanlarıymış. o yüzden hiç kendini yorma bebek 3 - 4 aylık olana kadar çok dikkat etmek gerekiyormuş. çünki henüz çok küçük olduğu için risklere çok açık oluyor. Rabbimin hikmetinde sual olmaz. Bebeği verir imtihan eder alır imtihan eder. Her şeyde bir hayır vadır. Ben hep sağlıklı sıhhatli ve hayırlısı olması için dua etmiştim. Demekki hakkımızda böylesi hayırlıymış. Üzülmedim diyemem çok ağladım çok üzüldüm ama isyan etmiyorum. 6 haftalıkta olsa o bizim bebeğimizdi. Canımızdan kanımızdan bir candı. Kısa bir süreliğine de olsa o muhteşem duyguyu yaşattı Rabbim bana. İnşallah tekrar nasib olur. Rabbim sizin bebeğinize sağlık sıhhat versin. İnşallah kucağınıza almayı da nasip eder. Bebişine ve kendine çok iyi bak.
arkadaşlar şimdi doktordan geldim. çok canım sıkkın. kalp atışlarını hala duyamadık. şiştim ağlamaktan. bugun çok umutluydum kesin duyarım diyodum. dun bugun içim çıktı öğürmekten kusmaktan. tamam bebeğim canlandı annesine kendini hissettiyor dedim ama kese var içinde bebek yok henüz. 6+4 haftalık bugun. çok üzgünüm. hem karından hem vajinal baktı ama yok yok yok. 1 hafta sonra gene çağırdı. bana geçmez bu bir hafta. hala elim ayağım titriyo.
canım üzme kendini aynı durumdayız bende üzùlüyorum ama elden birşey gelmiyor dua edelim benimde cuma kontrolüm var ıns gec döllenme olmuştur ıkımızınde.
canım üzme kendini aynı durumdayız bende üzùlüyorum ama elden birşey gelmiyor dua edelim benimde cuma kontrolüm var ıns gec döllenme olmuştur ıkımızınde.
arkadaşlar şimdi doktordan geldim. çok canım sıkkın. kalp atışlarını hala duyamadık. şiştim ağlamaktan. bugun çok umutluydum kesin duyarım diyodum. dun bugun içim çıktı öğürmekten kusmaktan. tamam bebeğim canlandı annesine kendini hissettiyor dedim ama kese var içinde bebek yok henüz. 6+4 haftalık bugun. çok üzgünüm. hem karından hem vajinal baktı ama yok yok yok. 1 hafta sonra gene çağırdı. bana geçmez bu bir hafta. hala elim ayağım titriyo.
canını sıkma canım üzüldükçe dahada kötü olursun. yolk kesesi varmıymış. ne dedi doktor sana boş gebelikse normalde anlıyolar hemn zaten. benim 2. gebeliğim öle olmuştu.
kesen dolar inş. bulantıların varsa bu iyiye işaret geç döllenmedir üzülme bol bol dua et.
düşünme olumsuz şeyleri cnm baska doktorada görün istersen benim sat 13 temmuz ama 35günde bir adet olurum nekadar oldugunu hesaplamadım doktor söylüyor ama ben bebegımı gorcem dıye onu dınlemıyorumcanım cuma günü ne kadarlık olcak hamileliğin? doktorumu mu değiştirsem diyorum. uıltrasyon makinasımı acaba eski diyorum. bir sürü şey düşünüyorum.
inşallah canım. doktorda tedirgin oldu. adetime göre 8. hafta bitiyor yarın gecen gittiğimde geç döllenme ondan gözükmüyo dedi 10 gun sonra kesin görürüz dedi. 10 gun sonra yani bugun gittim ama gene yok. tamam hemen panikleme 1 hafta sonra tekrar bakarız ozaman büyük ihtimalle duyarız filan dedi ama kendimi hiç iyi hissetmiyorum. tamamen hayal kırıklığına uğradım. dun kusmalarımda başladı bugun kesin kalp atışlarını duyarım ümidiyle gidip bomboş çıkması beni mahfetti.
düşünme olumsuz şeyleri cnm baska doktorada görün istersen benim sat 13 temmuz ama 35günde bir adet olurum nekadar oldugunu hesaplamadım doktor söylüyor ama ben bebegımı gorcem dıye onu dınlemıyorum
Kızlar merhaba bgün gün boyu midem bulandı.Ama işin garip tarafı yemeğide çok güzel yiyorum.
Böyle olunca eşimde inanmıyor naz yapıyosun diyo:)))
Sabah kalktım çok kötüyüym dedim kahvaltıyı hazırladı eşim yedim güzelce sonra temizlik yapacaktık yine benim mide bulantım başladı ama gerçekten oluyo eşim yaptı temizliği ve yemeği gene oturup koca bi tabak yedim.Şimdi yine bulanıyo eşime söylemeye korkuyorum:)))
Ben bile şaşırdım bugün kendime.Böyle olan var mı?
ben hamile olduğumu öğrendiğimin ertesi günü bacağıma ağrı girmişti. bir gün boyunca ağrıdı. hamilelikle mi alakalı bilmiyorum ama. idrar testi yapsana. eğer hamileysen muhtemelen silik çizgi çıkar. benimki 4 gün kala çıkmıştı. regl günümde ise kontrol çizgisinden daha koyu çıkmıştı test çizgisi.
canım ben testlere güvenemiyorum artıkçok sabırsız davrandım 1 hafta önce kan testi yaptırdım 3.64 çıktı.peşinden 3 gün sonra idrar testi yaptırdım negatif.bugun adet günüm henüz olmadım beklemedeyim.koyu kıvamlı sarı bi akıntı geldi benden.sende de oldu mu?
ben hamile olduğumu öğrendiğimin ertesi günü bacağıma ağrı girmişti. bir gün boyunca ağrıdı. hamilelikle mi alakalı bilmiyorum ama. idrar testi yapsana. eğer hamileysen muhtemelen silik çizgi çıkar. benimki 4 gün kala çıkmıştı. regl günümde ise kontrol çizgisinden daha koyu çıkmıştı test çizgisi.
benimde 9 temmuz canım satım. bende aynen35 gunde filan hastalanıyorum. rabbim yardımcımız olsun inşşallah canım.
Cok teşekkürler. Yarın öğlene randevu aldım bakalım. Yalnız biraz daha pkudukca kafama birşey daha takıldı. Ben kan testimi yaptırdığımda reglim 1 gün gecikmişti. Değer de 3200 du. Doktor izinde olduğundan konusma fırsatım olmadı ama şimdi de bu değerin çok yüksek olduğuna dair bir iki şey okudum mol gebelik diye birşey varmış. İnşallah bir sıkıntı yoktur.. Yarın anlayacağı.
kızlar ya bende bulantı yok gibi bebek canlanınca bulantı olur die duymuştum sadece içim bi tuhaf oluyo ama bulantı denecek kadar değil göğüste sızlama devam ediyo kasık ağrım azaldı oturup kalkarken batma oluyo o kadar ben neden belirti yaşamıyorum korkuyorum bazen netteki hesaplayıcıya göre 7+0 görünüyo bugün haftam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?