2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

o birden konuşacak. bir başladımı devamı çorap söküğü gibi geliyor.

Saçta aynısı. bizimkininde çok çabuk uzuyor. Birde çok terleyen bir çocuk. hic uzatamıyoruz. neyseki traş olmayı çok seviyor. her kuaförün önünde geçişte içeri girmeye çalışıyor.

ayak olayına gelince bu dönemleri böyle olacak. bizimkide 25 numara giyiyor.Geçen hafta grip oldu diye cmrts dr a gittik. boyu tamm 100 cm olmuş. 1 metreye ulaştı. kilosuda 15.600. ona görede ayakları büyüyor tabii :)

Hiç kimseden ses seda çıkmıyor. Benim merak ettiğim şu tuvalet olayı... başlayan varsa gelsede anlatsa. bayramda başlayacaktım ama gözüm yemiyor, sanırım biraz daha bekleyecek:)

evet canım konuşma olayı birden gelişiyor benim kızım da maşallah erken konuştu 2 yaşına geldiğinde herşeyi çok rahat anlatıyordu,şimdi 25 aylık konuşması çok düzgün öyleki eşimle aramızda bir şey konuşuğumuzda bile anlıyor hemen soru soruyor, kilo ve boyumuz çok uzun değil iştah sorunumuz var devam ediyor 11 kiloyuz biz hala ama olsun sağlığı yerinde buna da şükrediyorum, tuvalet eğitimine başlayamayanlardanım ben daha doğrusu annemden bekliyorum biraz çünkü kızıma annem bakıyor , izindeyken biraz denedik ama tam başarılı olamadık her şeye aklı eriyor cimcime nin ama tuvaletini yaptıktan sonra söylüyor, zor bir süreç gibi görünüyor ama bakalım kesin karar verdiğimizde çabuk öğrenirler diyip teselli ediyorum kendimi :)

Maşallah boyuna bosuna Gelişimi çok iyi. Geçmişler olsun. Yaz gribini bizde hafif atlattık. İştahsızlık sorunumuz iyice arttı,gribi bahane edip!
Şimdi oğlanı görseniz Kafasında bi Yük saç var! Kestirmeyide sevmiyor. Ağlamak kıyamet! Tere suya karışıyoruz.
Çiş eğitimi için çok acele etmeyecem..bi giriştim fena yorucu. 2,5 yaş civarında halletmeyi planlıyorum. Çişini tam hissedemediği için çok yorucu oluyor. Hayırlısı bakalım.
Kızlar genelde daha dilli maşallah Yeğenim var 1,5 yaşında benim oğlandan çok konuşuyor hep diyorum: kızı olan havasını atıyor valla inşallah 2.ye bakalım... Benimkide yaptıktan sınra yanıma gelip anne popo pis pis pis diyo

fndecm, sağlıklı olsunda kilo boy önemli değil. Benim oğlan oyle ama kibar feyzo. Sık sık hasta oluyor. keşke 11 kio olaydıda bünyesi güçlü olsaydı :)

Ya sizin kuaför çocuğun saclarını oyunlar yaparak kesmiyormu? Bizimki traş makinasını kolundan başlayarak, araba sesi çıkartıp başına kadar sürüyor vs. birde başka yere götürün belki daha rahat olur. ne bileyim makinası saçı çekiyorsa falan. bence değişik bir yerde de deneyin.

Sizinkiler çiş kaka söylüyormuş yine. benimki hiç rahatsız olmuyor. bakıp kontrol etmesem o b..kuyla öylece durur gibime geliyor :)

Canım antibiyotik kullanmadığın müddetçe ufak tefek hastalıklar bana göre sıkıntı değil. Tabi yinede çocuğun bedeni hırpalanıyor ama böyle böyle bağışıklığı güçlenecek.
3 kere berber değiştirdik. Hepsinde aynı. Saçlarını elletmiyor. Makinenin sesinden rahatsız oluyor. Çok da terliyor..ama yapacak bir şey yok. Zaten yaz da bitti. Bundan sonra ne kadar sıcak olabilir ki? Seneye yaza kadar uzasın bakalım ne olacak
Bende öyle diyordum sonra bi gün bezini değişirken kaçtı, karşıma geçip anne pipi çiş dedi ve halıya işedi! Kızsam mı sevinsem mi bilemedim. Bu bebeler çok fena valla.. Erkek Çocuklardan yüksek performans beklememeli zaten. Çok acele etmicem. Zaten sinirlerimi fena şekilde yıpratıyor bide bunu ekleyip tuz biber ekemem valla!

Kızlar 2 yaş sendromlu ÇOCUKlarınızla aranız nasıl? Ruhsal durumunuz ne alemde? Ben

Son düzenleme:

merhaba,

millet çoluk çocuk derdinde, kimse fırsat bulup giremiyor. haklı olarak:)

benim oğlan 2.5 yaşında oldu. yürüsün, konuşsun,diş derdi bitsin vs derken her dönemde başka başka şeyler çıkıyor :)
havalar soğuk olduğu için daha wc eğitiminede başlamadım. havalar ısınınca yıllık izin alıp alıştırırım diye planlıyorum.

Merhaba benimde oğlumda 2013 agustos dogumlu kilosu 14 kq boyunu uzun zamandir olcdurmediğimden bilmiyorum tuvalet eğitimine ben 2 yasini tamamladiqinda yapdim simdi kendisi gidiyor bir geceden geceye bez kullaniyorum aslinda cok zor olmadi ablamin ćocuklari bizde iki gun kaladi onlar yaperken oğlumuda koydum hemen oğrendi cok zamanimi almadi konusmasida guzel tum kelimeleri biliyor .Ben simdi yine hamileyim bu seferde ekim annesi olucam insallah

Tebrik ederim, allah tamamına erdirsin. zamanlama çok iyi yani yaş aralığı iyi olmuş.

Bende arştmalar sonrası sünnet etmeye karar verdim, verdik :) kimi dr 3/6 yaş arası kimi 2/6 yaş arası yaptırmayın diyor. ama daha çok bilinclenmeden ne kadar erken o kadar kolay ve çabuk iyileşir noktasında ürolog bir arkadaşında onayıyla, ezliyken bu işi halledelim dedik. Gecen hafta cmrts sünnet ettirdik. Pazar günü bez bağlatmadı ve çiş kaka da direk banyoya gitti. yani tek taşla iki kuş. hiç aklımızda yokken kendi isteğiyle bezden kurtulduk. Gece 2 defa cişe kaldırınca sorun olmuyor.
Maşallah sizinkide çok erken alışmış, geceyide bırakırsa tümden kurtulursunuz. gecede bezlemeyip alıştırmak masraftanda kurtarır :))

Geçmiş olsun, ne güzel bir taşla iki kuş çok iyi olmuş, biz daha bezi bırakamadık, havalar biraz daha ısınınca başlıcaz bakalım çalışmalara , benim kızımda çok güzel konuşuyor derdini anlatmada sıkıntısı yok allaha şükür laf ebesi , işallah çişi de öğrendi mi bir sıkıntımız kalmıcak :)

Şimdi çocukların maşallahı var. Konuştukça insan şaşırıyor. Çok akıllılar.

Bez olayı içinde havaların ısınması daha iyi olur. Ben mayıs ortası gibi düşünüyordum. Kendiliğinden gelişince çok daha iyi oldu. Yoksa kendimi tam ne zaman hazır hissedebilirdim bilemiyorum :))

Merhaba anneler,
Benim oğlum da ağustos 2013 doğumlu. Bir yaşından beri kansızlık tedavisi görüyor. Bu yüzden boy ve kilo sorunu yaşadık. Hala konuşmuyor. Boy ve kilosunu belli bir zamandan sonra sorun etmedim ama bir türlü kan değerleri yükselmedi.

Son 9 aydır feri fer kaşık şurubu kullandık. İlk 3 ay kullandıktan sonra kan değerleri yükselmeyince doktorum talasemiden şüphelendi. Eğitim ve araştırma hastanesine götürdüm. Talesemi. çölyak, bağırsak emilimleri, kemik yaşı tüm tahlil ve testlerini yaptırdım. Çok şükür ki bir şey çıkmadı. Tüm testler temiz çıktı. Doktor 6 ay daha kullan dedi. 6 ay daha kullandım ama yine değerlerde bir değişme olmadı. Doktorum tekrar test yaptır talasemi taşıyıcısı olabilir dedi. 4 ayrı eğitim ve araştırma hastanesine götürdüm ama bir şey çıkmadı.

Haftaya başka bir hastaneye tekrar götürüp yeniden test yaptırıcam ama artık ne yapacağımı şaşırdım. İlaca devam etsem hiç bir faydası yok. Bıraksam hızlı bir şekilde kan değerleri düşüyor. Doktorum da zaten artık kullanma dedi. İyice kafam karıştı. Artık ne yapacağımı şaşırdım.

Çok üzüldüm, çok geçmiş olsun inşallah zamanla normal değerine ulaşır. Bu konuda hiç bilgim yok. Gizli bir kanaması vs olsa dr lar bilirdi. Hastanelerde bir sorun çıkmamış olması da iyi. belli bir zamandan sonra belki vücut kan üretimini hızlandırır. Konuşma vs gibi şeyleri hiç takma. kimi çocuk çok geç konuşabilir. Yengemin yeğeni var. 4 yaşında halen konuşmuyor. Sağlıklı olsunlarda varsın geç konuşsunlar. Allah yardımcınız olsun.

Bu arada hemotoloji bölümüne götürüyorsunuz değil mi?

Gizli kanama derken. Bağırsaklarda gizli kanama mı oluyor. Ben bağırsak emilimlerine ve dışkısındaki şekere kadar baktırdım. Bir sorun olmadığını söylediler. Çocuk hematolojisine tekrar götürüp yeniden tahlil yaptırıcam. Hangi doktora gittiysem talasemi taşıyıcısı olabileceğini söylediler. Testlerde çıkmadığını söyledim. Tekrar yaptır dediler. Farklı doktorlara gittim hepsi de aynı şeyi söyledi. Bu hafta yeniden testleri yaptırıcam. İnşallah bir şey yoktur ama doktor çıkmazsı genetik araştırması yaptır dedi.

evet hani bağırsakta gizli kanama vs olabilir gibi şeyler duymuştum. ama siz tahlil yapıp baktırmışsınız zaten.

GENETİK bölümleri çoğu hastanelerde olmasada bazı araştırma hastanelerinde oluyor. Bende geçen ay genetik bölümüne kan verdim. sonuç 1 ay sonra çıkıyor. benimde kan pıhtılaşması var. onunla ilgili kan verdim. hemotolog bu testler tedavide yol gösterici oluyor dedi. inşallah sizdede bir sebebini bulurlarda tedaviye giderler

Bugün tekrar çocuk hematologuna götürdüm. Doktor izne ayrılmış. Haftaya randevu aldım. Talasemi olma ihtimalinin yüksek olduğunu söylediler. Eğer yoksa neden kan değerlerinin yükselmediğinin araştırılması gerekiyor dediler.

Ama araştırma hastanesindeki doktorlar bir test normal çıkınca nedeni araştırılmadan ilaca devam et deyip hemen gönderiyorlar. Ama ilaçlara rağmen kan değerleri yükselmiyor. Bir şey deyince hemen kendileri başlıyorlar azara. Biri kendilerine bir şey deyince hemen savunma haline geçiyorlar. Artık doktorlara ağzımızı açamıyoruz. Araştırma hastanesine götürüyorum çocuk hastanesine götür diyorlar. Çocuk hastanesine götürüyorum araştırmaya götür diyorlar.

allah eksikliklerini vermesinde muhtaç da etmesin. hakikaten insana yeterince açıklama yapmıyorlar. tabi çok yoğunlar anlıyorum ama insanın anlayacağı dilden 3 cümle bile yeterli olur.

Hepsi aynı şeyi söylediğine göre acaba düşükte olsa o kan değeri yeterli düzeydemi. hani kimi insanın tansiyonu sürekli 9 a 6 dır. yengemin normal tansiyonu mesela. ama benim öyle olsa kötü oluyorum. belki öyle bir durum vardır. Siz bir daha götürün hematoloğa. Bu sefer açık net bir şekilde bana bir yol gösterin, bu şekilde olması sıkıntı yaratırmı, düzelecek bişey mi yoksa sürekli ilaç mı kullanması lazım vs diye. İnşallah düzelir.

Benim de genelde tansiyonum 9 a 6 dır. Bana da doktorum normal demişti. Ama kan değerleri normal bir insanda olması gerekenden çok daha düşük ve bu durum çocukta hem fiziksel hem de zihinsel gerilemeye neden oluyor. Doktorum oğlumun kan değerlerinin birbirleriyle çelişkili olduğunu, bu durumun normal olmadığını muhakkak araştırılması gerektiğini söyledi.

Haftaya gittiğimde tekrardan tüm testlerin yapılmasını isterim. İnşallah bir şey yoktur ama bir şeyin nedeninin bilinmemesi beni korkutuyor. İlerde doktor nerde kaldın geç kalmışsınız der diye korkuyorum. O yüzden ne yapmam gerekiyorsa şimdiden yaptırmak istiyorum ama oğlumun kolundan kaçıncı kan alınışı. Damarları çok zayıf olduğu için zaten zor alıyorlar. Evham yapmak istemiyorum ama ne zaman doktora götürsem bir şeyler söylüyorlar. Kafam iyice karıştı. Biri bir şey yok diyor diğeri ihmal etme araştırılsın diyor. Artık ben de ne yapacağımı şaşırdım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…