2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
Günaydınnnn:33::33:

Ya kızlar sizin bebekleriniz de anne babası dışındakileri yadırgıyor mu? Her haftasonu annem geliyor mutlaka görmek için öyle olduğu halde dün kadının kucağında bir ağladı bir ağladı... Ki normalde ağlayan bir bebek değil.. Babama geçti onda da ağladı:) bize geliyor susuyor sakinleşiyor:)) annem çok bozuldu üzüldü ya:30:
hiç sorma canım ya halasına gitmiştik kıyameti kopardı.hiç ağlamayan bebek ortalığı yıktı uzun uzun ağladı orda bi şeyi var sandım meğer ortamı farklı yüzleri yadırgamış.eve misafir gelince de yapıyo aynısını. yarın da baya kalabalık bi gurup misafirim gelicek napıcam kara kara düşünüyorumm:53:

kizlar meme uclarim cok kotu yara oldu.emziremiyorum merhem. suruyorum ama emzirine yine aynisi ooluyor emzirmedigim zamanda sagmak zorunda kaliyorum kayniyo goguslerim napabilirim yardimm :-( !!!"!!!
canım benim de doğumdan sonra çok feci yara olmuştu lanolin içeren kremler hiç bi işe yaramadı bende. kadın doğum doktoru fito krem yazmıştı sık sık kullandım yalnız emzirmeden önce yıkamak gerekiyo .beni o krem iyileştirdi

Benim bebeğin de kakası koyu yeşil oldu canım... Demir ilacından o...

Canım bi kaç sayfa önce yeşil kakayı yazmıştım bak istersen

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

çok teşekkürler kızlar rahatladım 2 saatte bir emiyor doğduğundan beri, böyle olmamıştı bi haftadır damla alıyor tek dğeişiklik bu olunca damladan mı acaba dedim ben de.. rahat uyucam oh bee

Regl oldum kan kaybından gitmeme az kaldı bu nedir yaaa😔

canım ben de doğumdan sonraki ilk ve son reglimde ölücem sanmıştım.ped yetiştiremedim .psikolojik olabilir ama başım falan döndü. kadın doğumcumu aramıştım bu nedir geleyim mi diye. bana bi ilaç ismi söyledi onu kullan geçmezse gel dedi.kullandım ilk gün azaldı 2. gün geçti. çok fazla şekilde günlerce devam ederse bi doktora danış bence canım

Dandini dandini dasdana danalar girmiş bostanaaaaa..... Bundan başka ninni bilen varmı şiştim aynı ninniden:(

ben de ninni falan bilmem uydurduğum şarkıları söylüyorum bazen bi gün dandini dandini dastana diye bi başladım. heves ettim ninni söylemeye. benim kız bi kahkaha patlattı kapattım çenemi :27::27::1:

anne sutu verenler bu ayda yetiyor m sutunuz.
sanki benmki azaldi gibi hissettim.
hep biseler kemirmek ister gibi...

biraz nce 45 lik mama verdim icti.
gece versem boyle beni birakir mi acaba.
inanin her cocuk farkliymis.
cagan in bebekliginin gozun sevim.
en azndan cuk cuk cuk emiyordu .
mama da veriyodum arada ama memeden hic vazgcmiyodu
ben de dün doyuramamış gibi hissettim kendimi ama gün boyu 5 dk oturamamıştım ve doğru düzgün beslenmemiştim. bugün düzeldi durum. mama ver verme diyemiyorum canım ya dediğin gibi her bebek farklı .sen bebişini daha iyi tanırsın çok memeye düşkün değilse düzenli olarak mama verme derim. benim kızım ek gıdaya geçince bile bırakır diye korkuyorum ben mesela. ara sıra memeyi reddediyo çünkü:43:

oof kizlar cnm cok sikkin:( cuma gunu 200tl verip dolgusunu degistrtdigm disim sizliyo yine:(

aci cektgime mi yanayim 200tl yi mi yanayim. :banghead:

"Atin beni denizlere yalan dunya size kalsin....."

Son düzenleme:
Dandini dandini dasdana danalar girmiş bostanaaaaa..... Bundan başka ninni bilen varmı şiştim aynı ninniden:(

canım netten bebek kokusu diye bir ninni var benim çok hoşma gidiyor ve kızım yaklaşık 2 aydan fazladır bununla uyuyor ve duyduğunda herhangi bir durum yoksa sakinleşiyor canım tavsiye ederim :)

kizlar ben sizi geriden takip edyrm asimiz yrn cok heyecanliyim cok aglyck bebegim benim :( atesu cikack mi acaba
İnşallah olmaz ama ama biraz ağrı oluyor benide 1 ay evvel sarıyor şimdi oldugu gibi 6. ay aşılarımız yaklaşıyor püüüfff

Pepenin ninisi var güzel bir ninni ama
Yorgun gözlerin küçük bedenin uykusu gelmişş minikk bebeğin.....devm ediyor..
Birde ben hep sallamasyon yapıyorum uzun uzadıya seviyor..
Bizim favori ninnimiz aslan kaplan gergedan :1: Ali'de benimle bu ninniyi söylüyorr :1:
Annesinin kuzusu yavrusu gelmiş çok .ok uykusu kapanmış gözleri ama istemez uyku olur bebeğim sen bu gece uyuma ben san masallar ninniler söylerimm.......böyle devam ediyor en sevdiği masalda kendini prens sanan çingene çocugu Ali :9::9::9: atmasyon
Bide kırmızı başlıklı kız hahha :1: senii yemekk içinn diyince gözlerini açıpp bakıyorr :9:

Minik nehir uyumuşta büyümüş.Minik nehir annesinin kollarında uyumuş.Bebeğimin uykusumu gelmiş yummuş gözlerini uyuyor ee nehirim ee eee bebeğim ee ee.Mink nehir doğmuş herkez mutlu olmuş ee bebeğim eee ee ee kıZımn eee ;)
Yelizim lütfen ritimli söyle okadr yazdım he😃

oof kizlar cnm cok sikkin:( cuma gunu 200tl verip dolgusunu degistrtdigm disim sizliyo yine:(

aci cektgime mi yanayim 200tl yi mi yanayim. :banghead:

"Atin beni denizlere yalan dunya size kalsin....."

Diarrrr ben diş teknikeriyim canm
Ozman dişinde hassaiyet var tatlm dolgudan değil o ayrıca çok pahlı yaptrmşssn sennin hassasiyet macunh pat ları kullanman gerekli ve ayrıca canm diş eti uzmanına görünmelisin küretaj yapılması gerebilir

Yörsanın ev yogurdunu kullanıyorum maya en iyi çözümüm bu :)

saol canım bi bakayım marketlere:8:

Bende sütümü sağdm az çıktı ama yapak bişi yok ona evde yaptığım uoğurt ile mayaladm kızıma yedirdim çok sevdi
Sonrada o anne sütüm olan yoğurdn mayasını kullandm hep öyle devam😀

Diarrrr ben diş teknikeriyim canm
Ozman dişinde hassaiyet var tatlm dolgudan değil o ayrıca çok pahlı yaptrmşssn sennin hassasiyet macunh pat ları kullanman gerekli ve ayrıca canm diş eti uzmanına görünmelisin küretaj yapılması gerebilir

Enee bana da bir fikir verirmisin pikii??
Şimdi benim 20 likle 27 yaşında filan çıktı anlamadım ve ön dişlerimi sıkıştırdı dümdüz olan dişler oldu iğrenç çarpık diş yavaş yavaş kaydırdı .
Farkedemedim bile şuan çook rahatsız oluyorum..
Ortodonti merkezi yanlızca tel ile düzelir dedi :50: bu yaşta sonra tel çekemem :50: başka çaresi varmı 20 likleri çektirdim geç oldu birsürü zarar verdiler dişlerime :25:ben sandımki çenem eridi zayıfladım küçüldü ondan yamuldu bööööö

Bende sütümü sağdm az çıktı ama yapak bişi yok ona evde yaptığım uoğurt ile mayaladm kızıma yedirdim çok sevdi
Sonrada o anne sütüm olan yoğurdn mayasını kullandm hep öyle devam😀

anne sütüyle tutmuyo dedi bana hep arkadaşlarım ama denicem ben de. sütünü nasıl ısıtttın canım ılık suya koyarak o kdr ısınmaz .kaynar suda bozuluo mu süt nası yaptın anlatırsan çok sevinirim :52:

Enee bana da bir fikir verirmisin pikii??
Şimdi benim 20 likle 27 yaşında filan çıktı anlamadım ve ön dişlerimi sıkıştırdı dümdüz olan dişler oldu iğrenç çarpık diş yavaş yavaş kaydırdı .
Farkedemedim bile şuan çook rahatsız oluyorum..
Ortodonti merkezi yanlızca tel ile düzelir dedi :50: bu yaşta sonra tel çekemem :50: başka çaresi varmı 20 likleri çektirdim geç oldu birsürü zarar verdiler dişlerime :25:ben sandımki çenem eridi zayıfladım küçüldü ondan yamuldu bööööö

Canm bu sorun % 70 herkste oluor tek çözüm ortodontş ve kalıcı çözüm maliyet olarak yüksek ama en dağlıklısı o çok aşırı değil hafif ise lamine yada kaplama olabilir ama dediğim gibi en güzeli orjinal dişini kullanman kız neolcak eşim 32 yaşnda tl tedavisi görüor annem 50 yaşnda keza oda öyle eğer bunh yaptrmazssan ilerde takma dişle yaşamak zornda kalırsn çne öne kayar çok pişman olursn kuzum iyi düşün sadee ilk 3 ay zor ama sonra unutuosn alışıosn canm bütünleşio senle 1,5 sene ile 2 sene arası süyor tedavi.Bence dişlerini heba etme derim beynimizn birçok damarı dişten geçior!unutma sağlığı için dayanmalısın datlum

anne sütüyle tutmuyo dedi bana hep arkadaşlarım ama denicem ben de. sütünü nasıl ısıtttın canım ılık suya koyarak o kdr ısınmaz .kaynar suda bozuluo mu süt nası yaptın anlatırsan çok sevinirim :52:

Canm yok tutuo ben yaptm oldu zaten az cıvık olou ama olsn doktor da en güzeli zaten öyle dedi 😄beni onayladı😃 tescilledi😃
Sağıyorm sütü azcık fırında ısıtıyorm agzı sıkıca kapalı kavaonızda sonra parmağım yanmayacak kadr sıcak olduğunda mayayı katıyorm 30-60 cc ye 1 çay kaşığı 120 cc ye 1 tatlı kaşığı sonra kavonozu sıkıca kapayıp sarıyorm normal sıcaklıkta olan biryerde havluyla sarp 4-5 saat bekletiorm sonra açıorm günlük taze yapıorm daha ii oluyor
Yada mama ile yapabilirsin 120 cc içme suyunu kaynat ılısın 50 derece civarı 5 ölçek mama kat karştr daha sonra maya yoğurdu ekle 1 tatlı kaşığı sıkıca kapat sar havluya 4-5 saat beklet afiyet olsun
Cıvık olucak biraz akışkan doktor bu bebekler için daha ideal dedi biŞm yediklerimiz kadar katı olması önemli değil önemli olan mayalamak ve vitaminmiş canm😀 ama ben yinede 6 saat tutmaya çalışıyorm iyce dursn die öğlen 3-4 arası yoğurt yedirmek daha sağlıklı

Canm yok tutuo ben yaptm oldu zaten az cıvık olou ama olsn doktor da en güzeli zaten öyle dedi 😄beni onayladı😃 tescilledi😃
Sağıyorm sütü azcık fırında ısıtıyorm agzı sıkıca kapalı kavaonızda sonra parmağım yanmayacak kadr sıcak olduğunda mayayı katıyorm 30-60 cc ye 1 çay kaşığı 120 cc ye 1 tatlı kaşığı sonra kavonozu sıkıca kapayıp sarıyorm normal sıcaklıkta olan biryerde havluyla sarp 4-5 saat bekletiorm sonra açıorm günlük taze yapıorm daha ii oluyor
Yada mama ile yapabilirsin 120 cc içme suyunu kaynat ılısın 50 derece civarı 5 ölçek mama kat karştr daha sonra maya yoğurdu ekle 1 tatlı kaşığı sıkıca kapat sar havluya 4-5 saat beklet afiyet olsun
Cıvık olucak biraz akışkan doktor bu bebekler için daha ideal dedi biŞm yediklerimiz kadar katı olması önemli değil önemli olan mayalamak ve vitaminmiş canm😀 ama ben yinede 6 saat tutmaya çalışıyorm iyce dursn die öğlen 3-4 arası yoğurt yedirmek daha sağlıklı

çok teşekkür ederim canım yoğurt vermeye başlayınca mutlaka denicem :46: ellerine sağlıkk:emir_bebek:

Afiyet olsn paşana cnm😃rica ederim

canım ben sütümü hiç sağmadım o yüzden sağma mak. falan da almadım ama mama ile mayalamak fena fikir değilmiş :) şimdi söle diyeceğim biz normalde yoğurt mayalarken bir gün bekletiriz dolapta yani mayalağımız günden sonraki gün dolapta dinleir diğer günde yeriz bebeklere mayaladığımız yoğurdu kaç gün bekletecez mayaladığımızı n ertesi günü mü yedirecez birde prinç unlu mama ile mayalasam olurmu :) çok sordum yaa
:52:

Back
X