işte bebek ağırlaştıkça rahim büyüyo kemiklere damarlara baskı yapıo vs doğal olarak ağrılar artıyo.. ben alaturka wc kullanamıyorum normalde bile zor geliyo bu halde bu yükle daha da zor olur yani.. benim de arada sancı gibi agrılarım olmaya basladı aynen dediğin gibi adet sancısı hafiften sanki dr.a gitcem yarın sorarım unutmazsam :) ben bu bebek kıyafetleri nasıl alınır ne alınır ne lazımdır hiç bilmiyodum kuzenim gelcekti yurtdışından o bişiler getircekti kıyafet vs onu bekledim memlekete görmeye gittiğimde ordaki kuzenlere söledim ne gerekiosa alın diyeonlar aldı biz ödedik :) bitane battaniyesini beğendim bide eşim bi battaniyesini beğendi gerisini onlar halletti geri kalanları da yatağıdır arabasıdır biz kendimiz seçcez. kayınvalidemler gelcek sanırım bi 10 güne zaten yatağı da belli yani bi ara bakmıstık bi magazada onu alcam sanırım. onların da gönlü olsun dedim yoksa biz parasını yollayalım siz alın dediler ama birlikte gitmek istedim. ilk torun bide :) valla canım ben ist.a geleli 2 yıl oluyo öle çıkıp tek başıma gezen biri de değilim ama arkadaş olursak birlikte gezebiliriz evet kurtköyde oturuyoruz evimiz çok yakın viaporta.. ben de pendik çarşıya inip bakcam gecelik pijamaya hiç bilmiyorum yani nerde satılır hangisi iyidir labirent gibi zaten pendik çözemedim gitti
ya hemen yoruluyosun ayrı bide ağrılar daha fena yapıyo.dünden beri ağrılarım hafiflemedi, afedersn tuvalete gidip çömeldikçe kasıklarımın ordan bacak aramdaki kemiklerden çatır çutur sesler geliyo anlamadım gitti.ve bugün baya bi adet sancısı gibi ağrılarım var inş hafifler.buarada biz mecbur biyerden toplu aldık bebişin ihtiyaçlarını bazıları ucuza bazılarıda pahalıya geldi oyüzden.ama hala daha eksikleri var desem yeridir, sadece bir mağazadan tüm istediklerini bulamıyosn yada olsa bile rengini modelini beğenemiyosun.sen bide kayınvalidenleri bekliyecekmişsin işin uzun canımcım:) bizimkilerde çok şey almayın tamamlarz inş diyolar ama valla kusura bakmasınlr ben kimsenin keyfini bekleyemem, son haftalarımda nasıl alışverişe çıkayım dimi yani:)
daha kendi ihtiyaçlarımı almaya bile fırsat olmadı.bende senin gibi hemen hallederm diyodum ama öyle olmuyo malesef.dediğin gibi çok zor işler bunlar çooookk:):):) bide bildiğin güzel lohusa gecelikkleri pijaması satan biyer biliyomusun? tabi nerede oturuyosun onu sormadım:) kurtköyemi yakındın?
e-bebek indirime girmiş o zaman ben de bu hafta sonu bir uğramayı düşünüyordum hastane çıkışı fln biz de aldık ayrıca da ikili zıbınlar aldık yenidoğduğunda giyer onları.benim de bebek deterjanı, emzik kutusu, lansinoh göğüs kremi ve pedi almam lazım ayrıca kendime orkid stoklamam lazım. ordan hallederim işte. indirime girmişse de alırım yine bikaç bişey insan dayanamıyor ama inşallah giyebilir hepsini.
bu kayınvalideler de vallahi bir para verecekler insanı erken doğurturlar vallahi. benim annem öğrendiğinden beri alıyor kadın. ama kaynanam son ayı bekliyor hala. mazallah bişey olursa boşa gitmesin diyemidir nedir. heves olsa beklemez alır. ben de ona sinir oluyorum. karnım burnumda artık gezemem onunla kıyafetleri bitti dedim ben de eksik ne var ben de alayım dediğinde. yani bu zamana kıyafet eksiğimi kalır. o da bebek arabasına eklerim dedi. biz arabayı çoktan aldık. hala ekleyecek
bebek deterjanı ben dalan roxy aldım onu da çok araştırdım nettengayet güzel yıkadım kıyafetlerin bi kısmını ütüledim bi sıkıntı yok yani. sabun tozu daha sağlıklıymış bu arada bu marka olmasa da sabun tozu alınmalı diye biliyorum aklında bulunsun.. göğüs kremi pedi koruyucu vs onları ben de almadım onları zaten not ettim marka vs herşey hazır sadece gidip alıncak.. orkid değil de hasta bezi kullanmayı düşünüyorum ben kanama çok olursa sıkıntı olabiliyomuş yine tabi nasıl rahat etceksen o şekil yap.. ben almadım valla tuttum kendimi çünkü kuzen gelirken yurtdışından bi bavul kıyafet emzik mama kaşığına kadar getirmiş bi ton biberon vs. kıyafet ben de aldım. e alsam hepsini giyemicek muhtemelen çabuk büyüdükleri için.. kuzenim zaten ısrarla hatırlatıyo her seferinde sakın başka kıyafet alma diye :) o çünkü böle almış almış 1 bavul kullanamadan verdik dedi..
doğru canım ama bide benim hamileliğin başından beri idrar yollarında enfeksiyon var ayrıyeten kumda döküyomuşum, oyüzden doktor kasıklarındaki ağrıyı normalinden daha fazla hissedersn ateş yapar dedi hakkatende öyle, antibiyotiklere rağmen inatçı şey geçmedi:):)ramazandada çok uzun süreli bi grip geçirdim öksürük tam anlamıyla geçmedi kasıklarımda karnımda çok fena sancılr kasılmalar olunca doktora gittim ozaman kandada enfeksiyon çıktı ve başka bi değerde yüksek çıkınca erken doğum riskin olabilir sınırdasın şuan demişti ama geçen ay o değer biraz daha düşmüş iyi dedi rahatladım.ama haftasonu yaptırdığım tahlilde kandada idrar yollarındaki enfeksiyonda geçmemiş gözüküyo bakalım haftasonu sonuçları göstermeye gdicem, zaten ha geçti ha geçicek derken iki ayım kaldı:):)inş bi aksilik çıkmadan bebişimi kucağıma alırım yaa.sende doktoruna sor ihmal etme canım...
valla bebiş alışverişinde bende tecrübeli olmadığm için annemle gitmiştim yoksa neyi nasıl alacağımı bilmiyorum ama zamanla alışıcaz artık:) hatta deterjanını falanda hangi marka alsam die düşünüyodum yıkardaki msjda demişin ondan alırım olmazsa :)
bak senin kayınvalidenler negüzel düşünmüşler, bizimkide inş ilk torun olacak ama malesef neyi nasıl aldığımızı düşünüp sormuyolar. paranız varmı isterseniz gönderelim eksikleri neler v.s sorar insan ama verselerde kabul etmem sonradan aldık yaptık verdik die duyacağıma kalsın daha iyi enazından kafam rahat olur.bide düşünüp soracağı yere, çok şey almayın bebek arabasını nie aldınız, sen kendine ne alıcanki ne ihtiyacın var dio:) hey Allahım şaka gibi.amaaaaan kocişkomla anacım alıveriyo sağolsunlar :):)
buarada bizde pendik-güzelyalıda oturuyoduk yani sana yakınmışız ozamanları ama 4ay önce gebzeden ev aldık, annemede yakınlaşmış oldum:) kurtköydede bakmıştık ama ev fiyatları bize uymadı, nasipte burası varmış.gerçi ara ara viaporta geliyoruz insan oralarıda özlüyo eski mekanlarımızdan nede olsa:):) tabi pendiğide es geçemem:) valla doğru diyosun oralar biraz karışıktır ama alışıyo insan rastgele sokaklara gir-çık öyle kaybolacağın gibi biyer değil zaten:) istersen arkadaşta olabiliriz tabi neden olmasın memnun olurum, göbüşümüzle pendiki falan dolaşıp bebelerimize ciciler bakarız valla:) sormamın bi mahsuru yoksa yaşın kaç? ben 24 çüğümde:) yaa buarada kusura bakma baya uzun olmuş mübarek dersin destan yazmış:) sıkmamışımdr inş...
bana da hasta bezine geçecek kadar yoğun olmuyor dediler ama orkid in gece için olanlarından uzun al birkaç paket ilk günler yoğun oluyormuş sonrakileri normal paket al dediler.
aynen valla ağzına sağlık ne iyi dedin:):) benim annemde öyle kadıncağız elinden geleni yapıyo alıyo ediyo ama karşı taraftn tık yok geçen telde konuşurkn battaniye lazımmı dedi yok sağol annem almış getirdi dedim napayım. bide annem almasına rağmen ertesi gün tekrar gidip beğendiğim bitane vardı onu almış... valla ben bişey beklemiyorum yaparsada torununa yapacak ama dediğin gibi acaba paramız gider diemi düşünüyolar bilemiyorum artık...
yok canım sıkılmadım ayıp ediosn :) o enfeksiyon muhabbeti bende de çıktı bi ara hastanelik oldum falan ama geçti mi bilmiyorum.. çok dikkat et kendine bol su içmeye çalış ki idrar yolundaki enfeksiyonu ataabilesin. inşallah sağlık ve sıhhatle alırsın bebeğini kucağına bana da hep erken doğum yapcakmışm gbi geliyohayırlısı olsun tabi .) kayınvalide bu işte konuşcak işi ne başka boşver hiç kafana takma zaten bu düğün bide çocuk olaylarında herkes herşeye karışıyo kafana nası yatıyosa yine öle yap he de geç .) eşin yanında olduktan sora boşver gerisi fos yani konusmaları.. hayırlı olsun bu arada evin canım biz de niyetlendik ama dolandırıldık mı nedir paramızı kısmetse şubatta geri alcaz inşaat başlamadı çünkü. gebzede sitelere biz de baktık uygun ve güzel evler var ama kısmet bi paramızı alırsak bakarız yine ev. evet dediğin gibi buralar çok uçuk fiyatlarda artık kiraları uygun ama satılık alıncak gibi değil yalı alırım o paralara :) ben de 25 yaşındayım yaşıt sayılırız canım msn face ekleyebilirim sıkıntı olmaz ama özelden msj atamıyorum sanırım geçenlerde denedim olmadı.. burdan nasıl ekleniyo arkadaş olarak onu bulabilirsem eklicem seni :) olmazsa ordan faceleşiriz
doğru diyon ama benim annemde babanne olmasına rağmen ne yapacağını şaşırıyo maddi durumu el verdikçe hatta çoğu kez sınırları zorluyolar yeterki gelinimi torununu mutlu edeyim bişeyde hevesleri kalmasın biz yaşayamadık bari onların olsun diyerekten isteklerini almaya çalışırlar.gerçi yengemin pekte kıymetini bildiğini söyliyemem ama neyse o da ayrı bi konu zaten:) düşün ona rağmen yinede alınmadan yapar eder. ben yengem gibi davranıp saygısızlık yapsam bırak torununa bişey almayı kapı dışarı ederler, böyle şeylere asla gelemezler nazımı çekmezler gerçi o derece saygısızlıkta yapmam zaten, hem annem duysa fena fırça yerim herhalde:):)
evet genelde kız anneleri cefakar oluyo herşeyine o koşuyo ama kayınvalide dediğin gibi hazıra konuyo az bişey yapsa bile nazından tuzundan geçilmiyo ah oram ağrıdı ah şuram tutuldu şunu yaptım bunu ettim die daha neleeeer neler:) öyle olacağına hiç yapıp moral bozmasınlar daha iyi yani.tabi her kayınvalide böyle değildr illaki ama bizimki bu model çıktı işte napıcan başa gelen çekilir misali:):)
canım işte senin annen gibi babanne herkese nasip olmaz diyorum ya öylesinin de gelinler kıymetini bilmiyo bende olsa baş tacı yaparım. ama bir tutukluk bir çekiklik anlamadım gitti. neyse üç kuruşluk şey yapıp beş kuruşluk diye anlatacağına hiç yapmasınlar daha iyi :)
Eki Görüntüle 816253
hastane çantamıızz :)
vayy meşhur ve aile katliamına sebep olacak çanta bu muydu.bende nerde diyorum herkes güel falan diy ben niye görmedim meğer bu topikdeymiş=))
kısa sürdü bu çantayla ilişkimiz aramıza emrah girdi
kapora vermiştim geri aldım gidip başka çanta aldık:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?