- Konu Sahibi zulluuuuuuuuu
-
- #2.081
Cnm benim pastorize setlerin bir zararı yok.evet eskiden çocuk ölümlerinin çoğu kizamik felç yuzundenmis eskiden tip bu kadar ileri değildi.yani sütle alakasi ne bileyim yemekle alakasi yok.tuzu çocuğun böbrekleri bizim gibi calismadigi için vermiyorlar.eskiden yapay şeyler yokmuş ki.tabi bilincsizlik vardı ama inek sütü ağır falan gelmez 4.aydan sonra benim eşim hep oyle beslenmis bebekken masallah birşeyi yok.benim anlamadığım süt varken neden mama tamam 4.aya kadar mama olabilir ama sütün alerjisi olan bebekler dışındakiler ne gibi zararı olabilirki.o kırmızı noktalardan bizim kizdada oldu bu sıcaktan Cnm ben yumurta akıda veriyorum bal da veriyorum(nezle olunca limonlu suyun içine tatlasın diye koyuyorum)mesala ben kundak yapmadim bana göre gereksizdi kizimi sıkı sıkı girmedim ben nasılsa kizimada oyle yaptım.köydeki insanlar nezle antibiyotik almiyor ama burdaki dr lar hemen antibiyotikmiş agri kesici bağlam sokturucu öksürük kesici veriyorlar.oysaki bunlar yanlış çocuk oksurmesse burnu akmassa nasıl iylesecek.tabi anneler yavruları için herşeyin en iyisini bilir:)
madem tuza karşısın şöyle söyliyim inek sütündede bol miktarda tuz var ve sütteki yüksek oranda laktozda bebeğin bağırsaklarına zarar veriyo ve küçük kanamalar yapabiliyomuş içerden biz bunu çoğu zaman görmüyomuşuz yani dışkıyla belli olmuyomuş benim eşimde inek sütüyle beslenmiş bende aynı şekilde ama kardeşim 5 yaşına kadar emdi çocuğu hiç hasta göremiyorum hep dinç hep dinç pastörize sütte zararlı değil ama pekte yararlı sayılmaz çünkü doğal değil onların yağını mağını alıyolar zaten %3 yağlı yada yarım yağlıları varya belki o kdr yağ bile yoktur içlerinde mesela hazır yoğurtlar varya onları süt tozuyla yapan firmalar bile var sütün süt olduğundan bile emin değilizki süt çok hassas bir konu içi mikrop dolu olan bir sütü mikropları ölsün diye o kdr ısıya maruz bırakıyolarki içindeki yararlı maddelerde ölüp gidiyo çünkü o süt işletmeye gidene kdr zaten bozulmaya yüz tutmuş oluyo sen düşün ne kdr sağlıklı doğalı kadar sağlıklı değil bebeğimin benekleride 2 aylıktı o zaman aralık veya ocak ayıydı altını değiştirirken göbeğinin üstü kırmızı nokta doluydu
şimdi neden mama
bebeklerin laktoza karşı bir hassasiyetleri oluyo dokunabiliyor dediğim gibi amaç bir alerji değil laktoz normaldede bebeklere ağır gelen bişey laktoz intoleransı ise alerji oluyo ikisi farklı şeyler sütte bol miktarda tuz olduğu içinde ağır geliyor böbreklere ve sütteki bol kalsiyumda demirin emilimini güçleştiriyor yani kalsiyum çoksa demir alımı yavaşlıyor ve kansızlık yapıyor sütte mama kadar vitamin vs yok bol protein var mama ise anne sütü içeriği göz önüne alınarak yapıldığı için yapay olmasına rağmen bebeğe bir zararı yok olsada süt kadar olduğunu düşünmüyorum he içindeki maddelere gelincede herşeyin içindeki maddeyi incelersek hepsinde süttede dahil bilmediğimiz maddeler oluyo zaten bu dediklerim inek sütü için geçerli tabi keçi sütüde anne sütüne en yakın sütmüş sen şimdi sanıyosunki inek sütü daha faydalı aslında keçi sütü bebeğin gelişimini daha iyi destekliyo işte dr.lar bunları bilmiyor çünkü işleri gıda değil hastalıkları iyileştirmek kaç senelik dr bildiğini okuyo gıdaların bebekler üzerinde etkileriyle ilgili araştırmamı yapmış ne yapmış bu tip olaylarda drların değil biyologların diyetisyenlerin gıda bilimcilerinin işi yani dr.lar sandığımız gibi herşeyi bilemiyolar dediğimiz gibi tıp gelişti ve bazılarının yiyecek içecek üzerindeki gelişmelerden haberi olmayabiliyor dr.un işi hastayı tedavi etmek ameliyat vb evet o hastalığa neden olan şeyleride biliyolardr ama o az bildikleri şeylerinde uzmanları var artık bak bi gün bi dr doktorum programına çıkmıştı prof bu ve ben 2 yıllık gıda okumama rağmen doktorun saçmaladığını bişey bilmediğini o kdr iyi çözmüştümki adam daha bakteriyle maya arasındaki farkı bilmiyor ve ekmeğin içinde mayalar var diyo normal bildiğimiz mayadan bahsetmiyo içindeki bakteriye maya diyo sonra onun hakkında saçmalayıp duruyo yani dr.larda bi yerde hadlerini bilmeli diye düşünüyorum onların ilgi alanı hastalık çünkü ama bizdede suç var fazla büyütüyoruz gözümüzde onları ben bu durumu üni.ye gittiğimde anlamıştım bizim türkiyede herkes bağımsız çalışıyo mesela bir biyolog bir diyetisyen bir doktor asla bir araya gelip ortak bi nokta bulup evet bu böyledir demiyolar herkes öğrendiğini doğru sanıyor
pastörize süte bir ek daha yapıyım ben daha kutu sütün ekşidiğini görmedimki ondan çökelek yapıyım direk bozuluyor içilmez hale geliyor içende zehirleniyor zaten aynı şekilde yoğurtta öyle hiç ekşimiyor direk küfleniyor kutu sütten yoğurt yaptınmı hiç nasıl tutuyor ve ne kadar uzun zamanda tutuyor o yoğurt çünkü sütün içindeki yararlı bakterilerde ölüyo o ısı sırasında