2013 ekim anneleri neredesiniz

madem tuza karşısın şöyle söyliyim inek sütündede bol miktarda tuz var ve sütteki yüksek oranda laktozda bebeğin bağırsaklarına zarar veriyo ve küçük kanamalar yapabiliyomuş içerden biz bunu çoğu zaman görmüyomuşuz yani dışkıyla belli olmuyomuş benim eşimde inek sütüyle beslenmiş bende aynı şekilde ama kardeşim 5 yaşına kadar emdi çocuğu hiç hasta göremiyorum hep dinç hep dinç pastörize sütte zararlı değil ama pekte yararlı sayılmaz çünkü doğal değil onların yağını mağını alıyolar zaten %3 yağlı yada yarım yağlıları varya belki o kdr yağ bile yoktur içlerinde mesela hazır yoğurtlar varya onları süt tozuyla yapan firmalar bile var sütün süt olduğundan bile emin değilizki süt çok hassas bir konu içi mikrop dolu olan bir sütü mikropları ölsün diye o kdr ısıya maruz bırakıyolarki içindeki yararlı maddelerde ölüp gidiyo çünkü o süt işletmeye gidene kdr zaten bozulmaya yüz tutmuş oluyo sen düşün ne kdr sağlıklı doğalı kadar sağlıklı değil bebeğimin benekleride 2 aylıktı o zaman aralık veya ocak ayıydı altını değiştirirken göbeğinin üstü kırmızı nokta doluydu
şimdi neden mama
bebeklerin laktoza karşı bir hassasiyetleri oluyo dokunabiliyor dediğim gibi amaç bir alerji değil laktoz normaldede bebeklere ağır gelen bişey laktoz intoleransı ise alerji oluyo ikisi farklı şeyler sütte bol miktarda tuz olduğu içinde ağır geliyor böbreklere ve sütteki bol kalsiyumda demirin emilimini güçleştiriyor yani kalsiyum çoksa demir alımı yavaşlıyor ve kansızlık yapıyor sütte mama kadar vitamin vs yok bol protein var mama ise anne sütü içeriği göz önüne alınarak yapıldığı için yapay olmasına rağmen bebeğe bir zararı yok olsada süt kadar olduğunu düşünmüyorum he içindeki maddelere gelincede herşeyin içindeki maddeyi incelersek hepsinde süttede dahil bilmediğimiz maddeler oluyo zaten bu dediklerim inek sütü için geçerli tabi keçi sütüde anne sütüne en yakın sütmüş sen şimdi sanıyosunki inek sütü daha faydalı aslında keçi sütü bebeğin gelişimini daha iyi destekliyo işte dr.lar bunları bilmiyor çünkü işleri gıda değil hastalıkları iyileştirmek kaç senelik dr bildiğini okuyo gıdaların bebekler üzerinde etkileriyle ilgili araştırmamı yapmış ne yapmış bu tip olaylarda drların değil biyologların diyetisyenlerin gıda bilimcilerinin işi yani dr.lar sandığımız gibi herşeyi bilemiyolar dediğimiz gibi tıp gelişti ve bazılarının yiyecek içecek üzerindeki gelişmelerden haberi olmayabiliyor dr.un işi hastayı tedavi etmek ameliyat vb evet o hastalığa neden olan şeyleride biliyolardr ama o az bildikleri şeylerinde uzmanları var artık bak bi gün bi dr doktorum programına çıkmıştı prof bu ve ben 2 yıllık gıda okumama rağmen doktorun saçmaladığını bişey bilmediğini o kdr iyi çözmüştümki adam daha bakteriyle maya arasındaki farkı bilmiyor ve ekmeğin içinde mayalar var diyo normal bildiğimiz mayadan bahsetmiyo içindeki bakteriye maya diyo sonra onun hakkında saçmalayıp duruyo yani dr.larda bi yerde hadlerini bilmeli diye düşünüyorum onların ilgi alanı hastalık çünkü ama bizdede suç var fazla büyütüyoruz gözümüzde onları ben bu durumu üni.ye gittiğimde anlamıştım bizim türkiyede herkes bağımsız çalışıyo mesela bir biyolog bir diyetisyen bir doktor asla bir araya gelip ortak bi nokta bulup evet bu böyledir demiyolar herkes öğrendiğini doğru sanıyor
pastörize süte bir ek daha yapıyım ben daha kutu sütün ekşidiğini görmedimki ondan çökelek yapıyım direk bozuluyor içilmez hale geliyor içende zehirleniyor zaten aynı şekilde yoğurtta öyle hiç ekşimiyor direk küfleniyor kutu sütten yoğurt yaptınmı hiç nasıl tutuyor ve ne kadar uzun zamanda tutuyor o yoğurt çünkü sütün içindeki yararlı bakterilerde ölüyo o ısı sırasında

Canim o zaman ilk aylardan herkes hersey yedirirdi bebegine alakasi yok olur mu verseydin o zaman hatay kisirindan bebisine soyle yagli nar eksili tabiki yedikleri hersey onemli simdiden agir agir seyler yedirirsek ne mide saglam kalir ne de bagisiklik sistemi guclenir amac sadece besleyici gidalar tuketmeleri ve bagisiklik sistemlerini guclendirmek.

Tabi canim en iyi annesi bilir kimsenin bisey demeye firsat vermemek lazim ben yasayarak ogreniyorum bana da cok karisan oluyodu insanlara firsat verdigin surece bilmislik tasliyolar ve sende tecrubesiz olunca kaale aliyosun o yuzden bilincli olmak en temel ihtiyac....ya tabiki bu bebeklerin durumu olasi seyler mutlaka gecici bi durum ama annelerin ici rahat etmiyo iste bu da bizim elimizde degil hepimize Allah'tan sabir.

Basin sagolsun canim...kalabaligi benim oglum hiiiic sevmiyo cok sinirleniyo cigliklar atarak tepki veriyo belki seninki de sevmiyodur hazir degildir belki.

Basin sagolsun canim...kalabaligi benim oglum hiiiic sevmiyo cok sinirleniyo cigliklar atarak tepki veriyo belki seninki de sevmiyodur hazir degildir belki.

sağol canım....valla canım herhalde şöle oldu 2 gün kucagıma almadım pek yerde oynadı 3. gün mevlüt vardı kalabalık olunca mecbur kucağıma aldım oda hiç sevmez kucağı büyük ihtimal ondan da olabilir 2 gündür biraz daha iyi bakalım artık.....

amin cnm sabır zaten en önemli şey birde bebeğini tanımak lazım onu tanıdığın sürece sorun olmuyo o kadar bizimkide bu ara yine öksürmeye başladı niye öksürdüğünü çözemedim bi türlü nezle olduğundada öksürüyodu ama onda burnu tıkalı şimdi niye öksürüyor acaba dişi çıkıyo diyemi sendede oluyomu

Yanlis anlamiyorum degil mi oglun kucagi sevmiyomus ilk kez bi bebekte duyuyorum bunu valla masaAllah ogluna yaa bizimkiyle taban tabana zıt:)))

Arada bi oluyo ama devamli bi oksuruk degil eger hergun olmuyosa onemli bisey degildir ins....sen klima aciyo musun bi sicak bi soguk dengesi sasmis olabilir...ben aciyorum geceleri klimayi ama bizimki alisti iyice.

Son düzenleme:
nazlı Cnm ben biliyorsun ek gidaya geç başladım ve sütle besledim demiyorum ki bebeği altı aylıkken yemekle besleyin.ben hala kızıma pek yemek vermiyorum.çünkü süt daha önemli ve ben asla tuzlu baharatlidan tarafa da değilim.benim anlatmak istedigin bir bebek süt icer.yemek konusuna gelince 10 aylık oldular artık bizim yemeklerden yemeleri gerek bunu tüm drlar söylüyor 10 aylık bebek gelişimi yaz orda bile yazıyor:)lütfen soylediklerimi yanlış anlamayın.

margaritta Cnm ona bakarsan meyveler gdo lü çünkü eski zamanda insanlar farklı meyve yiyebilmek için yapmışlar.ayrıca doğal sutttde tuz var hatta meyvelerde de ben sutten bağırsak kanaması geçiripte ölen görmedim.bu kutu sütleri hafifletilmiş ona bakarsan doğal daha zararlı oluyu :) konu nerden nereye geldi.diyecek birşey yok ksrismamda artık çünkü insanların düşüncelerini değiştirmem ama size şunu soyleyeyim benim arkadaşım emziremedi ama kutu sutuyle besledi birşey olmadı ve çocuk bunye olarak çok güçlü.inanmak isteyen istedigine inanma konusunda özgür.ben bu çocuk drlarinin çoğuna inanmiyorum.en küçük şeyde antibiyotik ilaç veriyorlar süte dusmanlar.

Son düzenleme:

birde yazilarima vak Cnm hiç. küçük bebeğe nar ekşili yada kısır ver demiş mıyım?oyle olsa 6.ayda baslardim galiba değil mi?ben burda süt ile alakali konuşuyorum?ona bakarsan bazı yerlerde artık kendi yemeklerinden vermeye başlamak gerekir diyor bagisiklik sistemi en iyi anne sütu ve sütle güçlenir

Son düzenleme:
Arada bi oluyo ama devamli bi oksuruk degil eger hergun olmuyosa onemli bisey degildir ins....sen klima aciyo musun bi sicak bi soguk dengesi sasmis olabilir...ben aciyorum geceleri klimayi ama bizimki alisti iyice.

ne kliması kız bizim evde klima yok camları bi açıyom tmmdır ya böle günde bi kaç saat arayla öksürüyor ama böle öhö öhö öhö yani o kdr dün mesela uykusunda öksürdü ama gece bişey yok bugünde bişey yok tabi sonra bu öksürmeleri sıklaşıyo ama önemsemiyorum önemli bişeyede benzemiyoda nedeni ne acaba birde oturduğumuz oda ceyran falan yapmıyor yanlızca camdan serinlik geliyor yani öyle ceyranada kalmıyor fazla mutfakta olmadığı sürece tabi ama üşütse bildiğin köh köh öksürür diye biliyorum ben

Yanlis anlamiyorum degil mi oglun kucagi sevmiyomus ilk kez bi bebekte duyuyorum bunu valla masaAllah ogluna yaa bizimkiyle taban tabana zıt:)))

yok canım yanlış anlamadın valla annem geldi bize temizlik yapacaktım o baktı kadın iyilik edeyim diye surekli kucakta uttu 2 gün ağladı çocuk hastalandı herhalde dedik sonra farkettik ki yer istiyormuş bıraktık biz de rahatladık o da..........

evet en küçük şeyde antibiyotik verenler var cnm yanlış anlama beni benim demek istediğim herşey bi yerde doğru bi yerde yanlış insan ne yapacağını şaşıyor ben zaten doğal sütte tuz yok demiyorum sağlıklısı o dedim bağırsak kanamasından ölmüyorlar ama nasılki tuz böbreklere ağır geliyosa sütte yeni doğanlara o şekilde ağır geliyor mamada canavar değil bu şekilde davranılmasına karşıyım yani mamanın zararlarını düşündüğümüzde sütün zararı daha çok oluyo belli bi yerden sonra tabiki süt mesela 1 yaşından sonra bile mama var çok gereksiz bişey bence zaten şu devirde ne yaparsak yapalım o gdolardan katkı maddelerinden korunamayız yediğimiz ekmekler bile katkılıyken çok zor bende dr.lara inanmıyorum genelde kendi bilgilerimle hareket ediyorum ona göre bu doğru bu yanlış ona göre karar veriyorum her ne kadar doğruysa şuanlık halimden memnunum mesela sen emziriyosun senin sütün yarıyo bebişine ama benim eltim senin gibi emzirdi emzirdi hiç ek gıda vermedi çocuk hep hasta hep hasta çocuk yemek dahi yemiyo bişey yemiyo huysuzmu huysuz bişey ağzına veriyosun geri çıkarıyor sürekli mız mız huysuz yani bu dediklerim kansızlıktanda oluyo kansızlık halsizlik huysuzlukta yapıyor birde ben varım ? inek sütüyle beslenmişim inan küçükken günde 1 litre ben 1 litre kardeşim süt içerdik dolabı açar açar su doldurur gibi süt doldururduk ama kardeşim hiç hasta olmazdı bense hep hastaydım hep hastaydım heleki ilk okul zamanlarım teneffüs aralarında iğne olmaya gitmekle geçerdi ki o zamanlarda doğal sütlede beslenmişim bu kişiden kişiye değişiyo her zaman en küçük ve en zayıftım neyseki şimdi senede 4 kere falan hastalanırım oda antibiyotiksiz geçmez hayatım antibiyotikle geçmiş zaten sana bişey demiyorum yine sen et falan veriyosun ama bebeğini bu şekilde beslemeyen bir dünya insan var danonelermi dersin kaşık mamalarımı dersin bunlar bana çok sağlıksız geliyo çok şükür mamadan başka pek hazır bişey vermedim yola çıktığımız yada misafirliğe gittiğimiz zamanlar hariç :) bebeğimde gayet sağlıklı ama böyle süt içmeye devam edersede sağlığından olacak çünkü çok fazla içiyo dr.larda önemsemiyolar nasılsa bebek bildiğini okuyo adam napsın

benimkide sevmez nefret eder kucaktan alıp şöyle doğru düzgün sarılamazsın kucağına alırsan gezdireceksin öyle duruyo bi tek yoksa hayatta durmaz atar kendini yere valla kucağa alınınca uslu duran bebişlere hastayım bizimki elde avuçta durmaz

Cnm meyve yada sütteki tuzun zararı yok işlenmiş tuz zararlı.evet her çocuğun bünyesi farklı çünkü aileden çocuğa geçen hastalıklar var benim kızım günde bir litreye yakın süt içiyor(anne sutuyle beraber)

birde ben demiyorum ki yeni doğmuş bebeğe inek sütü ver vereceksin su katip ver.aslında aynı şeyleri konuşuyoruz ama anlatma biçiminiz farklı:)bebeklerin aldığı antibiyotikler çok zararı dış çürümesine yol açıyor
ve antibiyotik alan çocugun bagisikligi malesef düşüyor.benim yeğenim 4 yaşında ama en küçük gripte kolayça iylesemiyor ve hemen antibiyotik alıyor o antibiyotik yazan drlar kendi cocuklarina grip olsa asla antibiyotik yazmaz

Son düzenleme:

Verdin ya da veriyosun diye yazmadim yazdiklarini da okuyorum 'yedikleriyle alakali degil' demistin bi yerde ben ona istinaden hadi o zaman kisir yedir dedim...ve ayrica bi yazinda daha ' ayri yemek pisirmek bize gore degil baharat ve tuz haric' yazmistin zaten bende bunlara cevaben oyle yazdim....bagisiklik sistemi en fazla anne sutuyle guclenir bu dogru ama gunde bi litre inek sutu icirerek guclenmez...herseyden kontrollu vermek lazim tabi bu benim dusuncem sen gunde bi litre sut verirsin sana saygi duyarim o ayri

Son düzenleme:

Kucakta tuttu derken oturur vaziyetteyse dogrudur bizimki de hic sevmez onu ayaktaysa sever sadece...ama iyimis yerde rahatsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…