2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318

sırf normal dogum ıcın kılo almak ıstemıyorum canım bebegımde 1 kılo onunda durumu ıyı doktora normal dogum dedım ama sımdıden erken zaman ne gostereck bakalım dedı onumuzdekı ay tekrar hatırlatırım artık

soracaktım sana kpss nasıl geçti diye... kafam şu kan olayı yüzünden darmadağın oldu... yani herkes bana çok şaşırıyor kanın 7 nasıl yaşıyorsun nasıl ayakta duruyorsun diye... Doktor da kızdı da ben ne yapayım söyledim kendisine hap dokunuyor kullanamıyorum diye değiştirdik e dedim iğne verin bana... Vermedi... Ben de kendimi biliyorum. Ama biz ailecek kansızız. Yani millet kanı 9a düşünce hastanelik oluyor ama ben 7ye düşmüşüm hala bomba gibiyim. Cuma günü annemler ablamlar kalabalık bir misafir grubum vardı hem de sabah kahvaltısından gece 11e kadar... Annemler şaşırdı kızım sen capcanlıydın nasıl o kadar düşük olur diye... Haftada bir koltukları falan çekiyorum halı çırpıyorum dip köşe temizlik... Diğer günler de cabası... Bir yerimde ağrı sızı yok... İnanın hiçbir şikayetim yok ya... Nasıl oluyor anlamıyorum o yüzden oruç da tutmak istiyorum ama kan biraz toplasın... Dahiliye doktoru tutabilirsin dedi hatta kan serumunu iftardan sonra olabilirsin dedi. Ben kilo aldım zannediyordum doktorum hiç kilo almamışsın kayıtlarıma göre deyince iyice şok oldum... Yani ben kilo vermiş oluyorum aslında... Bu yüzden de bebeğim zayıf falan kalırsa kendimi hiç affetmem o yüzden tutamıyorum... Ama içim çok buruk ramazanın geldiğini bayramı hiçbir şeyi yaşayamayacağım... Yine de yavrucuğumla o manevi havayı solumayı istiyorum. Yani azıcık toparlanayım deneyeceğim... Sonuçta evdeyim bütün gün... Gerekirse gece oturur gündüz uyurum...

Bebeğin odası karışık oldu biraz canım... Son durum ne oldu ben de bilmiyorum ama 3150ye gelmiş olabilir. Çünkü bir tane uzun dolap vardı ben onu da istedim eşim onu da eklemiş siparişe... normalde büyüyen beşik-yatak+yavru yatak gardrop şifonyer oyuncak sandığı falan hepsi içinde 2600 oluyordu... Ekleme yaptık dediğim gibi... Benim çocuk odası büyük bayağı... Hesapladığımızdan pahalıya geldi ama oldu bir kere battı balık yan gider Aslında fotoğraflar var bugün koyarım ciciler bölümüne ama üzerlerinde değişiklikler yaptık... 27sinde gelecek o zaman duvar kağıdı boyası perdesi halısı tam olunca koyarım inşallah...

Canım tutan arkadaşlarımı takdir ediyorum. Korkmayın ben kimseden oruç tuttuğu için bebeği gelişmemiş gibi şeyler duymadım. Sen biraz fazla yorulursun ama denemekten zarar gelmez bir denersin bakarsın duruma... Allah yardımcın olsun...

Zulluuuu hadi Allah kolaylık versin bakalım. Şeker sonuçların da iyi canım sorun yok merak etme...

Adigeee sen tam dayaklıksın aylardır çocukcağıza poğaça mı yediriyorsun kahvaltıda bakimmm

Günaydın canım... Hoş geldin aramıza tekrar... Ramazan burukluğu bende de var maalesef ama hiç kilo almamışım doktor izin vermedi Benim kız da hiç durmuyor bu arada çok hareketli maşallah teyzesi...

Kızlar şeker yuklemesindeyim ilk kanda cok kotuoldumbayilacaktim

Canım ilk kanda bir şey yok ki hiç mi kan vermedin bir şeycik olmaz azıcık sabret canım eşinden güç al bir de oyalanacak şeyler yap mesela kitap oku ya da telefonda oyun oyna... kafanı dağıt odaklanma...

günaydıınn kızlar nasılsınız bebişler nasıl.biz çok iyiyiz kızımla.birkaçgün giremedim evde temizlik var boya yaptırıyorum memleketten annem geldi sağolsun gene insana annesinden fayda..

Ohhh mis. Bende bu hamilelik iyice başına buyrukluk yaptı. Her işimi kendim yapacağım kimseyi karıştırmayacağım havası oluştu neden bilmem ama sürekli ben kendime yeterim halleri var depresif haller

kızlar hayırlı ramazanlar ben çok mutsuzum bugün ilk kez oruç tutamıyorum ama biliyorum bebeğim için herşey bizim mecburiyetimiz yok ama ne bilim içim çok huzursuz

Canım üzülme ya bende de var aynı durum hatta bak çoğumuz öyleyiz... hem bak altta adige neler demişş bence çok haklı oruç tutamıyorsak nafile namazlar kuran ve duaları da atlayacak değiliz ya...

burun tıkanıklığı bende de varrr ama horluyor muyum bilmiyorum eşime sorayım bakalım henüz hiç ses çıkarmadı

Ah canım çok güzel söylemişsinn... bayıldım bu sözlerine moral niteliğinde...

Amin canimcimm cümlemizinkini insaallah :)

Amiiinn amiinnn amiiinnn insaallaahh :)

canımmm önemli olan kaç hatim bitirdiğin değil çocuğuna kuran okuyor olman... çünkü bizler hadislerde ya da ayetlerde hamile kadın hatim etsin falan gibi şeylerle tavsiye olunmadık. tamam hatim güzel fikir ama abartmak faydasız...

Sağol canım. Serumları oluyoruz işte... kısa sürede toparlayacakmış beni...

Mevlütten kasıt derken bir de bence derken canım dinde bence olmaz işte... Ben bu konuda bakarım Peygamberim ne yapmış yeni doğan bebeklere onu örnek alır onu uygularım. Sonuçta bu dinde olmayan bir şeyle Allah'ın rızasını kazanamam ki... Sen böyle diyorsun başkaları da evimde çocuğuma kuran okunsun falan diyor.. Ahan da zülalb kaç tane hatim yapacakmış çocuğuna... Şimdi arkadaş evinde çocuğuna bol bol kuran okuyor daha ötesi nedir ki bunun? yani yine demem o ki adetler bana vız gelir tırıs gider peygamber neyi tavsiye etmiş ben ona bakarım. Sonuçta bu dinde olmayan her amel bidattır. Bidat sonradan uydurulan şey demektir ve peygamberimiz her bidat sapıklıktır, ayaklarımın altındadır gibi sözleriyle bizi dinde sonradan uydurulan amellerden uzak tutmuştur...

Ayrıca gecelik meselesi çok komik ya... cidden... bizimkiler mayıs ayında yaptılar böyle bir uygulamayı ben şok oldum... Neyse ben zaten mevlüt yapmayacağım yapsaydım da onların adetleri bana sökmez... sonuçta göçmen olan onlar ben değilim ki

Var canım tutan arkadaşlar... Allah hepinize güç kuvvet versin... Ben de katılabilirim aranıza birkaç gün sonra inşallah...

kıslarr biz bi yemeğimizi yiyip gelelimmm
görüşürüzzz
haydinnn bakalım afiyet olsun yarasın, ben yedim geldim bile, hemen guruldamaya başlıyorum, Allahım oruçlulara yardım et bugün

gecmıs olsun canım inş sonuclarda ıyı cıkar darısı yarın bana
hadi bakalım, her gün birimiz yada birkaçımız bu tecrübeyi yaşıyo zatihayırlısıyla yaptırında rahatlayın işallah

aynen öyle canım, normal isteyenler doktoruna bunu sölesin ona göre kilo alımını dengeliyolar, ben 6kg aldım başından beri o nedenle henüz kesmedi vitaminleri bakalım bekliyoz durum neyi göstercek ama son aylarda çifte katlar diyolar kilo alımı için bakalım nolcazzz

olurmu öyle şey, doktorluk yemini diye birşey var, ne olursa olsun seni ve bebişini riske atacak yorumlar yapamazlar merak etme sen, dindar olmayan doktor sana tutma demez, saçma sapan konuşuyolar, doktorlarımıza güvenmek zorundayız, onlar bu konuma gelmek için birsürü okul bitirmişler onlardan dahamı iyi bilcez oruç tutçazmı tutmıcazmı, gönlün rahat olsun o konuda... Sonra tutacağız.örneğin; su içimi için bile her saat illa 1 bardak için diolarki dengeli su gitsin bebişe, bir kerede içilen suyun bi yararı yok, bebişin suyu 3,5 saatte bir yenileniyo, içmezsen nerden alcak taze suyu

Selam ,

bende şöyle düşünüyorum. doktora sormak yerine herkes kendi durumunu zaten biliyor. Normal şartlar altında bende orucumu hastalık dışında bırakmadan tutan biriyim ama 17 saat zaman çok fazla hava sıcak bu yaz günü açlık ve susuzluk normal insanı fenalaştırırken bizler için daha da kötü olur. Allah ım içimizi biliyor nasılsa. Bebeklerimizin sağlıklı gelişimi için şimdi değil kış döneminde sütümü sağarak kaza yapmayı düşünüyorum. Bence mantıklı olanda o karnımızdakinden evletlarımızdan sorumluyuz.

canım o kilo alımı seninde daha önce dediğin gibi bünyeden bünyye değişiyor. İlk aylarda alıp son aylarda alamayan çok insan var. Kaderimizde ne varsa onu yaşıcaz. Normal diyoruz sorun oluyor acil sezeryuan oluyor
bnm için önemli olan o an özellikle bebeğim için hangisi hayırlısıysa onun olması. Sezeryan yada normal diye ayırmıyorum şimdilik tabi o an tırsmazsam :)

toparlarsın canım toparlarsın herşeyin bi çaresi var, keyfin yerindemi sen ona bak, doktorlar bilir işini ay tabi canım senin ne istediğin önemli anne olan sensin, bebiş senin bebişin, herkes bişiler uyduruyo işte yok gecelik yok bilmemnene güzel yazmışsın dua okutmayıp sen ne yapacaksın azcık bilgilendirsene bizi

kesinlikle çok doru dedin şimdikkkk:13: herkes kendine göre karar verip yapsın işte en mantıklısı bu

aynen öyle canım sonuçta ne istersek isteyelim Allah neyi nasib edicekse o olacak, ha biz dikkat ederiz kilo almayalım da normal doğuralım diye Allah nasib etmediyse yapçak bişi yok, bebişlerimiz için en hayırlısı neyse o olsun inşallah, her iki şeklinde avantaj ve dezavanatjları var, Hepimiz hakkında hayırlısı olsun bence, en güzeli şartlandırmamak kendimizi sora üzülürüzzz

canım senin keyifler nasıl, Baya bi koptum ya sizlerden takip edemedim de sizi hiç. sansımçok ve lori yi merak ediyorum onlarda gözükmüyorlar. Aramızdan ayrılan olmadı dimi?

Valla ben şöyle yaptım doktora filan sormadım durumuma baktım bugün deniycem dedim yapabilirmiyim diye çok su içen bir yapım yok ama üç doktor da suyumun yeterli olduğunu söylüyor öncleri bulantıdan dolayı 4 ay gibi bir süre günde 1 bardak suyla duruyordum o da ilacımı içerken sudan bile midem bulanıyordu bebeğin suyu yok denilecek kişi varsa o da benimdir herhalde zaten öyle bulantı ve kusmam olsa tutamam herkes kendini tanıyor herkesin kendi bileceği tabiiki kızıma hamileyken tutmamıştım kaza yapmıştım sonra tabi o zaman ilk aydaydım çalışıyordum vs.

:) aynen sezincim artık iyice hamile olduğumuzu anlamaya başlıyoruz. Bundan sonra daha da şişeceğiz vallah :))

iyi canım hoşgeldin nasılsın?

iyiym canım siizleri okuyup okuyup çıkıyorum bebişimi haırlıyorum..yeni tedaviye baslıcam nasıl olsun...

arkadaşlar oruçlar hakkında bende bişeyler demek isterim nasip olsaydı ekiim annesi olacaktım olamadım..
egerki bebeğim sağ olmus olsayı bende duruma göre 1 kez deneyip ona göre karar vermeyi düşünüyordum..
ancak sağlık problemim olmadıgı için böyle söylüyorum egerki sekeriniz tansiyonunuz varsa veya baska problemleriniz kesinlikle riske atmayın oruç hamilelerde izinli sayılıyor yerine kaza yapabilirsiniz...

hepinize hayırlı dogumlar sağlıklı evlatlar nasip etsin Rabbim..

heh o çok iyi işte, ama dikkat et ayaktayken felan
bende yemek yicem birasdan, afiyet olsun tatlım, gelince durumunu haber et olurmu
canım yemek yedim geldim yemekten önce de tansiyonumu ölçtüm 10-5 çıktı. şimdi daha iiyim ama gözlerim hala dengesiz.

canımm geçmiş olsun tabii ki sonuçların güzel çıkıcak hiçç merak etme

çok haklısın canım peyniri yumurtayı akşam takviye yapmaya çalışıyorum çünkü sabahları uyku çookkkk tatlı geliyoooo :26:
eşim de çok erken gidiyo işe o da pek kahvaltı yapmak istemiyo ben de iyice asmıştım son zamanlarda ama artık evde yapıcam kahvaltımı, kuzucum 4-5 gün geride kilo bakımından o yüzden mi ki :26: doktor hiççç bi problem yok gayet sağlıklı bi bebek diyo ama benim gibi iri bi hatundan küçücük bişey mi çıkıcak ne

sezaryen iyidir sezaryen

Kızlar bugün oğluşum bir oynak bir oynak anlamadım bu kadar da değildi bugün yaklakış yarım saattir oturuyorum taklalar atıyor dışarıdan görülüyor resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…