Bebişin sağlıklıysa takma canım, kilo alımı kişiye göre değişiyo yapıcak bişi yok, normal doğum istiyosan doktoruna sor bunu, benimki normal istiyosan son 2 ay vitaminleri kesicem bebiş kilo almasın fazla demişti.
geçmişi okuyamadım canım haftasonu kpss vardı iki oturum girdim genel kültür ve eğitim bilimleri o beni çok yordu o yüzden geçmişi okuyamadım hem haftasonu yine kpss var alan bilgisi bu seferde,geçmiş olsun kanın çok düşükmüş acaba kilo almadığından filan olabilir mi burda bir arkadaş da yazmıştı doktoru kilo almalısın demiş sen doktorun tutma dediyse tutma canım hem çok düşük kan değerin dayanamayabilirsin...ben de denicem bakalım evdeyim zaten inşallah zorlanmam dda tutarım
bebeğin odası da hayırlı olsun gelince resmini eklersin ne kadara aldınız sorması ayıp olmazsa
Arkadaşlar ben yarın Allah kısmet ederse oruçlu olacağım.. Bakalım deneyeceğim kendimi..
Kullanmam gereken ilaçlarım da var nasıl yapıcam bilmiyorum.. Bakalım..
Bu arada hepinizin Ramazan'ı mübarek olsun..
Slm kızlar ben de oruç tutmayı düşünüyorum.şimdiden bir lt şu içtim zaten şu aklıma bile gelmez sahura kadarda bir lt icicem sabah namazından sonra Uyuyacak ve saat 1 de kalkicam inşallah hepimiz kolaylıkla oruç tutarız zaten bizim ev serin dışarıda cikmam yani kolay olur.kızlar şeker sonucu şöyle açlık 83 tokluk 133 iyi galiba
günaydınnnnnnn oruç tutabilsek keşke evde olsam ben de zorlardım ama iş yerinde zor olacak gibi
ben sahura kalkıp eşime kahvaltı hazırladım ama kendim aç kaldım
unuttum ben tabii ramazan olup fırınların kapalı olabileceğini benim poğaçacı kapamış dükkanı in cin top oynuyo
kızlar herkese günaydın,
hayırlı ramazanlar olsun herkese. İçim buruk başlaldım bu sene ramazana oruç tutamayacağım için. Ama miniklerimizin daha sağlığı önemli bizim için. Miniklerinizin keyfi nasıl? Benimki canı istediğinde bi oynuyor feleğim şaşıyor.
Kızlar şeker yuklemesindeyim ilk kanda cok kotuoldumbayilacaktim
günaydıınn kızlar nasılsınız bebişler nasıl.biz çok iyiyiz kızımla.birkaçgün giremedim evde temizlik var boya yaptırıyorum memleketten annem geldi sağolsun gene insana annesinden fayda..
kızlar hayırlı ramazanlar ben çok mutsuzum bugün ilk kez oruç tutamıyorum ama biliyorum bebeğim için herşey bizim mecburiyetimiz yok ama ne bilim içim çok huzursuz
hiç güleceğim yoktu tavuklumeşin hakkaten çok inceymiş adam kalk horluyosun dememiş hiç ne güzel
ben çok sessiz uyuyorum kuzum eşim yanımda var mısın yok musun anlamıyorum diyoama bu aralar küçük bi burun tıkanıklığı yaşıyorum bu da hamileliktenmiş haa bide geçen hafta iki defa burnum kanadı
Oruç tutamıyosak diğer ibadetleri yapamayacak değiliz yaa namazlarımızı kılarız, Kur'anımızı okuruz
uzun zamandır düzene sokamadığım namazı ramazan vesilesiyle düzene sokmak istiyorum artık :26:
kayınvalidem hep söyler hamileyken namaz kılmak daha da sevapmış diye, bebişlerimiz de bizle secdeye varır ne güzel
slmlar kızlar kızlar bu hafta hepimizin şeker haftası galiba perşembede ben yaptırcam bakalım
canımcım bebişin sağlığı da oruc kadar önemli sonucta, o yüzden canını sıkma. :)
En güselini yapmıssın tatlım :) Rabbim kabul eylesin..
Bulantı da reflü yanmasından dolayı kaynaklanıyo tatlım. Rabbim dayanma gücü versin sana ve tüm tutanlara..
tünaydın bayanlarrrrrr....
herkese hayırlı ramazanlar oruç tutmasak da bugün çok farklı uyandık ayrı bir sevinç var içimde... mevlam hakkıyla geçirmeyi nasip etsin...görüyor mevlam halimizi...bol bol dua edip sağ salim kucaklarımıza alacağımız günleri göstersin rabbim kuzularımızı..
inşallah hepimizin bebekleri sağlıklı sıhhatli zeki akıllı uslu edepli vatanına milletine hayırlı birer evlat olur. ah tembellik yaptım ya.kaç ayda bir hatim anca bitirebilecem.inşallah ikinciyi çabuk bitirebilirim
çok geçmiş olsun canım, bazı hamişlerde oluyo bu kansızlık yapçak bişi yok, bendede var, dün doktor yine kanın az hapa devam sakın aksatma dedi içiyoz bakalım. Mevlütten kasıt dua okunması bence, önemli olan bebişin 40 gününün sonunda onun için dua edilmesi, hayırlı bir evlat olması için dua okunması ki bu bence yapılmalı, nası evlenince evde dua okutuyosak bunuda yaptırmamız lazım gerek, gecelik olayı eskide kaldı be canım, bende göçmenim ama çok çok eskiler yapıyo onu, bizde de eski adetlerde var ama eskiden yaparlarmış, ben gecelik falan giymicem mesela, normal elbisemi giycem ortalıkta olcam sürekli Allah nasib kısmet ederse işallah, önemli olan duanın evde bebiş adına okunmasıdır bence, gecelikmiş bilmemneymiş bunlar gereksiz detaylar
Kızlar herkese hayırlı ramazanlar
bugün oruç tuttum bakalım nasıl gidecek saBah namazında midem yanıyordu sonra uyuyunca geçmiş mide bulantım oluyor ara sıra o olmazsa tutabilirim gibi geliyor tutanlar var mı aranızda?
haydinnn bakalım afiyet olsun yarasın, ben yedim geldim bile, hemen guruldamaya başlıyorum, Allahım oruçlulara yardım et bugünkıslarr biz bi yemeğimizi yiyip gelelimmm
görüşürüzzz
hadi bakalım, her gün birimiz yada birkaçımız bu tecrübeyi yaşıyo zatigecmıs olsun canım inş sonuclarda ıyı cıkardarısı yarın bana
aynen öyle canım, normal isteyenler doktoruna bunu sölesin ona göre kilo alımını dengeliyolar, ben 6kg aldım başından beri o nedenle henüz kesmedi vitaminleri bakalım bekliyoz durum neyi göstercekBenimde bebeğin gelişim 2 hafta önden gittiğinden dolayı ve bende 2 ayda toplam 6 kilo aldığım için vitamini kesti doktorum. Toplam 8 kilo oldum :) Zaten düşündüğümde etimi sütümü meyvemi sebzemi herşeyi tüketiyorum çok şükür onun için ek vitaminede gerek yoktu açıkçası.
olurmu öyle şey, doktorluk yemini diye birşey var, ne olursa olsun seni ve bebişini riske atacak yorumlar yapamazlar merak etme sen, dindar olmayan doktor sana tutma demez, saçma sapan konuşuyolar, doktorlarımıza güvenmek zorundayız, onlar bu konuma gelmek için birsürü okul bitirmişler onlardan dahamı iyi bilcez oruç tutçazmı tutmıcazmı, gönlün rahat olsun o konuda... Sonra tutacağız.Kızlar oruç ile alakalı araştırmalarıma göre dindar ve oruç tutan bir doktora sorulması gerekiyor diyor öbür türlü zaten kendisi de tutmadığı için sana tutma diyecek doktor bebek ve kadın sağlığı açısından sakınca görürse tutulmayabilir daha sonra kaza edlir diyor
Kızlar oruç ile alakalı araştırmalarıma göre dindar ve oruç tutan bir doktora sorulması gerekiyor diyor öbür türlü zaten kendisi de tutmadığı için sana tutma diyecek doktor bebek ve kadın sağlığı açısından sakınca görürse tutulmayabilir daha sonra kaza edlir diyor
haydinnn bakalım afiyet olsun yarasın, ben yedim geldim bile, hemen guruldamaya başlıyorum, Allahım oruçlulara yardım et bugün
hadi bakalım, her gün birimiz yada birkaçımız bu tecrübeyi yaşıyo zatihayırlısıyla yaptırında rahatlayın işallah
aynen öyle canım, normal isteyenler doktoruna bunu sölesin ona göre kilo alımını dengeliyolar, ben 6kg aldım başından beri o nedenle henüz kesmedi vitaminleri bakalım bekliyoz durum neyi göstercekama son aylarda çifte katlar diyolar kilo alımı için bakalım nolcazzz
olurmu öyle şey, doktorluk yemini diye birşey var, ne olursa olsun seni ve bebişini riske atacak yorumlar yapamazlar merak etme sen, dindar olmayan doktor sana tutma demez, saçma sapan konuşuyolar, doktorlarımıza güvenmek zorundayız, onlar bu konuma gelmek için birsürü okul bitirmişler onlardan dahamı iyi bilcez oruç tutçazmı tutmıcazmı, gönlün rahat olsun o konuda... Sonra tutacağız.örneğin; su içimi için bile her saat illa 1 bardak için diolarki dengeli su gitsin bebişe, bir kerede içilen suyun bi yararı yok, bebişin suyu 3,5 saatte bir yenileniyo, içmezsen nerden alcak taze suyu
canımmm önemli olan kaç hatim bitirdiğin değil çocuğuna kuran okuyor olman... çünkü bizler hadislerde ya da ayetlerde hamile kadın hatim etsin falan gibi şeylerle tavsiye olunmadık. tamam hatim güzel fikir ama abartmak faydasız...
Sağol canım. Serumları oluyoruz işte... kısa sürede toparlayacakmış beni...
Mevlütten kasıt derken bir de bence derken canım dinde bence olmaz işte... Ben bu konuda bakarım Peygamberim ne yapmış yeni doğan bebeklere onu örnek alır onu uygularım. Sonuçta bu dinde olmayan bir şeyle Allah'ın rızasını kazanamam ki... Sen böyle diyorsun başkaları da evimde çocuğuma kuran okunsun falan diyor.. Ahan da zülalb kaç tane hatim yapacakmış çocuğuna... Şimdi arkadaş evinde çocuğuna bol bol kuran okuyor daha ötesi nedir ki bunun? yani yine demem o ki adetler bana vız gelir tırıs giderpeygamber neyi tavsiye etmiş ben ona bakarım. Sonuçta bu dinde olmayan her amel bidattır. Bidat sonradan uydurulan şey demektir ve peygamberimiz her bidat sapıklıktır, ayaklarımın altındadır gibi sözleriyle bizi dinde sonradan uydurulan amellerden uzak tutmuştur...
Ayrıca gecelik meselesi çok komik ya... cidden... bizimkiler mayıs ayında yaptılar böyle bir uygulamayı ben şok oldum... Neyse ben zaten mevlüt yapmayacağım yapsaydım da onların adetleri bana sökmez... sonuçta göçmen olan onlar ben değilim ki
Var canım tutan arkadaşlar... Allah hepinize güç kuvvet versin... Ben de katılabilirim aranıza birkaç gün sonra inşallah...
aynennnn kuzummm, ben gündüz bunları düşününce gece rüyamada giriyo, bazen çokk gerçekci oluyo, çok güsel yaaa
Amin canimcimm cümlemizinkini insaallah :)
Amiiinn amiinnn amiiinnn insaallaahh :)
olsun canım yaa bebişim için herşeye değerrekor bende canım bızım bunyede bı sıkıntı var galıba bende anlamadım
kesinlikle çok doru dedin şimdikkkk:13: herkes kendine göre karar verip yapsın işte en mantıklısı buSelam ,
bende şöyle düşünüyorum. doktora sormak yerine herkes kendi durumunu zaten biliyor. Normal şartlar altında bende orucumu hastalık dışında bırakmadan tutan biriyim ama 17 saat zaman çok fazla hava sıcak bu yaz günü açlık ve susuzluk normal insanı fenalaştırırken bizler için daha da kötü olur. Allah ım içimizi biliyor nasılsa. Bebeklerimizin sağlıklı gelişimi için şimdi değil kış döneminde sütümü sağarak kaza yapmayı düşünüyorum. Bence mantıklı olanda o karnımızdakinden evletlarımızdan sorumluyuz.
aynen öyle canımcanım o kilo alımı seninde daha önce dediğin gibi bünyeden bünyye değişiyor. İlk aylarda alıp son aylarda alamayan çok insan var. Kaderimizde ne varsa onu yaşıcaz. Normal diyoruz sorun oluyor acil sezeryuan oluyor
bnm için önemli olan o an özellikle bebeğim için hangisi hayırlısıysa onun olması. Sezeryan yada normal diye ayırmıyorum şimdilik tabi o an tırsmazsam :)
naber canım
kesinlikle çok doru dedin şimdikkkk:13: herkes kendine göre karar verip yapsın işte en mantıklısı bu
aynen öyle canımsonuçta ne istersek isteyelim Allah neyi nasib edicekse o olacak, ha biz dikkat ederiz kilo almayalım da normal doğuralım diye Allah nasib etmediyse yapçak bişi yok, bebişlerimiz için en hayırlısı neyse o olsun inşallah, her iki şeklinde avantaj ve dezavanatjları var, Hepimiz hakkında hayırlısı olsun bence, en güzeli şartlandırmamak kendimizi sora üzülürüzzz
canımcım bebişin sağlığı da oruc kadar önemli sonucta, o yüzden canını sıkma. :)
En güselini yapmıssın tatlım :) Rabbim kabul eylesin..
Bulantı da reflü yanmasından dolayı kaynaklanıyo tatlım. Rabbim dayanma gücü versin sana ve tüm tutanlara..
haydinnn bakalım afiyet olsun yarasın, ben yedim geldim bile, hemen guruldamaya başlıyorum, Allahım oruçlulara yardım et bugün
hadi bakalım, her gün birimiz yada birkaçımız bu tecrübeyi yaşıyo zatihayırlısıyla yaptırında rahatlayın işallah
aynen öyle canım, normal isteyenler doktoruna bunu sölesin ona göre kilo alımını dengeliyolar, ben 6kg aldım başından beri o nedenle henüz kesmedi vitaminleri bakalım bekliyoz durum neyi göstercekama son aylarda çifte katlar diyolar kilo alımı için bakalım nolcazzz
olurmu öyle şey, doktorluk yemini diye birşey var, ne olursa olsun seni ve bebişini riske atacak yorumlar yapamazlar merak etme sen, dindar olmayan doktor sana tutma demez, saçma sapan konuşuyolar, doktorlarımıza güvenmek zorundayız, onlar bu konuma gelmek için birsürü okul bitirmişler onlardan dahamı iyi bilcez oruç tutçazmı tutmıcazmı, gönlün rahat olsun o konuda... Sonra tutacağız.örneğin; su içimi için bile her saat illa 1 bardak için diolarki dengeli su gitsin bebişe, bir kerede içilen suyun bi yararı yok, bebişin suyu 3,5 saatte bir yenileniyo, içmezsen nerden alcak taze suyu
Selam ,
bende şöyle düşünüyorum. doktora sormak yerine herkes kendi durumunu zaten biliyor. Normal şartlar altında bende orucumu hastalık dışında bırakmadan tutan biriyim ama 17 saat zaman çok fazla hava sıcak bu yaz günü açlık ve susuzluk normal insanı fenalaştırırken bizler için daha da kötü olur. Allah ım içimizi biliyor nasılsa. Bebeklerimizin sağlıklı gelişimi için şimdi değil kış döneminde sütümü sağarak kaza yapmayı düşünüyorum. Bence mantıklı olanda o karnımızdakinden evletlarımızdan sorumluyuz.
kaç günlerin acısı jasmıncım çıkmam çıkmam çıkıncada gece yarısına kadar eve gıresım gelmez huylarımda değişti kızımın tekmelerını bıle hıssedemedım doğru duzgun hiç böyle olmamıştım ben yaww :18::18: şimdi artık gerçek bir hamılleığı yaşıyorum sanırım 6. ayımıza kadar hamılecılık oynamışız bizşimdi evet karnım buyudu yuruyusum akasıyo belım ağrıyo aykalr şişşşşş hamıle oldum anca
iyi canım hoşgeldin nasılsın?
canım yemek yedim geldim yemekten önce de tansiyonumu ölçtüm 10-5 çıktı. şimdi daha iiyim ama gözlerim hala dengesiz.heh o çok iyi işte, ama dikkat et ayaktayken felan
bende yemek yicem birasdan, afiyet olsun tatlım, gelince durumunu haber et olurmu
canımm geçmiş olsun tabii ki sonuçların güzel çıkıcak hiçç merak etmecanlar kuzular ben geldim sabah yazdığım gibi ilk açlık kanını alırken çok kötü oldum sonra verdikleri şekeri bi dikişte içtim çok kötü değil içilebilir bişi ben çok rahat içtim 2 saat bakıldı ofisime geldim öğleden sonra çıkacak sonuçlarr
çok haklısın canım peyniri yumurtayı akşam takviye yapmaya çalışıyorum çünkü sabahları uyku çookkkk tatlı geliyoooo :26:soracaktım sana kpss nasıl geçti diye... kafam şu kan olayı yüzünden darmadağın oldu... yani herkes bana çok şaşırıyor kanın 7 nasıl yaşıyorsun nasıl ayakta duruyorsun diye... Doktor da kızdı da ben ne yapayım söyledim kendisine hap dokunuyor kullanamıyorum diye değiştirdik e dedim iğne verin bana... Vermedi... Ben de kendimi biliyorum. Ama biz ailecek kansızız. Yani millet kanı 9a düşünce hastanelik oluyor ama ben 7ye düşmüşüm hala bomba gibiyim. Cuma günü annemler ablamlar kalabalık bir misafir grubum vardı hem de sabah kahvaltısından gece 11e kadar... Annemler şaşırdı kızım sen capcanlıydın nasıl o kadar düşük olur diye... Haftada bir koltukları falan çekiyorum halı çırpıyorum dip köşe temizlik... Diğer günler de cabası... Bir yerimde ağrı sızı yok... İnanın hiçbir şikayetim yok ya... Nasıl oluyor anlamıyorum o yüzden oruç da tutmak istiyorum ama kan biraz toplasın... Dahiliye doktoru tutabilirsin dedi hatta kan serumunu iftardan sonra olabilirsin dedi. Ben kilo aldım zannediyordum doktorum hiç kilo almamışsın kayıtlarıma göre deyince iyice şok oldum... Yani ben kilo vermiş oluyorum aslında... Bu yüzden de bebeğim zayıf falan kalırsa kendimi hiç affetmem o yüzden tutamıyorum... Ama içim çok buruk ramazanın geldiğini bayramı hiçbir şeyi yaşayamayacağım... Yine de yavrucuğumla o manevi havayı solumayı istiyorum. Yani azıcık toparlanayım deneyeceğim... Sonuçta evdeyim bütün gün... Gerekirse gece oturur gündüz uyurum...
Bebeğin odası karışık oldu biraz canım... Son durum ne oldu ben de bilmiyorum ama 3150ye gelmiş olabilir. Çünkü bir tane uzun dolap vardı ben onu da istedim eşim onu da eklemiş siparişe... normalde büyüyen beşik-yatak+yavru yatak gardrop şifonyer oyuncak sandığı falan hepsi içinde 2600 oluyordu... Ekleme yaptık dediğim gibi... Benim çocuk odası büyük bayağı... Hesapladığımızdan pahalıya geldi ama oldu bir kere battı balık yan giderAslında fotoğraflar var bugün koyarım ciciler bölümüne ama üzerlerinde değişiklikler yaptık... 27sinde gelecek o zaman duvar kağıdı boyası perdesi halısı tam olunca koyarım inşallah...
Canım tutan arkadaşlarımı takdir ediyorum. Korkmayın ben kimseden oruç tuttuğu için bebeği gelişmemiş gibi şeyler duymadım. Sen biraz fazla yorulursun ama denemekten zarar gelmez bir denersin bakarsın duruma... Allah yardımcın olsun...
Zulluuuu hadi Allah kolaylık versin bakalım. Şeker sonuçların da iyi canım sorun yok merak etme...
Adigeee sen tam dayaklıksınaylardır çocukcağıza poğaça mı yediriyorsun kahvaltıda bakimmm
Günaydın canım... Hoş geldin aramıza tekrar... Ramazan burukluğu bende de var maalesef ama hiç kilo almamışım doktor izin vermediBenim kız da hiç durmuyor bu arada çok hareketli maşallah teyzesi...
Canım ilk kanda bir şey yok kihiç mi kan vermedin bir şeycik olmaz azıcık sabret canım eşinden güç al bir de oyalanacak şeyler yap mesela kitap oku ya da telefonda oyun oyna... kafanı dağıt odaklanma...
Ohhh mis. Bende bu hamilelik iyice başına buyrukluk yaptı. Her işimi kendim yapacağım kimseyi karıştırmayacağım havası oluştu neden bilmem ama sürekli ben kendime yeterim halleri var depresif haller
Canım üzülme yabende de var aynı durum hatta bak çoğumuz öyleyiz... hem bak altta adige neler demişş bence çok haklı oruç tutamıyorsak nafile namazlar kuran ve duaları da atlayacak değiliz ya...
burun tıkanıklığı bende de varrr ama horluyor muyum bilmiyorum eşime sorayım bakalım henüz hiç ses çıkarmadı
Ah canım çok güzel söylemişsinn... bayıldım bu sözlerine moral niteliğinde...
canım o kilo alımı seninde daha önce dediğin gibi bünyeden bünyye değişiyor. İlk aylarda alıp son aylarda alamayan çok insan var. Kaderimizde ne varsa onu yaşıcaz. Normal diyoruz sorun oluyor acil sezeryuan oluyor
bnm için önemli olan o an özellikle bebeğim için hangisi hayırlısıysa onun olması. Sezeryan yada normal diye ayırmıyorum şimdilik tabi o an tırsmazsam :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?