çok güzel olmus annesi ellerıne sağlık valla bayıldım
Selam kizlar,
ben yurtdisinda oldugum ve dogum zamani yanimda tecrubeli hic kimse olamayacagi icin dogum kursuna gidiyorum esimle. Baktim hepimizde yavas yavas soru isaretleri basladi. Kursta gecen hafta verilen listeyi size de yazayim dedim. Tabi burada prosedur biraz farkli isliyor, mesela 4cm acilma olmadan yatis yaptirmiyor, eve geri yolluyorlar. Oyle Turkiyedeki gibi her kontrolde ultrasona sokmuyorlar, bir saglik sorunu olursa bakiyorlar. Yani demek istedigim bu liste size doktorunuzun diyebilecegindan farkli olabilir ama genel olarak bi fikir verir umarim.
Asagidakiler olursa acil durum vardir hemen doktorunuzu arayin dediler:
- Kanama (sadece leke seklinde degil surekli kan akintisi sekinde devam ederse)
- Bebegin normal hareketliliginin belirgin sekilde azalmasi
- Uzun suren siddetli bas agrisi ile beraber bulanik gorme
- Yaralanma, kaza, dusme gibi durumlar
- Uzun suren, durmayan kusma
- Yuksek ates
- 5 dakikada bir gelen 1 dakika suren sancilarin 1 saat boyunca gecmemesi durumu
- Suyunuz gelmesi
Bir sey daha ekleyeyeim:
Eger bu belirtilerin hafif veya emin olmadiginiz halleri olursa, mesela hafif kanama varsa, ya da duzensiz sanci hissediyorsaniz yapilacaklar:
- ne yapiyorsaniz birakin, kendinizi zorlamayin
- idrara cikin
- 4 bardak civari su icin
- dus alin
- solunuza 1 saat boyunca yatin
kahroldum jasmın en cok alım bızm bolumdennn nasıl kacırdım hemde bu yıl evdeydım evde neden çalışmadım bıkmıştım artık ama kps goresım gelmıyordu secim vardı bu yıl gırecektım sım çok dedı gır ne kaybedıcen dedı bu yıl gırmıcem dedım ınaatla hahhhh tam oldu
Canım ben okulöncesi öğretmeniyim bende annemin hastalığıyla uğraşmaktan sınavlardan istediğim puanı alamadım hep hiç bişey için geç değil benim eşim evlendikten sonra bu yaşta kpss ye girdi 94 aldı memur olarak atandı yani herşey olur gider yeterki sağlık olsun üzülme bebişini düşün o sana uğur getircek annesi
Oyyy öyle demeinanki okadar cok istiyorsan bir sekilde yine olur insaallah ve dedigin gibi kismet degilmis bunda eminim vardir bir hayir sezinimmm ama üzülmekle hic birsey degismiyor maalesef hep kendimize yapiyoruz ki suanda yavrularimizda bizimle onlarda etkileniyor..ben okadar kendimi üzdümki hamileligimin baslarinda esimden ayrilmak cok koydu agladim zirladim ama bak hala ayriyim hic birsey fayda etmiyor bekliyorum öyle vardir bunda bir hayir diyorum inanki elimizden birsey gelse yapariz ama gelmiyor kuzum gelmiyor hersey nasip kismet
van depremı oldugu yılll ben tercıh yapmıştım büşüm babamda vanı yaz orda teror yok dedı bend hep vanla doldurdum ılceleriyleee neyse tayınım çıkmadı ağladım genee snra vanda deprem olduuuu 40 tane yennı atanmış öğretmen öldü hemde daha ilk maaşlarını almışlardııııı düşn kımbılır ne kadar hevesle gıttıler vana haytımız kurtuldu atandık diye ozaman dedıkki hmmmmm ama ınsanoğluyuz işte unuyoruz carcabuk her şeyııı üzülüyoruzzz
evet büşümmmm bazen hayır dıye bıldıgımız şr şer dıye bildiğimiz de hayır cıkabılıyor ama çok emek verdıgım için zamanındaa atanmayı hak ettım dıyorum AAllahın gucune gıtmesın Allah bılır bı anda üzülüyosun işte naparsınnn öyleee canımmm işte sen nasıl oldun agrın gectmı ben kpss yuzunden aglarken ablamlarla annemle konuşurken gecmiş unuttum azcık agrıyooRabbim korumus seni sezinimm bak cok sükretmen gerek inan tüylerim diken diken oldu..sakin üzülme en hayirlisi bu de ve yoluna devam et hic de ümidini kesme rabbimden iste o hayirlica verir insaallah
van depremı oldugu yılll ben tercıh yapmıştım büşüm babamda vanı yaz orda teror yok dedı bend hep vanla doldurdum ılceleriyleee neyse tayınım çıkmadı ağladım genee snra vanda deprem olduuuu 40 tane yennı atanmış öğretmen öldü hemde daha ilk maaşlarını almışlardııııı düşn kımbılır ne kadar hevesle gıttıler vana haytımız kurtuldu atandık diye ozaman dedıkki hmmmmm ama ınsanoğluyuz işte unuyoruz carcabuk her şeyııı üzülüyoruzzz
Cnm bak kensinde yazmışsın ya orda sende olsaydın allah korumuş gerçekten( belki atanunxa daha mutsuz olacaktın eşinden uzağa gitmen gerekecekti elifçikle beraber yalnız kalacktın herşey daha zor olcaktı bizim şer diye gördüğümüz şeylerde hep hayır var unutma kendinide üzme nasipten ötesi olmuyor unutma
evet büşümmmm bazen hayır dıye bıldıgımız şr şer dıye bildiğimiz de hayır cıkabılıyor ama çok emek verdıgım için zamanındaa atanmayı hak ettım dıyorum AAllahın gucune gıtmesın Allah bılır bı anda üzülüyosun işte naparsınnn öyleee canımmm işte sen nasıl oldun agrın gectmı ben kpss yuzunden aglarken ablamlarla annemle konuşurken gecmiş unuttum azcık agrıyoo
ahh canımmm gecmişş olsunnn telefonunu beklıyondur sen şimdi merak etme ama askerde sık olur böyle seyler turkıye burası büşümOhh gecmis ya agrin biraz ne güzel rahatlamissindir..benimkide gecti de sorma sezinim yaaa kötü bir haber aldim kocacim zehirlenmis(( simdi hastaneye gitti nasil napiyor hic biseyden haberim yok yaninda degilim korkuyorum bi taraftan kurban olurum ona insaallah bisey yoktur ne yapacagimi sasirdim bekliyorum yine caresizce.. (((
aynen canım ılk mezun ldum 69 aldım bır yıl once 65 de kalmıştı kesın atanırım dedım tercıh yaptım 70 le kapandı gene kıl payı kaldım drsaneye gıtmiştim .2. yıl calışcam dedım ucretlı evde sıkıldım hem gene dersaneye gıttım mat. dersı aldım o yıl sorular değişik geldı eğitim bıblımleri ordan vurgun yedım diğer yıl yıne ucretlı yaptım u sefer evde hazrlancam dedım o yılda hiç matematık yapamdım cok zor geldı mat yapamınca fark atmıyosun rakıplere gene olmadı. sonra evlendım dersanede çalşıtımmm baktım ozel sektor zor 2. yılımda dersaneye devam ettım drsanedencıkıp başka dersaneye kpss kursuna katıldım akşamları gecen yıl yanııı çok guzelldııı kurs artık herşeyı adım gıbı bılıyodummm yıllardır aynı konularla ugrasıyodum cunku mayıs 12 de babam vefat ettı sınavdan bır bucuk ay once tabı morelll motıvasyonnn düşünn bu yıl dedımkı artık bu yıl gırmıcem bu yıl kpss için uzulmıcem cunkı yıl içinde cok uzuntuler yaşamıştım şimin hastalıgı falab fılannn benım hıkayem bu canım sınav hıkayem sıkktımmı
Ohh gecmis ya agrin biraz ne güzel rahatlamissindir..benimkide gecti de sorma sezinim yaaa kötü bir haber aldim kocacim zehirlenmis(( simdi hastaneye gitti nasil napiyor hic biseyden haberim yok yaninda degilim korkuyorum bi taraftan kurban olurum ona insaallah bisey yoktur ne yapacagimi sasirdim bekliyorum yine caresizce.. (((
Canım bu kadar sıkıntı çekmişsin allah bi yerden sana tekrar yardım eder sen hiç nerak etme gerçekten zor dönemler geçirmişsin insan içindwyken hayır ılduğunu düşüneniyor ama daha iyisi olunca iyki önceden olmamış diyorsun seninde böle zamanın gelecek emin ol kendini üzme((
ahh canımmm gecmişş olsunnn telefonunu beklıyondur sen şimdi merak etme ama askerde sık olur böyle seyler turkıye burası büşüm
inş. unutucanız bu gunlerii en cok senı düşünüyorum canım burda yaa herkesın kocası yanında dıye
Çok geçmiş olsun cnm adkerde gerçekten çok oluyor böle şeyler merak etme tabi haber alana kadar için rahat etmez biliyorum ama üzülme(
Çatı muayenesinden korkma bence canım. Zor bisey olacağını düşünmüyorum.Slm kızlar doktorumuza gittik bugün ordanda pikniğe gittik biraz önce geldik daha geçen hafta gitmeme rağmen beni yine ultrasona soktu ölçümlerimi yaptı bebişim 1900 gr boyuda 42,5 cm olmuş 2 gün önden gidiyoruz güzel dedi ben dün akşam biraz sancım oldu adet sancısı gibi iğne batar gibi dediğimde bi isim söyledi bunun tarifini yapıyosun dedi muayene edip açıklığa bakmam lazım dedi bende şimdimi dedim nstye gir eğer ağrı çıkarsa o zaman bakarız dedi kendini ne zaman hazır hissediyosan dedi allahtan nst de ağrı çıkmadı şimdilik çatı muayenesinden kurtuldum ama kaçış yok
Canım bak daha once de yaşayıp görmüşsün. Her insana nasip olmaz yaşadığı seyin hayırlı olduğunu görmek. Bak sen görmüşsün. Allah korumuş seni. Bu durum icin de aynısı geçerli. Allah en iyisini bilir. Sen yeter ki hayırlı olanı iste.van depremı oldugu yılll ben tercıh yapmıştım büşüm babamda vanı yaz orda teror yok dedı bend hep vanla doldurdum ılceleriyleee neyse tayınım çıkmadı ağladım genee snra vanda deprem olduuuu 40 tane yennı atanmış öğretmen öldü hemde daha ilk maaşlarını almışlardııııı düşn kımbılır ne kadar hevesle gıttıler vana haytımız kurtuldu atandık diye ozaman dedıkki hmmmmm ama ınsanoğluyuz işte unuyoruz carcabuk her şeyııı üzülüyoruzzz
Canım cok gecmis olsun. İyidir insallah esin. Allah beterinden saklasın. Benim esim de askerdeyken kaza geçirmişti betin travmada falan yatmıştı. O cok beter bisey. Allah biran once şifasını versin insallah.Ohh gecmis ya agrin biraz ne güzel rahatlamissindir..benimkide gecti de sorma sezinim yaaa kötü bir haber aldim kocacim zehirlenmis(( simdi hastaneye gitti nasil napiyor hic biseyden haberim yok yaninda degilim korkuyorum bi taraftan kurban olurum ona insaallah bisey yoktur ne yapacagimi sasirdim bekliyorum yine caresizce.. (((
Çatı muayenesinden korkma bence canım. Zor bisey olacağını düşünmüyorum.
Canım bak daha once de yaşayıp görmüşsün. Her insana nasip olmaz yaşadığı seyin hayırlı olduğunu görmek. Bak sen görmüşsün. Allah korumuş seni. Bu durum icin de aynısı geçerli. Allah en iyisini bilir. Sen yeter ki hayırlı olanı iste.
Canım cok gecmis olsun. İyidir insallah esin. Allah beterinden saklasın. Benim esim de askerdeyken kaza geçirmişti betin travmada falan yatmıştı. O cok beter bisey. Allah biran once şifasını versin insallah.
Hayırlı olsun güle güle kullanı
Hosgeldin aramıza.
Ne guzel bir heyecandir o simdi :)
Tesekkür ederim canım.
hayırlı olsun canım
Cok sagol canimcimm cok sükür iyiymis yeni konustum iki igne vurmuslar kendine gelmis birseyler yiyormus..rabbime binlerce kere sükürler olsun.cok zor oluyor böyle seyler rabbim kimsenin basina vermesin
Ben cikiyorum kizlaarr desteginiz icin cok sagolun uyuyayim biraz iyi geceler herkese
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?