2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318

Cnm bana dahiliyeci verdi ilacı. Burdan naçizane tavsiyem şu olur. Asla tiroid için dahiliyeciye gitmeyin. İllaki endokrin uzmanına gidin.

İtiraf ediyorum bu özelliği en azından ben bilmiyordum :))))

Bu arada ilk mesajı size atadım o sayfada gerekli güncellemeyi yapabilirsiniz. Birde bunu nasıl yaptınız bir ara anlatsanız bize :)))

Şaka yaptığınızı düşünerekten saf saf açıklamaya kalkmıyorum tabiki de :))

Cnm bana dahiliyeci verdi ilacı. Burdan naçizane tavsiyem şu olur. Asla tiroid için dahiliyeciye gitmeyin. İllaki endokrin uzmanına gidin.
canım;
Ben dahiliciye gittim ve bu konuda oldukça tecrübeli.
Benim arkadaşımın tsh değerleri çok ama çok yüksekti sayesinde değerler normale geldi.
Bunun yanında TSH değerlerim normal değerlerde olduğu için aynı zamanda bu değerleri görüp ilaç yazmayınca bizde hemen kendi doktorumuz kadın doğumcuya olduğu gibi aktardık. İlaç vermediğini ama isterse endokrin bölümüne tekrar gidebileceğimizi söyledik. Değerlere baktığında kadın doktorum bu testteki değerlere göre tsh / t1 / t2 normal olduğunu gebelikte herhangi bir problem yaşatmayacaını söyleyince nefes aldık.
Yani bakacağım 2 doktorada teyit ettirdik. Eğer bir sorun olsaydı kesinlikle anında müdahele ederlerdi ilaç tedavisi başlatırlardı diye düşünüyorum. Ama şimdi içime kurt düşürdün :).
Bu perşembe kadın doğumcuma gideceğim kalp atışı için ondan sonra da bir endokrin testini tekrarlatıp endokrin doktoruna giderim...
Sağlıcakla kal.

canım, benim hipotiroidim var, uzun süredir ilaç kullanıyorum, buna rağmen son ölçümde 3,13 çıktı, dr tekrar yaptıralım dedi, hamilelikte yükseliyor çünkü. hamilelikte 3 ün altında istiyorlar. ilaçlarımın dozunu artıracak şimdi dr um.
tsh ın yüksek çıkmasını istemiyorlar, ilaçla normal değerine inmezse bebekte zekâ gelişimini etkiliyor diye düşürmeye çalışacak dr lar...
tsh sınırlarında sorun varsa, serbest t3 t4 lere vs bakıyorlar... endişe edilecek hiçbir şey yok, dr larınız bu konuda yeterince tecrübeli.

eğer senin gebelikten dolayı yine 3 ün üstünde çıkarsa tsh, bence düşürülmesi daha iyi olur cnm. gebelikte daha çabuk yükseliyor çünkü...

Son düzenleme:

canım, dahiliyeciler de anlıyor bence. sorun görürse endokrine yönlendiriyorlar.
ben endokrin takibindeydim uzun süre. gebelik öncesi bana dediği, artık sadece tsh ı takip ettireceksin gebelikte, onu da kadın doğum dr un ayarlar, dedi... bana gelmeye devam et, demedi yani.

sen neden böyle dedin canım, tsh ile ilgili bakılması gereken değerleri dahiliye de, kadın doğum da biliyor. canım, açıklama yapar mısın, endokrine gidip gitmemeye karar vereyim, emin olayım ben de. kaçırdığım birşey mi var?

Canım haftaya tekrar test yaptıracağım bu dediklerini dikkate alacağım ve soracağım doktorlarıma bende az da olsa ozaman ilaç tedavisi talep edebilirim eğer 3 ün üstünde çıkarsa TSH ım...
t3 ve t4 lerim normal değerlerde bana da tsh dan çok t3 ve t4 değeri çok önemli demişlerdi...
Teşekkürler bilgi için

Ben de şimdi dahiliciye gittim diye endişelendim. Acaba endokrin uzmanına mı gözüksem ?
Değerler normal gözüksede bu iş şakaya gelmez önemli olan bebeklerimiz...

tedavisi çok kolay canım, aç karnına alacağın bir tablet...
gebelikte önemli gerçekten. sadece 1 kere yaptırıp bırakma.
çıkan sonuca göre ilaç kullanman gerekirse, dr una arada hatırlat, gerektikçe testini tekrarlatıp ilaç dozunu ayarlayacak gebelikte.
bunlara dikkat et, başka hiçbir şeye endişe etme canım.

şöyle söyleyeyim tshım 2,52 iken sırf hamile kalmak istiyorum diye bana levotiron kullandırdı dahiliyeci. onu kullandım kontole kendiliğimden başka bi uzmana gittiğimde tshım 0,01e inmişti. Endokrin uzmanı bile boşuna kullandırmışlar sana bu ilacı dedi. 2,52 ile de gayet güzel hamile kalınabilir demişti. işte ocak 23tü gittiğimde ilacı kestirdi marta randevu verdi.

Ben de şimdi dahiliciye gittim diye endişelendim. Acaba endokrin uzmanına mı gözüksem ?
Değerler normal gözüksede bu iş şakaya gelmez önemli olan bebeklerimiz...

canım, için rahat etsin diye endokrine git istersen.

ben endokrin kontrolünden geçtim, bendeki hipotiroid=tiroid bezim az çalışıyor. endokrincim kendisi dedi gebelikte gelme diye.
doğumdan sonra yine gideceğim, bende endokrinle ilgili başka sıkıntılar da var, onların tedavisine bebekten sonra devam edeceğiz.

sen de istersen endokrin dr una bir görün, o gerekli görürse seni takibe alacaktır, belki benim gibi sıkı takibe gerek duymayıp kadın doğumcun ile devam et diyecektir.
bende ilaç dozu ayarlanacak, kadın doğum dr umun da bir fikrini alayım, endokrine gitmemi tavsiye eder mi?

gerçekten de erken vermiş o ilacı. o değerine ilaç verilmemesi lazımdı bence.
benim gebelikten önce çok uzun süre hep 2,3 - 2,5 civarıydı tsh(ilaçla düşürülen değerim bunlar. 6,5 çıktığında ilaca başlatmışlardı beni).
şimdi, henüz 5. haftada ölçtürdüm 3,13 çıktı. hemen yükselmiş yani. hatta 10gün önce yaptırdığım test için, kadın doğumcum tekrar bakalım dedi tsh' a . yükselmiş olabilir çünkü. ona göre doz ayarlayacak. ben euthrox kullanıyorum en başından beri.

senin serbest T3 mü sadece problemliydi?

Son düzenleme:
birkaç kişi daha üşümekten bahsetmiş. benim de ellerim buz gibi sürekli, ciddi ciddi üşüyorum,:18: ev sıcak(mış) ama lahana gibi kat kat oldum...

valla bizim buralarda dişmacunu koyarlar olmadı rakıyla gargara yaparlar ama bilemem yani

parol veya minoset varsa alsan:2:

canımm geçmiş olsunn bende 4-5 gün sağlıklı olan bi dişimin ağrısını çektim hamilelikte oluyomuş

çok geçmiş olsun geçen ay çok çektim tuzlu gargara yap rahatlarsın

birkaç kişi daha üşümekten bahsetmiş. benim de ellerim buz gibi sürekli, ciddi ciddi üşüyorum,:18: ev sıcak(mış) ama lahana gibi kat kat oldum...

yaa kızlar bende çok üşüyorum ellerim hep buz gibi.ben kanım mı çok düşük acaba derken(ki bende kansızlık var)kanım maşallah diyeyim 14.5 çıktı.hayatımda 12 yi bile görmemiştim hiç.ee peki biz neden üşüyoruz acaba?hamile kalmadan önce evimde terlerdim şimdide donuyorumm.doktoruma sorayım bi merakettim şimdi..

maşallah,
benim de hep düşüktür hgb, 11 leri zor geçer ( sık sık ilaç kullandığım halde).
neden üşüdüğümüzü bir bilen çıkar belki. boynum sıcak, ellerim buz gibi :26:
kanım yine düştü diye düşünmüştüm ama, bir çok kişi bu sorunu yaşıyor demek. unutmazsam dr a sorayım, bu hafta gideceğim. bugün kan verdim, yarın tahlil sonuçlarımı alacağım. oradan da anlarım artık, kansızlık yine mi çıktı...

herkese iyi geceler, tatlı rüyalar :80:

Sansimcok cnm bni de eklelermsn sat 22 .12.2012 kilo 74 boy 1,69 ikinci cocuk hatayliyim

günayyydın annecikler biz bebeğimle kahvaltımızı yaptık ilacımızı içtik şimdi de bir bakalım teyzeler napıyo diye ama akşamdan bu yana uçmuşsunuz yine ne çok şey yazılmış maşallah:)

yaa benim de tam tersi vücut ısım normalden fazla eşimde diyo sen hamile kaldığından beri ne güzel el ve ayakların sıcak diyo önce yatağa girince hep soğuk olurdu bende ısıtmak için eşimi kullanıyodum :)
bu durumda o da kurtuldu beni ısıtmaktan çok memnun:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…