4 küsur TSH ın var sanırım t1 ve t2 de sıkıntı vardı ondan ilaç vermiştir
TSH 4 diye ilaç verdiyse diğer değerlerin normalken konuşmadın mı doktorunla ?
Bence o t1 t2 değerin normal aralıklarda olmadığı için ilaç vermiştir...
Geçmiş olsun canım
İtiraf ediyorum bu özelliği en azından ben bilmiyordum :))))
Bu arada ilk mesajı size atadım o sayfada gerekli güncellemeyi yapabilirsiniz. Birde bunu nasıl yaptınız bir ara anlatsanız bize :)))
canım;Cnm bana dahiliyeci verdi ilacı. Burdan naçizane tavsiyem şu olur. Asla tiroid için dahiliyeciye gitmeyin. İllaki endokrin uzmanına gidin.
TSH 5 çıkmıştı canım sonra dahiliye uzmanına gittim (arkadaşımın tsh yüksek çıkmıştı hamile onun doktoru) normali biliyorsunuz 4.2
Doktor tekrar ve guatr testi istedi korkma dedi bu değer ne ki ...
Sonra testi yaptırdım TSH ım 3.8 t1 t2 sanırım normal aralıklarda çıktı...
Doktorum dediki telaş edecek hiç bir şeyin yok ilaçlık durumunda yok tsh ı 90 -100 çıkan bile varmış...
15 gün sonra test yaptır gel dedi tekrar kontrol edelim.
Bekliyorum 15 günün dolmasına haftaya test yaptırıp gideceğim...
Siz de durumlar ne yüksekten kastınız ne (değerler) ?
4 küsur TSH ın var sanırım t1 ve t2 de sıkıntı vardı ondan ilaç vermiştir
TSH 4 diye ilaç verdiyse diğer değerlerin normalken konuşmadın mı doktorunla ?
Bence o t1 t2 değerin normal aralıklarda olmadığı için ilaç vermiştir...
Geçmiş olsun canım
Cnm bana dahiliyeci verdi ilacı. Burdan naçizane tavsiyem şu olur. Asla tiroid için dahiliyeciye gitmeyin. İllaki endokrin uzmanına gidin.
Canım haftaya tekrar test yaptıracağım bu dediklerini dikkate alacağım ve soracağım doktorlarıma bende az da olsa ozaman ilaç tedavisi talep edebilirim eğer 3 ün üstünde çıkarsa TSH ım...canım, benim hipotiroidim var, uzun süredir ilaç kullanıyorum, buna rağmen son ölçümde 3,13 çıktı, dr tekrar yaptıralım dedi, hamilelikte yükseliyor çünkü. hamilelikte 3 ün altında istiyorlar. ilaçlarımın dozunu artıracak şimdi dr um.
tsh ın yüksek çıkmasını istemiyorlar, ilaçla normal değerine inmezse bebekte zekâ gelişimini etkiliyor diye düşürmeye çalışacak dr lar...
tsh sınırlarında sorun varsa, serbest t3 t4 lere vs bakıyorlar... endişe edilecek hiçbir şey yok, dr larınız bu konuda yeterince tecrübeli.
eğer senin gebelikten dolayı yine 3 ün üstünde çıkarsa tsh, bence düşürülmesi daha iyi olur cnm. gebelikte daha çabuk yükseliyor çünkü...
Canım haftaya tekrar test yaptıracağım bu dediklerini dikkate alacağım ve soracağım doktorlarıma bende az da olsa ozaman ilaç tedavisi talep edebilirim eğer 3 ün üstünde çıkarsa TSH ım...
t3 ve t4 lerim normal değerlerde bana da tsh dan çok t3 ve t4 değeri çok önemli demişlerdi...
Teşekkürler bilgi için
canım, dahiliyeciler de anlıyor bence. sorun görürse endokrine yönlendiriyorlar.
ben endokrin takibindeydim uzun süre. gebelik öncesi bana dediği, artık sadece tsh ı takip ettireceksin gebelikte, onu da kadın doğum dr un ayarlar, dedi... bana gelmeye devam et, demedi yani.
sen neden böyle dedin canım, tsh ile ilgili bakılması gereken değerleri dahiliye de, kadın doğum da biliyor. canım, açıklama yapar mısın, endokrine gidip gitmemeye karar vereyim, emin olayım ben de. kaçırdığım birşey mi var?
Ben de şimdi dahiliciye gittim diye endişelendim. Acaba endokrin uzmanına mı gözüksem ?
Değerler normal gözüksede bu iş şakaya gelmez önemli olan bebeklerimiz...
şöyle söyleyeyim tshım 2,52 iken sırf hamile kalmak istiyorum diye bana levotiron kullandırdı dahiliyeci. onu kullandım kontole kendiliğimden başka bi uzmana gittiğimde tshım 0,01e inmişti. Endokrin uzmanı bile boşuna kullandırmışlar sana bu ilacı dedi. 2,52 ile de gayet güzel hamile kalınabilir demişti. işte ocak 23tü gittiğimde ilacı kestirdi marta randevu verdi.
valla bizim buralarda dişmacunu koyarlar olmadı rakıyla gargara yaparlar ama bilemem yani
kızlar müthiş derecede diş ağrısı çekiyorum napıcam ben yalvarırım akıl verin.doktorumu aradım tlfnu kapalı.yarın dişçiye gidicem ama yarına kadar dayanabileceğimi sanmıyorum ne yapabilirim evde nolur akıl verin
parol veya minoset varsa alsan:2:
canımm geçmiş olsunn bende 4-5 gün sağlıklı olan bi dişimin ağrısını çektim hamilelikte oluyomuş
çok geçmiş olsun geçen ay çok çektim tuzlu gargara yap rahatlarsın
canım evde soğuk su kompleksi yapabilceğin o jellerden varsa yanağına koy o biraz hafifletiyor 10 gün önce bende yaşadım aynı problemi[/QUcvplar için tşkrler arkadaşlar.çok şükür geçti ağrısı ölücem sandım yaa.hem diş ağrısı hem mide bulantısı öldürdü beni.düne kadar da tansiyon yüksekliğinden 4 gün feci baş ağrısı çektim bugün ohh başım ağrımıyor dedim bundada dişim tuttu.hamilelik tansiyonu olan ben bugünde tansiyonum dibe vurmuş durumda ayağa bile kalkamıyorum.ölçtüm 8e 4 tü düşünün yani.sansim çok herşeyi denedim diş macunu geçirdi çok şükür.benimde sık uyguladığım bi yöntem.sevimlisey evde değildim annemlerde kalmaya geldim bugün biraz rahatlım onlar oğluma baksın ben uyum dinlenim dedim burdada parol yoktu malesef.ferhatcım canm tuzlu gargara bende bi işe yaramıyor.hatta dualı gargara bile yaptım o bile kısa süreli dindirdi dişimi.ayberk ece canm benim dişim çürüktü uzun zamandır oğlumdan hatıra kaldı.daha önce hayatımda diş ağrısı diş doktoru bilmezdim oğlum saolsun bana güzel hediye verdi.uzun süredir ağrıyordu zaten.oğlum hastalandı cenazemiz oldu derken fırsat bulup gidemedim tam dişçiye gitmeye karar vermişken kaza kurbanı olup hamile kaldım doktoruma sormadan bişey yapmak istemedim.doktorumda çektiremezsin ama dolgu yaptırabilirsin dedi.dişim çürük dolgu mu yaparlar artık bilmiyorum yarın sabah ilk işim doktora gitmek olacak çünkü 3. aydan sonra asla diş yaptıramıyorsun..oğlumu anneme bırakıp gidicem artık başka çıkar yol kalmadı..acıların kadını oldum yaaa.oğlumun diş jeline kadar sürdüm düşünün yanii ıyy oda okadar iğrenç bişeymişki oğlumun suratını ekşittiği kadar varmış.dişime sürmemle ağız dolusu kusmam bir oldu allahtan banyodaydımm
birkaç kişi daha üşümekten bahsetmiş. benim de ellerim buz gibi sürekli, ciddi ciddi üşüyorum,:18: ev sıcak(mış) ama lahana gibi kat kat oldum...
yaa kızlar bende çok üşüyorum ellerim hep buz gibi.ben kanım mı çok düşük acaba derken(ki bende kansızlık var)kanım maşallah diyeyim 14.5 çıktı.hayatımda 12 yi bile görmemiştim hiç.ee peki biz neden üşüyoruz acaba?hamile kalmadan önce evimde terlerdim şimdide donuyorumm.doktoruma sorayım bi merakettim şimdi..
Sansimcok cnm bni de eklelermsn sat 22 .12.2012 kilo 74 boy 1,69 ikinci cocuk hatayliyim
Sansimcok cnm bni de eklelermsn sat 22 .12.2012 kilo 74 boy 1,69 ikinci cocuk hatayliyim
yaa kızlar bende çok üşüyorum ellerim hep buz gibi.ben kanım mı çok düşük acaba derken(ki bende kansızlık var)kanım maşallah diyeyim 14.5 çıktı.hayatımda 12 yi bile görmemiştim hiç.ee peki biz neden üşüyoruz acaba?hamile kalmadan önce evimde terlerdim şimdide donuyorumm.doktoruma sorayım bi merakettim şimdi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?