2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
günaydın hamişler günaydın bir gün daha büyüyen bebişler

valla arkadaşlar ben de üşüyorum.kalın da giyiyorum. yani lahana gibiyim ama yine de üşüyorum. genelde ellerim yüzüm burnum üşürdü ama şimdi daha çok sırtım üşüyor.
yarın demir ve troit testi yaptıracağım bakalım hayırlısı..

çok uykum var..evde olup dinlenmeyi isterdim.

süt içiyorum iyi de geliyor. bugün almamışım ama alıyım.

Son düzenleme:
gunaydınnnnn guzel anne adayları.herkesın gunu guzel keseleri saglıklı olsunn.biz kahvaltımızı yaptık sutumuz yumurtamız herbiseyimiz tamam sizede afiyet olsun.

günaydın ekim anneleri nasılsınız bakalım ben feci hasta oluyorum boğazım acıyor öksürüyorum burnum tıkalı yarın doktora gidicez ama ilaç vermez herhalde bitki çaylarıyla falan geçirmeye çalışıcam artık
bu arada mesleğimi eklememişim memurum

gecmis olsun canım mevsim kış olunca hastalıklarda kacınılmaz olabiliyor kendimize bu dönemlerde daha çok dikkat etmemiz gerekiyor ıhlamurun varsa ic bogazını yumusatır.maden suyunun içine limon kabuguyla beraber koy biraz yani 5 dk kadar beklet ve iç umarım işine yarar tatlım.

Günaydııınnnn anneler ve onların küçük melekleri:)

Bugün ilk defa kahvaltı yapabildim abartısız söylüyorum 10 gündür bildiğiniz aç geziyorum aç olmak ama yemek yiyememek ne fenaymış. sinirlerim bozuldu artık oturup ağlıyodum halime. neyse ki bugun midem geçen günlere göre daha iyi fırsat bu fırsat zorlaya zorlaya yedim bişeyler ahhhh bu tokluk hissi gibisi yoook

afiyet bal şeker olsuuunnn yarasıınn.

sağol tatlım nasıl bi hastalıkmış ya kızımdan bulaştı ama herkese anneme babama ablama enişteme ablamın çocuklarına en hafif geçiren bendim bende ilaç kullanamadığım için herhalde gittikçe kötü oluyorum ıhlamura dün başladım,maden suyunun içine limon dilimimi koyucam canım tam analayamadım

BU HAFTA SİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER
8. GEBELİK HAFTASI (7+0, 7+6. GÜNLER)
Bu haftada rahiminiz artık bir portakal büyüklüğüne erişmiş durumda. Yandaki resimde(resmi ekleyemedim :) ) rahim ile çevre organlarınız arasındaki komşuluğu görüyorsunuz. Rahiminiz gördüğünüz gibi mesanenin üzerine yatmış durumda ve bu nedenle sık idrar çıkma şikayeti yaşamaya devam ediyorsunuz. İlerleyen haftalarda rahim büyüdükçe mesanenin üzerinden kalkacak, ancak üçüncü trimesterden sonra büyümesiyle yerçekimi yönünde tekrar mesaneniz üzerine "yatacaktır".
Gebelik hormonlarınızın etkisiyle bu haftalarda çeşitli cilt problemleri yaşayabilirsiniz. Bazı anne adayları ergenlik dönemindeki sivilcelerinin geri döndüğünü görüp şaşırabilir. Gebelikte cildin yağ salgısı arttığından cildiniz sivilce oluşumuna elverişli hale gelmiştir. Endişelenmeyin. Bu cilt değişiklikleri sıklıkla birinci trimesterden sonra kaybolur. Çok ender durumlarda ise bu değişiklikler tüm gebelik boyunca devam edebilir.

DİKKAT

Folik asit takviyesi almaya devam ediyorsanız bu haftadan itibaren bu takviyenin artık gerekli olmadığını bilin. Folik asit, doktorunuz tarafından size nöral tüp adı verilen yapının oluşmasına takviye amacıyla verilmiştir. Bebeğin beyin ve omuriliğinin yerleştiği kemik kanal, yani nöral tüp bu haftada çoktan gelişimini tamamlamıştır.
Bu hafta içinde bebeğin yerleştiği rahim iç tabakasının gelişimi ve idamesinden sorumlu olan hormonun üretim işlevi yumurtalık dokusundan plasenta adı verilen yapıya devredilecektir. Bu devir esnasında bazı anne adaylarında az miktarda lekelenme tarzında kanamalar olabilmektedir ("plasental shift", yani "devir teslim" kanaması).
Yine çok ilginç bir şekilde rahminiz gebelik öncesi dönemin alışkanlıklarını sürdürerek bu hafta içinde, tam adet kanamanıza denk gelen günlerde, adet sancılarına benzer kramp tarzı ağrılar oluşmasına ve hatta bazen kanama bile görmenize neden olabilir. Rahimin bu "programlı davranışı" %20 anne adayının bu kramplar nedeniyle endişelenmesine neden olmaktadır. Gerçekte gebelik devam etmekte, rahim ise sanki adet kanaması olacakmışçasına kurulu bir saat gibi zamanı geldiğinde kasılmaktadır. Bu durum önümüzdeki aydan itibaren büyük olasılıkla normale dönecek olsa bile çok az anne adayında her ay belli zamanlarda kramp tarzı sancılar devam edebilir.

SansımCok ellerine sağlık.

erda_06,10062012 nisa ve ben hayat1979 Ankaradanmışız..Tabi eklenmeyenlerde var ama şimdilik üç kişiyiz:)

Son düzenleme:

senin adına sevindim canım darısı bana inşallah serumla ayakta duruyorum vitamin takviyesi yapıyolar

evet canım limonu dilimle kabuguyla beraber sonrada iç şifa olsun inşallah.hasta olmadıgım halde hergun yapıyorum ben.insallah işine yarar canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…