2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318

Gecmis olsun canim insallah hayirli haberlerini aliriz.

cnm arkadaşım öncelikle yaşadığın kanama olayı için çok üzüldüm progestanını iç ihmal etme bebişin tutunsun sıkıca hem kanaman öle çok olmamış sanırım okadar lekelenmeler olabiliyo gebelikte bu arada olabildiğince pozitif düşünki pozitif olsun bebişinin sana ihtiyacı var arkadaşım en azından bebişini görmüşsün bak ne güzel gelişmiş inşallah haftaya duyarsın kalbinide....

Bugün doktora gittim. Sat' a göre 6+5 olmam gerekiyor. Doktor muayene odasında 5+2 olduğumu söyledi ve kalp atışını göremediğini söyledi. yolk kesesi ve embriyo görünüyodu. Kalp atışı için Renkli Doppler e gönderdi. Orda da 6+1 çıktı gebeliğim, kese 14ml, yolk kese 3-4 ml arası, embriyo 4.95 ml çıktı ama kalp atışı alamadılar bebekte hiç kıpırtı yokmuş. Cumartesi gel bebeği alalım dediler.

şimdi merak ettiğim DOPPLER de 6+1 de kalp atışı görülürmü çünkü bana erken gibi geliyor aranızda benim yaşadığımı yaşayan varmı? Cumartesi gidip aldırmıycam biraz daha bekliycem ama içim içimi yiyor.

Doktor ısrarla doppler de 6+1 de kalp hareketi görülürdü bu bebek ölü dedi. doğrumu bu

meaba kızlar bugün sabah ünv hastanesine troid için kan vermeye gittim drr yapmışken kalsiyum ve hemogramda yapalım dedi tahlilleri verdim sağlık ocağına gebeliğimi bildirmeye gittim hemşire gebelik takvimi çıkardı adımma ve yarın tahlillerini alıp bize getir diğerrlerini yapalım dedi zaten hepsini biz yapıyorduk sen hastaneye gitmeseydin dedi ama olsun hastane daha garanti gibimme geliyo benim kiloma baktı tansiyonumu ölçtü bilgilerimi aldı bakalımm yarrrın hangi testleri istiycek bu gidişle kollarım delik deşik oluak..

geçmiş olsun canım doppler de ne zaman görünür bilemiyorum ama biz 6 haftalıkken gittiğimizde kese ve yolk kesesi vardı kalp atışı görünmüyordu ama doktor hiç telaşlandırmadı bizi ölçüm falanda yapmadı,10 gün sonra gittiğimizde duyabildik kalp atışını,senin belki geç döllenmedir o yüzden duyamamış olabilirsiniz ,bencede aldırma bekle biraz 8-9 haftadada duyulabiliyormuş inşallah herşey yolundadır hakkında hayırlısı olsun..

Canim bence bi doktorun soyledigi seyle hareket etme.imkanin olursa baska bi doktora daha git bence cunku doktordan doktora cok fark ediyor ben bunu biliyorum.daha onceden yasadim.bir de moralini yuksek tutmalisin..

Teşekkür edrim ama çok kötüyüm perşembe başka doktora gidicem ama ağlamaktan helak oldum

Üzülmeyin sakın. ben de ilk hamileliğimde kalp atışını 8. haftada duyduk.Şimdi koca kız oldu maşallah. Başka bir dr a git. o da bir baksın içine sinmiyorsa. Bekle ve dua et. ağlamanın faydası yok moral çok önemli...Rabbim hayırlı haberler vermeyi nasip etsin sana... Bana da bunda dış gebelik dediler ama değilmiş. Drlar da şaşırıyor bazen

Teşekkür edrim ama çok kötüyüm perşembe başka doktora gidicem ama ağlamaktan helak oldum

Canım ben doktora gittiğimde 6 haftalikti ve kalp atışı yoktu ama dr normal dedi ve 2 hafta sonra gel dedi.bende bu pers gidicem.içini rahat tut.başka doktora git göster bence

Bu arada hiç kanamam yok, kalp atmamasıyla ilgisi varmıdır bilmiyorum ama bugüne kadar hiç lekelenmem dahi olmadı

seni çok iyi anlıyorum canım ben ilk bebeğimi kaybettim.bende öğrendiğim günün ertesinde kanama başlamıştı kalp atışıda duyuluyodu ama bebeğimi 7 haftalıkken kaybettim.ama 10 haftalıkken kürtajla aldılar çünkü son üç haftadır yapılan iğneler kanamayı durdurmuştu..progesteron iğnesi ve hapını kullanmıyosan kesinlikle başka doktorlara da görün.çünkü ben eğer ilaç tedavisi yoksa kalbi duran bebek kanamayla düşer diye duymuştum.ben daha önce kalp atışını duyduğum için zaten ekrana baktığımda kalbin durduğunu kendimde farkettim.ama sen hiç duymadıysan belkide geç döllenmedir.ne desem senin kaygın için boş biliyorum.Allah yardımcın olsun.Rabbim hiç bir anne-babayı evlatsız,evlatlarıda ana babasız baırakmasın inşallah.

Son düzenleme:

ben 5 gündür progestan hap kullanıyordum birtek bugün içmedim. Yan etkisi uyku baş dönmesi yaptı diye doktora danışmaya gittim başıma bunlar geldi. Kalp atışı olmayan bebek kanamayla düşer yazmışsın ya acaba benim progestan yüzünden mi son birkaç gündür kanamam olacaktı da olmuyor diye içime kurt düştü? Dediğim gibi bıraktım bugün içmedim hiç. Perşembe de başka doktora gidicem ama merak ettiğim bu doppler dedikleri aletin verdiği fotoğrafın normal ultrasondan farkı yok acaba hastanenin dopplerimi eski yoksa normal mi? İnternetten araştırdım ultrasonun mavi-kırmızı renk katılmış haline doppler denirmiş. E ozaman 6+1 de kalp hareketi olmaması normal değil mi???

Başka bir doktora daha görün canım Bana devlet doktorlarından biri (daha önce ki gebeliklerimden birinde ) kese bozulmuş bebek yok dedi...Özelde doktora geçtim hemen bebek duruyor kesede yerindeydi.Sadece kuzumun kalbi yavaş attığı için durdu.....

.Hayırlı olsun ikinizinde gözü aydın.....

Geçmiş olsun canım

Umudunu sakın kaybetme canım biliyorsun kalp atışının 8. haftaya kadar duyulma ihtimali var,Kanaması da 9 ay boyunca süren ama sağlıklı doğum yapan insanlar var..........

Son düzenleme:

canım şimdi ben önceki kaybettiğim bebekte hissettim gebelik belirtileri birden ortadan kalktı ama konduramadım.bir de beta hcg ne baktır düşmüşmü diye çünkü sonradan bana çok söylendi.bende de dopplerle bakıldı en son ve kalbi durmuş denildi.ama dediğim gibi benim kanamam çok uzun sürdü.progestan hap değildi sadece ben iğne oluyodum.ayrıcada hap ta içiyodum.bana ölü bebek düşer lafını şimdiki doktorum söyledi acayip kaygılıyım yine kalbi duracak diye.ve şunuda söyledi doktorum ki kürtajı yapan doktor da söylemişti.sağlıklı bir bebek kolay kolay vazgeçmiyor.yani her şey de bir hayır vardır.yinede geç döllenme ihtimali var çünkü sen henüz kalp atışını duymamışsın.inanki kalp atışını ve o kıpırtıyı görüp sonradan kara bir boşluk görmek o ekranda..çoook zor o yüzden her şeyde vardır bir hayır.

Gecmis olsun canim insallah hayirli haberlerini aliriz.

umudumu kaybetmemeye çalışıyorum ultrason resmine bakarak gitme annecim diyorum ama hersey Allahtan. bi hafta bekleyemeceğim kesin yarına başka bi hastaneye gitmeyi düşünüyorum

kizlar bugun doktora gittim minnacik bebisimi gordum kalp atislarini duydum cok mutluyum bebisim saglikli tam haftamiza goreymis 8+0 3tane resim cekti verdi 15gun sonra gel ddi ama ben tam 12 haftalik gitmeyi dusunuyorum 12haftalik olunca 2li test icin bizden bukadar darisi duymayan hamis arkadaslarima

canım sakin ol ve biraz daha bekle sakın hemen aldirma ben 7+5de gördüm kalp atışlarını daha erken yada daha geç duyanlar da var biraz daha bekle bence ve moralini yüksek tut ama bi yandan da herşeye hazirlikli ol eğer bebeğinin kalbi atmıyor olsa da kendini çok yıpratma zaten sağlıklı olacaksa rabbim onu sana bağışlar düşün sagliksiz olsa da öyle doğsa daha çok üzülmez misin Rabbim öyle yüce ki bize o acıyı yasatmamak için erkenden alıyor onu bizden ne kadar üzülsekte hayirlisi bu şekildeymis demekten başka çaremiz kalmıyor bazen ama umudunu yitirme ve bekle inşallah bebeğin seninledir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…