2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318

gözünüz aydın. darısı benim de başıma..

Canım bana kalırsa da bekle bzde ilk gttiğimizde 6 haftalıktı kalp atışı yoktu..Doktor bir hafta bekleyelim olmazsa alırz dedi 6+5 dekalp atışını duyduk bebeişimizin..Bende 8.haftaya kadar kalp atşı alınabiliyor diye biliyorum..

kızlar ben su içemiyorum. su içtiğim anda midem bulanıyor. nane limon, ıhlamur veya limonata içiyorum ama o da 2 lt falan yapmaz. naapmak lazım bulamadım bir türlü...

canım yudum yudum içmen gerekirmiş. daha az bulantı yaşarsın. miden doluyken daha çok içmeye çalış, açken içince daha çok bulanır.

hayırlısı olsun melek. Allah kızına sağlıklı uzun ömürler, gelecekte başka sağlıklı kardeşler versin inş.

canım bebek haftasına yakın boyutta gelişmişse kalp atışı için biraz daha bekle. 9.haftaya kadar bekle, acele etme, hatta gerekirse başka bir kurumda baktır. her türlü sonuca hazırla kendini ama ümidini tamamen kaybetme. hayırlısı olsun inş.

bende dr ilaç vermişti, ilacı kullandıktan birkaç saat sonra düşük başlamıştı. 10. haftadaydım ben. sanırım ilk gelen kesesi oluyor, sonra parça parça rahim dokusu dökülüyor. yoğun bir regl sancısı gibiydi. ağrı kesici ile daha rahat atlatabilirsin ama dr a sormadan ilaç kullanma. kürtaja kadar çok ağrı çekmiştim ama kürtajda hem ağrı kesici hem de sakinleştirici yapmıştılar bana, ameliyat sonrası acı yönünden hiç sıkıntı yaşamamıştım.
kendiliğinden düşük yapan arkadaşım anlatmıştı. o da birden çok kötü sancı ve ağrı karışımı hissetmiş, wc ye gittiğinde düşük olmuş o an.
anlık ve yoğun acılar hissedebiliyorsun ama o acıları pek de önemsemiyorsun, o yüzden korkutma kendini.

canım, senin sağlığın için riskli bir durum yoksa, 8. hatta 9. haftaya kadar beklemeni ve başka bir dr un da fikrini almanı öneririm. aklında hiç soru işareti kalmaz böylece...
benim ilk gebelikte 6+1 de kalp atışı hiç yoktu. 7+1 de kalp atışı almıştık. hiç sıkıntı yoktu. 7.hafta da alamasaydık dr 8. haftada tekrar gelmemi söylemişti.
sakın acele karar verme derim. biraz daha bekle. 5+2 likte kalp atışı olmaması çok normal, 6+1 de olmaması da anormal değil.
benim kalbi durmuştu ama dr bile şaşırmıştı, sebep de çıkmadı. kalp atışının geç geldiği ve sağlıklı doğan çok örnek duydum. erkenden pes etme, biraz daha bekle... hayırlısı olsun, güzel haberler ile gelirsin inş.

progestan düşmesini engelliyor, benim de hiç düşük belirtim yoktu. ama senden olumlu haberler gelebilir canım, lütfen sakin ol ve bekle. bol bol dua et. hayırlısı olsun.

ilk 3 ayda olan kayıplara çok üzülmemek gerekiyor, sağlıklı olan bebekler gelişime devam ediyor çünkü. olmayanlar kendisini engelliyor. Allahın takdiri, doğanın kanunu gibi düşünmekte fayda var.
ben de kalp atışı için daha gitmedim, benim de soru işaretlerim var ama hayırlısı olsun diyorum. kendime elimden geldikçe dikkat ediyorum. gerisi Allahın takdiri ve bebeğin kendisine kalıyor artık.

esimveben, dr una sorsana, progestanı bırakmanı istedi mi?
ben öğrendiğim an kürtaja alın demiştim, dr ilaçtan dolayı rahmin uygun olmadığını, kullandığım tüm ilaçları bırakmamı ve beklememi söyledi. birkaç gün içinde düşmezse kürtaja alacaklardı. ilacı bıraktığım halde düşmediği için kürtaja gitmiştim sonra...
dr a bunu bir sor canım...

ben de 6+5 te dr a giittim ama ne bebek ne kalp atışı goruldu 1 hafta sonra gel belki o zaman duyarız dedi ben de cuma yı iple çekiyorum ama o kadar tedirginimki anlatatmam :18: her wc ye girdiğimde acaba mı diyerek bakmaktan ömrumden ömür gidiyoo Allah bebeklerimizi bizlere bağışlasın şimdi ona bebeğim bile diyemiyorum yine beni bırakır giderse dayanamam diyeee..alıştırmıyorum şimdiden kendimi

Allahım hepimize yardım etsin hepimizin gönlünne gore versin. çook zor gunler geciriyoruz inşallah gececek bunlar

esimmveben kullanıcısından alıntı
Bugün doktora gittim. Sat' a göre 6+5 olmam gerekiyor. doktor muayene odasında 5+2 olduğumu söyledi ve kalp atışını göremediğini söyledi. yolk kesesi ve embriyo görünüyodu. Kalp atışı için Renkli Doppler e gönderdi. Orda da 6+1 çıktı gebeliğim, kese 14ml, yolk kese 3-4 ml arası, embriyo 4.95 ml çıktı ama kalp atışı alamadılar bebekte hiç kıpırtı yokmuş. Cumartesi gel bebeği alalım dediler.

şimdi merak ettiğim DOPPLER de 6+1 de kalp atışı görülürmü çünkü bana erken gibi geliyor aranızda benim yaşadığımı yaşayan varmı? Cumartesi gidip aldırmıycam biraz daha bekliycem ama içim içimi yiyor.

doktor ısrarla doppler de 6+1 de kalp hareketi görülürdü bu bebek ölü dedi. doğrumu bu

ben bebeğimin kalp atışlarını 7.haftada duydum. başka bir yere daha kontrol ol insan inanmak istemez tabi inş doğru değildir
bebeğin kalp atışları pıt pıt başlar kımıl kımıl hareket eder inş

canım bebek haftasına yakın boyutta gelişmişse kalp atışı için biraz daha bekle. 9.haftaya kadar bekle, acele etme, hatta gerekirse başka bir kurumda baktır.
her türlü sonuca hazırla kendini ama ümidini tamamen kaybetme. hayırlısı olsun inş.

melekcim hayırlısı olsun rabbim kızına sağlıklı ömürler versin hayırlısı olsun

Bebek bekleyen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. bebek isteyen herkesede rabbim tez zamanda nasip eder inşallah . Bu arada bende 7+5 günlük hamileyim. ikinci gebeliğim 3 yaşında bir kızım var. Hamileliğin sıkıntılı günlerini yaşamaktayım şuan ama tadını çıkaracağımız zamanlarda yakındır inşallah. ilk kıpırdanmaları hissetiğimiz anda herşeyi unutup bu mucize varlığın tadını çıkaracağız. En azından bu şekilde pozitif düşünerek bu zor bulantılı ve istifralı dönemleri atlatmaya çalışalımm.
Arkadaşlar bu arada ben ankara eryamanda ikamet etmekteyim ve acilen bu civarlarda bir dr ve hastane tavsiyesine ihtiyacım var.
Bende tabloda yer almak üzere bilgilerimi yazayım.
ikinci gebeliğim ilki kız
S.A.T 05/01/2013
Gebe kaldığım kg: 57 (son 14 günde 3 kg verdim istifra ve bulantılardan dolayı şuan 54' üm)

Ben artık o doktora gitmiycem. İnsan 6+1 günlük bebek sağlıksız bile olsa gel cumartesi alalım dermi? biraz bekletir bi umut yoksa cinayet olur bu!!!! Güya özel hastane güya bu sitede tavsiye edilen doktordu. İsmini hastaneyi yazsammı bilemiyorum. Progestan içinde laf arası bırak dedi okadar sebep söylemedi açıklama yapmadı. Benimki pek aceleci" bu kalp artık atmaz3 gün sonra aç gel alalım" bukadar.....(

Ben artık o doktora gitmiycem. İnsan 6+1 günlük bebek sağlıksız bile olsa gel cumartesi alalım dermi? biraz bekletir bi umut yoksa cinayet olur bu!!!! Güya özel hastane güya bu sitede tavsiye edilen doktordu. İsmini hastaneyi yazsammı bilemiyorum. Progestan içinde laf arası bırak dedi okadar sebep söylemedi açıklama yapmadı. Benimki pek aceleci" bu kalp artık atmazsa 3 gün sonra aç gel alalım" bukadar.....(

Sinir krizi geçirdim eşim tokatlamış hatırlamıyorum buz gibi suya soktu kendime gelemedim bir süre...... Mucizemdi benim ..... Doğruysa diye çok üzülüyorum 6+1 ve 4.95 ml ama kalp kıpırtısı yok ölü.....ölü....

canımm..doktor sağolsun bebeğn haftasını da sölemediği için bi fikrim yok bu konuda.son adetim 2 ocak . ama bende gec döllenme var 1 hafta 10 gün kadar

umarım yarın başka bi dr dan umutlu haberler alırsın cnm doktorun çok erken davranmış biz 7+1 de duyduk kalp atışlarını sen de duyarsın inşallah..

Arkadaslar dusuk tehlikesi olanlar 99 kere "Allâhümme Ya Mübdiü" diye okuyun. Benim de kanamam olmuştu bu duayı okumuştum. Cok sukur sadece bir kere kanamam oldu. Bir daha olmadı. Eşleriniz de karnınıza dokunacak 99 kere "Ya Mübdi" diye okusun. El Mübdi mahlukatı maddesiz, örneksiz ilk baştan yaratan; kainatı yoktan vareden demek. Ben hem kendim okumuştum hem de esime okuttum.

canım doktorlar hergün böyle şeylerle karsılaştıkları için onlara
bebegin kalbi durmuş olsa bile bi sorun yok
izah etme adabı bile kalmamış ...
inşllh bebegin saglıklıdır baska bi doktora görünsen daha iyi olur

teşekkür ederim paylaşımın için

EŞİMVEBEN

öncelikle geçmiş olsun, ancak o doktor saçmalıyor. ben de 6+0 ya da ona yakın bir tarihte gittim doktorum o zaman bana keseyi gördük kalp atışını iki hafta sonra duyabiliriz dedi. sonra 8+0 da tekrar gittim gitmeden herkes gibi endişeliydim hastanede çalışan bir yakınımı aradım duymazsan bile aldırma 10. haftaya kadar bekle en az dedi. neyse gittik ve duyduk çok şükür.

kese görünmüş, yolk kesesi bebek görünmüş, alalım diyorlar beklemeden hem de. inşallah duyarsın canım ama 8. haftaya kadar duyamadan bir sürü anne var endişelenmemeye çalış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…