kizlar bugun doktora gittim minnacik bebisimi gordum kalp atislarini duydum cok mutluyum bebisim saglikli tam haftamiza goreymis 8+0 3tane resim cekti verdi 15gun sonra gel ddi ama ben tam 12 haftalik gitmeyi dusunuyorum 12haftalik olunca 2li test icin bizden bukadar darisi duymayan hamis arkadaslarima
geçmiş olsun canım doppler de ne zaman görünür bilemiyorum ama biz 6 haftalıkken gittiğimizde kese ve yolk kesesi vardı kalp atışı görünmüyordu ama doktor hiç telaşlandırmadı bizi ölçüm falanda yapmadı,10 gün sonra gittiğimizde duyabildik kalp atışını,senin belki geç döllenmedir o yüzden duyamamış olabilirsiniz ,bencede aldırma bekle biraz 8-9 haftadada duyulabiliyormuş inşallah herşey yolundadır hakkında hayırlısı olsun..
kızlar ben su içemiyorum. su içtiğim anda midem bulanıyor. nane limon, ıhlamur veya limonata içiyorum ama o da 2 lt falan yapmaz. naapmak lazım bulamadım bir türlü...
merhaba kızlar. bende ekim annesiydim düne kadar. hiçbir şikayetim yoktu 2 hafta önce doktora gittim kalp atışı yok henüz erken 2 hafta sonra gel dedi. fakat dün kanama oldu doktora gittim boş gebelik olduğunu öğrendim. normalde 8-9 haftalık olması gerekirken 5.haftada kalmış gelişmemiş. bebek yok sadece boş kese var ama kesede büyümemiş. kendisi düşeceğini söyledi doktor. çok üzüldüm, çok ağladım ama herşeyde bir hayır vardır diyerek kendimi teselli ettim. 2,5 yaşında 1 kızım var. Allah'ım ona uzun ömür verir inşallah.
Sayfanızdan ayrılıyorumSizde kendinize dikkat edin. Allah'ım bebeklerinizi korusun, Sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip eder inşallah. Allah'a emanet olun. hoşçakalın.
saat 3 civarında kanamam geldi kızlaraçık kırmızı renkte. peçeteye silerken geldi
yarındı randevumuz bekleyemedi miniğim(
doktoru atadım asistanıyla konuştum düşük tehdididir bugun 5e kadar gelebilirsiniz dedi.duramadım hastaneye koşturdk eşim ve annemle
karından bakıldı kese büyümüş bebek varmı bakalım dedi.karından göremedi.alttan baktı vajinal. bebek var gelişmiş dedi ama kalp atışı yok dedi
geç döllenme olabilir bebeğe bi hafta daha verelim dedi.1 hafta sonunda geldiğinde duyamazsak kalp atışı kürtajla alıcaz dediprogestan verdi kanamam için ((
teşekkür ederim. umarım sende bu hamileliğinde en ufak bir olumsuzlukla karşılaşmazsın. herşey gönlüne göre olur.
biraz öncede dediğim gibi ne yaşayacağımı bilmediğim için korkuyorum. sen düşük mü yaptın, kürtaj mı oldu. bebek olmadığı için düşse bile nasıl anlayacağımı bilmiyorum. parça parçamı gelir yoksa birden mi atar? bilgin var mı? birde ağrılı sancılı bir dönem mi olacak? çok soru sordum ama tecrübelerinden faydalanmak istiyorum.
Bugün doktora gittim. Sat' a göre 6+5 olmam gerekiyor. Doktor muayene odasında 5+2 olduğumu söyledi ve kalp atışını göremediğini söyledi. yolk kesesi ve embriyo görünüyodu. Kalp atışı için Renkli Doppler e gönderdi. Orda da 6+1 çıktı gebeliğim, kese 14ml, yolk kese 3-4 ml arası, embriyo 4.95 ml çıktı ama kalp atışı alamadılar bebekte hiç kıpırtı yokmuş. Cumartesi gel bebeği alalım dediler.
şimdi merak ettiğim DOPPLER de 6+1 de kalp atışı görülürmü çünkü bana erken gibi geliyor aranızda benim yaşadığımı yaşayan varmı? Cumartesi gidip aldırmıycam biraz daha bekliycem ama içim içimi yiyor.
Doktor ısrarla doppler de 6+1 de kalp hareketi görülürdü bu bebek ölü dedi. doğrumu bu
ben 5 gündür progestan hap kullanıyordum birtek bugün içmedim. Yan etkisi uyku baş dönmesi yaptı diye doktora danışmaya gittim başıma bunlar geldi. Kalp atışı olmayan bebek kanamayla düşer yazmışsın ya acaba benim progestan yüzünden mi son birkaç gündür kanamam olacaktı da olmuyor diye içime kurt düştü? Dediğim gibi bıraktım bugün içmedim hiç. Perşembe de başka doktora gidicem ama merak ettiğim bu doppler dedikleri aletin verdiği fotoğrafın normal ultrasondan farkı yok acaba hastanenin dopplerimi eski yoksa normal mi? İnternetten araştırdım ultrasonun mavi-kırmızı renk katılmış haline doppler denirmiş. E ozaman 6+1 de kalp hareketi olmaması normal değil mi???
Bugün doktora gittim. Sat' a göre 6+5 olmam gerekiyor. Doktor muayene odasında 5+2 olduğumu söyledi ve kalp atışını göremediğini söyledi. yolk kesesi ve embriyo görünüyodu. Kalp atışı için Renkli Doppler e gönderdi. Orda da 6+1 çıktı gebeliğim, kese 14ml, yolk kese 3-4 ml arası, embriyo 4.95 ml çıktı ama kalp atışı alamadılar bebekte hiç kıpırtı yokmuş. Cumartesi gel bebeği alalım dediler.
şimdi merak ettiğim DOPPLER de 6+1 de kalp atışı görülürmü çünkü bana erken gibi geliyor aranızda benim yaşadığımı yaşayan varmı? Cumartesi gidip aldırmıycam biraz daha bekliycem ama içim içimi yiyor.
Doktor ısrarla doppler de 6+1 de kalp hareketi görülürdü bu bebek ölü dedi. doğrumu bu
geçmiş olsun. umarım bebişinin kalp atışlarını duyarsın. moralini yüksek tut. kötü düşünme lütfen. ama herşeyde insanlar için bunuda aklından çıkarma. Sağlıklı hayırlı bir evlat nasip olur inşallah.
benimki boş gebelik bebek yok ama kese var. Kesede ufak 5.haftada kalmış zaten. kanamamda normal kan gibi değil. çikolata renginde kesik kesik ama düşük olacağı için artar sanırım. nelerle karşılaşacağımı bilmiyorum. kürtaj istemiyorum. normal yollardan düşmesini istiyorum ama korkuyorum da
esimveben, dr una sorsana, progestanı bırakmanı istedi mi?
ben öğrendiğim an kürtaja alın demiştim, dr ilaçtan dolayı rahmin uygun olmadığını, kullandığım tüm ilaçları bırakmamı ve beklememi söyledi. birkaç gün içinde düşmezse kürtaja alacaklardı. ilacı bıraktığım halde düşmediği için kürtaja gitmiştim sonra...
dr a bunu bir sor canım...
esimveben, dr una sorsana, progestanı bırakmanı istedi mi?
ben öğrendiğim an kürtaja alın demiştim, dr ilaçtan dolayı rahmin uygun olmadığını, kullandığım tüm ilaçları bırakmamı ve beklememi söyledi. birkaç gün içinde düşmezse kürtaja alacaklardı. ilacı bıraktığım halde düşmediği için kürtaja gitmiştim sonra...
dr a bunu bir sor canım...
ben de 6+5 te dr a giittim ama ne bebek ne kalp atışı goruldu 1 hafta sonra gel belki o zaman duyarız dedi ben de cuma yı iple çekiyorum ama o kadar tedirginimki anlatatmam :18: her wc ye girdiğimde acaba mı diyerek bakmaktan ömrumden ömür gidiyooAllah bebeklerimizi bizlere bağışlasın şimdi ona bebeğim bile diyemiyorum yine beni bırakır giderse dayanamam diyeee..alıştırmıyorum şimdiden kendimi
canım bebek haftasına yakın boyutta gelişmişse kalp atışı için biraz daha bekle. 9.haftaya kadar bekle, acele etme, hatta gerekirse başka bir kurumda baktır.
her türlü sonuca hazırla kendini ama ümidini tamamen kaybetme. hayırlısı olsun inş.
Sinir krizi geçirdim eşim tokatlamış hatırlamıyorum buz gibi suya soktu kendime gelemedim bir süre...... Mucizemdi benim ..... Doğruysa diye çok üzülüyorum 6+1 ve 4.95 ml ama kalp kıpırtısı yok ölü.....ölü....
Ben artık o doktora gitmiycem. İnsan 6+1 günlük bebek sağlıksız bile olsa gel cumartesi alalım dermi? biraz bekletir bi umut yoksa cinayet olur bu!!!! Güya özel hastane güya bu sitede tavsiye edilen doktordu. İsmini hastaneyi yazsammı bilemiyorum. Progestan içinde laf arası bırak dedi okadar sebep söylemedi açıklama yapmadı. Benimki pek aceleci" bu kalp artık atmazsa 3 gün sonra aç gel alalım" bukadar.....(
Arkadaslar dusuk tehlikesi olanlar 99 kere "Allâhümme Ya Mübdiü" diye okuyun. Benim de kanamam olmuştu bu duayı okumuştum. Cok sukur sadece bir kere kanamam oldu. Bir daha olmadı. Eşleriniz de karnınıza dokunacak 99 kere "Ya Mübdi" diye okusun. El Mübdi mahlukatı maddesiz, örneksiz ilk baştan yaratan; kainatı yoktan vareden demek. Ben hem kendim okumuştum hem de esime okuttum.
Sinir krizi geçirdim eşim tokatlamış hatırlamıyorum buz gibi suya soktu kendime gelemedim bir süre...... Mucizemdi benim ..... Doğruysa diye çok üzülüyorum 6+1 ve 4.95 ml ama kalp kıpırtısı yok ölü.....ölü....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?