evet bılıyorum kahavaltıyı ıllakı yamam gerektıgının ahh bıde acıksam ben bı ınsan bu kadarmı açlıga dayanabılır benım yerımde kım olsaydı şimdiye dek hastenelık olmuştu
hoşgeldin aramıza allah tamamına erdirsin...gazdır o şişkinlik canım bir de kabızlık yaşıyorsan o da iyice tetiklemiştir kuru kayısı incir filan ye ki boşaltım çabuk olur rahatlarsın bu arada soğan yediğini yazmışsın ki o çok fena şişkinlik ve gaz yapar malesef ben de eskiden salatalarda severdim şimdi ıyyy eşime de yasakladım üstelik ama adam gidip dışarda yiyor ya sanki gelince kokmicakmış gibi
kılo almadım dedıgım gını kraker falan sadece yıyorum o da zorla bebek olmasaydı onu bıle yemezdım sadece akşam yemegı eşim geldıgınde yıyorum ama tıka basa değil bi porsıyon yemek bazende yarım ya nıye iştahsızımkı canım hıç bışey çekmıyo ekmek hıç kullanmam zaten
oh ne güzel isim belli bizim daha ismi yok oğluşumun
ben oğluşuma EYMEN ismini düşünüyorum teyzeleri sizce nasıl ? :))
güzel peki manası nedir?
ben öğle yemeğinde evime gidiyorum vakit kalırsada bi beş on dk ayaklarımı uzatıp dinleniyorumm ohh :) zaten öğlene fazla iştah kalmıyo saat 11 gibi acıkıp puaca yiyorum burda :) oğluşum çok zamansız acıkıyo :)
güzel peki manası nedir?
kızlar bileniniz varmı devlet hastaneleri epidural iğne yapıomu ?
eymen ismi güzelmiş, manası;
1. Daha uğurlu, çok talihli, hayırlı, kutlu. 2. Sağ taraftaki. Eymen b. Hureym:. Sahabedendir. Mekke'nin alınışı sırasında müslüman oldu. Babası ve amcası Bedir şehitlerindendir. Hadis rivayctiylc ün kazandı.
Ümmü eymen; kadın sahâbîlerden peygamberimizin (sallallahü aleyhi ve sellem) annemden sonra annemdir. buyurduğu ümmü eymen, peygamberimizin (sallallahü aleyhi ve sellem) babası abdullahın kölesiydi. Esas adı bereke olup, ümmü eymen künyesidir. ümmü eymen radıyallahü anhâ, peygamberimizin (sallallahü aleyhi ve sellem) doğuşuna şâhit olup, küçük yaşta ona hizmet etmiştir. Peygamberimiz altı yaşındayken annesi âmine hâtunla medîneye gittiklerinde ümmü eymen de yanlarında idi. Medîneden mekkeye dönüşleri sırasında ebvâ denilen yerde hazret-i âmine vefât edince, ümmü eymen o sırada altı yaşında bulunan peygamberimizi (sallallahü aleyhi ve sellem) mekkeye getirip dedesi abdulmuttalibin yanına bırakmıştır. Bundan sonra da peygamberimizin (sallallahü aleyhi ve sellem) yanından ayrılmayıp hizmet etmiştir. Daha sonra islâmiyet tebliğ edilince müslüman oldu ve peygamberimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) tarafından âzâd edilip serbest bırakıldı. ümmü eymen islâmiyet gelmeden önce ubeyd bin zeyd adında bir kimseyle evlenmişti. Bu evlilikten eymen adında bir oğlu oldu. Bu sebeple bereke adı unutulup kendisine eymenin annesi mânâsında ümmü eymen denildi. Bu kocası islâmiyet gelmeden önce vefât etti. Dul kalan ümmüeymen, oğlu eymeni büyütüp yetiştirdi. İslâmiyet gelince kendisi ve oğlu eymen müslüman oldu. Oğlu eymen daha sonra hayber gazâsında şehit oldu. peygamberimiz hazret-i hadice vâlidemizle evlendiğinde hazret-i hadice, peygamberimize (sallallahü aleyhi ve sellem) zeyd bin hârise adında bir köle hediye etmişti. Peygamberimiz de (sallallahü aleyhi ve sellem) onu âzâd ederek serbest bırakmıştı. Peygamberimiz (sallallahü aleyhi ve sellem); cennet ehlinden bir kimseyle evlenmek isteyen ümmü eymen ile evlensin. buyurduğunda, zeyd bin hârise ümmü eymen ile evlendi. Bu evlilikten usâme bin zeyd doğdu. hazret-i ümmü eymen medîneye yapılan hicrete katılıp hicret etti. Hicret yolculuğu sırasında oruçlu idi. revha denilen yere gelince akşam olmuştu. Son derece susamış ve hiç kimsede su bulamamıştı. Susuzluktan kıvrandığı bir anda semadan beyaz bir ipe bağlı bir kap suyun kendisine doğru uzandığını görüp, tutarak kana kana içmiştir. Bu hâdiseyi anlatıp, artık o günden sonra hiç susamadım demiştir. ümmü eymen radıyallahü anhâ medîne devrinde yapılan savaşların bir kısmına katılmıştır. Uhud savaşında, o da diğer kadın sahâbîler gibi su dağıtmış, yaralıların yarasını sarmış, ağır yaralıların medîneye götürülmesinde yardımcı olmuştur. Hayber gazvesinde de aynı hizmeti görmüştür. Kocası zeyd bin hârise, mûte savaşında 100. 00 kişilik rum ordusuna karşı 300 kişilik orduyla savaşıp, kumandanlık ederken şehit oldu. (bkz. Zeyd bin hârise) ümmüeymen, peygamberimizin sallallahü aleyhi ve sellem ağır hastalığı sırasında suriye tarafına gitmekte olan orduya kumanda eden oğlu usâme bin zeyde peygamberimizi (sallallahü aleyhi ve sellem) ziyâret etmesini söylemiştir. Peygamberimiz sallallahü aleyhi ve sellem vefât edince ümmü eymen günlerce ağlayıp gözyaşı dökmüştür. Hazret-i ebû bekr ve hazret-i ömer ziyâretine gidip, artık ağlamamasını söylediklerinde o; beni resûlullahın (sallallahü aleyhi ve sellem) vefâtı ağlatmıyor, zîrâ her canlı ölümü tadıcıdır. Beni vahyin kesilmesi ağlatıyor. şeklinde cevap vermiştir. ümmü eymen radıyallahü anhâ, hazret-i ömerin halîfeliği sırasında çok yaşlanmış ve ihtiyarlamıştı. Eshâb-ı kirâm onu ziyâret edip, hürmet gösterirler ve ikrâmda bulunurlardı. Hazret-i ömer, ona geçimini sağlaması için yıllık bir yardım bağlamıştı. Hazret-i ömer şehit edilince çok ağlayıp, üzülmüştür. Ümmü eymen, hazret-i osmanın halîfeliğinin ilk aylarında vefât etti. işte size eymenin anlamı .
--------------------------------------------------------------------------------
kızlar bileniniz varmı devlet hastaneleri epidural iğne yapıomu ?
bi akrabam ankarada oturuoda özeller çok para istemiş doğuma oda devlet hastanesine gidiomuş iğne yaptr dedim varmı bilmiom dedi. var olması süpermiş. söliyim kızçeye:)
kızlar biz yarın kocişle bremen yolcusuyuz, bebişten önce son başbaşa tatillerimiz bunlar, birde yaz için bodrum yaparız diyoruz o kadar yeter, sora kısmetse meyvemizle beraber yapçaz tüm tatillerimizidaha önce buraya gitmiş olan var mı, önerisi olan vs?
inşallah hava güzeldir, baktım yarın için yağmur, cuma açık, cumartesi yine yağmur veriyo, gerçi cumartesi geri dönüyoruz kısmetse, üşümek istemiyorum ya, işallah hava güzeldir orda ama almanya işte malum, hep soğuk
bende ankaradayım ankaradaki dogum hastanelerinde yapıolar en yakınlarımdan biliyorum
özelin biri 3 000 lira istemiş ankara da. orada fiyatlar ölemi gerçektende:S
canim sana simdiden iyi yolculuklar
bende esimle gitmistim 2 sene önce, güzel bi sehir Bremen.. Ben Böttcher Caddesine gitmeni tavsiye ederim, orda kücük kücük dükkanlar var cok sirin bi cadde, biz el isi cam sise almistik, ici minik kalplerle doluydu.. kücük kafelerde var, genelde turistlerin oldugu bi cadde zaten burasi. sonra Rathaus Platz'a git hava güzel olursa, benim icin bi capuccino ic o meydanda :) bide St. Petri Dom kilisesi var görülmesi gereken, harika bi yapi..
bunlar aklima geldi cnm simdilik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?