- Konu Sahibi rumeysamustafa
-
hayırlı olsunn ama .okk erken açılmış bence topik herhes zamanın da alır inşallah bebişlerini kucaklarına:))
SAT:5 aralık
BDT: 11 eylül 2013
DOĞUM TARİHİ:12 ağustos 2013
DOĞUM HAFTASI: 35+5
DOĞUM ŞEKLİ: spinal anestezi sezeryan
HASTANE:balıkesir özel sevgi hastanesi
DOKTOR: nurettin serinkan
DOĞUM BOY KİLO: 43cm 2090 gr
BEBEĞİM : EYMEN :))
merhaba sevgili annişler 2013 eylül annesi olacaktım ama kısmet değilmiş bebeğim bize sürpriz yaptı:)))
en son dr kontrolümde dr 3 hafta sonra görüşelim dedi. 3 haftalık vakit dolunca dr randevumu aldım saat 10:40 da randevumuz var. çok heyecanlıydım belki kuzum bu sefer yüzünü gösterir diye umut ediyordum çünkü hamilelik boyunca sadece 1 kez görebilmiştim. diğer eylül anneleriyle konuşmalarda çatı muayenesi olunabilir diye konuşmuştuk biraz ürkek biraz tedirgin dr bugün çatı muayenesi yapabilir acaba nasıl olacak diye düşünüyordum hastaneye giderken. evden çıkarken saatime baktım hastaneye kaç dk da gidebiliyoruz olası bir sancı durumunda hastaneye yetişebilecek miyiz diye süre tuttum. 17 ağustosta abimin düğünü olacaktı acaba dr gitmeme izin verecek miydi? inşallah yola çıkmama mani bir durum yoktu. hastaneye girerken aklıma geldi gece sancım tutup gelirsek acaba hangi kapıdan içeri gireceğiz diye kapı girişlerini bile kontrol ettim:)) randevu saatinde dr beklemeye başladık fakat dr ameliyata gitmiş:)) 45 kadar dr bekledik eşim biraz söylenmeye başladı eşime doğum bu ne zaman olacağı belli olmaz o doğuran bende olabilirdim dedim. artık muayene sırası bizdeydi dr ultrasonuma bakarken suyu normal kafa normal fakat çok az kilo almış 3 haftada 400 gr bile alamamış gelişimi yavaşlamış vs diye açıklama yapıyordu karın çevresini ölçerken surat ifadesi değişti bi daha bi daha ölçtü bir şeyler ters gidiyordu az çok anladığım kadarıyla kordonun giriş kısmı kara ve çökük gözüküyordu daha önceki ölçümlerde böyle bir şey yoktu. dr nst çekelim dedi nst için gittik hemşire eşime şu sayıyı takip et şu çizgiyi takip et flan dedi çıktı odadan eşim değerlerin arada sıfırlandığını görünce telaşlandı hemşireyi çağırdı hemşire bebek az hareket ediyor aç mısın diye sordu sabah kahvaltı yapmıştım fakat hamilelik boyunca olduğu gibi reflümden dolayı hepsini geri çıkarmıştım( nst sonucunu dr gösterdik dr hemen bir tane daha istedi çikolata ye meyve suyu iç karnını doyur tekrar çekin dedi. dediği gibi yaptım fakat sonuç değişmedi bebeğimin kalp atımı yavaşlamış hareketleri azalmıştı. sonucu dr götürdük dr tekrar ultrasona aldı. sana ameliyat önericem dedi bende hamileliğim boyunca normal doğum istediğim için biraz üzüldüm hayırlısı olsun flan dedim. peki ne zaman diye sordum hemen şimdi dediği an başımdan aşağı kaynar sular döküldü. bebeğe bir şey mi oldu yaşıyor mu gibi sorular sormaya başladım . dr bebek suan yaşıyo fakat bir saat sonrası için bir şey diyemem dedi bebeğe oksijen gitmiyor beslenmesi yetersiz dedi bu gibi durumlarda ani bebek kayıpları olabilir dedi. yani bana eve git çantanı al gel mi diyorsun dedim hayır hemen yukarı çıkıp yatışını yapıyorsun bunun tercihini sana bırakamam dedi hazır olunduğu an bebeği alıcaz dedi. o an eşim yanımda olmasa ağlama krizi geçirebilirdim kendimi zor tuttum. belgeler imzalatıldı dilekçeler yazıldı vs vs. kendimi toparlayıp annemi aradım acil sezeryana gireceğimi çantaları alıp hastaneye gelmesini söyledim (çantalarımız 1 ay öncesinden hazırdı ah aklımı seveyim:)) annem şaka yapıyorum sandı sonra sesim titreyip gerçek olduğunu söyleyince annemin neler yaşadığını tahmin edebiliyordum yatacağım odayı gösterdiler odaya girer girmez daha fazla dayanamadım ve ağlamaya başladım eşim beni teselli ediyo ama ne fayda o sırada hemşireler geldi ameliyat elbisesini verdiler bi yandan damar yolu açmaya başladılar ben hala şoktayım sanki doğum öncesi prova yapılıyormuş biri çıkıp şaka yaptık diyecekmiş gibi hissediyordum taa ki sedye gelip beni ameliyathaneye götürene kadar ( hala şapşal şapşal etrafa bakınıyorum hasta bakıcı bana moral veriyo beni teselli ediyo annemler yetişemediler eşimle bile vedalaşamadan kapılar kapandı ameliyat masasının etrafında sayabildiğim 6-7 kişi vardı beni karşılamaları moral vermeleri çok güzeldi evet dedim bunlar gerçek birazdan bebeğim olacak anestezi uzmanı şimdi sana spinal anestezi yapacağız dedi ben o ana kadar hep uyanık olmayı isterken o an hayır benim gücümde cesaretimde kalmadı beni tam uyutun dedim fakat kabul etmedi sen anne olacaksın cesur olman gerek dedi ve iyi ki de öyle demiş çok basit bir şekilde belden iğnemi yaptı ki sinek ısırığı gibiydi sonra bir sıcaklık hissettim ve artık uyuşmuştum. o sırada sohbet muhabbet beni rahatlatmaya çalışıyolardı saolsunlar. sontam takıldı ve dr geldi başlıyoruz dedi 5dk olmadan pıtırcığımın sesini duydum gözlerimden yaşlar aktı yan tarafta hemen kordonunu kısaltıp sarmaladılar bana şöyle bi dokundurup hemen yeni doğan yoğun bakımına aldılar doğum saati 16:35. benim dikişlerim atıldı ne kadar sürdü bilmiyorum belki 10dk belki 30 dk artık çok sıkıldım beni çıkarın dediğimde kahkaha atıp bu şekilde nereye çıkacaksın dediklerini hatırlıyorum:)) pıtırcığım 2 gün solunum cihazında olmak üzere 7 gün küvezde kaldı bugün 18. günümüz ve benim meleğim şu an yanımda mışıl mışıl uyuyo. rabbime şükürler olsun bu güzelliği bize yaşattı oğlumuzu bize bağişladı. biraz uzun uzun anlattım kusura bakmayın hala şaşkınlık içindeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?