- Konu Sahibi rumeysamustafa
-
SAT:6 aralık
BDT: 12 eylül 2013
DOĞUM TARİHİ:26 ağustos 2013
DOĞUM HAFTASI: 37+3
DOĞUM ŞEKLİ: spinal anestezi sezeryan
doktor: Fatma Çetiner
DOĞUM BOY KİLO: 51 cm 3200 gr
Rutin doktor kontrollerimden biriydi... 3 cm açılman var dedi doktor ve yatış verdi. Çok heyecanlandım,, korktum çünkü doğum beklentisiyle gitmemiştim ..
Ebe hemen lavma mı yaptı ve suyumu patlattı çok bir acı hissetmedim. Sancı odasına geçtim sancılarım olmaya başladı ama çok hafifti... Her sancım geldiğinde burnumdan nefes alıp ağzımdan verdim hiç bağırmamaya enerjimi nefes alıp vermeye harcamaya çalıştım.. İşede yaradı ve hızla açılmam arttı...4 saat sonra 7 cm açılmam vardı.. Ebe bir iğne vurdu ve sancılarım dayanılmaz hale gelip sıklaştı yinede kendimi tuttum yanımda bulunan annemden sarılıp güç aldım. 6 saat sonra açılmam 10 cm di.. Doğumhaneye alındım ama bebeğin başı yukardaymış ve yüzü ters yöne bakıyordu..Ebe karnıma bastı bebek insin diye ama bizim bebekte inmeye niyet yoktu.. Doktor ya çok zor bir doğumun olacak ya da bebişi vakumla çekeceğiz dedi.. Bende ztn yorulmuştum bebeğide riske atmak istemedim ve sezeryan ı seçtim ...Ameliyatla bebişim alındı yan tarafımda onu temizlenirken görünce herşeyi unuttum...:) bEBİŞİM SAĞLIKLIYDI VE TATLI TATLI BANA BAKIYORDU.. Sonra odaya alındım bacaklarımı hissetmedim belli bir süre...ama hızla toparladım çok şükür şuan gayet iyiyim,, Allahıma şükür toparladım birde bebeğimi emzirebilsem hiç bir sıkıntım kalmayacak inş.
canım benimde sat 6 aralık, neden erken doğum yaptın acaba? çok mu hareket ettin yürüdün vs?
yok canım sadece bebek 8 aylık olana kadar işe gidip geldim, 10 dk lık mesafeyi yürüdüm birde biraz sıkıntı üzüntüden oldu sanırım
yok canım sadece bebek 8 aylık olana kadar işe gidip geldim, 10 dk lık mesafeyi yürüdüm birde biraz sıkıntı üzüntüden oldu sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?