ben de başlayayım artık yediklerimi yazmaya.
dün
sabah: 2 kase sütlaç
öğlen: 2 yumurtalı omlet, bir dilim peynir, bal, pekmez
aralarda: 1 elma, 1 portakal, birkaç ceviz, 1 kase sütlaç, birazcık çikolata, 1 dilim çikolatalı pasta :26:
akşam: iri bir dilim fırında peynirli makarna, salata
bugün
sabah:2 kase sütlaç
öğlen:1 yumurtalı menemen, bir dilim peynir, 5 ince dilim ekmeğe sürülmüş kaymak-bal :26:
ara: 1 ince dürüm tantuni, 1 ayran ( ana yemek gibi ara öğün oldu dimi )
akşam: pilav üstü kurufasulye, yoğurt
yatmaya yakın ya süt içerim ya da 1 elma, ceviz filan yerim artık. aslında evde çikolatalı pasta var ondan da yemek istiyorum ama tutucam kendimi inşallah
çok yiyorum değil mi kızlar?.. bu kendimi biraz dizginlemiş halim bakalım gidişat ne olacak. 20. haftamdayım 7 kilo aldım. inşallah az alırım bundan sonra yoksa moralmen çökerim bu gidişle...
her gün yarım saatle bir saat arası eliptik bisiklet kullanıyorum. bugün sabah yarım saat yaptım, akşama bir yarım saat daha yapmak istiyorum.
bir de benim su içme sorunum var hiç ölçmüyorum öyle ne zaman susarsam o zaman... bugün hemen 1,5 litrelik bir şişe alıyorum kendime.
durumum çok mu vahim arkadaşlar ne dersiniz?..
bugün yediklerim :)
sabah:
aç karnına yarım armut..
3 bardak açık çay, yaklaşık yarım ekmek, krem peynir, beyaz peynir, tereyağı, biraz ev yapımı kahvaltılık salça, birazda tahinli pekmez, bir tane haşlanmış yumurta...
arada yarım armut..
öğle yemeği olmadı zaten sabahı 11:30 da yaptım sonra yengemin gününe gittim 3:30 gibi yemek yedik yediklerim :
iki dilim sodalı peynirli börek, biraz közlenmiş kırmızı biber yoğurtlu, bir tane zeytin yağlı biber dolması, 2 tane gerçek anlamda küçük (kendimi kandırmıyorum) şekerpare:) hee bide 3 bardak çay
şimdilik bu kadar akşama kayın validemler bende yemek yaptım ama sanırım pek yiyemiyecem çorba içerim sadece sanırım.. bu arada su olayını ne kadar içtiğimi bilmiyorum 4-5 su bardağı içiyorum günde sanırım ama benim bardaklarım biraz büyük yeterli değil ama susamıyorum
geçtiğimiz cumartesi doktorumla konustum bu çay mevzusunu istersen günde 20 bardak iç bir şey olmaz dedi. doktorum çok tecrübeli bi kadın 8 yıl Zeynep Kamil Hastanesinin başhekimliğini yapmış dolayısıyla söylediklerine güveniyorum. günde 3-4 çay bardağı içiyorum ben genelde. çok ciddi kısıtlamalar yapmıyorum kendime sonucta bu alkol ya da sigara gibi bir şey değil.bu cay konusunda ne dusunuorsunuz kizlar ben eskiden cok icmezdim simdi acaip canim cay cekior. doktorum gunde bi cay bi kahve dedi. bitki cayi da caydir sec birinu ya siyah ya bitki deyince ben sabah bi acik siyah cay iciorum ama gun icinde canim cok cekior. bazen dayanamiorum iceyim diyorum bogazimdan gitmior. kahveyi biraktim zaten. siz cayi cok tuketior musunuz doktorlariniz ne dior? bi de kola hic icmedim, bazen esiminkinden bi yudum alayim diorum bogazimdan gecmior resmen nasil beynimi sartlamissam
dün akşama kadar sağlıklı beslendim diye sevinirken akşam eşim gelince o saate kadar olan dikkatim çöpe gitti
akşam yemeği yemeyip meyve yiyecektim sadece ama kendimi taze ekmek ve kaşar peyniri yerken buldumbir büyük dilim yemişimdir. bunları yediğimde saat 9 civarıydı ve sonrasında çok midem bulandı, geç vakit yemek bize hiç yaramıyor
iki tane de ev yapımı reçelli kurabiye yedim yanında çay ile
bu gün yürüyüş yapmam imkansız fena bir fırtına var İstanbul da
sabah :
2 tane ev yapımı kurabiye
1 kupa süt
öğlen ve akşamı sonra yazacağım
kızlaaarrr bugün işe gittim,dışarda da birsürü işim vardı bugün anca gelebildim nete..vitamin yazdırma bahanesiyle doktora gittim bugünoğlumu gördüm maşallah çok iyi haftasıyla uyumlu haftaya ayrıntılı usg için gidicem tekrar.vitaminlerimi yazdırdım,birde başka topikte arkadaşım söyledi sağlık ocakları aylık bebişi ve anneyi takip ediyolarmış,ve 21.haftada tetanoz aşısı yapılıyormuş yarın da oraya gidicem aşımı olcam inş.doktordan sonra medicana beylikdüzü hastanesinde doğum öncesi hazırlık seminerine katıldım çook güzel geçti,nerdeyse her ay bir kur başlıyomuş ben bugün aralık ayında başlayan kurun son seminerine gitmişim doğumu ve yenidoğan bakımını anlattı ebe ve hemşireler..bir sürü ikramlarda bulundular kuru pasta meyve suyu ohh birde eşantiyon dağıttılar bebek yağı-şampuanı vs.birdeee doktor tarttı 60 kiloyum hala 3 haftada kilo almamışım yürüyüşü 1 saate çıkarmanın faydaları,bebek de haftasıyla uyumlu çıkınca çook mutlu oldum gelelim bugünkü mönüye;
kahvaltı
1 haşlanmış yumurta
beyaz peynir
tahin pekmez
kaşar peyniri
bal
krem peynir
1 kupa light süt
ara
10 yer fıstığı-10 şam fıstığı,2 kuru incir,1 avuç kuru üzüm
öğlen
sebzeli etli orman kebabı
1 porsiyon pilav
akşam
peynirli 1 yumurta
2 dilim ekmek
meyve
yarım armut,1 dilim ananas,bi parça nar
dışarda koşturdum bugün ne kadar yürüdüm bilmiyorum ama bayağı yoruldum,3lt su.....
bu cay konusunda ne dusunuorsunuz kizlar ben eskiden cok icmezdim simdi acaip canim cay cekior. doktorum gunde bi cay bi kahve dedi. bitki cayi da caydir sec birinu ya siyah ya bitki deyince ben sabah bi acik siyah cay iciorum ama gun icinde canim cok cekior. bazen dayanamiorum iceyim diyorum bogazimdan gitmior. kahveyi biraktim zaten. siz cayi cok tuketior musunuz doktorlariniz ne dior? bi de kola hic icmedim, bazen esiminkinden bi yudum alayim diorum bogazimdan gecmior resmen nasil beynimi sartlamissam
canım çay konusunda şunu diyim kansızlığa sebep oluyo o yüzden içilmemesi gerekiyor en çok da.... bende eskiden çok içmezdim şimdi lıkır lıkır içiyorum kansızlığım yok ama rezervim de çok dolu değil dr um bana yine de kan ilaçı verdi kullanıyorum.... ama birde çaya hala devam:)bu arada kola konusunda da ben kola hiç içemezdim bir bardağı 2 saatte tüketirdim ama hamile kaldığımda çok canım çekti ama kenndime dur dedim arada eşimden yudumladım senin gibi :) ama benim gaz problemim çok var bu yüzden içmiyorum mesela bakliyatta yiyemiyorum yada yeşil soğan beni fena yapıyorlar ki bunlar çok sevdiğim şeyler
bugun resmen serbest atis gunum aranin devamiGüne cok hızlı başladım bugün yeme konusunda
Uyanır uyanmaz
Yarım litre su
Kahvaltı
1 haslanmis yumurta
1 dilim peynir
1 domates
1 kupa sekersiz çay
4 zeytin
2 tuzlu kurabiye
Ara
1 tuzlu kurabiye
Öğle
2 küçük kase çorba
1 tuzlu kurabiye
Ara
1 küçük kase sutlac
Sanırım bu ara baya artacak çünkü aksama daha cok var(
Bugün yuruyus yapmak istiyorum(
Suan Canim cok turk kahvesi istiyor sanırım kahve keyfi yapacagim
Cay ve kahvede bulunan kafein ve tein maddelerinin demir emilimi yavaslattıgı icin cocuk ve senin icin zarar olur dedi doktorum. ekstra demir hapı verdi asla cayla birlikte icme demisti mesela. Ben de gunde 1 fincani gecmemeye calisiorum, bi yaz gelsin istemeyeceğim ama kisin cay icmeden olmuyor. Ama en memnun kaldıgım kahveyı bırakmak oldu, gunde 1 fincan mutlaka iciordum nescafe. simdi icmiorum aramıorum da, arada kokusu guzel gelirse turk kahvesi bardagında yapıp icicem diyorum cok sukur ona da gerek olmadı. Esim de allahtan ne kahve ne cay icer evde pismeyınce aramıyor insan. Hamilelikten once sosyal olarak alkol alıordum cuma veya cumartesi aksamları sarap bira gibi. Onun icin de doktorum haftada 2 kadehi gecme dedi. Ama icmiorum cok canım icer herkes icior olursa ortamda 1 light bira iciorum.
Selulıt konusunda benim yok denecek kadar azdı, simdi biraz cıktılar.Aslinda kahve icmiorum, yuruyus yapıorum su iciorum ama heralde beslenmeden dolayı arttılar. Pilav, ekmek, tuzlu yiyecekler de seulıt yaptıgı icin. soyle mart nisan gelsin de uzun yuruyuslere cıkayım diye bekliorum.
bugun resmen serbest atis gunum aranin devami
2 buyuk dilim elmali tart
1 bardak visne suyu
yarim misir
1 fincan sekersiz turkkahvesi
1dilim ekmek
1 dilim peynir
1 tane zeytin
can sikintisindan yiyorum
yarimsaatten fazla yuruyus yaptim ama yok cokyedim cok
maşallah canım benim yarasın :)
ben bugün erkenden kalktım dr a gittim tsh hormonum endokronoloji dr u tarafından aylık kontrol altında tutuluyor bu yüzden erken kalkıp geç kahvaltı yaptım ve dışarıda yedimbu arada az kalsın düşüyordum yine ayağım kötü kaydı neyse sabah yediğimi yazayım :)
bir ayvalık tostu ama içinde sucuk ve salam yoktu :) yarım porsiyon patates kızartması ( hastaneye girerken cok güzel kızartma kokuyordu sırf bunun yüzünden cafe cafe gezdik ) bir fincan açık çay :) şu an da sakız çiğniyom :)
Sakız çiğniyorum demen yüzümde bir tebessüm oluşturdu :)
Dikkat et kendine düşme tehlikesi cok atlatiyorsun.
Bende kızımın ortaliktaki oyuncağına tekme atarken az kalsın ağız üstü çakılıyordum :))) yavaş yavaş hacı yatmaz olmaya başladım hürrem gibi yürür oldum:))
Hala yiyorum yalnız içimdeki canavar cok aktif bugun
Of of bugün yedimde yedimbugun resmen serbest atis gunum aranin devami
1 bardak visne suyu
yarim misir
1dilim ekmek
1 dilim peynir
1 tane zeytin
:) ozamn yine gülümseteyim seni yanımda bi peynirli doritos tabağı var :) ayyy bende saçmalamaya başladım sanırım herşeyi yiyom:) çok sıkıldım bir iki saat önce bir tabak çorba yedim bide peynir ekmek yedim bidee 3 tane 0,33 ml lik su bitirdim :)
Mucizemm bugün cok benzeriz birbirimize :))
Hamilelik psikolojisi iste:)
Hepimiz hamileyiz yani:))aynen biz hepimiz birizhadi sana ii geceler :)
Güne cok hızlı başladım bugün yeme konusunda
Uyanır uyanmaz
Yarım litre su
Kahvaltı
1 haslanmis yumurta
1 dilim peynir
1 domates
1 kupa sekersiz çay
4 zeytin
2 tuzlu kurabiye
Ara
1 tuzlu kurabiye
Öğle
2 küçük kase çorba
1 tuzlu kurabiye
Ara
1 küçük kase sutlac
Sanırım bu ara baya artacak çünkü aksama daha cok var(
Bugün yuruyus yapmak istiyorum(
Suan Canim cok turk kahvesi istiyor sanırım kahve keyfi yapacagim
bugun resmen serbest atis gunum aranin devami
1 bardak visne suyu
yarim misir
1dilim ekmek
1 dilim peynir
1 tane zeytin
Totaly bı durumumu göreyim uyumadan bu menüden cok ders çıkar banaOf of bugün yedimde yedim
1 kase çorba
Yarım ekmek peynir reçelle
1 tuzlu kurabiye cok şükür bitti
2 fincan jasmine tea
Birkaç dilim acılı mango
Bugün bol su ictim bol yürüdüm bol bol da yedim :)))
Umarım karşılıklı telafi etmişlerdir birbirlerini :))
Ayyyy ne oldu bana bugün saat gece 10 burda dahada ağzıma lokma koymam
Hepimiz hamileyiz yani:))
Suan yarın cok güzel ve hafif besleneceğim duygulariyla yatağa girme hayalleri kuruyorum:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?