2013 Haziran annesinin beslenme ve hamilelik günlüğü

maasallah:) sabah sabah iki kase sutlaci nasil yiyorsun canim. bana kalirds menun biraz agir bu gidisle cok kilo alabilirsin cunku 6aydan sonra bebek hizli buyudugu icin cok kilo alinior

bu cay konusunda ne dusunuorsunuz kizlar ben eskiden cok icmezdim simdi acaip canim cay cekior. doktorum gunde bi cay bi kahve dedi. bitki cayi da caydir sec birinu ya siyah ya bitki deyince ben sabah bi acik siyah cay iciorum ama gun icinde canim cok cekior. bazen dayanamiorum iceyim diyorum bogazimdan gitmior. kahveyi biraktim zaten. siz cayi cok tuketior musunuz doktorlariniz ne dior? bi de kola hic icmedim, bazen esiminkinden bi yudum alayim diorum bogazimdan gecmior resmen nasil beynimi sartlamissam

geçtiğimiz cumartesi doktorumla konustum bu çay mevzusunu istersen günde 20 bardak iç bir şey olmaz dedi. doktorum çok tecrübeli bi kadın 8 yıl Zeynep Kamil Hastanesinin başhekimliğini yapmış dolayısıyla söylediklerine güveniyorum. günde 3-4 çay bardağı içiyorum ben genelde. çok ciddi kısıtlamalar yapmıyorum kendime sonucta bu alkol ya da sigara gibi bir şey değil.

menümün devamı:
sabah ile öğlen arası: 1 armut

öğlen: 3-4 çeri domates
1 kibrit kutusu peynir
1 ince dilim kaşar peyniri
1 dilim ekmek

Ara: 2 tane kurabiye

akşam: 1 kase havuc corbası
1 tabak ıspanak yemeği

yarım dilimden az ekmek.

1.5 lt su içmişimdir

kızlar ben de bi kase kakolu puding, bi de sütlü sıcak çikolata içtim menüme ek olarak. Ama 30 dk yürüdm de. İyi gidiyor gibiyiz ya , bakalm 6 aydan sonrası nasıl olcak, çok acıkcakmıyız, bu menülerin dışına çok çıkcakmıyız, çok merak ediyorum.

canım sen daha yeni mi öğreniyorsun sağlık ocaklarını :S seni aile hekimin hiç mi aramadı.. yada hangi hastanede gebelik izlemlerini takip ediyorsun onlar seni GEBLİZ e kaydettiklerinde Aile hekiminin bunu fark etmesi lazım ve senin oraya gidip haber vermen gerekli bu işleyişin takibi için çok önemli ben şimdiye kadar 2 kere gebelik izlemi yapıldım.. dr umun söylemediklerini orda hemşirem bana ayrıntılı birşekilde anlattı... neler yapıp neler yapmamam gerektiğini neler yemem gerektiğini falan hep onlardan öğrendim :):) aşı konusuna gelince ben vurulamıyacağım alerjim olabileceğinden dolayı korkuyorum ve aşılanmıyacam
dediğim gibi canım ben bu işin içinde çok çalıştım sağlık ocağını çoğusu hafife alır ama önemlidir nerelerde işine yarıyo insanların aklına bile gelmez :):) ay çok konustum :)

canım çay konusunda şunu diyim kansızlığa sebep oluyo o yüzden içilmemesi gerekiyor en çok da.... bende eskiden çok içmezdim şimdi lıkır lıkır içiyorum kansızlığım yok ama rezervim de çok dolu değil dr um bana yine de kan ilaçı verdi kullanıyorum.... ama birde çaya hala devam:) bu arada kola konusunda da ben kola hiç içemezdim bir bardağı 2 saatte tüketirdim ama hamile kaldığımda çok canım çekti ama kenndime dur dedim arada eşimden yudumladım senin gibi :) ama benim gaz problemim çok var bu yüzden içmiyorum mesela bakliyatta yiyemiyorum yada yeşil soğan beni fena yapıyorlar ki bunlar çok sevdiğim şeyler

Güne cok hızlı başladım bugün yeme konusunda
Uyanır uyanmaz
Yarım litre su
Kahvaltı
1 haslanmis yumurta
1 dilim peynir
1 domates
1 kupa sekersiz çay
4 zeytin
2 tuzlu kurabiye
Ara
1 tuzlu kurabiye
Öğle
2 küçük kase çorba
1 tuzlu kurabiye
Ara
1 küçük kase sutlac
Sanırım bu ara baya artacak çünkü aksama daha cok var (
Bugün yuruyus yapmak istiyorum (
Suan Canim cok turk kahvesi istiyor sanırım kahve keyfi yapacagim

Cay ve kahvede bulunan kafein ve tein maddelerinin demir emilimi yavaslattıgı icin cocuk ve senin icin zarar olur dedi doktorum. ekstra demir hapı verdi asla cayla birlikte icme demisti mesela. Ben de gunde 1 fincani gecmemeye calisiorum, bi yaz gelsin istemeyeceğim ama kisin cay icmeden olmuyor. Ama en memnun kaldıgım kahveyı bırakmak oldu, gunde 1 fincan mutlaka iciordum nescafe. simdi icmiorum aramıorum da, arada kokusu guzel gelirse turk kahvesi bardagında yapıp icicem diyorum cok sukur ona da gerek olmadı. Esim de allahtan ne kahve ne cay icer evde pismeyınce aramıyor insan. Hamilelikten once sosyal olarak alkol alıordum cuma veya cumartesi aksamları sarap bira gibi. Onun icin de doktorum haftada 2 kadehi gecme dedi. Ama icmiorum cok canım icer herkes icior olursa ortamda 1 light bira iciorum.

Selulıt konusunda benim yok denecek kadar azdı, simdi biraz cıktılar.Aslinda kahve icmiorum, yuruyus yapıorum su iciorum ama heralde beslenmeden dolayı arttılar. Pilav, ekmek, tuzlu yiyecekler de seulıt yaptıgı icin. soyle mart nisan gelsin de uzun yuruyuslere cıkayım diye bekliorum.

bugun resmen serbest atis gunum aranin devami
2 buyuk dilim elmali tart
1 bardak visne suyu
yarim misir
1 fincan sekersiz turkkahvesi
1dilim ekmek
1 dilim peynir
1 tane zeytin
can sikintisindan yiyorum
yarimsaatten fazla yuruyus yaptim ama yok cokyedim cok

nacizane fikrim light de olsa ebnce alkol tüketme canım.. selülit konusunda da benimde yok denecek kadar azdı fakat artık belirgin olmaya başladılar üzülüyoruuuummmm

maşallah canım benim yarasın :)

ben bugün erkenden kalktım dr a gittim tsh hormonum endokronoloji dr u tarafından aylık kontrol altında tutuluyor bu yüzden erken kalkıp geç kahvaltı yaptım ve dışarıda yedim bu arada az kalsın düşüyordum yine ayağım kötü kaydı neyse sabah yediğimi yazayım :)

bir ayvalık tostu ama içinde sucuk ve salam yoktu :) yarım porsiyon patates kızartması ( hastaneye girerken cok güzel kızartma kokuyordu sırf bunun yüzünden cafe cafe gezdik ) bir fincan açık çay :) şu an da sakız çiğniyom :)

Sabah: saat 9da 2 bardak su
kıymalı yumurta (2 yumurta ile )
1 kibrit kutusu büyüklüğünde peynir
2 çeri domates
1 dilim ekmek
çay
1 kurabiye

ara: 1 portakal 1 mandalina

öğlen: 1 kase havuç çorbası

ara: 1 dilim ekmek üzerine sarelle

1 lt su içtim şimdiye kadar

akşam kayınvalideme gidiyoruz, umarım ipin ucunu kaçırmam

Sakız çiğniyorum demen yüzümde bir tebessüm oluşturdu :)
Dikkat et kendine düşme tehlikesi cok atlatiyorsun.
Bende kızımın ortaliktaki oyuncağına tekme atarken az kalsın ağız üstü çakılıyordum :))) yavaş yavaş hacı yatmaz olmaya başladım hürrem gibi yürür oldum:))
Hala yiyorum yalnız içimdeki canavar cok aktif bugun

:) ozamn yine gülümseteyim seni yanımda bi peynirli doritos tabağı var :) ayyy bende saçmalamaya başladım sanırım herşeyi yiyom:) çok sıkıldım bir iki saat önce bir tabak çorba yedim bide peynir ekmek yedim bidee 3 tane 0,33 ml lik su bitirdim :)

Of of bugün yedimde yedim
1 kase çorba
Yarım ekmek peynir reçelle
1 tuzlu kurabiye cok şükür bitti
2 fincan jasmine tea
Birkaç dilim acılı mango
Bugün bol su ictim bol yürüdüm bol bol da yedim :)))
Umarım karşılıklı telafi etmişlerdir birbirlerini :))
Ayyyy ne oldu bana bugün saat gece 10 burda dahada ağzıma lokma koymam

Mucizemm bugün cok benzeriz birbirimize :))
Hamilelik psikolojisi iste:)

Totaly bı durumumu göreyim uyumadan bu menüden cok ders çıkar bana

Hepimiz hamileyiz yani:))
Suan yarın cok güzel ve hafif besleneceğim duygulariyla yatağa girme hayalleri kuruyorum:))

bende yatağa girmek istiyorum cok uykum var daha yatsı olmadı ama cok erken saat :) eşime de bugun yeni yemek pişirmedim içimden gelmedi dünkülerle doyurucam inşallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…