2013 Haziran annesinin beslenme ve hamilelik günlüğü

ya ben varken kimse olmuyor ben olmuyorum herkesler doluşuyor ne güzel ya :)

benim bebeğim çok net kıpırdıyo zaten ben hereketlerini önceden 13-14 haftalıktan beri yavas yavas hissediyordum son 1 haftadır daha sık ve net hareketler var.. meselaa sabah 6- 7 gibi 2 gündür aynı saatte hareket ediyor uyanıyorum uykumdan :) bide gece gec saatte çok hareketli oluyor gün içindede hareket ediyor ama onları belli belirsiz hissediyorum hareket halinde olduğumdan :)

15 gün sonra detaylı ultrasonum var inş hersey yolunda olur.. ben ikili üçlü falan o testleri yaptırmadım sadece detaylı ultrasonu istedim bakalım hayırlısı.. inş kesin olarak cinsiyetide belli olur ben erkeğe çok alıştım:) %80 erkek demişti dr um..

yemek düzenim de çok bozuk bugun kahvaltıya misafirim vardı biraz yoruldum ama süper bir kahvaltı yaptırdım millete :) e tabiki oğluşuma da...

kahvaltıdan 12 de kalktık 2 bucuk gibi accık meyve yedim misafirlerimin zoru ile hala birşey yemedim karnım acıkmıyorrr bide mide ekşimem başladı kızlar dr ilaç verdi ama içmek istemiyorum

kızlarrr yarından itibaren CNR da anne-bebek-çocuk fuarı var pazar gününe kadar açık ben gidicem inşallah istanbulda oturanlar haberiniz olsun:)

kızlarrr yarından itibaren CNR da anne-bebek-çocuk fuarı var pazar gününe kadar açık ben gidicem inşallah istanbulda oturanlar haberiniz olsun:)

ozamn bende c tesi gideyim inşallah .. alayım benim herifimi de hehehehe aa annem gibi herifim dedim :) kendimi yabancıladım:)

benimki de başladı oynamaya bildiğin tepikliyo bugün böyle olmuş yarın daha dikkat edersin beslenmene..bana da ilk önce %80 erkek demişti dr ilk önce şimdi kesin hiç şüpheye yer yok pipisinin resmi var ben bile gördüm oğlumu

sen benden 1 hafta öndesin bu sitede son adet tarıhıne göre 10 hazıran cıktı tahmını dogum tarıhım ama ultrason da 7 haziran görünüyor :)

biz de pazar günü gidicez herifle

bende pazar günü gitmek isterdim ama sanırım yıne mısafırım olcak... çok yoruluyorum ya eşim duymasın o misafiri cok sever evin bereketi artar diyo..

SABAH: bir dillim kızarmış kepek ekmeği, biraz beyaz peynir, iki ceviz, çok açık çay

ÖĞLEN: neredeyse yarım ekmeğe kaşarlı tost, açık bir fincan çay, bir tatlı kaşığı kadar bal.

ARA: 5-6 tane çilek.

ARA: 2 tane kuru hurma, iki tane ceviz

AKŞAM: bir tabak yaprak sarma, iki kaşık yoğurt.
ardından bol pudingli bisküvi tatlısı

ARA : bir tane portakal

bugün menüm fakir kaldı dışarda olduğumuz zamanlar böle oluyor hep, akşama yatmadan sütlü sıcak çikolata yada salep içerim, bir bardak süt yetmiyor malalesef ya

20 dk yürüyüş yaptım, şimdi tv izlerken bi 20 dk daha yapcam, şimdiye kadar 2lt su içtim. Suyu arttırdım ya, çok mutlluyuzz

dün akşama kadar sağlıklı beslendim diye sevinirken akşam eşim gelince o saate kadar olan dikkatim çöpe gitti

akşam yemeği yemeyip meyve yiyecektim sadece ama kendimi taze ekmek ve kaşar peyniri yerken buldum bir büyük dilim yemişimdir. bunları yediğimde saat 9 civarıydı ve sonrasında çok midem bulandı, geç vakit yemek bize hiç yaramıyor

iki tane de ev yapımı reçelli kurabiye yedim yanında çay ile

bu gün yürüyüş yapmam imkansız fena bir fırtına var İstanbul da

sabah :

2 tane ev yapımı kurabiye
1 kupa süt

öğlen ve akşamı sonra yazacağım

Son düzenleme:
Sonrasını kOntrol etmek için şimdiye kadar ne yediğimi yazmam lazım
Sabah
Haslanmis yumurta
2 dilim ekmek
1 kasık reçel
1 dilim peynir
2 bardak sekersiz açık çay
Ara
2 tuzlu kurabiye
1 kase sutlac
1 dilim elma
Bunları öğlene sayiyorum
Nerdeyse hiç su içmedim bugün
Şimdi su iceyim
Aksama
Domates corbasi yapacagim
Misafirlerimgelecek 1 dilim turta yerim çay da olur
Aksam yemeğine kadar 1 litre su icerim :)))

ben de başlayayım artık yediklerimi yazmaya.

dün
sabah: 2 kase sütlaç
öğlen: 2 yumurtalı omlet, bir dilim peynir, bal, pekmez
aralarda: 1 elma, 1 portakal, birkaç ceviz, 1 kase sütlaç, birazcık çikolata, 1 dilim çikolatalı pasta :26:
akşam: iri bir dilim fırında peynirli makarna, salata

bugün
sabah:2 kase sütlaç
öğlen:1 yumurtalı menemen, bir dilim peynir, 5 ince dilim ekmeğe sürülmüş kaymak-bal :26:
ara: 1 ince dürüm tantuni, 1 ayran ( ana yemek gibi ara öğün oldu dimi )
akşam: pilav üstü kurufasulye, yoğurt

yatmaya yakın ya süt içerim ya da 1 elma, ceviz filan yerim artık. aslında evde çikolatalı pasta var ondan da yemek istiyorum ama tutucam kendimi inşallah

çok yiyorum değil mi kızlar?.. bu kendimi biraz dizginlemiş halim bakalım gidişat ne olacak. 20. haftamdayım 7 kilo aldım. inşallah az alırım bundan sonra yoksa moralmen çökerim bu gidişle...

her gün yarım saatle bir saat arası eliptik bisiklet kullanıyorum. bugün sabah yarım saat yaptım, akşama bir yarım saat daha yapmak istiyorum.
bir de benim su içme sorunum var hiç ölçmüyorum öyle ne zaman susarsam o zaman... bugün hemen 1,5 litrelik bir şişe alıyorum kendime.

durumum çok mu vahim arkadaşlar ne dersiniz?..

hayır canım ya diğer menüleri incelediysen bizimkilerden çok da farklı deil, sadece 2 lt suyu ölçerek içeceksin bu menüye ke olarak bi de güne yayarak tabiki , o kadar :) yazmaya devam et, kaçamaklardan da korkma, sonrasında yürürsün, yada bisikletin varmış, ona biner telafi etmeye çalışırsın

aksam son halim
2 kase sehriyeli domates corbasi
3 dilim ekmek
1 dilim elmali turta
2 bardak sekersiz cay
sonrasi
1 dilim pineapple
4 tane mangosteen
malasef ve malesef 1 orta boy cips

afiyet olsun canim bebisine yarasin:)
iyi sutlac yemissin bende yaptim zor tutyorum kendimi gunluk 1 kase dedim bitane kadar:)
dost aci soyler misali suanki menune bakarak yaziyorum
ekmegi kesinlikle azalt
hamur isini azalt
suyu bol bol ic zaten baslayacagim demissin...
nacizane tavsiyelerim

bugün yediklerim :)

sabah:
aç karnına yarım armut..

3 bardak açık çay, yaklaşık yarım ekmek, krem peynir, beyaz peynir, tereyağı, biraz ev yapımı kahvaltılık salça, birazda tahinli pekmez, bir tane haşlanmış yumurta...

arada yarım armut..

öğle yemeği olmadı zaten sabahı 11:30 da yaptım sonra yengemin gününe gittim 3:30 gibi yemek yedik yediklerim :

iki dilim sodalı peynirli börek, biraz közlenmiş kırmızı biber yoğurtlu, bir tane zeytin yağlı biber dolması, 2 tane gerçek anlamda küçük (kendimi kandırmıyorum) şekerpare:) hee bide 3 bardak çay

şimdilik bu kadar akşama kayın validemler bende yemek yaptım ama sanırım pek yiyemiyecem çorba içerim sadece sanırım.. bu arada su olayını ne kadar içtiğimi bilmiyorum 4-5 su bardağı içiyorum günde sanırım ama benim bardaklarım biraz büyük yeterli değil ama susamıyorum

Son düzenleme:

ohh ne güzel, ben de çok severim günleri ya, olsa da gitsek :) canım ben de susamıyorum, şişemi gözümün önüne koyuyorum ( doktrmun sölediği üzre) aklıma geldikçe yudumluyorum, ama öç bence 2 lt en az

SABAH : güne suyla başlamaya yavaş yavaş başlıyorum, midemi bulandırıyordu ama yarım bardak içiyorum artık.
bir sandviç ekmeği boyutunda ekmek arası peynir, çok acık bir fincan çay.
ÖĞLE: kepek ekmeği ( 2 dilim kadar) , bal , kaşar peyniri, çok acık bir fincan cay.
ARA: yarım ayva.
AKŞAM: koca bir kase bol yeşil 1,5 haşlanmış patatesten oluşan acılı patates salatası, bir dilim kepek ekmeği.
şimdi yarım saat yürüycem, acıkcam biliyorum. ne atıştrrm kestiremiyorum ama bir kuru incir yada kuru hurmayla ceviz olabilir

bir porsiyon da meyve yatmadan, şuana kadar 1,5 lt su içtim geriye kaldı 0,5 ama eskisi gibi zorlamıyorum kendimi çok şükür bugünleri de gördük.

bende öle yapıyordum ama bu arlar yapamıyorum neyse inş becerebilirim :)

kızlaaarrr bugün işe gittim,dışarda da birsürü işim vardı bugün anca gelebildim nete..vitamin yazdırma bahanesiyle doktora gittim bugün oğlumu gördüm maşallah çok iyi haftasıyla uyumlu haftaya ayrıntılı usg için gidicem tekrar.vitaminlerimi yazdırdım,birde başka topikte arkadaşım söyledi sağlık ocakları aylık bebişi ve anneyi takip ediyolarmış,ve 21.haftada tetanoz aşısı yapılıyormuş yarın da oraya gidicem aşımı olcam inş.doktordan sonra medicana beylikdüzü hastanesinde doğum öncesi hazırlık seminerine katıldım çook güzel geçti,nerdeyse her ay bir kur başlıyomuş ben bugün aralık ayında başlayan kurun son seminerine gitmişim doğumu ve yenidoğan bakımını anlattı ebe ve hemşireler..bir sürü ikramlarda bulundular kuru pasta meyve suyu ohh birde eşantiyon dağıttılar bebek yağı-şampuanı vs.birdeee doktor tarttı 60 kiloyum hala 3 haftada kilo almamışım yürüyüşü 1 saate çıkarmanın faydaları,bebek de haftasıyla uyumlu çıkınca çook mutlu oldum gelelim bugünkü mönüye;

kahvaltı
1 haşlanmış yumurta
beyaz peynir
tahin pekmez
kaşar peyniri
bal
krem peynir
1 kupa light süt

ara
10 yer fıstığı-10 şam fıstığı,2 kuru incir,1 avuç kuru üzüm

öğlen
sebzeli etli orman kebabı
1 porsiyon pilav

akşam
peynirli 1 yumurta
2 dilim ekmek

meyve
yarım armut,1 dilim ananas,bi parça nar

dışarda koşturdum bugün ne kadar yürüdüm bilmiyorum ama bayağı yoruldum,3lt su.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…