2013 Haziran annesinin beslenme ve hamilelik günlüğü

evet canım bugün gittim sistemde telefon numaram gözükmediği için arayamamışlar beni..kaydımı yaptırdım aşımı oldum 1 ay sonra yine gidicem..bebeğin kalp atışlarını falan dinledi çok ilgili çok tatlı bi ebe güler yüzlü:) cep numarasını verdi bu zamana kadar bişey kaybetmedin,kilon falan gayet iyi dedi..

seninki supermıs kalp atısı da dinleniyo benımkınde yok sanırım benımkını dınlemedıler :) ay dınleseler zırt pırt giderim sanırım

kızlar bugün dışardaydım yine çok yoruldum
sabah sağlık ocağına gittim ordan kardeşlerimle buluştuk anne bebek fuarına gittik..
çok güzel bi yer harika şeyler vardı bebek üzerine a dan z ye herrşeyy..doğum fotoğrafçıları,mobilyacılar,kıyafetçiler,bebek arabası satan mağazalar bir sürü marka hepsinden broşür topladım telefonumu mailimi bıraktım..birkaç tane çıtçıtlı body aldım miniğime:) nevresimler uyku setleri banyo takımları uygun fiyattaydı ama taşıyamam diye almadım pazar günü eşimle gidince bakıcaz birde.canbebe molfix falan bebek bezi,önlüğü falan dağıttılar..çok güzeldi valla kaçırmayın derim hiç bişey almasanız bile fikir edinirsiniz

dikkat ettim dışarı çıkınca sapıtıyoruz kızlar biz mesela bugün;

kahvaltı;
sucuk
kızarmış peynir
krem peynir
kaşar peyniri
bal
tahin pekmez
çay

öğlen;
köri soslu tavuk
salata
makarna
yarım dilim ekmek

akşam
şimdi yicem evde hiç bişey yok neyapcam bilmiyorum bugün ara öğünde yapamadım şimdi bişeyler atıştırayım meyve yerim sonra...

bu arada senin arkadaşınmıydı pko lu benim adaşım hani yanlış hatırlamıyorum değilmi onu merak ettim ben :)

kızlarrr ne çok kaynatmışsınız ben yokken !

selülit : benm de başım dertte ya selülitlerle, kızlar duştan hemen sonra buz gibi su tutuyorum sorunlara bölgelere dr. iyi gelir demişti, bu selülitler sıcağı severmiş, olabildğnce soğuk suya tutsan sıkı olurlar dedi. Tabi beslenme de önemli de hamişiz ama ya şimdi beslenmcez de ne zaman beslencez

bugünün menüsü:

SABAH : yarım simit, beyaz peynir, çok acık bir fincan çay.
ARA: bir avuç siyah üzüm, iki ceviz.
ÖĞLE-AKŞAM geç yediğimiz için ayrıca akşam yemedim bidaha) iki avuç içi büyüklüğünde ızgara tavuk, bir kaşık yoğurt, bir kase salata, 3 tane salatalk turşusu,iki dilim ekmek
-bi tane limonlu soda.
ARA: yarım dürüm çiğköfte
bir kase çilek
bitane küçük dondurma ( magnum)
küçük bir paket muzlu gofret.
Yatmadan: bir elma yicem, şuana kadar 2lt kadar su içtim, bugün dışarda hareketli bigündü, doktora filan da gittik, ,ne kaadar yürüdüğümü bilmiyorum ama ben yine de 20 dk yüürüyüş yapıcam şimdi .

NOt: BUGÜN BİRAZ FAZLA MI ABUR CUBUR YEMİŞİM YA ama akşam yemeği yemeynce mecbur atıştrdım canım yemek istemedi.

kayınvalideme gitmediğimiz halde devamında ipin ucu kaçmayı bıraktı ortada ip bile kalmadı

ara: 1 elma 1 paket ince çubuk (135 kcal)

akşam: ev yapımı 2.5 pogaca
üç dört tane ev yapımı patates dilimi (elma dilimi- önce haşladım sonra az yağ ile tavada çevirdim)
3 tane kızarmış yeşil biber
domatesli kıymalı sos
3-4 çeri domates
çay

bugun 2 lt su içtim

şimdi eşime meyve soyucam ama ben yemicem

inşallah hepimiz istediğimiz sonuclara ulaşabiliriz

Dün gece Canim patates salatası çekti şimdi yapmaya koyuldum.Hafif az yağlı yapacagim:)
Sabah kahvaltımı salata ile yapacagim.
Dünün telafiside olur.
Aksama yemeğe davetliyim onun için bugün sadece salata yiyecegim
Yemekte yediklerime pisan olmamak için oncesi az yiyecegim...
Gece
1 kupa ballı süt
Sabah
1 kupa sekersiz açık limonlu çay

Sabah
1 tabak patates salatası
2 bardak sekersiz açık limonlu çay ( artık alışkanlık oldu çay a seker atmıyorum )

bu arada senin arkadaşınmıydı pko lu benim adaşım hani yanlış hatırlamıyorum değilmi onu merak ettim ben :)

aaa evet sana söylemeyi unuttum bak aşılaması tuttu,dün aldık haberini:) allah dualarımızı kabul etti çok şükür,sana da teşekkür ederim arkadaşım için dualarını esirgemediğin için

kahvaltı;
1 haşlanmış yumurta
krem peynir
kaşar peyniri
bal
tahin pekmez
1 kupa light süt
1 gözleme

öğlen;
eşim 3-4 gibi gelcek bugün ızgara balık+salata yerim

akşam,
öğlen geç yiceem için akşam yemem kuruyemiş ve meyve yerim

3lt su,1 saat yürüyüş....

aaa evet sana söylemeyi unuttum bak aşılaması tuttu,dün aldık haberini:) allah dualarımızı kabul etti çok şükür,sana da teşekkür ederim arkadaşım için dualarını esirgemediğin için

belki abartı gelir sana ama emin ol hemen hemen her namazımda aklıma geldi arkadaşın inş tamamına da erer de kucağına alır sağsalim.. ne güzel ya iki en iyi arkadaş aynı zmanda hamile :) maşallah:)

amanın nede güzel listeler çıkıyo böle gerçi bazı bazı aburlar cuburlar listelerde yerini alıyo ama genede güzel besleniyosunuz ben çok üşeniyorum yemek yemeye daha yarım saat önce kahvaltı yaptım 1 büyük bardak süt ve 2 ev yapımı poğaça arasına 2 dilim peynir yemişim oysaki saat 7:30 dan beeri ayaktayım ve açım tembelliğimden bişi yemedim...
kızlar bide bişi soracam paketlenmiş ürün yiyormusunuz ben yememeye çalışıyorum sütü inek sütü alıyorum yoğurdumu yapıyorum buzlukta meyve koymuşum onlardan meyve suyu yapıyorum ama yinede bazen paket ürün alıyorum mecburen şalgam suyu, peynir falan (köy peynirim bitti)... bisküvi çikolata nadiren yemişliğim var mecburiyetten....kendimi tutmaya çalışıyorum......ama ben çikolatayı çooook seviyorum....Allah tan canım öle çok istemiyo

ya uyuyan yakısıklı oldu benimki pofff kalksada kahvaltı etsek... böyle ben uyandırdığımda gün boyu başı ağrıyo bende kıyamıyorum ama bende oğlusumda acıktık sabahtan beri beni dürtüp duruyor annee mamaaaaa diye :)

ooo nirancım sen süpermişsin bide tembelim diyon benim tembelliğim yanında senin hiç ya:) ben her türlü şeyi yiyorum hazır yada ev yapımı hersey kabulum :)zaten aldıgım 5 kilodan belli:)

ooo nirancım sen süpermişsin bide tembelim diyon benim tembelliğim yanında senin hiç ya:) ben her türlü şeyi yiyorum hazır yada ev yapımı hersey kabulum :)zaten aldıgım 5 kilodan belli:)

mmucizemm sen o 5 kiloyu 20 haftada almışsındır eminim ben toplam 4 kilo aldım ama son 1,5 ayda bide bişi yemiyom diyom...nasıl aldım anlamadım, gerçi hala kendi tartımda almamış görünüyorum-da bu basenler büyümüş pantololnların düğmeleri kapanmıyo.... hamileliğimin sanırım 10. haftasından sonra canım makarna istiyordu habire makarna yiyodum demek onlar etti edeceğini...
ha bide şu aşerme nasıl oluyo ben aşermedim sanırım eğer makarna istemem aşermeyse ne salak bişiye aşermişim accık kocamı zorlayacak şöle gecenin bi vakti dışarda dolandıracak bişiye aşereydim iyiydi.... gerçi burada pek öle herşeyi bulamayız demek sabi anladı anasını aşerme krizine sokmadı

Sabah
1 tabak patates salatası
2 bardak sekersiz açık limonlu çay ( artık alışkanlık oldu çay a seker atmıyorum )

Ara
Yarım litre su
Öğlen
1 tabak patates salatası
Ara
1 küçük kase sutlac
1 dilim Elmalı tart( kalan 2 dilimi kocama yedireceğim ) bitsin diye
1 kupa sekersiz açık limonlu cay ( baya uzadı cay tanımım )
1 küçük kase patates salatası
Artık misafirliğe çıkacağım bakalım orda neler yiyecegim :)
Bu arada patates acayip tok tutuyor
Ustelilik besleyici ve sismanlatmiyor :) arada patates salatası yapacagim kendime
Aklım fikrim yemek oldu gunluk tutmadan önce böyle değildim

18 haftada aldım canım son 2 haftada kilo aldımmı bılmıyorum ağlıyacam.. benım çok uzun zamandır kıyafetlerım olmuyo benı gorenın hamılemısın dıye sormasına gerek yok görünen köy kılavuz istemezmışş kocaman bi göbüşüm var son 2 aydır hamıle pantolonu giyiyorum... bende bir tek sütlaç aşeriyorum ama evde yapılandan değil marketlerde pastanelerde satılanlardan onların tadı bi muhallebili gibi cok güzel:)

eee benim göbüşüm niye hala çıkmadı...evet accık var ama geneldede gazdan dolayı şişkin...zaten gebelikten öncede benim hep gaz şişkinliği, hazımsızlıktan dolayı akşama doğru kocaman bi karnım olurdu sabah dümdüzken....5-6 aylık hamileler gibi şimdi ise şişkinlik olmazsa azıcık var ... ama insan artık büyüsün istiyo karnı sankimde

selam arkadaşlar,

geçtiğimiz iki gün ani bir kararla eşimle yakın bir yere küçük bir tatil kaçamağı yapmaya gittik. e haliyle ben de kahvaltıda fazladan meyve salataları, su börekleri falan götürdüm bol bol. öğle ve akşamda daha dengeli davranmaya çalıştım.

tartıya çıkmaya korkuyorum fakat en az +500 olduğumu düşünüyorum.

geçmişi okumadan size de bir selam vereyim dedim.

bu arada yeni arkadaşlar da katılmış sanırım. onlar da kaç kg le başladıklarını ve ne kadar aldıklarını yazarlarsa daha aydınlatıcı olur :)

saglikla kalin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…