2013 Haziran annesinin beslenme ve hamilelik günlüğü

ben çay konusunda kendimi çok kısıtlamıyorum. birkaç günde bir attığım demir hapından 2 saat önce ve 2 saat sonra zaten hiçbirşey tüketmiyorum. eskisine göre daha açık ve toplamda 5-6 bardak civarında çay tüketimim var. kahveyi sınırlandırdım. yaklaşık 2 haftada bir ya da 10 günde bir içiyorum, o da filtre kahve ya da türk kahvesi şeklinde, instant kahve hiç tüketmiyorum.

ayrıca çayda organik çay tüketmeye gayret ediyorum.

61.700 ile hamile kaldım. Dün tartıda 64.900'ü gördüm... Abartılı bi kilo artışım olmamış sanırım :) Gerçi ilk 3 ay hiç kilo almadım. Son 1 buçuk ayda almışım bu kiloyu

ve bugün

SABAH: bir dilim kepek ekmeği, kaşar peyniri, iki ceviz, çeyrek peynrli gözleme, iki fincan çok acık cay
ARA: bir armut
ÖĞLE-AKŞAM: 6-7 yeşil biber kızarttım, üzerine 2 domates doğradım sarımsaklı ( nefisti) , 3 dilim kepek ekmeği, iki kaşık da yoğurt.
ARA: sütlü sıcak çikolata- iki tane kek
ŞİMDİ : bi tane dondurma ( küçük magnum)

2lt su içtim şmdiye kadar, 30 dk yürüyüş yaptım.

Herkese Selam,

aslında bugun iyi bir şey oldu benim için

bugun tartıldığımda 1 kg eksik cıktım bu da 2.5 kg aldım demek oluyor toplamda. ödemi mi attım yoksa yediklerime dikkat ettiğim için mi oldu bilmiyorum ama geçen cumartesiye göre 1 kg eksik çıktım.

çok mutlu oldum dogrusu çünkü şu aşamada kendime kilo almamın gereksiz oldugunu düşünüyorum

inşallah sizin için de yolundadır her şey

Son düzenleme:
bugün ben de 2 kg. aldığımı farkettim. son dönemdeki koteyl, tatil gibi aktiviteler kiloma olumsuz yansımış. hedefim gelecek hafta sonuna kadar +1,5 kg.'a geri dönmek.

bugünkü menüme gelince:

1 dilim ekmek+yarım açma+bol peynir+bal+zeytinyağı ve zeytin

3 tane muffin+piyaz

portakal suyu

birkaç parça sucuk+1 dilim ekmek

süt+yarım tost

yarım armut

Bende busabah 80 900 çıktım. 100 gram azalmış :)) yani 900 gram almış oluyorum bugün itibariyle :)

61.700 ile hamile kaldım. Dün tartıda 64.900'ü gördüm... Abartılı bi kilo artışım olmamış sanırım :) Gerçi ilk 3 ay hiç kilo almadım. Son 1 buçuk ayda almışım bu kiloyu
cok iyi normal bence :)
Bu arada arkadaslar ins bebeklerimiz ve gelişimleri iyidir.
Detaylı ultrason olan varmı bebislerin kiloları nasıl ?

Salı günü benim detaylı ultrason tarihim. Haber veririm inşallah sonuçları :) Çok merak ediyorum bende boyunu kilosunu

arkadaşlar herkes güzel güzel besleniyo yine oh oh oh yarasın bebişlere ama sadece bebişlere yarasın emi...
gorumcezede ya nolur sucuğu falan yemeseniz... sadece hamilelikte değil normaldede yenilmemeli..ben kaç senedir sucuk salam sosis krem peynir kola cips gibi şeyleri eve sokmuyorum.. artık konserve üründe almamaya çalışıyorum....alüminyum folyo kullanmıyorum ve paket ürünlerde alüminyum kullanılan şeyleri almamaya çalışıyrm çooooooook zararlı. nolur anneler herşey zaten katkı maddeli bari bazı ciddi zararlı şeyleri hayatımızdan çıkaralım

Salı günü benim detaylı ultrason tarihim. Haber veririm inşallah sonuçları :) Çok merak ediyorum bende boyunu kilosunu
Hadi bakalım ins hersey güzel çıkar
Benimde bu onumuzdeki Cumartesi cnsiyetinide öğreneceğiz artık ufakligin kendini gösterme zamanı geldi de gecti :)

Canim cok şükür ki o saydığın seyleri yok denecek kadar az tüketiyoruz evde ...
Konserve ürünler neden almıyorsun ? arada nohut fasulye Mısır falan aliyorumda merak ettim.
Biz artık dışarı gezmeye gittiğimizde meyve alıp yiyoruz yada taze meyva suları alıyoruz. Böylece gereksiz abur çubuklardan uzak kalıyoruz ...

Sabah
Biberli yumurta
3 dilim ekmek
Biraz domates
Yarım Elmalı tart
Sekersiz cay
Ara
Koca bir bardak taze ananas suyu
1 tane eksi starfruit Tuzla yedim icimin ateşini aldı:)))
Aksam
1 kase nohut yemeği
1 kase pilav
200 gram yoğurt
3 dilim ekmek
1 tane biber turşusu
Ben bugün su içmemisim artık gece boyu su yatana kadar:)

canım konserve ürünlerde sonuçta yoğun bi katkı maddesi, tuz var, yüksek oranda BPA bulunuyo, alınacaksa bile cam alınmalı..bi yerde okudum BPA’ya maruz kalmış anne karnındaki bebeklerde ve çocuklarda büyüme-davranış bozukluklarına neden oluyomuş sonra kalp, karaciğer hastalıklarına vs bu arada bebeğe alınan biberon emzik vs gibi ürünlerde BPA (Bisfenol A) olmamasına dikkat etmeliyiz
bence nohut fasulyeyi evde yapmak daha mantıklı ben artık nadiren mısır alıyorum mısırda almamak lazım onunda genetiğiyle oynanmış...aslına bakarsanız günümüzde hiçbirşey yemek lazım...neyse çokta pimpiriklenmeyelim ama en azından cidden zararlı olduğunu bildiğimiz şeylerden bizi cezbetsede kaçınalım helede hamilelikte, zaman kısıtlı sonra üzülmeyelim...

nirancım, kesinlikle sana katılıyorum. fakat arada bir bahsettiğin şeylerden çok canım çekince tüketiyorum. mesela bugün de pringles kaçırdım :/ Aslında genel olarak organik besleniyorum ama bazen de kendime engel olamıyorum.

bugünün haftasonu keyfi menüsü:

sabah: 2 dilim tam buğday ekmeği+1 yumurta+bal+tereyağı+bol peynir+birkaç zeytin+domates+salatalık

öğle: 15-20 tane pringles+çikolatalı kahve

akşam: fırında levrek+salata+fırında helva

ara: bir kase tam yağlı yoğurt

niran5 sen çalışıyormusun? çok merak ettim mesleğin ne :)

paylaşımlarınız çok güzel ancak ilk hamileliğim olduğu için mi bilmiyorum yediklerime dikkat etmedim ve kilo aldım (1.60cm boy ve 66 kiloyum)21. haftadan itibaren dikkat etmeye çalışıyorum bundan sonra inş ben değil de bebişim kiloları alır :)

Pazartesi Menüm
1 haslanmis yumurta
2/ buçuk dilm peynirli domatesli kekikli zeytin yağlı kızarmış ekmek:)))
1 domates
1 kupa ıhlamur
Ara
1 bardak limonlu sıcak su
Öğle
1 kase salata
1 kase tavuk sote
Yarm kase pilav
Aksam
2 dilim pizza
1 bardak kola
2 dilim kitir kitir:)))( restorantta yedim ismini bilmiyorum bizim tandır ekmeginin kuru hali diyim)
Evde
2 dilm ekmek
2 kasik patlıcan yemeği
Artık bundan sonrası ıhlamur ve meyva olur :2::2: bu ikon halımı anlatsın size:2:

Bura ya yazıp tüm gün ne yediğimi görüyorum ve aksamı geceyi süper frenliyorum:)

benim bugünkü menüm:

sabah: 1 tane peynirli börek+çay

ara: 1 büyük muffin+1 kutu süt

öğle: 2 çikolata (toplam 50 gr)

ara: bir avuç fıstık+1 kase yoğurt

akşam: tavuk çorbası+3 dilim ıspanaklı börek

ara: 1 elma+ 1 mandalina

yürüyüş yok malesef bu arada +2 kg.dan +1,5'a geriledim bugün itibariyle. hedefim 1 şubata kadar +1,5'ta kalmak... ondan sonra da ayda 1 kg...

gebelik takviminizi nasıl yayımladınız ben de yayımlamak istiyorum?

canım gebelik takvimini ekleyin mi ne yazıyo ya hani bizim yorumlarımıızn altında... en alt satırda ikinci yazan ona tıkla orası seni yönlendiriyor bende zorlanmıştım :) profilinde tahmini doğum tarihi bölümüne tarihini yazıyorsun ozman olusuyor.. düzgün anlatamadım ya birde öğretmenlik okudum güya

gorumcezede canım aslında bakıyorumda burdaki herkes çok güzel besleniyor genel olarak arada kaçamak olması çok normal benim canım Allah tan pek öle şeyler çekmiyo ama ilerleyen zamanda ne olur bilmem..bide buraya yazmak insanın daha bilinçli olmasını sağlıyor....canım ya bence kışın şu domates salatalık eve girmesin..organik denilsede olamaz çünkü kış sebzesi değil onlar..ben organik ürüne inanmıyorum sonuçta raf ömrü için kesinlikle içlerine katkı maddesi girmesi lazım....

niran5 sen çalışıyormusun? çok merak ettim mesleğin ne :)

mucizem canım ben doktorasını bile bitirmiş kadro alamamışlardanım.. eğitim biyoloji okudum (5 yıl) sonra fen fakültesi histoloji alanında doktora yaptım (4 yıl) nisanda bitti ama adamım olmadığı için kadro alamıyorum.. ve hala okula gidip geliyorum..eşimde doktora yapıyor aynı bölümde ben daha tecrübeli olduğum için ona yardım ediyorum...genelde laboratuvarda kimyasalların içindeyim...umarım bebiş etkilenmiyodur ama bildiğin kanserojen madde soluyorum..benim danışmanımda hamileyken lab.a girip çalışıyomuş oğlunun testisleri daha aşağıda doğmuş. sonradan sonradan yerine oturmuş..dua edin kızlar bebişte bi sıkıntı olmasın şuan anlaşılmaz çünkü...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…