2013 Haziran annesinin beslenme ve hamilelik günlüğü

meslektaşız ozman :) bende biyoloji mezunuyum birde tezsiz yüksek lisans yaptım baktım okumanın sonu yok elıme gecen birseyde yok ozman bıraktım bende bende dedim bi kan kaynaması oldu bende kan çekti demekki

Pöff oldum olası ne böyle liste yapabildim nede olana uyabildim napıcam hiç bilmiyorum elimden geldiğince günlük süt yumurta zeytin yoğurt cevizi ihmal etmiyorum, diğer yemek çeşitlerindede canım ne çekerse diyebilirim:26:

meslektaşız ozman :) bende biyoloji mezunuyum birde tezsiz yüksek lisans yaptım baktım okumanın sonu yok elıme gecen birseyde yok ozman bıraktım bende bende dedim bi kan kaynaması oldu bende kan çekti demekki

amanın meslektaşız ha ben gerçi henüz bi mesleğe mesup olamadım ki -taş ta olayım... inş. sen bi yerlere yerleşmişsindir...anam oku oku dediğin gibi bitmiyo ama ben hala direniyom ales çalışıyom şimdi...biyoloji aşkına bizede iş..okadar okudum bi sorki aklında bişi kalmışmı tez konumu bile unuttum

bende evde oturuorum okuldan mezun olunca bi devlet kurumuna girdim taşeron elemanı olarak 700 lıra maasla... 3,5 yıl çalıstım gerçi maaşım artmıstı :) ama hamile kaldım düşük tehlikem vardı eşimle ortak karar aldık ayrıldım zaten mesleğimle alakalı da değildi ama sağlık kurulusundaydım ucundan biraz benzerliği vardı en azından.. kpss ye çalıstım aslında çalısmaya calıstım olmadı... 2007 de biyolojıden mezun oldum ama hiçbir şey hatrlamıyorum eşim fizik mezunu benden ii biliyo biyolojiyi okadar vahim durumdayım... şimdi birde öğretmenlik için alan bölümüde gelmiş sınavda biyoloji sorulcakmış iice dipteyim anlayacagın..

ben bi yarım elmadan başka bişi yememişim henüz gideyim de kızımı doyurayım offffffff çok üşeniyorum

ben bi yarım elmadan başka bişi yememişim henüz gideyim de kızımı doyurayım offffffff çok üşeniyorum

aynı ben gibisin bende evde olunca düzgün bişi yemiyorum ama sabahları mecburum midem bulanıyo sırf o korkudan yiyorum sabahları :) bu arada senin kızının gramı bellii mi hiç söylediler mi?

aa bende 2007 mezunuyum kpss hiç çalışmadım üniversite olsun dedim hala bekliyom..ve bu saatten sonra kpss çalışmam dediğin gibi alan geldi çoğu şeyi unuttum zaten yeni okuduğum şeyleri hemen unutuyorum kaldıki eskiler...ay ben lise düzeyinde kpssden 91 aldım ozaman da yerleşemedim daha ne diye uğraşıyosam...ama ne gıcık demi canım ya okadar emek ver bişi olmasın...çocuğumu kesinlikle biyolojiden uzak tutacam zaten bölümler kapanıyo...benim mal kocamda Moleküler biyolojiden kudurdu kudurdu botaniğe ordan genel biyolojiye geçti...molekülerin geleceği var oysaki..şimdi çekiyo benim çektiklerimi..oyyy oy

aynı ben gibisin bende evde olunca düzgün bişi yemiyorum ama sabahları mecburum midem bulanıyo sırf o korkudan yiyorum sabahları :) bu arada senin kızının gramı bellii mi hiç söylediler mi?

ayın 15inde 221 gr 18cm idi sıpa şimdi nasıl bilmiyorum. öle güzel beslenmiyorum ama buzdolabıma bi liste yapıp asmışım süt,yoğurt,yumurta,ceviz-fındık-badem, kuru meyve, balık... günlük olarak...yediklerime işaret koyuyorum böylece nasıl beslendiğimi takip ediyorum

Son düzenleme:

:) bende okurken moleküler biyoloji ve endüstriyel mikrobiyoloji bölümünü seçtim son yıl bölüm secme vardı bizde...

bu arada senin bebek benimkinden önde :) 16+3 de benimki 188 gr dı :) ben ii beslenemiyorum sanırım

ya yanlıs anlamısım ben 15 haftalıkken dıyosun sandım :) bir hafta onceki sanırım ozman üzülmeyim :)

ya yanlıs anlamısım ben 15 haftalıkken dıyosun sandım :) bir hafta onceki sanırım ozman üzülmeyim :)

senin değil bu durumda benim üzülmem gerekiyo... 17+6 haftalık beden ölçüleriydi o kızımın ama haftasına göre normalmiş nettede baktım o civarlar oluyo seninkide normal...zaten 5 aydan itibaren yediklerimiz ciddi olarak etkiliyomuş..bi yazıda annenin beslenme düzeni hamilelikte nasılsa çocuğun doğduktan sonraki beslenme düzenide bnzer oluyomuş diye okumuştum...bi yazıdada annenin su içmesi çocuğun suyunu etkilemez diyodu ama doktorlar çocuğun suyu az dediklerinde annenin çok su içmesini istiyolar anlamadım gitti şu bilimi...
mucizem sen suan 21. haftandaymışsın şimdi biliyomusun bebişin kaç kilo

Son düzenleme:

şubatın 1inde detaylı ultrasonum var ozamn öğrenirim inş:) şuanlık bilmiyorum... yeni gördüm mesajını dr kontrolune gitmiştim troitimde bi dalgalanma olmustu ılk aylarda rutin kontrolde tutuyorlar normal degerlere inmiş şükür inş böyle devam eder..

canım çok geçmiş olsun...ama şükür iimişsin bölede devam eder hiç merak etme

bugünün karbonhidratlı menüsü:

sabah: peynirli börek+çay+organik salatalık -her ne kadar mevsim olmasa da -

ara: 10-12 tane fındık+3 kuru incir+1 elma

öğle: bol kısır+bir büyük ayran+iceberg

ara: bir kutu süt+1,5 muz

akşam: 3 dilim ıspanaklı börek+peynir+zeytin

ara: bir kase yoğurt+1 mandalina+yarım armut

ben kendime bakamıyorum ya

bu gün coştum tatlının dibine vurdum

sabah

2 dilim ıslak kek
1 bardak süt

öğlen:
1 küçük peynirli tost

akşam:
tavada yumurta ve kahvaltılık ürünler eşliğinde bir büyük dilim köy ekmeği

ara
1 dilim ıslak kek

yarım portakal yarım armut 1 mandalina

1 litre su anca içmişimdir bu gun

yarın daha sağlıklı bir menü olması dileğiyle :/

neden ama? menünü yazsana buraya canım. daha iyi görmüş olursun...

yazmaya değer bi menüm olmuyor ki düşünüyorm ne yediğimi sonra kendime kızıp yazmıyorum ama bugun yazayım başlayım en azından..

sabah:

aç karnına bir dilim armut ve bir bardak ılık limonlu su..

ardından bir haslanmıs yumurta. 3 dilim ekmek, peynir, tereyağı, kahvaaltılık salça, azıcıkta tahinli pekmez... birde 2 bardak açık çay..

şimdilik bu kadar birazdan dısarı cıkıcam hem yürüyüş yapıcam hemde yemeklik bişiler alıcam... becerebilirsem inşallah yeşil mercimek yemeği ve kavurmalı bulgur pilavı yapıcam...

bugünün oburcuk menüsü:

sabah: sebzeli peynirli börek+çay

ara: 2 kutu süt

öğle: pilavüstü döner+salata+turşu+birazcık da patates kızartması

ara: 1 mandalina+1 muz

ara: meyveli çikolata

akşam: bir yumurta+bir kibrit kutusu kadar peynir+yeşillik+zeytin+2 dilim ekmek

ara: bir kase yoğurt

iki gundur gripten bisi yiyemiordum bugun kapattim herhalde acigi evde yogurt yok canim cok yogurt cekior yarin yarim kilo yemegi planliorum:)

sabah
ilik ballinsut

ogle
1 kase tavuklu sebze corbasi
zeytinyagli taze fasulye

ara
1 bardak ligt sut icine bir bardak musli
2 adet mini pogaca peynirli (tek atimlik olanlardan)

aksam
1 kase tavuklu sebze corbasi
bol limonlu haslanmis karnibahar
esimin ev yemekleri ile arasi olmadigi icin pide soylemisti dilmlenmis, bir dilim kusbasili pide de ben yedim tadimlik

ara
yarim elma
2 kasik saray muhallebesi

yatmatan bi bardak daha sut iceçegim balli bronslarim icin...

aslinda cok degil ama bana fazlaymis gibi gelior bi de yogurt, ceviz yemedigim icin eksik mi kaldi gibi de gelior

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…