2013 Haziran annesinin beslenme ve hamilelik günlüğü

gözünaydın canım :) bir kzıın yanında inşallah birde oğul anası olucaksın maşallah:) bakalım cuma günü bende detaylı ultrasona gireceğim %80 erkek bakalım değişecekmi :)

aa çok sevindim:) gözün aydın canım hayırlı olsun:) bu senede erkek senesi galiba

nar23, öncelikle oğluşun hayırlı olsun, Allah analı babalı büyütsün.

bugün benim de doktor kontrolüm vardı, bizim de cinsiyetimiz netleşti, oğluşum inşallah sağlıkla gelir aramıza...

bugünkü menüme gelince:

* sabah: bal-kaymak-iki kibrit kutusu peynir-çay+1 adet simit+sucuklu yumurta+birkaç badem, ceviz, fındık

*öğle: iskender+salata+yoğurt+1/3 künefe

*ara: 7-8 adet salatalık turşusu (bu arada ben içinde bol miktarda koruyucu oluyor diye turşu almıyordum, bugün berrak diye bir markann katkısız ev yapımı turşusunu buldum, içindekileri diğer turşların içerikleriyle karşılaştırdık, gerçekten oldukça doğal görünüyor)

*ara: bir kase yoğurt (250 ml kadar), 1 mandalina

Cok teşekkür ederim ...
Nasip oursa birde olgusum olacak cok güzel bı duygu.
Gorumcezede hayirli evlat olsun ins.
Saglicakla huzurla kucağımıza alalım ins...

bugünün pazar keyfi menüsü:

sabah: bal,kaymak, 2 dilim ekmek, 7-8 tane fındık veee 1 tane ıspanaklı peynirli gözleme

ara: 1 bardak süt+yarım armut

akşam: 1 çipura+bol salata (salatada zeytinyağı da var)+ brokoli

ara: 1 mandalina+ 1 kase yoğurt

pazar keyfi bu olsa gerek :)

çok güzel bir cumartesinde sonra ( eşimle bayağı bir keyif yaptık ) akşam kayınvalidemlere gittik orda kaldık.. kayınvalidem bir kahvaltı hazırlamıştı ki ımmmm çok güzel :)

sabah..

aç karnına limonlu biraz şekerli ılık bir su bardağı su (bağırsaklar için) sonrası ziyafet :)

1 kibrit kutusu peynir, yarım dilim ekmek üzerine tereyağı bal, iki yemek kaşığı patates salatası, 2 yemek kaşığı domatesli yeşilbiberli beyaz peynirli salata, biraz sucuklu yumurta (sucuklar kurban etiyle kendimiz yaptırdık yani bir nevi organik) bir dilim havuçlu cevizli kek, 2 yada 3 dilim kayınvalidemin cici ekmeği ( bayat ekmekleri dilimleyip üzerine domates kaşar biber ve birazda ketçaptan oluşan bir harç koyup fırınlıyor missss gibi oluyo :)) birde 2 büyük bardak çay :) hatırladıklarım bunlar :)

ama sonra hazımsızlık :):)

kayınvalidemlerden çıkıp kendi annemlere geldik şimdide annemdeyim :) anneme gelir gelmez biraz zeytinyağlı su içtim bağırsaklarım için çok yavaşladılar ve evde odaları gezerek yürüyüş yaptım...

hazımsızlığımı rahatlattıktan sonra akşam yemeği 7:30 da ..

akşam

bir kase tarhana çorbası yanında çeyrek dilim ekmek, bir tabak mantı çorbası (bizim oralara özel), iki yemek kaşığı pilav iki yemek kaşığı bezelye yemeği 2 köfte ve 2 su bardağı ayran... yok denecek kadar az ekmek yedim mutluyum :)

saat 9 gibi 2 çay bardağı açık çay (babişkomla çay keyfi özlemişim ) ve bir avuçtan fazla fındık ceviz üzüm badem karışımı...

toplamda 5 su bardağı su içemiyorruummm du aklıma gelmişken bir bardak daha içem ....

gunaydın, bu hafta sonu istediğim gibi saglıklı bir menu olusturamadım maalesef, biraz kacamak yaptım. Kesin kilo almisimdir derken hic almamisim gecen haftadan bu yana mutluyum. Ama persembe kayınvalidem geliyor herhalde 10 gun kalır. Ve inanılmaz yemekler yapıyor. Yemek yapıp yiyince mutlu olan erkek annelerinden, bi de o varken annemle birbirlerine yarısa girerler. Salı gunu annem gelipr 4-5 cesit yemegini ben yapayım demeye basladı, umarım cok abartmam, ya da nefsime hakim olurum:) Bu haftasonunun az biraz saglıksız menusu

Cumartesi

Sabah
1 muz, 3 ince dilim beyaz ekmek, beyaz peynir, zeytin, kasar, domates, acık cay
Ara
1-2 Kuru incir, 1-2 kayısı
Oglen -Aksam arası - atistirma seklinde
2 kandil simiti, acık cay, yarım muz, biraz cips ve alkolsuz bira.
Aksam
3 dilim pizza
Bol su var, ama yuruyus yok

Pazar
Sabah
2 dilim ev yapımı peynirli kek, 4-5 zeytin, domates ve acık cay
Ogle
1 kase zeytinyaglı taze fasulye, 1 kase yogurt
Aksam
1 kase tarhana corba
1 kase tavuklu beyaz pilav
Yatmadan
1 kase puding
Bol su var, yuruyus yok.

Bugunden itibaren yuruyuslere devam ediyorum
Gorumcezede oglun hayırlı olsun, benim de oglan olacak, zaten herkesin dediği gibi oglan senesi herhalde. Sirkette 4 bayan ve 2 erkegın esleri hamile. Hepimizin erkek :)
Simdi isim secme faslındayız sen karar verdin mi?

kaçamaklı bir haftasonu geçirdim

cumartesi sabah

1 büyük dilim ekmek
zeytin, peynir, domates, yumurta, çay

ara: 1 bardak süt+az kahve+ 1 kase puding

ara: 1 dilim ekmek ve kaşar peyniri

akşam: patatesli tencere yemeği
havuç yogurtlusu
yarım dilim ekmek

1.5 litreye yakın su içmişimdir

pazar:
1 büyük dilim ekmek
zeytin, peynir, domates, yumurta, çay

ara

ıhlamur

akşam:
3 yemek kaşığı garnitürlü pilav
fırında elma dilim patates ve fırında mantar
bol yeşil salata

1 kase puding

yarım elma yarım portakal yarım ayva

içtiğim su 1 litreyi geçmemiştir muhtemelen

Bu sabah kahvaltı
2 tane tereyaglı yumurta
2 dilim ince kaşar peyniri
1 dilim ekmek
bol ıhlamur

kulaklarım ağrıyor grip tehlikesiyle dışarıda yürüyüş yapamıyorum, inşallah şu bir iki haftayı şişmeden kapatırım

Son düzenleme:

Tesekkur ederim littledumblonde'cum, isimde doğa ya da eren düşünüyoruz. içinde geçen "ğ", doğa ile ilgili en büyük tereddüt :) sen karar verebildin mi? gerçekten çok fazla erkek var, haziran 2013 annelerinde de erkek oranı %57'lerdeydi en son...

bugünün hedeflenen menüsü:

sabah: 1 yumurta+2-3 tane ceviz+maydonoz+roka+2 zeytin+2 kibrit kutusu peynir+1 açma+ 2 bardak çay+2-3 tane salatalık turşusu

ara: 1 kutu süt+1 elma

ara: 1 avuç fındık, badem

akşam: kıymalı şehriyeli çorba, piyaz

ara: 1 kase yoğurt+ 1 meyve

yawf sizin menüleri okuyup okuyup duruyorum yazmaya üşeniyorum belkide kayda değer bişi yok o yüzden ama artık yaziiim bari dedim

sabah; 1 elma, bi dilim ballı ekmek
12:30 kahvaltı; çeyrek ekmek arası yumurta maydanoz bol marul, 1 bardak açık çay

aslında şimdi çerezleri yesem iii olacak ama çok üşeniyorum..nese devamı akşam yazarım çünkü bende bilmiyorum

Kızlar Bende bu ara beslenme düzeni diye birşey kalmadı
Bir taraftan kahve iciyorum diğer taraftan yoğurt taze meyvasulari:))) iyi kötü hersey karıştı yahu....
Neyse diğer günleri düzenli geçirmek umuduyla diyorum
Bu sene oğlan yılı cidden burada hamileler var hepsi oğlan bekliyor
Hayirli imanı olsunlarda
Bende acayip bı mide yanması ve bulantisi var .resmen 4 aya donmuş gibiyim...
Oğlusuma bir türlü alışverişe baslayamadim kızım hastalandı evden çıkamıyorum nasip olacak ya neyse ablasının bir kac zibini var:)

tebrik ederim canim ikinci kuzu erkekmis

ne guzel bir kiz bir erkek ..

Rabbim hayirli etsin..

gecmiş olsun canım bende de geçen hafta yanma vardı hiç bişi yiyemiyodum şükür rabbime 2 gündür iim ama bu seferde accık yiyorum sanki dünyaları yemiş gibi şişiyorum

bugünkü menümden 1 elma yerine 1 kibrit kutusu helva ve şu saatte de 10 tane hoşbeş yiyerek sapmış bulunuyorum :/ bu nedenle yürüyüşü 45 dk. yaptım.
neyse, buna da şükür :) en güzeli aslında kahvaltıdan sonra günün planını yapıp ona uymaya çalışmak... planın dışına çıkınca insan vicdan azabı duyuyor en azından :)

kızlaarrr bir haftadır yurtdışındayım inanılmaz kaçamaklar yaptım, çok çikolata yedim, düzen filan kalmadı, ne bulursam yedim, çok vicdan azabı duyuyorum hemen düzene sokcam inş. sizleri de okudum gayet iyi gidiyosununz maşallah.

bugünün karonhidrat arsızı menüsü:

sabah: 1,5 yemek kaşığı pekmez+2 ceviz+peynirli börek+ 1 ince dilim peynir+ yeşil çay

ara: 10 kadar çikolatalı badem+bir kutu light süt

ara: 1 elma

öğle: yarım kase çorba+4 dilim (kenarlarını yemedim) pizza

ara: yarım porsiyon tropikal meyve+1 kuru incir+10-12 adet kuru üzüm

akşam: 5 tane köfte+ brokoli

ara: 1 kase yoğurt

yürüyüş: yok denecek kadar az
alınan toplam kg: +1,5
güncel hedef: en azından 15 şubata kadar +1,5 kalabilmek ve 22. haftaya en azından bu şekilde girmek.. (bu gidişle zor ama :))

kızlar ingiltere prensesi mi ne hamileymiş bursadan siyah incir kurusu getirtmiş çok iyiymiş hamilelikte bebek çok güzel gelişmiş artık blmem yalan blmem doğru getirtiyorum bakalım bizim ki nasıl olucak

annem acayip bakıyo bana ya poff çok yiyorum ama bugun bayagı bır yürüyüş yaptım hatta cok yoruldum...

sabah...

aç karnına sıcak su (bağırsak dostu)

rizenin nefis mıhlamasından yaptı annem :) yarısından fazlasını mideye indirdim ne kadar ekmek yedim yanında bilmiyorum bir kupa açık az şekerli çay, peynir, tereyağı ve reçel....

saat 1den 4e kadar sokaklardaydım işlerim vardı e bide eski semtimi bayağı bir gezmiş oldum :) annem fırından kocaman sıcacık bir simit aldı eve gelene kadar onu tırtıkladım...

annem hamur kızarttı fırına gittiğimizde canım çekmişti anacım hemen yaptı:) ondan yedim sanıırm 4 tane bide tavuk sote çekmişti canım onu da yapmış bide ondan yedim bide üzerine çay içtim hee bu arada simiten de yedim

şimdilik bu kadar bakalım babam geldiğinde oğlumun canı ne isticek ve ne yiycez.. artık önümü alamıyorum birazda almak istemiyorum sanıırm ömrümde ilk defa keyfini cıkarak yemek yiyorum kendimi sıkamıyorum o yüzden ama bu bana 7 kilo olarak dönüş yaptıAllahtan boyum var bide önceden zayıftım da kurtarıyorum :)

mihlama miiiiiiiiiii

annenin yaninda olmanin keyfini cikar canim..

afiyet, bal , seker olsun.. kuzuna yarasin, oglusuna lop lop et olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…