2013 Haziran annesinin beslenme ve hamilelik günlüğü

tebrik ederim canim ikinci kuzu erkekmis

ne guzel bir kiz bir erkek ..

Rabbim hayirli etsin..

cok sagol ztar
benim ki supriz bi hamilelikti oglus olmasi sanirim daha cok isime geldi:)
sen nasilsin artik son gunlerin
gurbette sana arkadas geliyor ve cennet kokulu bir arkadas hayirlisiyla kucagina al ilk aylar biraz zorlansanda sonrasi buyuk bir nimet ins:) kizim simdi benim biricik arkadasim herseyim...

gecmiş olsun canım bende de geçen hafta yanma vardı hiç bişi yiyemiyodum şükür rabbime 2 gündür iim ama bu seferde accık yiyorum sanki dünyaları yemiş gibi şişiyorum
sagol mucizemm
benim istahima pek bi etki etmedi ama buara bende daha iyiym.
acayip istahim acildi sanirim 5 aydan sonrasi boyle gidecek tabi kontrolu elden birakmamam lazim..

iyiyim canim cok sukur.. amin canim bende heyecanla bekliyorum minik gurbet arkadasimi. Rabbim saglikla, kolaylikla, hayirla tamamina erdirsin insaallah.

benim hamileligim ilk baslarinda cok fena kabizlik problemim olmustu. o zaman ilacla falan bi sekilde duzelmisti birde son bir kac gundur cok fena olmaya basladi yine. ve isin kotu yani ilaclarda fayda etmiyor bu sefer. ne yapacagimi bilmiyorum. bugun dr randevum var. diyecegi seyleri de az cok biliyorum ama yine de danismam lazim . son zamanlarda olmasi iyi olmadi hic ama hayirlisi bakalim.. Allah beterinden saklasin.

bilindik seyler ama suyu hep ilik ic bu ar.a. sindirimi kolaylastirir kabizliga iyi gelir
kuru yaysi yine ilik suyla sabahlari tuket
birde dragon diye bir meyve var oda cok iyi geliyor kabizliga. istedigin kadar yiyebilirsin bi zarari yok hamileleikte.

mihlama miiiiiiiiiii

annenin yaninda olmanin keyfini cikar canim..

afiyet, bal , seker olsun.. kuzuna yarasin, oglusuna lop lop et olsun

amin canım amin :):) oğluşuma et oluyomu bilmiyorum ama bana olduğu kesin

sagol mucizemm
benim istahima pek bi etki etmedi ama buara bende daha iyiym.
acayip istahim acildi sanirim 5 aydan sonrasi boyle gidecek tabi kontrolu elden birakmamam lazim..[/QUOTE]

ben ipin ucunu kaçırdım vatana millete hayırlı olsun ):):

e kızlar hani menüler amaaa???

ztar canım şu anda kaç kilo almış bulunuyorsun? kabızlık malesef bende de var, duphalac diye bir şurup var, onu kullanıyorum ama çok da etkili değil...

bugünün partici menüsü:

sabah: peynirli börek+ 2 tane ceviz+ yeşil çay

ara: 1,5 bardak süt + 1 dilim peynir+ 2 tane eti form bisküvi

öğle: yarım kase kıymalı çorba + bir dilim meyve

ara: 4 tane şekerli, kremalı ve çikolatalı pasta :/ + 1 tane kokteyl içecek

akşam: 1 tane peynirli gözleme + domates +maydonoz +peynir + 1 tane yumurta

ara: 1 kase yoğurt+ 1 meyve

su içmede problemim yok, yürüyüş yapamadım, düzensiz beslendim, tek tesellim yeterli kalsiyumu aldığımı düşünmem...

canim bende hamilelik oncesinde de boyle problem oldugu icin ilacsiz nerdeyse coookkk zorr.. zaten soguk su icmiyorum ama bu seferki sanirim bebegin buyumesiyle ve bagirssaklara baski yapiyorsa onunla alakali olabilir :26:

canim ben 20 kusur kilo aldim. cumartesi tartilayim insaallah sizinle rakami paylasirim ..

ayy kaç gündür yazamıyorum size bilgisayar kafayı yedi uyuz oldum haftasonundan beri yazmıyorum pazar günü kahvaltıda dışardaydık coştum tabiki,ama akşama toparladım neyseki
yürüyüşümü ve suyumu eksik etmedim..tek tek yazmak zor olacak toparlamaya çalışıcam;

p.tesi kahvaltı;
çeyrekten büyük bol kaşarlı tost
1 kupa light süt
zeytin 10tane

ara;
10 yer fıstığı,10 şam fıstığı,kuru üzüm,kuru incir

öğlen
zeytinyağlı kereviz
1 kupa ayran
1 dilim ekmek

akşam
öğlenle aynı

salı kahvaltı;
boll kıymalı bir yumurta
1 kupa light süt
ekmek fazla kaçtı yumurtaya bana bana yedim,tam tahıllıydı
pekmez tahin

öğlen
kıymalı karnıbahar yemeği
1 dilim ekmek

ara
aynı

akşam
öğlenle aynı

çarşamaba kahvaltı;
1 yağda yumurta
beyaz peynir
krem peynir
tahin pekmez
1 kupa light süt
zeytin
çokokrem

öğlen;
mercimekli bulgur pilavı
biraz yoğurt

akşam
öğlenle aynı yanında 1 kuru soğan 1 dilim ekmek 1 kupa ayran

hepsinde de 1 saat yürüyüşümü ve 3 lt suyumu ihmal etmedim..sadece dün ara yapamadım çünkü işyerindeydim..ha bide meyvede pek yiyemedim bu hafta 1 portakal,1 kivi yedim akşamları.birde hatırlamıyorum hangi akşam 1 koca kase patlamış mısır yedim,biraz da çekirdek bugüne gelelim;

kahvaltı;
kıymalı 1 yumurta
1 kupa light süt
tam tahıllı ekmek miktarını bilemiyorum sabahları çok yediysem yada az da yesem öğlen ve akşam ekmek yemiyorum yediğim zaman yazıyorum dikkatinizi çekerim
zeytin
beyaz peynir

ara
aynı

öğlen
kuru fasülye,pilav yapıcam inş
1 kupa ayran

akşam
öğlenle aynı

1 saat yürüyüş,3lt su...

meyve 1 muz,1 kivi,2 mandalina yerim bu kadaaaarrrr

bu fırsat kaçar mıııı

ye gitsin

Salı: 2 yagda yumurta
peynir
zeytin
2 ince dilim çavdarlı ekmek

akşamüzeri ara: kendimi kaybettim ve cips yedim
1 şişe soda

akşam: yogurtlu mantı
bol yeşil salata
barbunya pilaki
1 dilim ekmek

ara: meyve (1 porsiyon)

çarşamba kahvaltı:

1 simit
1 kibrit kutusu kadar peynir
zeytin
ıhlamur

akşam: 1 kase kısır
1 tabak mercimek çorbası
çay

ara:yarım dilim ev yapımı kek
türk kahvesi
çeyrek portakal, yarım elma, 1 mandalina

bu sabah kahvaltı: ipin ucunu kaçırdım yine
3 orta dilim ev yapımı kek
1 büyük bardak ıhlamur

Dün sağlık ocağına gittim kan vermek ve aşı olmak için
tartıldıgımda 3.5 kiloyla devam ettiğimi gördüm ve sevindim dogrusu

bi de şu kaçamaklarım olmasa, bozuyorlar her şeyi. bu sabahki kaçamağım için üzülmicem sabah olduğu için. önemli olan akşama kadar dengelemek.

Nar, görümcezede oğluşlarınız hayırlı ugurlu olsun

hepinize sevgiler

cok sagol kuzukulagim
kizlar ben buara menu paylasamadim kilom ayni 1 200 gr devam ediyorum
ttatile gidecegim uzun bir sure yazamaybilirim
tatilden sonra tartilir tekrar menuleri yazmaya devam ederim...
firsat bulukca bakmaya caklisirim takiptesiniz yani menuleri yazmaya devam edin :))

canım başka bi topikte gördüm 1 şubatta nisa hastanesinde ayrıntılı usg ye gircekmişsin 4 şubatta da ben gircem aynı hastanede inş.nasıl yapıyolar,cd veya flash veriyolar mı memnun kaldın mı paylaşırsan sevinirim..ben doktor reyhan hnma gitcem sağlık ocağından ebem orayı tavsiye etti ondan oraya gitcem benim her zaman gittiğim hastane pahalı fiyat verdi hem burası uygun da..142 tl ye çektircez inş:)

bn hep cıkıom 70 ın altını gormuorm tartıda 58 le hmıle kaldım dusunun yanı

canım yarın gidicem bende reyhan hanıma gidicem zaten ayrıntılı ultrason için o dr a sevk ediyolar.. normalde Dr. Alev ORAL a gidiyorum ben ama testleri hep reyhan hanım yapıyor.. 2li içinde randevuyu reyhan hanım vermıstı ama ben yaptırmaktan vazgecmıstım nasıl bakıyo nasıl bir dr bilmiyorum cuma günü inş evde olursam yazacagım sana canım.. 142 ydi dimi bende fiyatı unutmustum :) ii olmus yazman:) nerede oturuyorsun ve normalde nerede yaptırıyorsun kontrollerini

bn hep cıkıom 70 ın altını gormuorm tartıda 58 le hmıle kaldım dusunun yanı

bende 58 le hamile kaldım canım ya henuz 65 i gördum yetmişi gördüğümde ağlarım sanırım çok üzülüyom ama neyse evlatlarımız saglıklı olsunda sonra veririrz inş:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…