2013 Haziran annesinin beslenme ve hamilelik günlüğü

bugünün biraz abartan menüsü:

sabah: peynirli börek+ 1 dilim peynir+ bitki çayı

ara: 5-6 tane çikolatalı badem+ 1 kutu light süt+ 1 mandalina

öğle: 1 porsiyon kıymalı pide+ 1 ayran+ biraz salata

ara: 1 kutu light süt+ 1 muz+ 2 küçük kandil simidi+ 1 küçük elmalı pasta

akşam: 2 kase sebzeli tavuklu çorba+ yoğurt+ turşu

ara: 1 kandil simidi+ 1 elmalı pasta+ bir avuç çekirdek+ 1 porsiyon meyve

sabah:

2 adet haşlanmış yumurta
2 kibrit kutusu beyaz peynir
2-3 zeytin
2 yemek kaşığı büyüklüğünde helva
1 küçük üçgen krem peynir
2 küçük dilim tahıllı ekmek

ara: 1 muz, yarım bardak süt, 1 halley

akşam:
bol yeşil salata
bulgur pilavı
pırasa yemeği
yogurt

ara: 1 küçük dilim ev yapımı kek
2 adet çiğköfte

bu cumartesi kontrolüm var, hedefim 1 ay önce aldıgım 3.5- 4 kg arası olan kiloyu korumaktı. geçtiğimiz perşembe hala 4 kg almış görünüyordum sağlık ocağında tartıldıgımda ama bu hafta ne çıkacagım bilmiyorum. dikkatli beslendiğimi düşünüyorum ve dün 1 saat yürüyüş yaptım, yarın da 45 dk yürücem inş. böyle gidersem dengeli bitirebilirim bu haftayı.bakalım :44:

kızlarrr ne güzel birbirinizi etkiler olmuşsunuz , bende aranıza katılsam mı acaba diyorum ama yediklerimi yazmaya utanıyorummmm :26:
hadi yazalım bakalım ,
dün sabah peynirli börek , cay
ögle:kuru fasulye ,pilav, cacık , yogurt
ara : 1 dilim pasta
aksam : 2 parça pırasalı börek , çorba, semizotu salata

bugun :

sabah : 1 simit ,biraz peynir ,2-3 zeytin ,azcık börek :26:
bal

canımmm çok mutlu oldum.. rabbim böle devam etmesini nasip etsin hepimize :) benim bebişim genelde profilden poz verdi ama yandan ve önden cok farklı sanada öle geldimi?

amin canım.evet yandan ve öncen çok farklı:) bizimki döndü yüzünü,eli kafasında fotoğrafta,zaten ellerini çok seviyo hep yüzüne götürüyo:) ağzını kapatıp açtı birde:)

günlerden sonra çok şükür bugün evdeyim yarın yine işim var ama boğazlarım çok acıyo bugün kendimi tedavi etmeye çalışıcam hiç keyfim yok canım bişey istemiyor..kaç gündür yazamadım buraya da pazar günü çok kaçırdım ama 2 gündür toparlamaya çalıştım,yürüyüşümü ve suyumu eksik etmedim 1 kaçamağım oldu yazmadığım süre zarfında 1 tane browni yarım pakette çikolatalı bisküvi yedim ne zaman yedim hatırlamıyorum ama :S neyse gelelim bugüne;

kahvaltı;
1 haşlanmış yumurta
beyaz peynir
krem peynir
zeytin
tahin pekmez
bal
kaşar peyniri
2 dilim tam buğday ekmeği
1 kupa light süt

ara
10 yer fıstığı,10 şam fıstığı,1 avuç kuru üzüm,1 avuç fındık
1 bardak taze sıkılmış portakal suyu

öğlen
2 kase arpa şehriye çorbası
2 dilim tam buğday ekmek

akşam
2 kase kıymalı tarhana çorbası
2dilim tam buğday ekmeği

3 lt su,1 saat yürüyüş.evde pişircek sebzem yok,hem de boğazlarıma iyi gelir sadece çorba istiyo canım...

meyve
1 muz,1kivi,1 dilim ananas....sonra da ıhlamur içerim.

kızlar bu arada bu zamana kadar hiç bişey almamıştım oğluma pazar günü 50 tl ye çok güzel bi hastane çıkışı bulduk aldık eşimle:) 2 tane de patikli alt pijama aldık,bir de lcw da 3lü kısa kollu çıt çıtlı badilerden vardı onlardan aldım 12,90a.ilk defa bişeyler aldım oğluma çok mutlu oldum:) he birde eşim fb li bi hastane çıkışı aldı o da çok tatlı:)

Selamlar ve günaydınlar hanımlar,
boy 1.68, kilo 52 ile hamile kalıp kilo sorunu yaşayacağımı hiç düşünmemiştim
oturarak çalışmamaın etkiside vardır elbet ama bu gidişe bir dur demem lazım
şuanda 59 ile 60 kilo arası gidip geliyorum. dün yediklerimi yazayım öncelikle

sabah
1 simit 2 adet karper peynir

arada
yarım paket çikolata

öğlen
az mercimek çorbası, az patlıcan musakka azda pilav
üzerine kalan yarım çikolata:)

akşam
2 dilim tatlı

gece
saat 11 de az pırasa yemeği bir dilim ekmek
( eşim işi gereği geç geliyor çoğu zaman, yalnız yemeyide sevmediğimden genelde geç yiyiyoruz çok sağlıklı olmasada)

bugün için daha azimliyim
sabah yine 1 simit ve 2 küçük peynir yedim, öğlene kadar boğazımı tutucam inşallah

bugünün kontrollü menüsü:

sabah: peynirli börek+bitki çayı

ara: 1 mandalina+ 1 kutu süt

öğle: 1 kutu süt+ patatesli gözleme

ara: bir muz+ 1/4 balık +4-5 tane kuru erik

akşam: bir kase tavuklu çorba+ ıspanak + peynirli salata + 1 dilim esmer ekmek

ara: bir kase yoğurt+ 1 meyve + 1 avuç kuruyemiş

yürüyüş: hafif tempolu 1 saat

(umarım fazla kaçamak yapmadan bugünü tamamlayabilirim)

gölgen'cim ve aramıza katılan diğer arkadaşlar, hepiniz hoşgeldiniz... birazcık daha kalsiyum alın amaaa, sonra bebişler bizden götürmesin

Görümcezedecim, sanıyorum çalışıyorsun ve sabahları hızlı bir kahvaltı seçmek durumundasın.sana hatırlatmak istediğim bir iki husus var.

genellikle sabahları börek oldugunu görüyorum menünde ama diyetisyenlerin önerilerinden biri ekmeğin diğer hamurlu gıdalara göre ( börek, pogaça, simit ..vb) daha az yağ içerdiği dolayısıyla daha az kalori içerdiği. yani sabahları börek yerine esmer ekmeğe tost, ya da sandvic tercih etmeyi denesen. bir de tabii yanlış anlamazsan beni örneğin sabah börek yediysen onu günde bir kereyle sınırlasan yani öğlen yemeğinde bulgur pilavı ya da sulu yemek+ esmer ekmek yemeyi denesen. (tabiki seçme şansın varsa)
aldıgın kalsiyum çok yerinde bence, keşke ben de her öğüne katabilsem kalsiyumu

bu arada elbette karbonhidrat almalıyız, kilo fazlam oldugu halde doktor sakın ekmek..vb yememezlik etme dedi ama sabah ve öğlen ye akşam tüketme dedi. ben de akşamları doymanın yolunu yemeğin yanında yediğim koca bir kase yeşil salata ile buldum.

ben de şu kek işinden bir vazgeçebilirsem süper olacak
bu sabah:

7-8 zeytin
peynirli börek (sevgilerimi sunuyorum )
çay

ara: yarım muz, 1 küçük dilim kek, 1 bardak süt

öğlen: 1 dilim tahıllı ekmek ve 1 ince dilim beyaz peynir

ara: büyük bir bardak süt içine 1 çay kaşığı kahve yarım dilim kek

ara2: 1 kase brokoli yogurtlusu

akşam: ıspanak yemeği
bol yeşil salata
bulgur pilavı

ara: yarım portakal, yarım armut, yarım mandalina

bugun sağlık ocagından kan sonuclarımı aldım, kolesterolüm yüksek cıktı.
daha dikkatli olmam gerekiyor ama ne yapmam gerektiğinden emin değilim.
cumartesi günü kendi doktorumla randevum var en iyisi ona sormak sanırım :44:

Son düzenleme:
amin canım.evet yandan ve öncen çok farklı:) bizimki döndü yüzünü,eli kafasında fotoğrafta,zaten ellerini çok seviyo hep yüzüne götürüyo:) ağzını kapatıp açtı birde:)

:) diyorum ki ben de oğlum yandan daha yakısıklı önden accık çirkinmiş gülüyolar bana :) benimkide hep eli yüzündeydi demekki öle oluolar..

canım benim, evet calisiyorum ve o yüzden yumurtalı, bol yeşillikli kahvaltıları yalnızca haftasonları yapabiliyorum, bazen haftaiçi de bir akşam o şekilde yiyorum. börek konusunda çok haklısın, bir ara tam buğday ekmeğine tost yapıyordum, son zamanlarda saldım, uyarman ii oldu, yarın 5 dk erkek kalkıp yapmayı deniycem :)

ogle yemegi konusunda cok sanssizim malesef, kumpir, fast food, cigkofte vb arasından secmem gerekiyor, yakın cevremde guzel yemek yeme sansim yok

kolesterolünü önceden ölçtürmüş müydün? gebeliğe bağlı mı acaba? inşallah ciddi bişey yoktur. bu arada kaç kg ile başlamıştın ve şimdi kaçsın?

azcık hatırlatma yapmışım sana ne güzel

ilk kan tahlilimi 12. haftada yaptırmıstım kolesterol normaldi bugun aldıgım sonuc yüksek oldugu. gebeliğe bağlı dedi hemşire ama dikkatli beslenirsen toparlrsın dedi :44:

69 la hamile kaldım geçen hafta 73-73.5 arası gidip geliyordum bakalım bu cumartesi ne olacak sonuc

günaydın kızlar,bugün daha iyiyim çok şükür.yine evdeyim allahtan bugünki işim yarına ertelendi iyi oldu:)

kahvaltı;
1 tam tahıllı tost ekmeğiyle bol kaşarlı tost
zeytin
peynir
1 kupa light süt

ara
10 yer fıstığı,10 şam fıstığı,1 avuç kuru üzüm,1 avuç fındık

öğlen
kıymalı yumurta
2 dilim tam tahıllı ekmek
1 kupa ayran

akşam
2 kase mercimek çorbası
2 dilim tam tahıllı ekmek

meyve
1 kivi,1 muz,1 dilim ananas.
bir kaç fincan şekersiz ıhlamur

3 lt su,1 saat yürüyüş,

merhaba,
dün aksam : balık , salata , helva ekmek yokkk
bol su içmeye calsıyorum ayrıca ...

bugun :sabah 1 simit biraz peynir
ara : annemin yaptığı prasalı börek
ögle : yoğurt , yayla çorba, kapuska, komposto
aksam ne yiyeceğime gelince eve gidince bakıcam
ama ben yürüyüş yapacak zaman bulamıyorum eve varmam saat 20.00 buluyorr keske yapabilsem

Selam hanımlar,

dün simit ile başladığım günü

öğlen;
körili tavuk ve makarna

arada yarım dilim pasta
az elma, ayva,mandalina karışık

akşam
şehriye çorbası
balık
salata
gecede süt ile tamamladım.

bugün sabah dr. kontrolümüzde olduğu için hastanede 1 tost ve meyve suyu içebildim.
öğlen döner ve ayran artık ara öğün ve akşam yemeğini kestiremiyorum

sevgili kuzukulağım'ın uyarısından sonra bu sabah 5 dk erken kalktım

bugünün tostlu menüsü:

sabah: iki büyük dilim tam buğday ekmeğine maydonozlu kaşarlı tost+ bitki çayı

ara: 1,5 su bardağı light süt

öğle: yarım dilim ekmek+ 1 karnıyarık + 1 porsiyon nohutlu pilav + 1 bardak taze sıkılmış portakal suyu

ara: 1 elma + 3-4 ceviz + 3-4 kuru erik + 100ml yoğurt

akşam: 1 tabak mantı+ haşlanmış brokoli

ara: 1 porsiyon meyve + 1 avuç kuruyemiş

yürüyüş: hafif tempolu 45 dk.

canım kontrolün nasıl geçti? bu arada kaç kg ile başlamıştın ve ne kadar kilo aldın?

kahvaltida,

5-6 zeytin
beyaz peynir
2 dilim ekmek
1 domates
1 bardak sut

ogle yemeg
yayla corbasi az
kirmizi et kavurma
yogurt
pilav

aksam yemegi

cupra kizarmis
bol salata
zeytinyagi limon sosunda brokoli
1 dilim ekmek

2 saat sonra 2 kivi 1 portakal

canım kontrolün nasıl geçti? bu arada kaç kg ile başlamıştın ve ne kadar kilo aldın?

Canım kontrolümüz iyi geçti şükür, aslında biz detaylıyı 10 gün önce yaptırmıştık ama çok güvendiğimiz hastane bize anlaşılmayan 3-4 siyah beyaz fotodan oluşan bir cd verince eşim burunlarından getirdi.
Onun için geri davet etiiler dün sabah ve video çekimleri yaptılar ultrasonda
ben 52 kilo ile başlamıştım şuanda 60.5 gördüm tartıda, kimse kilomun fazla olduğuna inanamasada ben gördüğümü bilirim
ellerim, yüzüm, ayaklarım almadı kiloyu belkide ondan hala zayıf geliyorum çevreme, hedefim bu süreci 65 ile tamamlamaktı ama çok mu hayalperest oluyor bilemiyorum

buarada dünkü menüyü akşam davetli olduğum eltimde balık ve çorba ile tamamladım, bir iki dilimde tam buğday ekmeği.

bu sabah börek kokuları beni benden alınca dayanamadım biraz hamurişi yedim ama gün içinde dengeliycem inşallah:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…