canımmm çok mutlu oldum.. rabbim böle devam etmesini nasip etsin hepimize :) benim bebişim genelde profilden poz verdi ama yandan ve önden cok farklı sanada öle geldimi?
amin canım.evet yandan ve öncen çok farklı:) bizimki döndü yüzünü,eli kafasında fotoğrafta,zaten ellerini çok seviyo hep yüzüne götürüyo:) ağzını kapatıp açtı birde:)
Görümcezedecim, sanıyorum çalışıyorsun ve sabahları hızlı bir kahvaltı seçmek durumundasın.sana hatırlatmak istediğim bir iki husus var.
genellikle sabahları börek oldugunu görüyorum menünde ama diyetisyenlerin önerilerinden biri ekmeğin diğer hamurlu gıdalara göre ( börek, pogaça, simit ..vb) daha az yağ içerdiği dolayısıyla daha az kalori içerdiği. yani sabahları börek yerine esmer ekmeğe tost, ya da sandvic tercih etmeyi denesen. bir de tabii yanlış anlamazsan beni örneğin sabah börek yediysen onu günde bir kereyle sınırlasan yani öğlen yemeğinde bulgur pilavı ya da sulu yemek+ esmer ekmek yemeyi denesen. (tabiki seçme şansın varsa)
aldıgın kalsiyum çok yerinde bence, keşke ben de her öğüne katabilsem kalsiyumu
bu arada elbette karbonhidrat almalıyız, kilo fazlam oldugu halde doktor sakın ekmek..vb yememezlik etme dedi ama sabah ve öğlen ye akşam tüketme dedi. ben de akşamları doymanın yolunu yemeğin yanında yediğim koca bir kase yeşil salata ile buldum.
ben de şu kek işinden bir vazgeçebilirsem süper olacak
bu sabah:
7-8 zeytin
peynirli börek (sevgilerimi sunuyorum)
çay
ara: yarım muz, 1 küçük dilim kek, 1 bardak süt
öğlen: 1 dilim tahıllı ekmek ve 1 ince dilim beyaz peynir
ara: büyük bir bardak süt içine 1 çay kaşığı kahve yarım dilim kek
ara2: 1 kase brokoli yogurtlusu
akşam: ıspanak yemeği
bol yeşil salata
bulgur pilavı
ara: yarım portakal, yarım armut, yarım mandalina
bugun sağlık ocagından kan sonuclarımı aldım, kolesterolüm yüksek cıktı.
daha dikkatli olmam gerekiyor ama ne yapmam gerektiğinden emin değilim.
cumartesi günü kendi doktorumla randevum var en iyisi ona sormak sanırım :44:
canım benim, evet calisiyorum ve o yüzden yumurtalı, bol yeşillikli kahvaltıları yalnızca haftasonları yapabiliyorum, bazen haftaiçi de bir akşam o şekilde yiyorum. börek konusunda çok haklısın, bir ara tam buğday ekmeğine tost yapıyordum, son zamanlarda saldım, uyarman ii oldu, yarın 5 dk erkek kalkıp yapmayı deniycem :)
ogle yemegi konusunda cok sanssizim malesef, kumpir, fast food, cigkofte vb arasından secmem gerekiyor, yakın cevremde guzel yemek yeme sansim yok
kolesterolünü önceden ölçtürmüş müydün? gebeliğe bağlı mı acaba? inşallah ciddi bişey yoktur. bu arada kaç kg ile başlamıştın ve şimdi kaçsın?
Selam hanımlar,
dün simit ile başladığım günü
öğlen;
körili tavuk ve makarna
arada yarım dilim pasta
az elma, ayva,mandalina karışık
akşam
şehriye çorbası
balık
salata
gecede süt ile tamamladım.
bugün sabah dr. kontrolümüzde olduğu için hastanede 1 tost ve meyve suyu içebildim.
öğlen döner ve ayran artık ara öğün ve akşam yemeğini kestiremiyorum
canım kontrolün nasıl geçti? bu arada kaç kg ile başlamıştın ve ne kadar kilo aldın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?