2013 Haziran annesinin beslenme ve hamilelik günlüğü

bugünün cuma keyfi menüsü:

sabah: büyük bir tost+ bitki çayı + 1 kaşık pekmez

ara: 1,5 su bardağı light süt

öğle: bir porsiyondan daha az (2/3) kuşbaşılı pide+ salata+ ayran+ 3 tane ceviz + 1 tane kuru incir

ara: 1 su bardağı light süt + 1 mandalina

akşam: az ekmekli bol salatalı ve bol peynirli, yumurtalı birazcık da nutellalı bir kahvaltı (yemek hazırlamaya üşeneceğim için :))

ara: 1 porsiyon meyve + 1 avuç çekirdek

(evet bugün biraz abartmayı planlıyorum, haftasonuna daha mutlu girmek için :))

yürüyüş: yokkk

sabah;3 dilim ekmek,5 zeytin,1 domates,1 bardak tek sekerli cay

ara, 200 ml sut,1 cokoprens

ogle,etli bezelye yemegi,1 kasik makarna,ekmek

ara,1 portakal

aksam,ispanak,az sehriye pilavi,yogurt,ekmek

yemekten sonra,1 elma

toplamda 1.5 lt su.

canim gunde 1 bardak sutun yeterli oldugunu biliyorum yanlis mi

canim gunde 1 bardak sutun yeterli oldugunu biliyorum yanlis mi

canım kesinlikle değil, en az 500 ml süt ya da ona denk peynir, yoğurt, kefir vs. tüketmek gerekli. bu minimum seviye. ben genel olarak daha fazla tüketmeye gayret ediyorum çünkü birçok hamile dişle ilgili problem yaşıyor ve çok doğum yapan kadınlarda kemik erimesi vs başlıyor. o yüzden rezervlerimizi korumamız şart. ayrıca kalsiyum bebeğin sadece kemik gelişimi için değil, kalp sağlığı ve sinir sisteminin gelişimi için de çoooook önemli

merhaba arkadaşlar canım çok sıkkın... eşim hasta yatıyo çok korkuttu beni.. bugün sabahtan basladı aksılıkler... eşimin bugun açıköğretim sınavı vardı sabahtan ona gitti ilk oturuma girememiş çünkü okul netteki adreste yokmuş büyük bir sinirle geldi duş aldı biraz uyudu ve ikinci oturuma gitti... o sınavdayken bende evde herseye ağlıyodum dedim ya tuhaf bir gündü.. birkaç gündür kabızlık çekiyordum ne yaptıysam da işe yaramıyordu bugün bağırsaklarımın çalıstıgını hissettim bir deneme yapayım dedim ama keşke yapmasaydım hiç ıkınıp zorlamadıgım halde makatım çatladı ve kan geldi bende vajinamdan geliyo sandım önce, ağlamaya başladım sonradan makattan geldıgını anladım gectı ardından zaten şükür... ben can acısıyla ugrasırken eşim bayılmak üzereyim diyerek içeri girdi..çok korktum üzerini bile cıkaramadı ben cıkardım gözlerinin altı kararmıstı birkaç dk sonra kustu lavabodan cıktı yuzunu yıkamak ıstedı ama titriyodu ödüm koptu yalvardım dr a gidelim diye yatayım gecer dedi ve yattı durmadan kontrole gidiyorum çok mutsuzum ve başım ağrıyo.. oğlumsa bayağı bi aktif babasının hasta oldugunu anladı sanırım

neler yediğimi yazacaktım ama hepsini unuttum....

canım eşine ve sana ayrı ayrı geçmiş olsun... hepimizin böyle zor günleri olabiliyor. inşallah yarın güzel bir pazar günü geçirir, hem fiziken hem de psikolojik olarak bu kötü günün izlerini siler atarsınız.

iyi bakın kendinize...

bugünün haftasonu menüsü:

-sabah: bir tane kıymalı ıspanaklı gözleme+çay+peynir+salatalık domates+ yarım dilim nutellalı ekmek

-ara: salata

-ara: light sütlü kahve+cheesecake

-akşam: kızarmış balık+salata+1 dilim ekmek

-ara: bir avuç çerez+bir kase yoğurt+1 meyve

merhaba, foruma yeni katıldım bende haziran ayında bir erkek bebek bekliyorum. bu haftalarda doppler zamanı olduğu için sormak istedim sizler yaptırdınız mı..ben salı günü için gün aldım..

canım çok geçmiş olsun ikinize de keşke bi doktora gitseydi eşin..sen de üzme kendini bebiş de etkilenir şimdi iyisinizdir umarım tekrar geçmiş olsun canım

kızlar kaç gündür çok fena gribim içim dışım ıhlamur oldu haftsonunu evde geçirdik o yüzden sapıtmadım :) kahvaltım aynı haşlanmış yumurta falan c.tesi ızgara balık,tere,kuru soğan ve 1 soda yedim (akşam üstü 4-5 gibi eşimle yedik öğlen-akşam bi arada oldu) dün kahvaltı yine fix ek olarak patates kızartması ve menemen vardı ara öğünlerimi sütümü,3lt suyumu ve 1 saat yürüyüşümü ihmal etmedim bugüne gelirsek;

kahvaltı;
1 yağda yumurta
beyaz peynir
krem peynir
kaşar peyniri
bal
tahin pekmez
zeytin
çokokrem
1 kupa light süt
2 dilim tam tahıllı ekmek

ara;
10 yer fıstığı,10 şam fıstığı,1 avuç kuru üzüm,1 incir,10 tane fındık

öğlen;
pırasa yemeği
1 kupa ayran

akşam;
pırasa yemeği
1 kupa ayran

3lt su,1 saat yürüyüş

meyve
1 portakal
1 muz
2 mandalina yerim sonra yine ıhlamur şekersiz içiyorum istediğim kadar köyden geldi organik :)

internette okudum,2 çorba kaşığı tahinde yarım kilo ette bulunan protein kadar protein vramış bol bol tahin pekmez yiyin kızlar bebişlere yarasın :)

merhaba, foruma yeni katıldım bende haziran ayında bir erkek bebek bekliyorum. bu haftalarda doppler zamanı olduğu için sormak istedim sizler yaptırdınız mı..ben salı günü için gün aldım..

ben yaptırdım canım çok şükür bişey çıkmadı inşallah seninkinde de bişey çıkmaz :)

selam hanımlar,
ben cumartesi günü misafir ağırladım bütün öğünlerim şaştı ama bu sayede az yemiş oldum. ama pazar günü annemin misafiriydim ve mümkünse es geçmek istiyorum yediklerimi, hatta yaşanmamış sayıyorum
bugün yeni bir sayfa açtım:)
sabah klasik simit peynir çay menümüzü bitirdik,
öğle ve akşamıda yedikçe yazarım artık.
bu arada aç karnına 59 tokta 60.5 civarı geliyorum tartıda, şubat böyle bitse çok mutlu olucam

canlarım ikinize de iyi dilekleri için çok teşekkür ederim, eşim ctesi gününe göre daha ii oldu şükür.. egenm (buarada nickini yanlıs yazmıs olabılırım ) okudum gripmişsin acil şifalar canım benim... kızlar ben gecelerri düzgün uyuyamıyorum hep rüya görüyorum.. ve iki gündür geceleri deprem oluyo diye uyanıorum hele dün gece cok korktum sonra uyuyamadım.... sizin gece uykularınız nasıl?

şimdiden hayırlı olsun canım dopplerin :) çok güzel birşeymiş ya bebeğini görüyorsun doğumdan önce... ama tabiki biz yaptırdıgımız için rahat rahat konusuyoruz.. dopplere girmeden önce cok heyecanlıydım ama herşey iyi cıktı şükür.. inşallah seninkide öyle olucak bebişinin fotosunu alıp albümün ilk fotografı olarak saklayacaksın :)

sabah...

11:00 de uyandım yani yataktan kalktım tam uyuyodum sayılmazdı zaten...

aç karnına bir bardak sıcağa yakın az şekerli ve limonlu su (bağırsaklar için)

11:30 da kahvaltı...

2 yumurta bol peynire kırılmış, çeyrek kepekli ekmek, bir bardak çay, beyaz peynir, kaşar peyniri...

15:00 de öğle yemeği...

bir tabak dolusu kıymalı bol limonlu şehriye çorbası, yarım tabak yine bol limonlu pırasa, yanında bir kase yoğurt, minik iki kepekli ekmek.. 1,5 litreye yakın su içtim şimdiye kadar....

akşama da tavuklu bezelye yemeği yaptım onu yiycem inşallah... artık cok cabuk acıkıom ya

bugünün soslu makarnalı menüsü:

sabah: bir simit+2 dilim peynir+2 ceviz+2 kuru kayısı

ara: bir elma

öğle: kaşarlı köfte yanında 6-7 tane kızarmış elma dilim patates+ az bulgur pilavı+ bir kase yoğurt

ara: 1 bardak süt+ üzümlü tarçınlı kek+ 4 kuru erik+2 ceviz+ 2 kuru kayısı

akşam: mantar soslu makarna+maden suyu

ara: 1 mandalina+ 1 kase yoğurt

yine karbonhidratı abarttığımı farkediyorum :) neyse ki yürüyüşümü yaptım 45 dk...

bu arada geçen haftaya +2 kg ile başlamıştım, bu hafta +1,5'a geri döndüm. inşallah 5. ayımı bu şekilde tamamlarım. sizde durumlar nasıl? kuzukulağım nerelerde? nar'ın tatili hala bitmedi mi?

çok teşekkür ederşm canım sağol grip tam gaz devam ediyo iyileşmeye çalışıyorum hamileliğimin başından beri uyku benim de öyle..korkunç rüyalar görüyorum okuyup üfleyip yatıyorum ama bazen yine görüyorum aynı şekilde deprem benim de aklıma geliyo hemen dua etmeye başlıyorum sonra uyuyakalıyorum..

bugünki mönü;

kahvaltı;
1 haşlanmış yumurta
beyaz peynir
zeytin
tahin pekmez
kaşar peyniri
1 kupa light süt
çokokrem

ara
10 yer fıstığı,10 şam fıstığı,5-6 tane fındık,1 avuç kuru üzüm,1 kuru incir..

öğlen;
1 tabak zeytinyağlı kereviz
1 kupa ayran

akşam;
1 tabak kereviz yemeği
1 kupa ayran

meyve
1 mandalina,1 kivi,1 muz yerim..sonra ıhlamur içerim:)
3 lt su,1 saat yürüyüş...

kızlar daha önce yazdım mı hatırlamıyorum 2 kitap daha aldım size de tavsiye edeyim;adem güneş çocukluk sırrı,haluk yavuzer çocuğunuzun ilk 6 yılı..adem güneşin 2 kitabını daha okudum çok beğendim bunu da aldım,haluk yavuzeri ilk defa okuyorum o da çok güzel..bir de ben oğluma hatim indiriyorum ilk önceleri kendim okuyodum ilk 200 sayfayı falan ben okudum ama yavaş okuduğum için doğuma yetişmicek diye hem o da duysun diye dinletmeye başladım (5 aylık olduğundan beri) bi yandan ben de takip ediyorum parmağımla,kısa sureleri yine ben okuyorum belki siz de denemek istersiniz diye söyliyim dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…