2013 Haziran annesinin beslenme ve hamilelik günlüğü

merhaba hanımlar,

dünkü mönüyü tamalayarak başlayalım önce;

öğlen çorba, az pilav ve az taze fasulye yemeği

arada, bir kutu süt biraz eti cicibebe ve az kuruyemiş

akşam, tarhana çorbası, bamya yemeği

son olarak ince bir dilim ev keki ve maden suyu ile dünüde atlattık:)

bu sabah küçük bir parça evde yaptığım ıspanaklı börek ve 1 kutu süt, gerisine Allah kerim.

Çok kocaman oldu karnım, merak ediyorum acaba sizler ne durumdasınız diye

Merhaba;
Topiğini çok beğendim, senin bu günlük işini ben defterde yapıyorum, bebeğimizin ultrason fotolarını ve hissediğim değişiklikleri yazıyorum aldığım kiloları her kontrolden sonra yazıyorum vs..
ben 56 kilo hamile kaldım boyum 1.60 şuan 67 kiloyum 11 kilo aldım..70 tamamlarım diyordum hep ama sanırım 77 yi falan bulacak..
Bende daha dikkat etmek istiyorum aslında ama ağzım hiç boş durmuyor en azından kuruyemiş fln yiyorum.. tatlı'dan uzaklaşamıyorum onu zaten hep severdim ama şimdi daha bir yiyesim geliyor..
Umarım sizden etkilenir bende dikkat edebilrim..

ben ilk hamile kaldıgımdan beri bir elim özellikle sağ elim karnımda sesli sesli duymasada yasin okuyordum artık hatime de basladım biraz gec kaldım ama yetiştirmeye çalışıcam.. hattaa sadece kuran la yetinmiyorum bazen dini bişeylerde okuyoruz akşamları eşimle yüksek sesle.. inşallah duyuyordur... :) bu arada çocuk larla olan kitaplardan usandım ben :) öğretmenlik derslerinin içinde hep çocuk gelişimi öğrenmesi psikolojisi olduğu için oku oku bıkmıştım :) ama yararı çok olur okumanızı bende tavsiye ederim bende.. benim okuduklarım biraz ders kitabı niteliğinde oldugundan biraz bilimselliğie iniyordu ozman da sıkıcı olabiliyor :)

canım en çok ben aldım diyordum ama yazdıklarından sonra mutlu oldum desem yalan olmaz :) ben 7 kilo aldım diye kafayı yiyodum ki 20-25. haftadan sonra kilolar bayagı bi artıyormus :) o yüzden ben 80 olurum diyorum sen cok iyimser bi şekilde 77 demişsin :) bende 170 boyundayım 58 le hamile kaldım.. 7 kilo aldım 10 gün önce tartılmıştım belki 1 kilo daha almısımdır.. gecen ay 2 kılo almısım dıye dr um bana kızıodu :) bu arada benimde canım cok tatlı cekıyo ama dr um yasakladı hamurişi ve tatlıyı cunku sekerim cıkabılırmıs kan tahlıllerime bakıp öle demişti ama ben arada kaçamak yiyorum mesela biraz önce bir albeni yedim :) ama yemek yedikten sonra özellikle kahvaltılardan sonra ağzım kuruyor ve bu şeker belirtisiymiş 2 hafta sonra yükleme yapılcak korkuyorum.. sen yükleme yaptırdın mı ?

bu arada burdaakilerden etkilenme konusuna gelince :) ben beceremiyorum inş sen becerirsin :)

kızlar kayınvalideme köyden gelmiş kuru erik,bana da verdi.az şekerle hoşaf yaptım öğlen bi kase içtim şimdi de yemek yicez eşimle 1 kase daha içicem

Son düzenleme:
bugünün dengeli menüsü:

-sabah: bir dilim armut+2ceviz+1 simit+2 kibrit kutusu peynir

-ara: 1,5 su bardağı light süt

-öğle: köfte+patates püresi+1dilim ekmek+revani

-ara: 1 su bardağı light süt+ 3-4 kuru kayısı ve kuru erik

-akşam:1,5 kase çorba+1 tabak salata

-ara: 1 meyve+1 avuç çerez

Günaydın canım;
Valla ben heryerimden alıyorum şuram daha kilolu diyemem ama göbüşüm ön planda tabii,
Ama benim doktorum çok iyi hiç bana kızmıyor gerçi 1 aydır kontrole gitmedim bu ayın 18 'inde gideceğim şeker yüklemesi için ozaman kilomu görünce kızabilir ama bugüne kadar hiç kızmadı sağolsun.. Şeker yüklemesinden sonra bana da yasaklayacağına eminim:))) çalışıyorum aslında ben daha hareketliyim ama bilgisayar başında da olduğum için canım hep bişiler yemek istiyor malesef, Allahtan yüzüyorum o biraz sıkılaştırıyor beni..
Şuan işteyim yediklerimi söyleyebilirim bende )
Sabah kalkar kalmaz kan ilacımı içiyorum sonrasında evden çıkmadan 1 bardak süt.
Şirkete gelince yine 1 kutu küçük süt içtim ve eveden hazırladığım sandiviçim (arasında peynir, kaşar peyniri, zeytin ezmesi, domates, salatalık, kıvırcık)olan onu yedim.
ama şimdi canım tatlı bişi istiyor azcık daha dayanıyım kuruyemiş yerim azcık ozman

günaydın kızlar bugün işyerindeyim umarım sapıtmam,dışarda olunca sapıtıyorum genelde
kahvatı;
yarım yağda yumurta
biraz haşlanmış patates(yağda kavrulmuş)
1 bardak light süt
zeytin
krem peynir
beyaz peynir
tahin pekmez
1 tane bazlama

ara
10 yer fıstığı,10 şam fıstığı,2 kuru inccir,5-6 tane fındık,1 avuç kuru üzüm

öğlen
kabuska yemeği
arpa şehriye çorbası
yoğurt
2 dilim ekmek

akşam
evde hiç bişey yok ne uydurcam bilmiyorum:44:

meyve
1 mandalina,1 muz,1 kivi yerim..
1 saat yürüyüş,3 lt su..

akşam ne yediğimi yarın yazarım

maşallah pek zengin bir menüü olmuşş,
Canım kapuska çektiii şimdi limonlu limonlu akşama da ben yapayım bariii
Bu arada seninle aynı günlere geliyor doğumumuz Senin kız mı erkek mi canım?

canım kan ilacından sonra en az 1 saat süt ve süt ürünleri yememen gerekiyor demiri tutyor cünkü eczacın yada dr un uyarmadımı... ben bu yüzden kahvaltımı yapıyorum (aç kalınca uzun süre mide bulantım oluyor) 2 saat sonra alıyorum ve sonrasında süt peynir çay falan tüketmemeye çalısıyorum.. sende dikkat et... bende pc basında çalısıyordum ilk haftalarda lekelenmelerim olunca işten ayrıldım..evde oturmaktan aldım bende kilolarımı ilk 3,5 ay aldım en çoğunu zaten ...hareketsizlikten.. artık hareket ediyorum yürüyüşe çıkıyorum... bakalım martın 1inde kontrolum varkaç kilo almıs olucam drum ayda 1 kilo ii diyodu ilk aylaarda ama şimdi bilmiyorum:) bu arada drum kızıyo derken bildiğin kızmıyo... olmadııı 2 kilo almadı diyo :):) tatlı çekişme bizimki.... bu arada karnım cok cabukl acıkıyo yaaaa :)

sevgili kocacığımla beraber kahvaltı yapmaya başladım :) bu bana çok mutluluk veriyor ve erken kalktığımdan dolayı işlerim daha çabuk bitiyor:)

sabah 8:10 da kalktım.. aç karnına sıcağa yakın biraz şekerli su...(bağırsaklarım başka türlü söz dinlemiyor)

8:30 da kahvaltı...

1 dilim kepekli ekmek, bol peynirli 2 yumurta az yağda..., 1,5 çay bardağı açık çay, beyaz peynir, 2-3 tane çeri domates, yarım salatalık, kaşar peyniri..

ardından bebeğime biraz kur'an okudum.. sonra evi toparladım bayağı bi hareket etmiş oldum :)

şimdide ıspanak haşlıyorum soğanla kavurup yumurta kırıcam, yanında mercimek çorbası var, yanına da akşama eşim için brokoli haşlıyacağım hiç sevmem ama eşim sayesinde biraz yerim arrtık...:) şimdiye kadar da 1 litreye yakın su içtim :)

benimde kocaman göbüşüm :) bizim iç karnımız yokmuş sanırım

kızlar çatlaklar başladı mı merak ediyorum ne zman başlıyor.... benim hafif kaşıntılarım var yaklaşık bir aydır.. ben kaşımamaya çalısıyorum avuç içimi gezdiriyorum üzerinde... zaten göbek deliğim kaybolmak üzere çok derin değildi zaten kız kardeşim dalga geçiyo benle dışarı fırlayacak diye

selamlar arkadaşlar,
ben 61 kiloyuda gördüm net olarak oldu 9 kiloo

dün öğleni yazarak başlıyım;
ince hamurlu 4 dilim pizza, roka salatası, maden suyu

arada;
tahin helvası ile az pide

akşam; salata, az patates kızartması, yarım dilim yaş pasta ile çay

arada;
yoğurt çorbası:26:

busabah yine evde yaptığım küçük birkaç dilim ıspanaklı börek yedim, şimdilik bu.aslında canım bulgurlu bişeyler çekiyor ama ölçüyü kaçıracağıma eminim başlarsamda :18:

hepinize sağlıklı öğünler, bebişlerimizle huzurlu günler

henüz yok çatlağım, ısrarla hiçbirşeyde kullanmıyorum önleyici inşallah pişman olmam

bende şunu merak ediyorum, benim göğüslerimden sanırım süt geliyor çamaşırlarımda hep lekesini görüyorum artık, bu ne derece normal yaşayan varmı aranızda?

Merhaba arkadaşlar bende aranıza katılmalıyım çünkü bu sabah tartının üzerine çıktığımda hiçte hoşuma gitmeyen rakamlar gördüm ... Hamile kaldığımı öğrendiğim ve bebeğimin 4 haftalık olduğu gün 58 kg. ile başladım yola şu an 21. haftanın içerisindeyim ve 65 kg. gördüm bu sabah ((( Hedefim 12 kg. ile doğumu tamamlamaktı ve 6-8 kg. arasını 8. ve 9. aya bırakmıştım yani ilk 7 ay almam gereken 4 kg.dı ancak görüldüğü üzere ben 7kg. ile bu planın çok dışındayım. Üstelik mesleğim gereği beslenme konuların da uzman sayılırım ( 13 yıllık Gıda Mühendisiyim) Ama işte kelin ilacı olsa başına sürer misali ben treni kaçırmadan aranıza katılmaya karar verdim.
Bugün itibari ile yediklerimi paylaşıyorum, nerede kaçırıyorum lütfen bilgi verin ... uyarın...

Sabah ( saat 7:30)

Bol domatesli ve biberli 1 yumurtalı menemen
2 dilim beyaz ekmem
1 kupa çok açık çay
1 dilim üçgen peynir
1 dilim beyaz peynir( kibrit kutusu kadar)
4 adet zeynin

Ara ( saat 9:30 ile 12:00 arası)

1/2 litre süt
5-6 çeviz
5-6 fındık
2-3 badem
4-5 siyah üzüm kurusu
1 günkurusu

Öğlen ( 13:00 da başlayarak)

1 tabak pırasa yemeği (13:00)
1 tabak bol yoğurtlu makarna (13:20- şimdi yiyorum)

Ara ( 15:00 gibi yemeği planlıyorum)

1 kutu orman meyveli %3,2 yağlı probiyotik yoğurt
2 ince dilim organik zencefilli ve tarçınlı kurabiye

Akşam (19:15 gibi yemeği planlıyorum)

1 tabak etli yaprak sarması ( 10-15 adet arası)
1 kase yoğurt

Ara ( 20:30 gibi )

1 adet armut

Toplam içilen ve içilecek su 2 litre (az farkındayım)

maşallah pek zengin bir menüü olmuşş,
Canım kapuska çektiii şimdi limonlu limonlu akşama da ben yapayım bariii
Bu arada seninle aynı günlere geliyor doğumumuz Senin kız mı erkek mi canım?

aa evet aynı güne denk geliyo benimki erkek canım,senin ki

Canım sabah namaza kalkıyorum ozman hemen ilacımı içiyorum sonra evden çıkacağım zaman 7: 40 gibi bir bardak sütü dikleyip öyle çıkıyorum, yinede uyardığın sağol tatlım bilmeyenler varsa faydalanırlar..

Benimde çok kaşıntım var ama henüz bir çatlak görünmüyor, ben bebe yağı ile badem yağını karıştırıp sürüyorum hemde cildim kuru iyi geliyor.. İnşallah çatlamayızzzzzz
aa evet aynı güne denk geliyo benimki erkek canım,senin ki

benimki de Erkek canımm

kahvaltıdan sonra saat 12:ye kadar su dışında hiç bir şey yemedim ve içmedim çünkü çok yoğundum..
Öğlen yediklerimi yazayım:
1 kase çorba
1 tabak ıspanak
1 dilim peynirli börek
yoğurt
3-4 bardak su
yeşillik

Saat 15:00 itibari ile de: kuru üzüm yiyorum ve 1 litre su içtim onunla birlikte

Şimdilik böyleyim bakalım akşama ne yiyeceğim..
Kapuska olabilirrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…