2013 Haziran annesinin beslenme ve hamilelik günlüğü

:) aynıymısız canım bende ilk hamile oldugumu ögrendıgımde 58 dim 21 haftalıkken tartıldıgımda 65 dim çok da abartmıyorsun sende benim gibi mönülerini gördüğüm kadarıyla gerci 22 hafta dolduktan sonra delirmiş gibi acıkıyorum :) ben vitaminlerden kilo aldıgımı düşünüyorum su zamana kadar.... ama artık yiyorum Allah sonumuzu hayretsin.. bu arada aramıza hoş geldin:)

benim göğüslerimde farkedilir pek bi büyüme bile yok... senin ilk doğum mu? bende sadece uçlarında kararma ve biraz kıllanma oldu

Benimde çok kaşıntım var ama henüz bir çatlak görünmüyor, ben bebe yağı ile badem yağını karıştırıp sürüyorum hemde cildim kuru iyi geliyor.. İnşallah çatlamayızzzzzz

canım bende de tatlı badem yağlı krem var genelde banyolarımdan sonra onu sürüyorum bazen normal krem sürüyorum öle işte....

bugünün sağlıklı menüsü:

sabah: 1 yumurta, bir kibrit kutusu beyaz peynir, 1 ceviz, 2 kayısı kurusu, 1 simit, yeşil çay

ara: 1 bardak light süt, 1 mandalina

öğle: 1 karnıyarık, az nohutlu pilav, taze sıkılmış elma-havuç suyu

ara: 1,5 kibrit kutusu büyüklüğünde helva, 1 kase çorba, 100 ml yoğurt

akşam: fırında balık+salata

ara: yoğurt, 1 meyve

yarım saatlik yürüyüşümü yaptım. helvayı yemesem iyiydi ama o kadarcık kaçamak olabilir

canım kocacigim beni aksam yemeğe götürüyor :) ama aklınıza öle romantik bir yemek gelmesin sakın lahmacun yemeye gidiyoz dün gece canım çekmişti de :) 1 saate kadar gideriz cok heyecanlıyım bide bi güzel haber daha verdi bana hafta sonu kuzuluğa götürcekmiş beni ilk defa gidicem.. beni çok mutlu etti ben onu yarın nasıl mutlu etsem ya çok güzel bir sofra hazırlayayım en iisi :)görünce gözleri kocaman olsun :)

badem yağına dikkat et canım, tüylenme yapabilir. kirpik ve kaşları güçlendirmek için kullanılyo badem yağı, onun yerine kayısı ya da susam yağını deneyebilirsin...

badem yağına dikkat et canım, tüylenme yapabilir. kirpik ve kaşları güçlendirmek için kullanılyo badem yağı, onun yerine kayısı ya da susam yağını deneyebilirsin...

biliyorum canım elim de o var :) nedense çatlamayacagıma inanıyorum sacma bi inanıs sanırım :) kocaman bi göbeğim var şimdiden derim ne kadar esnek olabilirki.. ben sağlık ocagınada dr uma danıstım bebe yağı olabilir dedi....

evett geldik bugünün devam eden menüsüne

öğle yemeğinde;
az çorba, nohut yemeği, pirinç pilavı, salata ve yoğurt

ara öğünde bir küçük kos helva, bir mandalina, birkaç ceviz ve fındık içi

akşam yemeği;
kısmetse eve gidince kapuska pişiricem muhabbeti geçmişti aklımdan çıkmıyor:)yoğurt çorbam vardı birazda.

bide şekerpare yapmıştım haftasonu, belki bir tanede ondan yerim bir bardak süte katık edip:)

ben yazınca çok yemişim gibi hissediyorum siz ne dersiniz arkadaşlar öğlen yemeklerinde ekmek hiç yemem mesela ya pilav ya makarna oluyor zaten menülerde, akşamda birkaç dilim tam buğday

bu arada evet ilk çocuğum mucizemm, biraz geç oldu ama çok şükür oldu:)

olsun canım geç olsun yeterki sağlıklı olsun :) Rabbim bebeklerimizi bize bağışlasın inş.. neyse kızlar akşam vakti çabuk çıkar ben gideyim...

hadi öperler sizi kızlar ( bu da leyla ile mecnun dizisinden alıntı oldu ) :

birkaç gündür yazamıyordum annem geldi yanıma o varken ben de dikkat etmedim pek açıkçası

dünden beri yeniden başladım

cumartesi günü kontrolde 5-5.5 kg arası almıştım 25 hafta başında sadece karnımdan alıyorum yani vucut olarak şişme, basenlerden üst taraftan alma söz konusu değil pek bu açıdan seviniyorum

bugün yediklerimi yazayım kaldıgım yerden devam edeyim

uyanınca 2 bardak su
saat 9 da bir küçük kase ballı bademli nesfit

ara: 1 küçük kivi

saat 12: kavurmalı yumurta (2 yumurta ile)
3-4 tuzsuz zeytin
1 kibrit kutusu peynir
2 dilim tam tahıllı ekmek
çay
2-3 ceviz

saat 16 da yarım avuç soslu fıstık

akşam yemeği yemedim aslında eşim çiğ köfte yerken 2 tane yedim bol marulla
2 bardak ayran

ara: yarım armut,1 elma, yarım portakal, yarım muz, yarım kivi

2 lt ye yakın su içmişimdir ancak
yürüyüş de yapamadım bugun ama yarın acısını çıkarıcam inşallah

Günaydın kızlar,
DÜn akşam yemeğinden başlayayım: Anneme gittim orada yedim yemeğimi;
1 kase tarhana çorbası
yarım porsiyon pazı kavurması
1 tabak lahana sarması ve yoğurt
Su

Saat 9:30 gibi de açık çayla fındık ve ceviz yedik.
Eve gelincede meyve tabağı hazırladım yatana kadar yavaş yavaş onu yedim ve sütümü içtim yattım..

Bugün kahvaltıda yine klasik olan o bol malzemeli sandiviçimi ve 1 bardak açık çay içtim. (sabah sütümü içmiştim.)
Şimdilik benden bu kadar..

mrh arkadaslar bebisleriniz ve sizler nasilsiniz:)
tatilim bitti ve cok sukur evimdeyim.
butun menulerinizi okudum paylasmaya devam etmissiniz sevindim .
aramiza yeni arkadasslarda katilmis onlarda hosgelmisler...
sayflari okurken bir kac konuda birseyler yazmak istedim.
catlak kremi onerisi: happy event diye yuzde yuz zeytin yagi iceren bir krem kullanmaya basladim. karnimi cok yaglandirmadan guzel bir sekilde nemlendiriyor. artik bu surecte karinlarimizin buyume hizi artiyor ve kaasinti olmasi cok normallesiyor. caltlak olayi biraz kisiden kisiye degisiyor ama yinede bu tarz krem veya yaglarin kulanilmasindan yanayim. ben ilk aylar gogus ucu ve karnim icin dogal zeytin yagi kullaniyordum. gogus ucu bakimi icin zeytin yagi idel emzirme surecindede devam edebilirsiniz. tatilde kullanamadim tekrar basliyacagim. henuz gorunurde bir catlagim yok:)
benim karnim cok buyumedi daha insanlar hamile oldugumu anlamiyor hamilelik giymeye basladim anlasilsin diye:)
bebek bakimi icin kitap oumaniz ve tavsiye etmeniz cok guzel.benim ikinci cocuk olunca cok okuma ihtiyaci hissetmiyorum cunku kizimda hamileyken bol bol okumustm ve buyutme surecinde kesinlikle okudugumdan fazla tecrube ve bilgi kazandim. hatta kendi yontemlerimi bile olusturdum:)) bebek dergileri de alip okuyabilirsiniz hala turkyeden getirtipp takip ettigim dergiler var.
sira kendimde tatil sureclerini bilirsiniz pek bi duzen kalmiyor genelde:) acikcasi hic dikkat etmedim. alahtan onume gelen menuler saglikliydi salata tavuk et meyve bol bol yedim. ekmek cok tuketmedim kahvalatilar disinda... abur cuburda cok yemedim. su icmeye gayret etdim:) gezme ozmada yuruyusu umarim karsilamistir. ac karnina daha tartilmadim yarin sabaha tartilir son durunu yazarim.

günaydın kızlar bugüm yine işyerindeyim öncelikle akşam yediğimi yazayım bulgur pilavı yaptım,1 tabak yedim yanında hoşaf ve ayran ekmek yemedim :) bugüne gelelim;

kahvaltı;
1 yağda yumurta
1 kupa light süt
beyaz peynir
krem peynir
zeytin
kaşar peyniri
çokokrem

ara
10 yer fıstığı,10 şam fıstığı,kuru üzüm avuç,2 kuru incir.

öğlen ve akşam ne yicem bilmiyorum valla akşama yemeğe davetliyiz dışarda nası bi yere gitcez bilmiyorum inşallah sapıtmam he bide dün canım çikolata ve çay istiyo dedim ya dün,kurabiye yedim ve 1 bardak açık şekersiz çay içtim

bu arada gec olmasiyla beraber bende hatime basladim hergun bir cuz okuyup bir hatim yapmayi dusunuyorum.
paylasma imkanim olurda 1 tanede daagitmayi dusunuyorum annemlere falan:)

bu sabah yine bir simit 2 karper peynir klasiği ile başladık güne

öğle yemeğinde çok az makarna, 3-4 parça kuşbaşı tavuk eti ve salata ile ayrandı menümüz. ekmek yok

üstüne bir gofretli çikolatada yemesem iyiydi ama dayanamadım:26:, biryandan sürekli su içmeye gayret ediyorum.

akşam dün niyetlenip pişiremediğim kapuskamı pişirmeyi planlıyorum.
o zamana kadarda kuruyemiş eti cicibebe gibi şeyler atıştırırım sanırım, çünkü ben eve gidip yemek yapana kadar saat 9 u buluoyr malesef

yediklerimden fazla yada eksik gördüklerinize müdahele ederseniz çok sevinirim arkadaşlar. hızla geldiğim 60 kiloda birkaç haftadır sabitim bu beni mutlu ediyor ama gel gelelim daha 24 haftayı yeni bitiriyorum:18:
aldığım 8 kilonun üzerine maksimum 6 koymaya çok gayretliyim, sizlerinde desteği ile tabi:)

Sabah kahvaltımı yaptıktan sonra arada fındık yedim,
Öğlen yemeğinde ise: 12:00 'de
1kase çorba
peynirli makarna ve 1 tane kadın budu köfte yedim
Ayran ve su ile tamamladım.
Az öncede mandalina yedim.
Şimdi canım tatlı istiyor, çayla bi güzell çikolata giderdi ama... dayanıyorum...şimdilik...

Konu sahibesi Merhabalarr

Sen dedin diye canım çektiiii demekkk bende nerden aklıma geldi diyorumm

Sabah ( saat 7:30)
5-6 çeviz
5-6 fındık
2-3 badem
2 Günkurusu

Ara saat 10:30

1 kupa çok açık çay
2 yumurtalı peynir ve maydanozlu omlet
4 Zeytin
2 dilim beyaz ekmek

Öğlen ( 14:00 da başlayarak)

1 tabak tavuk sote
1 tabak pirinç pilavı

Ara ( 17:00 gibi yemeği planlıyorum)

2 ince dilim organik zencefilli ve tarçınlı kurabiye

Akşam (19:15 gibi yemeği planlıyorum)

1 parça biftek
1 tabak garnitür
1 kutu ayran

Ara ( 20:30 gibi )

1 adet Yeşil Elma

Toplam içilen ve içilecek su 2 litre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…