Merhaba arkadaşlar bende aranıza katılmalıyım çünkü bu sabah tartının üzerine çıktığımda hiçte hoşuma gitmeyen rakamlar gördüm ... Hamile kaldığımı öğrendiğim ve bebeğimin 4 haftalık olduğu gün 58 kg. ile başladım yola şu an 21. haftanın içerisindeyim ve 65 kg. gördüm bu sabah((( Hedefim 12 kg. ile doğumu tamamlamaktı ve 6-8 kg. arasını 8. ve 9. aya bırakmıştım yani ilk 7 ay almam gereken 4 kg.dı ancak görüldüğü üzere ben 7kg. ile bu planın çok dışındayım. Üstelik mesleğim gereği beslenme konuların da uzman sayılırım ( 13 yıllık Gıda Mühendisiyim) Ama işte kelin ilacı olsa başına sürer misali ben treni kaçırmadan aranıza katılmaya karar verdim.
Bugün itibari ile yediklerimi paylaşıyorum, nerede kaçırıyorum lütfen bilgi verin ... uyarın...
Sabah ( saat 7:30)
Bol domatesli ve biberli 1 yumurtalı menemen
2 dilim beyaz ekmem
1 kupa çok açık çay
1 dilim üçgen peynir
1 dilim beyaz peynir( kibrit kutusu kadar)
4 adet zeynin
Ara ( saat 9:30 ile 12:00 arası)
1/2 litre süt
5-6 çeviz
5-6 fındık
2-3 badem
4-5 siyah üzüm kurusu
1 günkurusu
Öğlen ( 13:00 da başlayarak)
1 tabak pırasa yemeği (13:00)
1 tabak bol yoğurtlu makarna (13:20- şimdi yiyorum)
Ara ( 15:00 gibi yemeği planlıyorum)
1 kutu orman meyveli %3,2 yağlı probiyotik yoğurt
2 ince dilim organik zencefilli ve tarçınlı kurabiye
Akşam (19:15 gibi yemeği planlıyorum)
1 tabak etli yaprak sarması ( 10-15 adet arası)
1 kase yoğurt
Ara ( 20:30 gibi )
1 adet armut
Toplam içilen ve içilecek su 2 litre (az farkındayım)
henüz yok çatlağım, ısrarla hiçbirşeyde kullanmıyorum önleyici inşallah pişman olmam
bende şunu merak ediyorum, benim göğüslerimden sanırım süt geliyor çamaşırlarımda hep lekesini görüyorum artık, bu ne derece normal yaşayan varmı aranızda?
Benimde çok kaşıntım var ama henüz bir çatlak görünmüyor, ben bebe yağı ile badem yağını karıştırıp sürüyorum hemde cildim kuru iyi geliyor.. İnşallah çatlamayızzzzzz
canım bende de tatlı badem yağlı krem var genelde banyolarımdan sonra onu sürüyorum bazen normal krem sürüyorum öle işte....
badem yağına dikkat et canım, tüylenme yapabilir. kirpik ve kaşları güçlendirmek için kullanılyo badem yağı, onun yerine kayısı ya da susam yağını deneyebilirsin...
evett geldik bugünün devam eden menüsüne
öğle yemeğinde;
az çorba, nohut yemeği, pirinç pilavı, salata ve yoğurt
ara öğünde bir küçük kos helva, bir mandalina, birkaç ceviz ve fındık içi
akşam yemeği;
kısmetse eve gidince kapuska pişiricem muhabbeti geçmişti aklımdan çıkmıyor:)yoğurt çorbam vardı birazda.
bide şekerpare yapmıştım haftasonu, belki bir tanede ondan yerim bir bardak süte katık edip:)
ben yazınca çok yemişim gibi hissediyorum siz ne dersiniz arkadaşlar öğlen yemeklerinde ekmek hiç yemem mesela ya pilav ya makarna oluyor zaten menülerde, akşamda birkaç dilim tam buğday
bu arada evet ilk çocuğum mucizemm, biraz geç oldu ama çok şükür oldu:)
günaydın kızlar bugüm yine işyerindeyim öncelikle akşam yediğimi yazayım bulgur pilavı yaptım,1 tabak yedim yanında hoşaf ve ayran ekmek yemedim :) bugüne gelelim;
kahvaltı;
1 yağda yumurta
1 kupa light süt
beyaz peynir
krem peynir
zeytin
kaşar peyniri
çokokrem
ara
10 yer fıstığı,10 şam fıstığı,kuru üzüm avuç,2 kuru incir.
öğlen ve akşam ne yicem bilmiyorum vallaakşama yemeğe davetliyiz dışarda nası bi yere gitcez bilmiyorum inşallah sapıtmam he bide dün canım çikolata ve çay istiyo dedim ya dün,kurabiye yedim ve 1 bardak açık şekersiz çay içtim
Eki Görüntüle 632958
Ohhh yedim ve rahatladımm sonundaa, oğluşumda içerde tepiniyooo sevindi sanırsaammm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?