2013 Haziran annesinin beslenme ve hamilelik günlüğü

kuzukulağım'cım, kalsiyum desteğini arttırmışsın, tebrik ediyorum

teşekkür ederim görümcezede cim. sen de iyi gidiyorsun bence. 5.5 kg aldım ben de ama dışarıdan bakan kilo almamıssın diyor

dün akşamı hiç söylemeyeyim dicem ama yazmayınca içim rahat etmiyor. pizza yedim miktarını yazamayacağım

bugun sabah: 08.30

büyük bir bardak sıcaga yakın su
3 yemek kaşığı ballı bademli nesfit

2 saat sonra

2 tavada yumurta
1 dilim ekmek
zeytin
peynir
3-4 çeri domates
salatalık

öğlen
1 bardak sütlü kahve
yarım paket çikolata ( 120 kcal)

şimdiye kadar 1 lt su içtim

akşama: yeşil mercimek çorbası
fırında mantar ve patates yemeyi düşünüyorum (az miktarda )

ara: meyve yerim muhtemelen ( yarım elma, yarım portakal, yarım armut)

bende bu kadar

yaptığım araştırmalara göre kerim tek başına kullanılabilir..ayrıca allahın adının olduğunu bilmiyodum sıfatı olduğunu biliyodum :26: ben 2 isimliyim ve çok zorluk yaşadım bu yüzden 2 isim hiç istemiyorum oğlumda
muhteşemsin :) benim totalde 8 kilo artısım var ama hala 38 bedenim hehehe
ben de 6 kilo aldım hala 38 bedenim 6 ayda 6 kilo:44: ama ideal kilomda hamile kaldım (boyum 1,67cm, kilom 56ydı) çok şükür hiç kilo sorunum olmadı,doğumdan sonra da olmaz inşallah...

biz kullanmıyoruz canım bu konuda bi bilgim yok..bence doktoruna danışmalısın çünkü bir de mantar geçmişin varmış,ben de hiç olmadı öyle bişey...

Son düzenleme:
kızlar o kadar yorulmuşumki bugün öğlen 1-1.30 gibi uyumuşum uyandığımda saat 3 dü..resmen öğle yemeği kaynadı eşim de 1 saate kadar gelir yemedim ben de onu bekliyorum bugün 2 öğün oldu

ccanım korunmuyoruz biz de, farklı gelmişti bana da ilk duyduğumda ama korunmamanın bebeğe , doğuma faydalı olduğunu okumuştum bi yerde :) ama senin bi mantar geçmişin varsa durum farklı olabilr, dr una sormalısın canım ya.

bugünün cupcuma keyfi menüsü:

sabah: simit, 3 ince dilim peynir, yesil cay, bir elevit, bir muz

ara: 1 su bardagi sut

ogle: az ezogelin corba, bir kase yogurt, taskebap

ara: 1 kibrit kutusu tahin helvasi, 100 ml yogurt, 4 tane eti cicibebe

aksam: bir dolu porsiyon manti

ara: 2 dilim ekmek, tahin helvasi, bir avuc cerez, bir meyve

bir saat yuruyusumu yaptim, 3 lt suyumu da yatmadan tamamlarim, su son ekmek helva olayi bozdu iyice ama menuyu :)

günaydın herkese iyi haftasonları :) bugün işyerindeyim yine.

kahvaltı;
1 haşlanmış yumurta
peynir
zeytin
tahin pkmez
kaşar peyniri
bal
açık çay

ara yok sabah hazırlayıp çantama atmayı unuttum :S

öğlen de yok çünkü bugün erken çıkıyoruz işyerinden muhtemelen ızgara balık+tere+kuru soğan yerim akşamüstü 4-5 gibi :)çok acıkırsam bi çorba söylerim..

3 lt su,1 saat yürüyüş..

meyve
nar,1 mandalina,1 portakal yerim

Son düzenleme:
Iyi haftasonları olsun herkes için dünkü menümü yazayım hemencik

sabah

2 dilim tam buğday ekmeği
beyaz peynir
domates
6 adet zeydin

ara

1 avuç ceviz

öğlen

4 yemek kaşığı pilav
4 adet fırında kanat
1 bardak ayran

ara
3 adet gün kurusu

2 saat sonra 1 avuç ceviz

akşam

2 kase mercimekçorbası
yoğurt

kızlar yürüyüş dakikalarınızı arttrdınız mı nasıl gidiyor düzenli yürüyomusunuz? ya ben işten gelince kendimi çok yorgun hissettiğimden son 2 haftadır hiç düzenli yürümüyorum çok az yürüyorum sizler bir saate filan mı çıkardınız nasıl son durum sizlerden feyiz alayım gaza geleyim biraz yardımcı olun lütfen?

canım benim yarım saatin altına indiğim pek olmuyor (belki haftada 1-2 gün) onun dışında her gün ortalama 45 dk yürüyorum. bazen ipin ucunu kaçırıp 1 saate çıkardığım oluyor ama sonrasında çok yorgun hissediyorum kendimi. en ideali 45 dk gibi geliyor bana...

Canım benim evde koşu bandım var.işe de bazen gidiyorum bazen giymiyorum ( kendi işimiz).hamişelikten önce de bu kadar düzenli olmasa da yürüyordum( o zaman işe haftanın 6 günü gidiyodım).hamileliğimi ilk öğrendiğimde de doktorum bıraktırmadı yürüyüşü.8.haftadan 16.haftaya kadar günde yarım saat 4km hızla yürüdüm.16.haftadan beri de sabah 30 dk akşam 30 dk olmak üzere hergün 1 saat yürüyorum.işe gittiğimde ben de yorgun oluyorum bu yüzden ilk yarım saat 4km hızla sonraki yarım saat 3km hıza düşüyorum.birden 1 saat boyunca 4km hızla yürüyemiuorum karnım ağrıyor.birde hemen inmiyorum koşu bandından hızımı yavaş yavaş düşürüp öyle 5-10 dk fazla dıruyorum yani 70-80 dk çıkıyor günde.günde 480-500 kalori yakıyorum koşu bandında:) çok uzatmışım ya kusura bakma :S

ÖMERRRRRRR ÖMEEERRRRR ÖMEEERRRRR :) bayılıyorum ömer ismine bence ömer...:)

ömerden bende vazgeçemiyorum, ömer adilde çok çok güzel bir isim adaletin timsali olur oğluşunuz:)
bizde son bir revizyon ile ömer tarık ismine yakın durmaya başladık ama hala uzlaşmış değiliz:9
tarık suresinden çok etkilendim, sabah yıldızı gibi bir manası var hemde tınısı çok güzel, surede insanın yaratılışdan bahsediyor.

şimdilik isim konusundaki gelişmeler bunlar perşembe gecesi bizde küçük bir 14 şubat kaçamağı yapıp kumpir yemeye ortaköye kaçtık, çok keyifliydi
cuma günü ofis dışındaydı işlerim pek birşey yedim sayılmaz, ama o cumartesi yokmuu:26: anneme erkenden bıraktı beni eşim işe gitti, bende mükellef bir anne kahvaltısı yaptım, bu öğle ve akşam yemeklerindede devam etti..
akşamınada oğlumun mobilyalarını almaya ikeaya gittik çok içime sindi aldıklarımız, dayısı aldı oğlumuzun mobilyalarını bu yüktende böylece kurtuldukk
pazar sabahı ev bakmakla geçti az öncede koca tabak makarnayı mideye indirdim.
buarada ben sağlık sektöründe çalışıyorum kadın doğumcu arkadaşlarım ilaç içmekten pek hoşlanmadığım için demir depolarımı bir serumla 3 ayllığına takviye etmeyi önerdiler balıklama atladım

bizdeki gelişmeler bu kadar hanımlar, geceyi süt ve bebe bisküvisiyle kapamayı düşünüyorum inşallah
evdeki tartı bozuldu birde iyimi oldu kötümü bilmiyorum

ÖMER harika bi isim tabiki de,TARIK da öyle,adıyla yaşasın hepimizin evlatları

mobilyalarınız da hayırlı olsun gile güle kullanın.bizde MASKO ya gittik bugün bütün mobilyacıları gezdik bi model beğendim 3100 tl dediler :S siz hangi modeli aldınız? ve kaça aldınız acaba merak ettim?

ayrıca ben de bugün kocayla pazar kahvaltısı keyfi yaptım,gerisini siz hesab edin kahvaltıyı geç yaptık, öğleden sonra 4-5 gibi fırında tavuk baget (kendi kendine kızardı hiç yağ falan koymadım) birde arpa şehriye pilavı,ekmek yok,1 kupa ayran..birazdan meyve yicem mandalina,nar,muz yerim..mobilyacıları gezerken anam ağladı yürücek dermanın yok çok yoruldum 3lt su...

evdeki tartının bozulduğu iyi olmuş,keşke bizimki de bozulsa

çok yere yazıyorum onun için unutuyorum buraya yazdım mı daha önce yazmadım mı bilmiyorum ama yine de yazayım;
9-30 mart arası,her c.tesi toplamda 4 hafta avcılar hospital da ücretsiz doğum öncesi hazırlık eğitimi var saat sabah 11.00-13.30 arası..ben telefonla kaydımı yaptırdım..4 hafta boyunca gidicem inşallah..mucizemmmciğim biz senle yakın sayılırız belki sen de metrobüsle gidersin diye seni ayrıyeten belirttim başlıkta,diğer arkidişler nerde oturuyolar bilmiyorum ilgilenenelere duyurulur:)

mobilyalarımız hensvik model beşik ve 2 kapılı dolap, bu takımın çekmeceli bir şifonyeri olmadığı için malm serisinin 4 çekmeceli şifonyerini aldık.hepsi beyaz, benim içime de sindi açıkçası, 2 yaşına kadar filan anca yatacaklar herhalde 650 tl gibi bir şey ödedi abimler.
birde yatak odamıza ufak beşik almıştık onun fotoğrafı bebişlerimizin cicileri başlığında var canım bakmak istersen. fiyatıda 380 di sanırım annem aldı onuda çok hevesliydi ısrar etmedim bende:)
benim eşim haftasonları da çalıştığı için biz denkleşemiyoruz malesef, keyifli pazarlar size

:) çok teşekkür ederim canım :)eşim haftasonları evde bulunuyor bakalım bi düşüneyim bi danışayım :) belki bende gelirim :)

canım eşime okudum yazdığını dediki ; inan aklıma benimde tarık ismi geldi çok hoş bir isim diyor:) ama bizim ki tarık adil dedi bende ömerden vazzgeçmemmm dedim ozman ikinci cocugumuz da erkek olursa TARIK ALİ yada ALİ TARIK koyarız dedim anlastık :)

günaydınn kızlar :) bugünkü mönü;

kahvaltı;
1 yumurta
beyaz peynir
krem peynir
tahin pekmez
kaşar peyniri
bal
1 kupa light süt
2 dilim tam buğday ekmek

ara
10 yer fıstığı,10 şam fıstığı,1 avuç kuru üzüm,1 tane kuru incir..

öğlen
haşlama dana eti,pilav
ayran

akşam
öğlenle aynı

meyve;
1 muz,1 portakal,belki 1 kivi...

1 saat yürüyüş,3 lt su...

öğlen;
haşlama dana eti
zeytinyağlı bakla
2 dilim tam buğday ekmeği
1 kase sarımsaklı yoğurt

akşam
haşlama dana eti
1 tabak pilav
ayran

bide eşim muffin istedi yapıcam 1 tane de yicem akşam yemekten sonra :)

evett bugünün sabah ve öğlen menüsünü aktarayım hanımlar:9

sabah ;
1 adet simit, sürme beyaz peynir ile( burda bir arkadaş karpere sakıncalı deyince bugün dsürme peynire geçiş yaptım)

arada 4-5 eti cicibebe bisküvi

öğle yemeği;

balık çorbası
istavrit tava
salata

ara ;

kek+çay

akşama nasipp

haftasonu yine beslenme dengem bozuldu, yeterli kalsiyum alamadım, dişim ağrımaya başladı. ben de haftanın ilk günü bir kalsiyum yüklemesi yapayım dedim:

bugünün kalsiyum zengini menüsü:

sabah: 1 kibrit kutusu peynir+1 kuru incir+2 ceviz+1 zeytinli açma

ara: bir kutu light süt

öğle: az mercimek çorba, fırın köfte patates, bir kase yoğurt, bir dilim ekmek

ara: 2 tane kurabiye, bir kutu süt, bir küçük elma, bir dilim ekmek, peynir

akşam: bir buçuk kase yoğurtlu çorba, salata

ara: 1 su bardağı süt, bir kivi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…