2013 Haziran annesinin beslenme ve hamilelik günlüğü

bugünün fast-food menüsü:

sabah: tam buğday ekmeğine büyükçe bir tost, bir kaşık pekmez, bitki çayı

ara: 1,5 su bardağı süt, bir dilim ev yapımı kek

öğle: bir küçük hamburger, bir küçük tabak ev yapımı patates kızartması, bir bardak taze sıkılmış portakal suyu

ara: 10 tane badem, 1 su bardağı süt

akşam: 2 kase çorba, bol salata

ara: bir kase yoğurt, bir kivi, yarım armut, yarım elma

Sabah: bi haşlanmış yumurta, beyaz peynir, yarım yufka ekmek
Ara: 3 kayısı, 1 tane ceviz, 1 fincan ıhlamur
Öğlen: 4 Tane iri biber kızartması, beyaz peynir, iki yemek kaşığı kadar sarelle, 1 tane yufka ekmek, 2 fincan çok açık çay
Ara: 1 elma
Akşam: 1 tabak taze fasülye, 1 tabak bulgur pilavı, 1 kase yoğurt.
Tatlı: bir kase dondurma

2.5 lt su, 45 dk yürüyüş yaptım ilk defa :)

canım benim kayınvalidemdeydim net yok onlarda giremedim bende nete.. bugun tek hatırladıgım aksam balık yedim :) ve kabızlık oluştu çok şişkinim gazdan havaya ucucam dün gece tartıldım 68 iken bugun öğlen 70 olmustum şoklardayım düşünün şişkinliğimi

Naz hg önceki menülerini görmedi m ama bu menü bana cok az geldi
Kilo durumun nasıl kacinci cocuk?

günaydın kızlar dün yazamadım mönümü işlerim yoğundu..kahvaltımı her zamanki gibi yaptım..öğlen 1 kase ezogelin çorbası 1 tane lahmacun.akşam 1 kase arpa şehriye çorbası,2 dilim tam buğday ekmeği..meyve;nar,muz,1 portakal yedim.ardından bir bardak süt içtim..çok meyve yediğimde akşam da süt içiyorum şekeri nötrlesin diye..ve yarım saat yürüyüş gündüz koşuşturmacalı geçti işyerinde bugün de öğlen annemlere geçicem,orda yicem yemeği ne yapcak bilmiyorum..kahvaltım aynı;haşlanmış yumurta,peynir,zeytin,1 kupa light süt,bal..ara da aynı 10 yer fıstığı,10 şam fıstığı,1 kuru incir,1 avuç kuru üzüm,7 tane fındık...

Naz hg önceki menülerini görmedi m ama bu menü bana cok az geldi
Kilo durumun nasıl kacinci cocuk?

benim ilk çocuk olacak canım . ben biraz fazla kilolu hamile kaldım şimdiye kadar 3 kilo aldım yediklerim bana yetiyor aslında öyle çok açlık hissetmiyorum . ayrıca tansiyon sorunum olabilirmiş ayrıntılı utrason sonucu doktorum söyledi ve yediklerime dikkat etmemi çok fazla kilo almamam gerektiğin

günaydınlar dünki menümüde yazayım hemencik

kahvaltıdan önce

3 adet gün kurusu

kahvaltı
3 dilim tam buğday ekmeği
domates
peynir

ara
1 avuç ceviz

öğlen
yumurtalı patates
peynir
1 dilim tam buğday ekmeği

ara
3 adet gün kurusu

akşam
1 kase yayla çorbası
1 adet tavuk paget
çok az fırında patates
salata

yemekten 2 saat sonra küçük bir dilim muhalebili kadayıf tatlısı

günaydın hanımlar,

dünkü menüyü akşam annemde taze fasulye yemeği, bulgur pilavı ve yoğurtla tamamladım.

yatmadanda 1 bardak süt.

sabah kahvaltıda, bir dilim ekmek ile az biber kavurması ve çay

arada bir mandalina yemeyi düşünüyorum.

diğerleri netleştikçe yazarım, yemekhaneye bağlı:)

işten çıkmadan öğlen menüsünüde yazayım;

öğlen incecik haöurlu 3 dilim pizza yedim, yanında sade soda içtim.

arda bir kutu süt ve biraz çiğ kuruyemiş.

akşam için bir fikrim yok

onu yarın yazarım artık:9

herkese iyi akşamlarr

bugünün kontrollü menüsü:

sabah: 2 dilim ev yapımı cevizli kek

ara: 1 bardak süt, 1 küçük elma

öğle: bir karnıyarık, az pilav, 1 kase yoğurt, 1 dilim ekmek

ara: 1,5 su bardağı süt, bir dilim ekmek, 6 zeytin, peynir

akşam: 2 kase çorba, salata

ara: bir avuç çerez, bir meyve, bir parça çikolata

ve bugün
Sabah: yarım dilim kepek ekmeği, bir ceviz, çok az beyaz peynir, 4 tane beypazarı kurusu, bir fincan açık çay.
Ara: limonlu ballı bir fincan sıcak su ( kendimi kabız hissediyorum bu ara yine) , bir dilim ananas
Öğlen: bir haşlanmış yumurta, bir domates, yarım kırmızı biber, minik bi salatalık, iki dilim kepek ekmeği, kocaman bir dilim kakolu tahin helvası, çay
Ara: iki büyük galeta, bir avuc fındık içi, bir elma
Akşam: bir tabak sebzeli spagetti, iki yemek kaşığı kadar yoğurt ( zorla o da )

2.5 lt su, henüz yürümedim şimdi 45 dk yürycem

süper bi menü ben bu aralar çok yiyorum sanırım bende düzenli yazsam iyi olacak

süper bi menü ben bu aralar çok yiyorum sanırım bende düzenli yazsam iyi olacak

yazmak çok etkili canım gerçekten, ben de bi ara üşenip 20 gün kadar yazmadım, çok abarttım ne yediğimi bilmiyodum kilo da aldım çok sonradan farkettm yazarken çok daha düzenli oluyor, eksikliklerini fazlalıklarını görüp ertesi gün daha dikkatli oluyosun, dikkat dikkati getiriyor

Son düzenleme:
Boyum 152 gebeliğe başladığımda 57 idim ilk 15 hafta falan diyetisyene gittim ve çok motive edici oluyodu sonra kanamam oldu bir hafta falan yattım sonra baktım ki diyetisyene çok para harcıyorum bıraktım bütçe de delikler açmaya ne gerek var hem zaten tiyolar almışım demi ama
anam hiiiç de öle olmuyo dün tartıda 62 yi gördüm ben şok şok şok 5 kilo almışım
bugün azıcık dikkat ettim bundan sonra da daha fazla dikkat etmek istiyorum
abartılarım olursa uyarın olur mu

sabah 1 yumurta haşlanmış -beyaz peynir - annem zeytinyağı ve salça getirmişti köy ekmeğini de bir kaç kere onlara batırdım reçel ve açık çay
ara 1 bardak 2 si 1 arada neskafe 3 kuru kayısı 1 kuru erik azıcık yabanmesini
öğle iş yerinde yemek çıkmıyo o yüzden arkadaşlarla kahvaltı ettik peynir 1 haşlanmış yumurta 7-8 tane zeytin kuzukulağı ve biraz ekmek 1 bardak şekersiz açık çayla
ara 1 elma 5-6 tane minik meyveli şekerlerden adıı unuttum
ara devamı eve gelince 1 bardak süt ve iki dilim hazır kek
akşam de yarım kepçe barbunya 3-4 yemek kaşığı bulgur pilavı 2 kaşık yoğurt ve 1 kase komposto
bugün 1 litre su içtim biraz tembellikde var spor yapamıyorum yolda yürürken bile nefesim tıkanoyo sanki yorgunluktan yığılacak gibi oluyorum
gebelik zor zanaatmış

canım günde 1 yumurta yeter bence, ayrıca ben hamile olalı hiç neskafe içmedim pek tavsiye edilmez doktorun söylememiş miydi? canım çok kahve isterse en fazla haftada 2 türk kahvesi içiyorum. Onun dışında senin de menün gayet iyi, ha suyu ihmal etme o en önemlisi 2 lt olcak en az, küçük şişen varsa 500 mllik ideal oluyor, onu 5 defa bitiryorum günde kendimi öyle şartlandırıyorum.

Canım 1 yumurta yeterli ama öğlende protein olması açısından sakınca yok bence bide ben resmen kahve bağımlısıyımdır günde 2 neskafe 1 türk kahvesi içerdim o yüzden 1 neskafeye indirmekte benim için fedakarlık sayılır

canım bence 5 kg senin için hiç de fazla değil, başlangıç kilon zaten çok iyi, bu şekilde devam edersen bence 9kg.ın altında tamamlarsın, neden kafaya takıyorsun ki?

bu arada hem senin hem de dilca'nın bence süt ve yoğurt takviyesi yapması şaaaartttt :) bebişlerimize bu kadarcık kalsiyum yetmeeeeez...

canım çok haklısın ya nasıl içiçem nasıl yicem hiç bilmiyorum çok zorlanıyorum

canım çok haklısın ya nasıl içiçem nasıl yicem hiç bilmiyorum çok zorlanıyorum

bu yediklerine ek olarak en azından sütlü tatlı ye bir tane, kefir içebiliyorsan onu dene, cacık, ayran falan da mı sevmiyorsun? yoğurtlu çorba içebilirsin...en olmadı salatalarına bol peynir ilave et canım benim...

kalsiyum bizim için çok önemli, bebişlerimiz kaynaklarımızı tüketmesinler

canım bir kalıp light peyniri 5 günde yiyorum aslında peynir yiyorum aama yetersiz, sütü de bi ara sıcak çikolata yada saleple içiyodum bayadır onu da yapmıyorum en azından onu yapayım bi fincan sütlü sıcak çikolata içeyim hergün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…