2013 Haziran annesinin beslenme ve hamilelik günlüğü

Bugün :)
Sabah:
bol yeşillik, peynir bir dilim kepek ekmeği
büyük bir dilim helva, iki küçük bardak açık çay

Ara: bir avuç leblebi, bir buçuk bardak kefir

Öğlen: Bir tabak yaprak sarması

Ara: bir portakal,1 elma

Akşam : yarım lavaş ciğköfte

Ara: Bir dilim bitter çikolata, iki-üç yudum sıcak çikolata,iki dilim karamelli yuvarlak gofret.

1.5 lt su ancak içtimm, 30 dk yürüyüş

pazar menum
sabah
2 dilim ekmek
yumurtali patates
acik sekersiz cay
ogle
3 dilim ince pizza
light kola
aksam
2 dilim ekmek
yagi alinmis patates kizartmasi
sekersiz cay
ara
1 dilim kek
1 sekersiz turk kahvesi
bugun 4 saaatten fazla yurudum
3 litre su ictim

selam kızlar :) dün akşam 5-6 tane küçük tulumba yedim ardından yarım saat tempolu yürüdüm :) bugüne gelelim,
kahvaltıda dışardaydık malum bugün pazar bayaa yedim valla,tek tek yazamıcam öğlen acıkmadım yemedim,birazdan yicez yeni geldik eve çook yoruldum çok yürüdüm..dışardan bişeyler söylicez yarın yazarım ne yediğimi,muhtemelen kızarmış tavuk,ayran
ardından yarım saat yürürüm.meyve 1 portakal,1muz,1dilim ananas yerim 3 lt su..

SABAH:
1 dilim kepek ekmeği
1 yumurtadan yapılmış melemen
1 tane sigara böreği
çay.

ARA:
sütlü türk kahvesi, iki dilim bitter çikolata

ARA:
bir tane kuru incir, bir tane ceviz

AKŞAM:
bir tane çipura balık ( fırında )
bol yeşillik, kocaman bir kase salata
bir dilim kepek ekmeği
4-5 adet siyah zeytin

ARA:
açık çay
kuru dut , kayısı bademi ile.

30dk.yürüyüş, 2lt su.

dünkü mönü;
kızarmış tavuk,pilav,ayran..yarım saat yürücektim mönüye pilav dahil olunca 1 saat yürüdüm

Son düzenleme:
günaydınn herkese iyi haftalar,bu hafta işyerindeyim hep eşime yardıma geldim,evdeyken daha dikkatliyim ben,bu hafta kontrollü olmaya çalışıcam:) bugünkü mönü;
kahvaltı;
1 haşlanmış yumurta
1 kupa light süt
beyaz peynir
krem peynir
zeytin
tahin pekmez
kaşar peyniri
bal
2 dilim tam buğday ekmeği
ara
10 yer fıstığı,10 şam fıstığı,1 avuç kuru üzüm,1 kuru incir,7 tane fındık

öğlen
ev yapımı köfte,ayran,belki pilav..pilav olmazsa 2 dilim tam buğday ekmek

akşam
eve gidince yapcam bişeyler:26: yazarım yarın
1 saat yürüyüş,3 lt su.
meyve 1 portakal,1 muz,1 dilim ananas

selam hanımlar,

haftasonu alışveriş koşturmacasıyla geçti biraz düzensiz beslendim,
c.tesi günü arkadaşımla eminönü civarındaydık bebek alışverişi için, orda tavuk suyu çorba içtim, yarımda dürüm döner ve portakal suyu.
akşamda domatesli şehriye çorbası ile 3 adet haşlanmış içli köfte+salata

pazar sabahı geç uyandım;sarelleli ekmek istedi canım iki dilim yedim , öğlen şehriye çorbası içtim 2 tabak bir dilim ekmek ile.
akşam dışarı çıktık eşim gelince 2 lahmacun ve az künefe ile çay içtim, yürüyüşte yaptık

he birde yatmadanda karpuz almıştık mevsimin ilk karpuzunu yedik.

bu sabah malesef pastane böreği ve açık çay ile başladım güne, inşallah dengelerim

öğlen
5-6 tane köfte yarım beyaz ekmek 2 kupa ayran:26:

öğlen yemeğinde azcık bezelye yemeği ile yine az pirinç pilavı yanında cacık yedim.

baharata ,aside çok dikkat etmeye çalışıyorum ama mide yanması bazen dayanılmaz oluyor, bugünde onlardan biri

ve ben şimdiden açım, ne yesemde çok yüklenmemiş olsam hemde midemi yakmasa:26:

Bugun ki yemek dosyam:)
Sabah
2 haslanmis yumurta
1 dilim peynir
Bol yeşillik domates
Sekersiz açık cay
2 dilim ekmek
Öğle 1 kase gevrek
1 muz
1 mango juice
Aksam
1 kase yoğurt
2 dilim ekmek
Kabak yemeği
Bol bol su ictim
Yuruyus yok doktor kontrolum vardi
Bebisim iyi
Evde tartilip gittim +3 görünüyordum
Doktor tartısında +2/800 çıktım ...
Bu hafta ici seker yüklemesi olacak istemedim ama dr ıkna etti:)))
Tetenos aşısı da oldum bugun.
Sizde durumlar nasıl
Aşağı yukarı 3 ayımız var heyecan artıyor
Bende. Oğlumu sevip duruyorum kızım karnımı seviyor isim bile bulduk ismiyle çağırıyoruz:)
Sanırım ev hanımliginada adapte oluyorum
Bide kızlar bebisleriniz kac kilo çıktı ?

canım ben en son 2 hafta önce gitmiştim, 440 gramdı. sanırım biraz daha büyümüştür :) senin bebiş ne kadar olmuş? bulduğunuz isim ne?

benim de +4 sendromum gitti, +3 görünüyorum şimdilik. hedefim aynen senin gibi +7yi geçmeden doğuma girebilmek. Rabbim hayırlısını versin, sağlıcakla doğsun bebişlerimiz...

Öğlenki yarım beyaz ekmekten sonra akşam yemek yemedim,acıkmadım.sadece sabah yazdığım meyveleri yedim.ha bide öğlen salatada yedim.
Şeker yüklemem yarın benim,Çarşamba da kontrolümüz var.1 ay oldu çok özledim oğlumu:) en son 545 gramdı şimdi büyümüştür 1 ay oldu:)

bugün şeker yüklemem vardı, iyi çıktı çok şükür, doktordaydık sonrasında eve gelmedk dışardaydk hep çok yedim ve yürüyemedm malesef

SABAH:

domates
zeytin
peynir
iki dilim kepek ekmeği

ÖĞLEN:

Bir yemek kaşığı kadar yumurtalı ıspanak
İki tane minik patlıcan dolması ( kıymalı)
bir kase yoğurt
bir dilim beyaz ekmek

AKŞAM:

bir tane karnıyarık
iki yemek kaşığı kadar pilav.

ARA:

şekerimin iyi çıkmasını kutladık kızımla
bol nutellalı iki dilim kepek ekmeği
bir kupa sütlü sıcak çikolata

2lt su.

günaydınlar kızlar hayırlı bir hafta olsun hepimiz için . dün yediklerimi yazayım

sabah
3 dilim tam buğday ekmeği
beyaz peynir
domates

ara
2 küçük poğaça
2 adet kurabiye

öğlen
1 tabak bezelye çorbası

ara
1 avuç ceviz
3 adet gün kurusu

akşam
1 kase mercimek çorbası
2 yemek kaşığı bezelye yemeği
2 yemek kaşığı patates püresi
2 yemek kaşığı şakşuka
yoğurt

2,5 litreden fazla su

merhaba arkadaşlarr,

ben dün akşam pırasa yemeği ve mantarlı bulgur pilavı yapıp yedim, yatmaya doğruda açık çay ve birkaç lokumcuk:26:

bu sabah dr. kontrolümüz vardı, bir poğaça birde açma ile sıkma portakal suyu içtik.

öğle ve akşamıda yedikçe yazarım, ben çok kilo aldım ( şuan 10-11 arası) zayıf başaldığım için normal diyor dr. ama moral bozucu gerçekten:18:

selam kızlaaar!
hamilelik ve sonraki süreçte en büyük sorunlardan biri sağlıklı ürünlerle beslenebilmek.
böyle olunca organik ürün diyoruz hemen hepimiz. ama organik ürünler konusunda da kafam çok karışık.
aranırken, şu bilgiyi gördüm ve sizinle paylaşmak istedim. Buğday Derneği bir araştırma yapmış.

Buğday Derneği ve NG Türkiye işbirliğiyle yayımlanan kitapçık “organik” hakkında merak edilen soruları yanıtlıyor.

Türkiye’de kavram kargaşası yaşanan, tüketicinin aklında çokça soru olduğu alanlardan biri “organik”. Her geçen gün daha da çok kullanılan bu sözcüğün etki alanı yaygınlaştıkça sorular da artıyor ama sağlıklı ürüne/gıdaya ulaşmak isteyen tüketici çoğu zaman sorularına doyurucu yanıtlar bulamıyor.
Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği ve National Geographic Türkiye dergisi işbirliği ile derginin Mart sayısında tüketicinin sorularına yanıt veren ve böylece önemli bir boşluğu dolduran bir rehber yayımlandı: 101 Soruda Organik Ürün Rehberi.
İçeriğini Buğday Derneği adına Batur Şehirlioğlu ve Neslihan Şimşek’in hazıladığı 64 sayfalık rehber, hem “organik” sözcüğüyle ilgili kavram karmaşasını düzeltme şansı veriyor, hem de tüketicinin merak ettiği “Organik gıdalar nasıl denetleniyor”, “Etiketinde organik yazan her gıda gerçekten organik mi”, “Organik ürünler neden pahalı” gibi soruları yanıtlıyor. Organik Ürün Rehberi’ndeki konu başlıkları şöyle: “Ne Organik, Neden Organik?”, “Nasıl denetleniyor, nasıl sertifikalandırılıyor?, “Dünyada ve Türkiye’de durum ne?”, “Organik, Doğal, İyi, Topraksız ve Toplum Destekli Tarım”, “Nasıl analiz ediliyor?”, “Her şey tohumla başlar”, “Bitkisel üretim”, “Hayvansal üretim”, “İşleme ve katkı maddeleri”, “Etiketleme, Paketleme, Pazarlama”, “Tekstil, Kozmetik, Temizlik”, “Alışveriş” ve “Tanımlar ve Logolar”. Rehbere katkıda bulunan isimler arasında Özlem Bağıran, Tarık Bakmaz, Prof.Dr. Hulusi Barlas, Nurhayat Bayturan, Dr. Gülay Beşirli, Doç.Dr. Cem Özkan, Prof.Dr. Tayfun Özkaya ve Bahadır Ünsal da var.
Organik tarımla ilgili projeleri ve kurduğu modellerle, bir yandan organik ürünlerin ulaşılabilir olmasına katkıda bulunurken, diğer yandan da tüketicilerin bilgilendirilmesine önem veren Buğday Derneği, 101 Soruda Organik Ürünler Rehberi’ni yayımlayarak tüketicilerin sağlıklı ve güvenilir gıda hakkında bilgilenmesini sağlayan NG Türkiye’ye ve rehbere katkıda bulunan tüm üretici, ziraat mühendisi ve akademisyen dostlara teşekkür ediyor.
101 Soruda Organik Ürünler Rehberi’ni, NG Türkiye’nin Mart sayısıyla birlikte bayilerden edinebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:

İns istediğimiz gibi olur kilo durumumuz
Fazlasını kaldıracak psikolojiye sahip değilim
bebis ler bu aralar hızlı büyüyor benim ufaklik 900 gram çıktı
İsim Levent senc e nasıl?

İns istediğimiz gibi olur kilo durumumuz
Fazlasını kaldıracak psikolojiye sahip değilim
bebis ler bu aralar hızlı büyüyor benim ufaklik 900 gram çıktı
İsim Levent senc e nasıl?

Ay ben çok beğendim çok havalı:) adıyla yaşasın inş hayırlı olsun :)

Bütün gün dışardaydım sabah hastaneye girtim şeker yüklemesi ve 3 tane kan testi yapıldı .sonuçları aldım yarın 2 de kendi doktorumuza randevumuz var.göstericem bakalım ne dicek:) sonrada gezmeye gittim mönümü yazayım;
Kahvaltı;
1 başlanmış yumurta
Beyaz,kaşar,krem peynir
Zeytin
Bal
Tahin pekmeZ
1 kupa light süt
2 dilim tam buğday ekmeği

Öğlen geç yedim
1 tavuklu mantarlı sote dürüm
Biraz salata
5-6 tane kızarmış elma dilim patates
1 kupa ayran
Yarım porsiton waffle

Akşam acıkmadım birazdan kuruyemiş ( 10 yer fıstığı,10 şam fıstığı,1. Kuru incir,1 avuç kuru üzüm,7 tane fındık) meyve (1 muz,1portakal,1dilim ananas) yicem.3 lt su,1 saat yürüyüş.1 kupa şekersiz ıhlamur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…